Δημιουργία Διαδραστικού Χάρτη

Λύσεις προβλημάτων για το δημοφιλές πρόγραμμα κατασκευής παρουσιάσεων στο διαδίκτυο.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Joakim
Δημοσιεύσεις: 441
Εγγραφή: 06 Ιουν 2004 13:48

Δημιουργία Διαδραστικού Χάρτη

Δημοσίευση από Joakim » 02 Ιουν 2010 17:29

Ας αναλυσω λίγο , για να καταλαβεις πως το βλέπω έγω με τις γνώσεις μου

Κώδικας: Επιλογή όλων

on (press) { 
εδώ καλείς την ενέργεια όταν το ποντίκι κανει κλίκ αριστερο

Κώδικας: Επιλογή όλων

if (Key.isDown(Key.CONTROL)){ 
trace("ctrl click"); 
αν είναι πατιμένο το ποντικι αριστερό και το Κοντρολ κάνε αυτό

Κώδικας: Επιλογή όλων

if (Key.isDown(Key.SWIFT)){ 
trace("swift click"); 
αν είναι πατημένο το ποντικι αριστερό και το Σιφτ, κάνε αυτό

Κώδικας: Επιλογή όλων

}else{ 
startDrag (this); 
αν τίποτα απο τα αλλα δυο δεν ισχυει , κανε αυτο

Κώδικας: Επιλογή όλων

} 
} 
on (release, releaseOutside) { 
stopDrag (); 
}
αυτο που έχω απορία , δεν υπάρχει εντολη OR IF?

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

Δημιουργία Διαδραστικού Χάρτη

Δημοσίευση από korgr » 02 Ιουν 2010 18:36

Εκει που εβαλες το else ειναι else του if (Key.isDown(Key.SWIFT)){

Για να επιτυχεις αυτο που θες πρεπει να ομαδοποιησεις τα δυο πρωτα if και να βαλεις το else μετα σε αυτο το ομαδοποιημενο if (που σωστα καταλαβες πρεπει να γινει με OR):

Κώδικας: Επιλογή όλων

on (press) {
if (Key.isDown(Key.CONTROL) || Key.isDown(Key.SWIFT)){ // ομαδοποιημενο if για τα keys
if (Key.isDown(Key.CONTROL)){
trace("ctrl click");
}
if (Key.isDown(Key.SHIFT)){
trace("swift click");
}
}else{ // εδω θα εκτελεστει αν ουτε CONTROL ουτε SHIFT ειναι πατημενα
startDrag (this);
}
}
on (release, releaseOutside) {
stopDrag ();
}

Joakim έγραψε:Ας αναλυσω λίγο , για να καταλαβεις πως το βλέπω έγω με τις γνώσεις μου

Κώδικας: Επιλογή όλων

on (press) { 
εδώ καλείς την ενέργεια όταν το ποντίκι κανει κλίκ αριστερο

Κώδικας: Επιλογή όλων

if (Key.isDown(Key.CONTROL)){ 
trace("ctrl click"); 
αν είναι πατιμένο το ποντικι αριστερό και το Κοντρολ κάνε αυτό

Κώδικας: Επιλογή όλων

if (Key.isDown(Key.SWIFT)){ 
trace("swift click"); 
αν είναι πατημένο το ποντικι αριστερό και το Σιφτ, κάνε αυτό

Κώδικας: Επιλογή όλων

}else{ 
startDrag (this); 
αν τίποτα απο τα αλλα δυο δεν ισχυει , κανε αυτο

Κώδικας: Επιλογή όλων

} 
} 
on (release, releaseOutside) { 
stopDrag (); 
}
αυτο που έχω απορία , δεν υπάρχει εντολη OR IF?

Joakim
Δημοσιεύσεις: 441
Εγγραφή: 06 Ιουν 2004 13:48

Δημιουργία Διαδραστικού Χάρτη

Δημοσίευση από Joakim » 02 Ιουν 2010 18:41

είδες λιπον φίλε μου , πόσο απλό γινετε και το zoom in out? και μου ανχώνεσουν το πρωί!

αστιέυομαι

θα το κάνω στην πράξη και θα δουμε τα αποτελέσματα!

tergeste
Δημοσιεύσεις: 9
Εγγραφή: 01 Ιουν 2010 21:00

Δημιουργία Διαδραστικού Χάρτη

Δημοσίευση από tergeste » 02 Ιουν 2010 21:11

Συγνώμη για την καθυστέρηση και
Ευχαριστώ πολύ, αν και ίσως σε ταλαιπωρήσω λίγο, όντας πολύ αρχάριος στο θέμα.
Το Flash 8 Pro το έχω ήδη εγκατεστημένο, αλλά το Action Script 2????

Joakim
Δημοσιεύσεις: 441
Εγγραφή: 06 Ιουν 2004 13:48

Δημιουργία Διαδραστικού Χάρτη

Δημοσίευση από Joakim » 02 Ιουν 2010 21:14

Ας το πουμε γλώσσα προγραμματισμου. κανε μια αναζητηση στο γουγλε , και θα βρεις παραδείγματα!

tergeste
Δημοσιεύσεις: 9
Εγγραφή: 01 Ιουν 2010 21:00

Δημιουργία Διαδραστικού Χάρτη

Δημοσίευση από tergeste » 02 Ιουν 2010 21:26

Είναι δηλαδη επιπλέον πρόγραμμα που πρέπει να έχω ή υπάρχει μεσα στο FLASH 8?
γιατι μέσα στο Flash 8 Pro, στο πεδίο "Actions- Movie Clip" υπάρχει το "ActionScript 1 & 2"

Joakim
Δημοσιεύσεις: 441
Εγγραφή: 06 Ιουν 2004 13:48

Δημιουργία Διαδραστικού Χάρτη

Δημοσίευση από Joakim » 02 Ιουν 2010 21:29

nai nai , einai i glossa programatismou tou, den xriazete na kanis kati perisotero!

tergeste
Δημοσιεύσεις: 9
Εγγραφή: 01 Ιουν 2010 21:00

Δημιουργία Διαδραστικού Χάρτη

Δημοσίευση από tergeste » 02 Ιουν 2010 21:34

πάντως έκανα εισαγωγη ενός χάρτη (αρχείο jpeg ) μέσα στο Flash 8 Pro,
και μετά με δεξί κλίκ πάνω στον χάρτη Convert to symbol --> Type: Movie Clip
πιστεύω ότι έγινε έτσι σωστά Movie clip.
Τώρα για το επόμενο βήμα: την δυνατότητα να είναι DRAG-DROP , κόλλησα...!!!!

Joakim
Δημοσιεύσεις: 441
Εγγραφή: 06 Ιουν 2004 13:48

Δημιουργία Διαδραστικού Χάρτη

Δημοσίευση από Joakim » 02 Ιουν 2010 21:36

oraia , afou exeis idi to movie clip sou, epele3e to kai kane copy paste ton kodika pou edosa stin Arxi telios , sta actions tou movie clip sou, meta kane ena test

tergeste
Δημοσιεύσεις: 9
Εγγραφή: 01 Ιουν 2010 21:00

Δημιουργία Διαδραστικού Χάρτη

Δημοσίευση από tergeste » 02 Ιουν 2010 21:42

ολα ΟΚ μέχρι στιγμής!
Έκανα το τέστ και βλέπω ότι μπορώ να μετακινώ τον χάρτη με το ποντίκι

Joakim
Δημοσιεύσεις: 441
Εγγραφή: 06 Ιουν 2004 13:48

Δημιουργία Διαδραστικού Χάρτη

Δημοσίευση από Joakim » 03 Ιουν 2010 08:10

εισαι ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα μέχρι στιγμης?

tergeste
Δημοσιεύσεις: 9
Εγγραφή: 01 Ιουν 2010 21:00

Δημιουργία Διαδραστικού Χάρτη

Δημοσίευση από tergeste » 03 Ιουν 2010 10:13

ναι, φυσικά...
αν και το κατάφερα να φτάσω μέχρι το DRAG-DROP.

Στην συνέχεια έβαλα τον κώδικα για το zoom:
on (press) {
if (Key.isDown(Key.CONTROL) || Key.isDown(Key.SWIFT)){ // ομαδοποιημενο if για τα keys
if (Key.isDown(Key.CONTROL)){
trace("ctrl click");
}
if (Key.isDown(Key.SHIFT)){
trace("swift click");
}
}else{ // εδω θα εκτελεστει αν ουτε CONTROL ουτε SHIFT ειναι πατημενα
startDrag (this);
}
}
on (release, releaseOutside) {
stopDrag ();
}

αλλά μου έδινε ERROR.

Τώρα το ιδανικό θα ήταν να εμφανίζεται ολόκληρος (σε σμίκρυνση) ένας χάρτης (π.χ 4000px X 4000px) σε ένα πλαίσιο π.χ 600px X 400px.
Έτσι όταν θα κάναμε zoom, δεν θα αλλιωνονταν η ποιότητα του χάρτη.
Έτσι όπως περίπου εμφανίζονται οι Gmaps.
Αν βέβαια θα μπορούσε να είναι εφικτό κάτι τέτοιο

Joakim
Δημοσιεύσεις: 441
Εγγραφή: 06 Ιουν 2004 13:48

Δημιουργία Διαδραστικού Χάρτη

Δημοσίευση από Joakim » 03 Ιουν 2010 10:20

μα αυτο θα κανουμε , αλλα σε επόμενο στάδιο

tergeste
Δημοσιεύσεις: 9
Εγγραφή: 01 Ιουν 2010 21:00

Δημιουργία Διαδραστικού Χάρτη

Δημοσίευση από tergeste » 03 Ιουν 2010 10:26

ΟΚ,
Μάλλον δεν το κατάλαβα!

Απάντηση

Επιστροφή στο “Flash γενικά”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης