AS3 Flash kai SEO

ActionScript και Flex Προγραμματισμός

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
gergos
Δημοσιεύσεις: 42
Εγγραφή: 02 Δεκ 2009 11:12

AS3 Flash kai SEO

Δημοσίευση από gergos » 21 Ιουν 2010 15:41

Καλησπεέρα θα ήθελα κάποιες πληροφορίες για το τι πρέπει να κάνω για να είναι φιλικές οι flash ιστοσελίδες μου προς την Google. Και τι γίνετε με τα κείμενα τελικά τα διαβάζει η google? Τι μπορώ να απαντώ στους πελάτες που κατηγορούν τις flash ιστοσελίδες για αυτό τον λόγο thanks.

Άβαταρ μέλους
HeRu
Flash Moderator
Δημοσιεύσεις: 800
Εγγραφή: 16 Αύγ 2004 10:49
Επικοινωνία:

AS3 Flash kai SEO

Δημοσίευση από HeRu » 21 Ιουν 2010 15:52

Ρίξε μια ματιά στο site του athineos.

http://www.flash-sites.gr/

gergos
Δημοσιεύσεις: 42
Εγγραφή: 02 Δεκ 2009 11:12

AS3 Flash kai SEO

Δημοσίευση από gergos » 29 Ιουν 2010 13:14

Ναι πολύ καλό το άρθρο αλλα θα ήθελα κάποιες απαντήσεις αν γίνετε :

1) Πάντα την Ιστοσελίδα flash την βάζουμε σε HTML?
2) Πως το κάνει αυτός και σε κάθε link αλάζει η διεύθυνση?
3) Το κείμενο το διαβάζει αμέσως η πρέπει να κάνουμε κατι κατα την ώρα της σχεδίασης?
4) Μπορείς να μας πείς 5 πράγματα για το τι πρέπει να προσέξουμε ωστε να μην την σχεδιάσουμε λάθος απο την πλευρα του SEO ??

Ευχαριστώ

athineos
Δημοσιεύσεις: 121
Εγγραφή: 01 Σεπ 2009 04:47
Επικοινωνία:

AS3 Flash kai SEO

Δημοσίευση από athineos » 06 Ιούλ 2010 03:19

(btw thanx HeRu για την αναφορά σου στη δουλειά μου)


Ότι θα ακούσεις από εμένα, είναι δοκιμασμένο σε AS2.
Δεν είμαι σίγουρος αν πρόκειται για το κατάλληλο σημείο να γράφουμε από εδώ (φαντάζομαι θα το αποφασίσει ο HeRu).


2)
Προσωπικά έχω δοκιμάσει δύο μεθόδους.

Ο πρώτος γίνεται με τη βοήθεια του swfaddress (νομίζω έχει γίνει ήδη αναφορά στο forum). Πρόκειται για εργαλείο γραμμένο σε actionscript, που γίνεται compile μαζί με την ιστοσελίδα σου και ΧΟΝΔΡΙΚΑ σου δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσεις δύο methods και ένα event (εκτός μερικών άλλων).
Η πρώτη method ονομάζεται setValue() με την οποία μπορείς να βάζεις στην address bar μία διεύθυνση λ.χ. on button click
Η δεύτερη method κάνει το αντίστροφο και ονομάζεται getValue(). Δηλαδή διαβάζει την τιμή της address bar.
Το event είναι ένα onChange event που εκτελείται μετά από αλλαγή της τιμής της address bar (είτε επειδή εσύ την άλλαξες, είτε επειδή το setValue την άλλαξε, είτε επειδή πάτησες back ή front κ.ο.κ.)
Το έχω δοκιμάσει και είναι αρκετά αποτελεσματικό. Το έχω δει σε large scale full flash sites όπως της SATO και της GILLETTE.

Αν όμως θέλεις να χρησιμοποιήσεις πολλαπλά links σε αντιστοιχία με την full flash ιστοσελίδα σου, έχω ήδη περιγράψει εδώ μία μέθοδο για να έχεις μια πρώτη ιδέα.


4)
Με το swfobject η λήψη περιεχομένου δεν γίνεται από τη flash, αλλά από ένα εναλλακτικό html αρχείο. Επομένως σχεδίασε την flash ελεύθερα χωρίς σχεδιαστικούς περιορισμούς. Όσο για την html, καλό είναι να περιοριστείς στο περιεχόμενο και όχι στην εμφάνιση. Προσωπικά πιστεύω ότι η χρήση h1,2,3, p και div tags είναι υπέρ αρκετά για να διαβάσουν ανενόχλητες οι μηχανές αναζήτησης.


1) & 3)
Δεν είμαι σίγουρος ότι κατάλαβα τι ρωτάς.
Μάλλον θα πρέπει πρώτα να διαβάσεις το swfobject για να καταλάβεις πως δουλεύει.
Ωστόσο, νομίζω θα βρεις άφθονο υλικό κι από εδώ.


ελπίζω να βοήθησα...

Απάντηση

Επιστροφή στο “ActionScript και Flex Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης