php unlink Πρόβλημα

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
vcore
Δημοσιεύσεις: 354
Εγγραφή: 20 Δεκ 2003 01:19
Τοποθεσία: Crete
Επικοινωνία:

php unlink Πρόβλημα

Δημοσίευση από vcore » 27 Μάιος 2010 00:08

Σε μια σελίδα που ανεβάζω τις φωτογραφίες λέω:

Κώδικας: Επιλογή όλων


	$directory = '../uploads/'; // fakelos opou sozontai ta arxeia. veveosou oti o fakelos einai writable 0777.

	if(!is_writable($directory)){
    	$return['error'] = true;
    	$return['msg'] = 'Μήνυμα: Ο κατάλογος '.$directory.' δεν έχει τα απαραίτητα δικαιώματα εγγραφής!';
    	break;
    }	

......

	$sql1 = mysql_query("SELECT * FROM easycms_articles WHERE article_id = '$ai'",$db);
	$rs1 = mysql_fetch_array($sql1);	
	
			if (($rs1[article_large_image] != '') || ($rs1[article_thumb_image] != '')) {
			//Svise tis fotografies apo to ftp pou ipirxan prin
			unlink($directory.$rs1[article_large_image]);
			unlink($directory.$rs1[article_thumb_image]);
			
			// Vale sta pedia ton photo keno
			mysql_query("UPDATE easycms_articles SET
						article_large_image = '',
						article_thumb_image = ''
						WHERE article_id='$ai'",$db);	
			}

Δουλεύει μια χαρά .

Αφού ο χρήστης ανεβάσει τις φωτογραφίες μετά του δείχνω απο κάτω ένα link Με delete. και έχω:

Κώδικας: Επιλογή όλων


// Delete Photo & thumb
	$('a.delete_photo').livequery('click', function(event) { 
		var aid = $(this).attr('rel');
		if(confirm('Θέλετε να διαγραφεί η Φωτογραφία και η Μικρογραφία της?')){
			$.post("functions/article_image_delete.php?action=delete_photo", {
				article_id:aid
			}, function(response){
				if (response == "ok"){
					$('li#photo_' + aid).fadeOut('slow');
					$('li#photo_' + aid).remove();
				} else {
					alert(response);
				}
			});	
			return false;
		}
    });	


και το php:

Κώδικας: Επιλογή όλων


<?
// Way to deny direct access to php files
define&#40;"easycms", true&#41;;
include &#40;"../configuration/config.php"&#41;;

$directory = '../uploads/'; // fakelos opou sozontai ta arxeia. veveosou oti o fakelos einai writable 0777.

 if &#40;$action == "delete_photo"&#41; &#123;
				  				 
	// Fere to id tis dimosieusis
	$ai = $_POST&#91;'article_id'&#93;;	

	$sql = mysql_query&#40;"SELECT * FROM easycms_articles WHERE article_id = '$ai'",$db&#41;;
	$rs = mysql_fetch_array&#40;$sql&#41;;	
	
	//Svise tis fotografies apo to ftp pou ipirxan prin
	unlink&#40;$directory.$rs&#91;article_large_image&#93;&#41;;
	unlink&#40;$directory.$rs&#91;article_thumb_image&#93;&#41;;
			
	// Vale sta pedia ton photo keno
	$update_rs = mysql_query&#40;"UPDATE easycms_articles SET
						article_large_image = '',
						article_thumb_image = ''
						WHERE article_id='$ai'",$db&#41;;	
			
														
							if &#40;$update_rs&#41; &#123;
														
								echo "ok";

							&#125;
&#125;
?>

Ενώ όταν ανέβαζω για πρώτη φορά φωτογραφία και βλέπω αν υπάρχει άλλη ήδη στην θέση της η unlink δουλεύει μια χαρά στην διαγραφή τώτα μου πετάει error&#58;

Warning</b>&#58;  unlink&#40;&#41; &#91;<a href='function.unlink'>function.unlink</a>&#93;&#58; Unable to access  in /home/datalabs.ws/www/easycms/administrator/functions/article_image_delete.php

κουφωνήση?

Easy CMS
------------
Το να ζητάς βοήθεια δεν σημαίνει ότι είσαι εξαρτημένος.

Άβαταρ μέλους
vcore
Δημοσιεύσεις: 354
Εγγραφή: 20 Δεκ 2003 01:19
Τοποθεσία: Crete
Επικοινωνία:

php unlink Πρόβλημα

Δημοσίευση από vcore » 27 Μάιος 2010 00:11

Στον καιρό.....


Solved: my bad mistype #@$#@ :(

WHERE article_id='$article_id'",$db);

article_id είναι αυτό που έρχετε από το js .
Easy CMS
------------
Το να ζητάς βοήθεια δεν σημαίνει ότι είσαι εξαρτημένος.

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

php unlink Πρόβλημα

Δημοσίευση από fafos » 27 Μάιος 2010 00:26

sou paei ganti zoniane.. allou to oneiro kai allou to thauma :lol:

http://www.youtube.com/watch?v=gx2E04ZjzZI



...

Άβαταρ μέλους
vcore
Δημοσιεύσεις: 354
Εγγραφή: 20 Δεκ 2003 01:19
Τοποθεσία: Crete
Επικοινωνία:

php unlink Πρόβλημα

Δημοσίευση από vcore » 27 Μάιος 2010 00:31

xaxaxaxa :) thanks for the video dude.
Easy CMS
------------
Το να ζητάς βοήθεια δεν σημαίνει ότι είσαι εξαρτημένος.

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες