αυτόματο email

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
alex_begos
Δημοσιεύσεις: 102
Εγγραφή: 07 Σεπ 2007 19:29

αυτόματο email

Δημοσίευση από alex_begos » 08 Ιουν 2010 13:56

Έχω μια φόρμα όπου εισάγει ένας χρήστης τα στοιχεία του και μπαίνουν σε ένα πίνακα στην mysql.


Πως μπορώ να του στέλνω αυτόματα μήνυμα
στο email που μου έδωσε

Άβαταρ μέλους
vassilism
Δημοσιεύσεις: 1950
Εγγραφή: 17 Μαρ 2007 14:47
Επικοινωνία:

αυτόματο email

Δημοσίευση από vassilism » 08 Ιουν 2010 14:59

Με την mail() κάνεις άνετα την δουλειά σου.

Άβαταρ μέλους
alex_begos
Δημοσιεύσεις: 102
Εγγραφή: 07 Σεπ 2007 19:29

αυτόματο email

Δημοσίευση από alex_begos » 08 Ιουν 2010 15:32

χρησιμοποιώ αυτο

Κώδικας: Επιλογή όλων

 $to = $email;
 $subject = "Hi!";
 $body = "Hi,\n\nHow are you?";
 if (mail($to, $subject, $body)) {
   echo&#40;"<p>Message successfully sent!</p>"&#41;;
  &#125; else &#123;
   echo&#40;"<p>Message delivery failed...</p>"&#41;;
  &#125;
localhost δεν δουλεβει στο server θα δουλέψεί....

μπορει να δουλέψει απο localhost????

Άβαταρ μέλους
vassilism
Δημοσιεύσεις: 1950
Εγγραφή: 17 Μαρ 2007 14:47
Επικοινωνία:

αυτόματο email

Δημοσίευση από vassilism » 08 Ιουν 2010 16:42

Πρώτα απ΄ όλα η συνάρτηση mail δέχεται 4 ορίσματα.
Θα πρέπει να προσθέσεις και headers για να ορίσεις κωδικοποίηση κ.λ.π.

Από εκεί και πέρα αφού όπως είπες τα mail τα κρατάς στη βάση μαζί με τα στοιχεία των χρηστών, θα πρέπει να σκεφτείς αν πρέπει να στέλνεις το email πριν ή μετά την καταχώρηση των στοιχείων των χρηστών.

Βοηθήματα που θα βρεις λύσεις είναι τα παρακάτω:
Στέλνοντας mail από localhost
Φόρμα Επικοινωνίας

Άβαταρ μέλους
alex_begos
Δημοσιεύσεις: 102
Εγγραφή: 07 Σεπ 2007 19:29

αυτόματο email

Δημοσίευση από alex_begos » 08 Ιουν 2010 17:07

θελω να τους στέλνω ένα email οπου έχει ένα link το οποιο θα πατουν και θα ενεργοποιληται η εγγραφη του τι πρεπει να κάνω για αυτό

Άβαταρ μέλους
vassilism
Δημοσιεύσεις: 1950
Εγγραφή: 17 Μαρ 2007 14:47
Επικοινωνία:

αυτόματο email

Δημοσίευση από vassilism » 08 Ιουν 2010 17:29

Απ’ ότι κατάλαβα θέλεις να φτιάξεις ένα login system.
Αν κάνεις μια αναζήτηση στο google με τις λέξεις, login system, θα βρεις πάρα πολλά.

Πάντως γι αυτό που ρωτάς, η λογική έχει ως εξής:
1 Ο χρήστης καταχωρεί τα στοιχεία του σε ένα πίνακα της βάσης δεδομένων.
2 Το σύστημα στέλνει email στο χρήστη, ένα link για ενεργοποίηση του λογαριασμού.

Πως γίνεται η ενεργοποίηση του λογαριασμού:
Στον πίνακα της βάσης δεδομένων που κρατάς τα στοιχεία των χρηστών, φτιάχνεις ένα επιπλέον πεδίο με όνομα activeusers. Σε αυτό το πεδίο μπορείς να κρατάς δυο τιμές. Τιμή 0, που δηλώνει ότι ο χρήστης δεν είναι ενεργοποιημένος και τιμή 1, που δηλώνει ότι ο χρήστης είναι ενεργοποιημένος.

Το link που θα λαμβάνει ο χρήστης στο email του θα οδηγεί σε μια σελίδα που θα τρέχει ένα ερώτημα και θα κάνει update την τιμή του πεδίου activeusers. Βέβαια για να γίνει αυτό θα πρέπει το link που υπάρχει στο email να δείχνει και το id του συγκεκριμένου χρήστη.

Χοντρικά αυτά, ελπίζω να βοήθησα.

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης