Πρόβλημα με include

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
dtravlos
Δημοσιεύσεις: 244
Εγγραφή: 29 Ιαν 2009 15:03
Τοποθεσία: Keratsini
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με include

Δημοσίευση από dtravlos » 02 Ιουν 2010 11:30

Καλημέρα! Μου έχει δημιουργηθεί ένα πρόβλημα... Σ ένα site κάνω include το header.php το οποίο εκτός από τα link του menu έχω και το link για τη γλώσσα... πχ

Κώδικας: Επιλογή όλων

<a href="el/<?php echo $PHP_SELF ?>">greek</a>
<a href="<?php echo $PHP_SELF ?>">english</a>
Το πρόβλημά μου είναι ότι δεν το κάνω με το σωστό τρόπο... Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει πως θα το κάνω σωστά; Ευχαριστώ!

Άβαταρ μέλους
Basilakis
PHP Moderator
Δημοσιεύσεις: 8574
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 13:03
Τοποθεσία: Womans' Brain
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με include

Δημοσίευση από Basilakis » 02 Ιουν 2010 11:50

δεν κάνεις σωστά το include? Δεν εμφανίζεται σωστά η γλώσσα; τι πράγμα;

dtravlos
Δημοσιεύσεις: 244
Εγγραφή: 29 Ιαν 2009 15:03
Τοποθεσία: Keratsini
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με include

Δημοσίευση από dtravlos » 02 Ιουν 2010 11:59

Στο αγγλικό header έχω γράψει αυτό και λειτουργεί σωστά:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<a href="el<?php echo $_SERVER&#91;'REQUEST_URI'&#93; ?>">Greek</a> / <a href="<?php echo $PHP_SELF ?>">English</a>
Στο ελληνικό δεν μπορώ να το κάνω να πηγαίνει ένα path πίσω... πχ το

Κώδικας: Επιλογή όλων

<a href="..<? php echo $_SERVER&#91;'REQUEST_URI'&#93; ?>">asd</a>
δε λειτουργεί σωστά....

dtravlos
Δημοσιεύσεις: 244
Εγγραφή: 29 Ιαν 2009 15:03
Τοποθεσία: Keratsini
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με include

Δημοσίευση από dtravlos » 02 Ιουν 2010 12:09

Τελικά τα κατάφερα αλλά δεν ξέρω αν είναι ο σωστός τρόπος.... έγραψα το εξής στο φάκελο που είναι τα ελληνικά:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<a href="<?php echo $PHP_SELF ?>">Greek</a> / <a href="../<?php echo substr&#40;$_SERVER&#91;'REQUEST_URI'&#93;, 4, -3&#41; ?>php">English</a>

Άβαταρ μέλους
Banavas
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1367
Εγγραφή: 21 Νοέμ 2004 20:25
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με include

Δημοσίευση από Banavas » 02 Ιουν 2010 14:48

Θα σου πρότεινα να χρησιμοποιήσεις session μεταβλητές για να κρατάς την current γλώσσα.

Αυτό θα σε βοηθήσει σε πολλά όπως για παράδειγμα δεν χρειάζεται να ασχολείσαι συνέχεια να δίνεις παράμετρο γλώσσας στο URL καθώς επίσης θα μπορεί ο χρήστης να αλλάξει γλώσσα χωρίς να αλλάζει σελίδα (εφόσον το link τον στέλνει στην αρχική).

Κώδικας: Επιλογή όλων

session_start&#40;&#41;; // απαραίτητο σε κάθε σελίδα
if &#40;!isset&#40;$_SESSION&#91;'lang'&#93;&#41;&#41; &#123;$_SESSION&#91;'lang'&#93;="en";&#125; // ρύθμιση για default αγγλικά
if&#40;isset&#40;$_GET&#91;'l'&#93;&#41;&#41;&#123;$_SESSION&#91;'lang'&#93; = $_GET&#91;'l'&#93;;&#125; // αν ο χρήστης αλλάξει γλώσσα 
$lang=$_SESSION&#91;'lang'&#93;;
Στη συνέχεια μπορείς να φορτώνεις το αντίστοιχο αρχείο header_gr.php κλπ

Κώδικας: Επιλογή όλων

 include &#40;"path_to_header/header_".$lang.".php"&#41;; 

Με τον παρακάτω κώδικα (στο header) επιλέγεις γλώσσα αλλάζοντας ουσιαστικά την μεταβλητή session['lang']

Κώδικας: Επιλογή όλων

<form action="" method="post">
<select name="language" onChange="top.location.href=this.options&#91;this.selectedIndex&#93;.value" >
<option value="?l=gr" <? if &#40;$lang=='gr'&#41; echo " \" selected \" "; ?>>Ελληνικά</option>
<option value="?l=en" <? if &#40;$lang=='en'&#41; echo " \" selected \" "; ?>>English</option>
</select></form>
Happy coding....
Μάρκος
http://lasernet.gr

dtravlos
Δημοσιεύσεις: 244
Εγγραφή: 29 Ιαν 2009 15:03
Τοποθεσία: Keratsini
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με include

Δημοσίευση από dtravlos » 02 Ιουν 2010 14:55

Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια!Θα ξεκινήσω να το χρησιμοποιώ... :D

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης