upload εικόνας μέσα σε φόρμα καταχώρησης???

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
ammelia
Δημοσιεύσεις: 10
Εγγραφή: 04 Μαρ 2010 11:14

upload εικόνας μέσα σε φόρμα καταχώρησης???

Δημοσίευση από ammelia » 02 Ιουν 2010 19:08

Γεια σας!!!Ο παρακάτω κώδικας είνα για καταχώρηση δωματίων ξενοδοχείου θα ήθελα να μπορεί ο χρήστης κατά την καταχώρηση να ανεβάζει και φωτογραφίες.
Αλλά έχω μπερδευτεί με δύο πράγματα αν χρειάζονται δύο πίνακες στη βάση ένας για την καταχώρηση δωματίων κ ένας για τις εικόνες ή μόνο ένας??
Κ επείδη θέλω να είναι στην ίδια σελίδα το ανέβασμα τις εικόνας πως θα λειτουργεί το upload της είκονας με το submit της καταχώρησης???
Λίγη βοήθεια pleasseee...............

Κώδικας: Επιλογή όλων

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN"
       "http&#58;//www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">

<html xmlns="http&#58;//www.w3.org/1999/xhtml">

<head>
	
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset==utf-8"/>
	
	<title>ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ</title>
	<link href="index.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
</head>

<body>
<div id="logo">
	<img src="logopng.jpg" width="126" height="64" align="left" />
	<div class="style2" id="panodeksiamenu">
		<img src="kombos" alt="" width="16" height="15" align="absmiddle" />
		<a href="member.php" class="whitelinks">Αρχική Σελίδα</a>&nbsp;&nbsp;<img src="kombos" alt="" width="16" height="15" align="absmiddle" />
	</div>
</div>
<div id="picture">
	<div id="menuright">
		<div class="epiloges" id="epiloges"><a href="anazitisi.php" class="whitelinks">
			Αναλυτική Αναζήτηση</a>
		</div>
		<br />
		<div class="epiloges"><a href="kataxwrisi.php" class="whitelinks">Καταχώρηση Δωματίων</a></div>
		<br />
		<div class="epiloges"><a href="diaxeirishkrathsewn.php" class="whitelinks">Διαχείριση Κρατήσεων</a></div>
		<br />
		<div class="epiloges"><a href="sendemail.php" class="whitelinks">Επικοινωνία</a></div>
    	
		<br />

		<div id="boxes">
			<form action="member2.php"  method="GET" >	
			<div align="right">
			<div class="epiloges">Καλώς ήρθες <a href="member2.php" class="whitelinks"></a>
			</br><a href='logout.php'>Έξοδος!</a></div>
			</div>
			</form>
		</div>
	</div><!--end menuright-->
	<div id="Periehomeno">
	<!--kentrikh selida-->
	
	<?php
	
	$submit = $_POST&#91;'submit'&#93;;

	//form data
	$hotelname = strip_tags&#40;$_POST&#91;'hotelname'&#93;&#41;;
	$kategory = strip_tags&#40;$_POST&#91;'kategory'&#93;&#41;;
	$numberrooms = strip_tags&#40;$_POST&#91;'numberrooms'&#93;&#41;;
	$persons = strip_tags&#40;$_POST&#91;'persons'&#93;&#41;;
	$perioxh = strip_tags&#40;$_POST&#91;'perioxh'&#93;&#41;;
	$timh = strip_tags&#40;$_POST&#91;'timh'&#93;&#41;;	
	$date = date&#40;"Y-m-d"&#41;;
	$keywords = $_POST&#91;'keywords'&#93;;
	
	$dob_year = $_POST&#91;'dob_year'&#93;;
	$dob_month = $_POST&#91;'dob_month'&#93;;
	$dob_day = $_POST&#91;'dob_month'&#93;;
	
	if &#40;$submit&#41;
	&#123;
		//check for existance
		if &#40;$hotelname&&$kategory&&$numberrooms&&$persons&&$perioxh&&$timh&&$keywords&&$dob_year&&$dob_month&&$dob_day&#41;
		&#123;			
			//check char length of hotelname and fullname
			if &#40;strlen&#40;$hotelname&#41;>30||strlen&#40;$kategory&#41;>15&#41;
			&#123;	
				echo "Έχετε ξεπεράσει το όριο για το όνομα ξενοδοχείου ή την κατηγορία δωματίου.";
			&#125;
			else
			&#123;				
				//rezervation
									
				//open database
				$connect = mysql_connect&#40;"localhost","root",""&#41;;
				mysql_select_db&#40;"hotel-login"&#41;;
				$queryreg = mysql_query&#40;"INSERT INTO rooms VALUES&#40;'','$hotelname','$kategory','$numberrooms','$persons','$perioxh','$timh','$keywords','$date','$dob_db'&#41;"&#41;;	
						
					die &#40;"Η καταχώρηση ολοκληρώθηκε,πατήστε <a href='upload.php'>έδω</a> για να εισάγετε εικόνα."&#41;;
				
				
			&#125;//end else rezervation
						
		&#125;//end if &&
		else
			echo "Παρακαλώ συμπληρώστε <b>όλα</b> τα κενά!";
 	&#125;//end if submit			
	?>
	<form action="kataxwrisi.php"  method="POST" >		
			
		<div class="style25" id="guide">
			<span class="style17">Καταχώρηση δωματίων ξενοδοχείου για την Ελλάδα - hotels.gr
			</span><br/>
		</div>				
		
		<table>		
		<tr>
			<td>
			Όνομα ξενοδοχείου&#58;
			</td>
			<td>
			<input type='text' name='hotelname' value='<?php echo $hotelname?>'>
			</td>
		</tr>
		<tr>
			<td>
			Τύπος Δωματίου&#58;
			</td>
			<td>
			<input type='text' name='kategory'>
			</td>
			<td>
			</br>
			<p>π.χ μονόκλινο, δίκλινο, σουίτα κλπ</p>
		    </td> 
		</tr>
		<tr>
			<td>
			Αρθμός δωματίων
			</td>
			<td>
			<label>
			<select name="numberrooms" id="numberrooms">
			<option>--0--</option>
			<option>1</option>
			<option>2</option>
			<option>3</option>
			<option>4</option>
			<option>5</option>
			<option>6</option>
			<option>7</option>
			<option>8</option>
			<option>9</option>
			<option>10</option>
			<option>11</option>
			<option>12</option>
			<option>13</option>
			<option>14</option>
			<option>15</option>
			<option>16</option>
			<option>17</option>
			<option>18</option>
			<option>19</option>
			<option>20</option>
			<option>21</option>
			<option>22</option>
			<option>23</option>
			<option>24</option>
			<option>25</option>
			<option>26</option>
			<option>27</option>
			<option>28</option>
			<option>29</option>
			<option>30</option>
			<option>31</option>
			<option>32</option>
			<option>33</option>
			<option>34</option>
			<option>35</option>
			<option>36</option>
			<option>37</option>
			<option>38</option>
			<option>39</option>
			<option>40</option>
			<option>41</option>
			<option>42</option>
			<option>43</option>
			<option>44</option>
			<option>45</option>
			<option>46</option>
			<option>47</option>
			<option>48</option>
			<option>49</option>
			<option>50</option>
			</select>
			</label>
			</td>
		</tr>
		<tr>
			<td>
			Μέγιστος αριθμός ενοίκων 
			</td>
			<td>
			<label>
			<select name="persons" id="persons">
			<option>--0--</option>
			<option>1</option>
			<option>2</option>
			<option>3</option>
			<option>4</option>
			<option>5</option>
			<option>6</option>
			<option>7</option>
			<option>8</option>
			<option>9</option>
			<option>10</option>
			</select>
			</label>
			</td>
		</tr>
		<tr>
			<td>
			Περιοχή&#58;
			</td>
			<td>
			<input type='text' name='perioxh'>
			</td>
		</tr>
		<tr>
			<td>
			Τιμή δωματίου&#58;
			</td>
			<td>
			<input type='text' name='timh'>
			</td>
		</tr>
		<tr>
			<td>
			Διαθέσιμες ημερομηνίες δωματίων&#58;
			</td>	
		</tr>
		<tr>
			<td>
			Μέχρι&#58;
			</td>
			<td>
			<input type='text' name='dob_year' maxlength='4' size='3'> / <input type='text' name='dob_month' maxlength='2' size='2'> /  <input type='text' name='dob_day' maxlength='2' size='1'>
			</td>	
		</tr>
		<tr>
			<td>
			Χαρακτηριστικά δωματίου &#58;  &#40;π.χ. καπνίζοντες, παροχή internet, τηλέφωνο, υδρομασάζ κλπ&#41;
			</td>
		</tr>
		<tr>
			<td>
			<input type="text" name="keywords"/>
			</td>
		</tr>
		<tr>
			<td>
			<input type="text" name="keywords" />
			</td>
		</tr>
		<tr>
			<td>
			<input type="text" name="keywords" />
			</td>
		</tr>
		<tr>
			<td>
			<input type="text" name="keywords" />
			</td>
		</tr>
		<tr>
			<td>
			<input type="text" name="keywords" />
			</td>
		</tr>
	</table>
	
	<p>
		<input type="submit" name="submit" value="Καταχώρηση Κράτησης">
	</form>	
	
	</div><!--periexomeno-->

</div><!--end picture-->		   

</body>

</html>

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

upload εικόνας μέσα σε φόρμα καταχώρησης???

Δημοσίευση από fafos » 02 Ιουν 2010 19:40

an einai mono mia fotografia sthn idia eggrafh me to onoma ths photo.. an einai parapano apo 1 thes ksexoristh vash... to upload ths photo leitourgei me tn idio tropo pou kataxoreis ta stoixeia.. psakse edo na vreis vohthimata gia upload eikonas..

Άβαταρ μέλους
vcore
Δημοσιεύσεις: 354
Εγγραφή: 20 Δεκ 2003 01:19
Τοποθεσία: Crete
Επικοινωνία:

upload εικόνας μέσα σε φόρμα καταχώρησης???

Δημοσίευση από vcore » 04 Ιουν 2010 01:47

giati se xalaei na exeis 3-4-5-4323093094 photo fields se ena table?
Easy CMS
------------
Το να ζητάς βοήθεια δεν σημαίνει ότι είσαι εξαρτημένος.

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

upload εικόνας μέσα σε φόρμα καταχώρησης???

Δημοσίευση από fafos » 04 Ιουν 2010 03:13

vcore έγραψε:giati se xalaei na exeis 3-4-5-4323093094 photo fields se ena table?
emena rotas zoniane?

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

upload εικόνας μέσα σε φόρμα καταχώρησης???

Δημοσίευση από korgr » 04 Ιουν 2010 11:41

vcore έγραψε:giati se xalaei na exeis 3-4-5-4323093094 photo fields se ena table?
Απο την δικη μου σκοπια:
  • Γιατι ετσι δεν δεσμευεσαι απο maximum αριθμο εικονων ανα εγγραφη
    Γιατι ετσι μπορουν δυο ή περισσοτερες εγγραφες να "μοιραστουν" την ιδια εικονα
    Γιατι δεν χρειαζεσαι συγκεκριμενα file fields στην φορμα σου (και αναλογο receiption στο script σου)
    Γιατι ετσι μ' αρεσει (AMSTEL Scripting) :P

Άβαταρ μέλους
vcore
Δημοσιεύσεις: 354
Εγγραφή: 20 Δεκ 2003 01:19
Τοποθεσία: Crete
Επικοινωνία:

upload εικόνας μέσα σε φόρμα καταχώρησης???

Δημοσίευση από vcore » 04 Ιουν 2010 12:45

e pion allon na rotiso ? enas einai o ultimate script master :D

den antilego noti me ta grafomena sou kai poli sosta ta kaneis alla an exeis dedomeno oti xreiazese 2 photo mono den vlepo to logo na kouvalas kai allo table stin vasi :D
Easy CMS
------------
Το να ζητάς βοήθεια δεν σημαίνει ότι είσαι εξαρτημένος.

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

upload εικόνας μέσα σε φόρμα καταχώρησης???

Δημοσίευση από fafos » 04 Ιουν 2010 16:22

vcore έγραψε:e pion allon na rotiso ? enas einai o ultimate script master :D

den antilego noti me ta grafomena sou kai poli sosta ta kaneis alla an exeis dedomeno oti xreiazese 2 photo mono den vlepo to logo na kouvalas kai allo table stin vasi :D
meta skeftese.. an exo san dedomeno mono 3 photo giati na feiakso allo table... meta apo 1 mhna an exo san dedomeno 4 fotografies giati na fiakso allo table...

apo 2 kai pano se neo table.. kai gia pio extreme projects opou yparxi dynatothta video, hxou, 360 panorama klp ena table to opoio tha periexei ola auta ta media kai me enan kodiko ta ksexorizeis an einai photo h video h panorama h pdf klp klp..

Άβαταρ μέλους
vcore
Δημοσιεύσεις: 354
Εγγραφή: 20 Δεκ 2003 01:19
Τοποθεσία: Crete
Επικοινωνία:

upload εικόνας μέσα σε φόρμα καταχώρησης???

Δημοσίευση από vcore » 04 Ιουν 2010 17:37

Fair :)

Ofilo na omoligo oti tha to kano adapt mias kai einai akoma se proimo stadio to cms :)

Danke .
Easy CMS
------------
Το να ζητάς βοήθεια δεν σημαίνει ότι είσαι εξαρτημένος.

Άβαταρ μέλους
soteres2002
S. & H. Moderator
Δημοσιεύσεις: 1524
Εγγραφή: 05 Μαρ 2004 22:17
Τοποθεσία: Ιωάννινα

upload εικόνας μέσα σε φόρμα καταχώρησης???

Δημοσίευση από soteres2002 » 05 Ιουν 2010 00:15

Το θέμα σου έχει απαντηθεί ουκ ολίγες φορές σε αυτό το φόρουμ.
Με ένα σύντομο search θα δεις πολλές λύσεις, νομίζω υπάρχει και tutorial.

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες