php login

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

php login

Δημοσίευση από fafos » 30 Ιουν 2010 17:34

decpariem έγραψε:φυσικά!
einai int?

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

php login

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 30 Ιουν 2010 17:35

Μην απελπιζεσαι.
Πάρε ένα backup το αρχείο σου και ξεκίνα σιγά σιγά από την αρχή.

Βεβαιώσου οτι κάνει login.
Μετά το login βάλτο να κάνει echo ναι ή όχι και μην αφήσεις ΤΙΠΟΤΕ άλλο μέσα.

Αν είναι εντάξει προχώρα με αυτό που σου έδωσα και μην βάλεις τίποτε άλλο πάλι.
Για να δούμε που είναι το λάθος.

decpariem
Δημοσιεύσεις: 15
Εγγραφή: 04 Μάιος 2010 18:11

php login

Δημοσίευση από decpariem » 30 Ιουν 2010 17:37

ναι! Πραγματικά δεν καταλαβαίνω τι φταίει! Το θέμα είναι ότι επειδή το login γίνεται μέσω flash app δεν μπορώ να δώ τα status! θα το πάρω από την αρχή κ επανέρχομαι!
Ευχαριστώ που με βοηθάσ! Προκειται για την πτυχιακή μου!

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

php login

Δημοσίευση από fafos » 30 Ιουν 2010 17:40

gia arxh kalese ena query kai me while prospathise na ektyposeis ola ta dedomena tou pinaka admin me to username kai to level dipla tou gia na deis an ta gyrnaei kanonika... pisteuo oti sas exoun didaksei ton amyntiko programmatismo sthn sxolh sou...

decpariem
Δημοσιεύσεις: 15
Εγγραφή: 04 Μάιος 2010 18:11

php login

Δημοσίευση από decpariem » 30 Ιουν 2010 17:42

Mμμ! Στα πανεπιστημία πια δεν κάνουν προγραμματισμο στα εργαστήρια αλλά στο χαρτί! Καταλαβαίνεις! Νομίζω ότι το πρόβλημα είναι στο status γιατί μόλις ανακάλυψα ότι είναι reserved στο flash!

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

php login

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 30 Ιουν 2010 17:43

fafos έγραψε:amyntiko programmatismo
:question: :question: :question:
Τι είναι αυτό δάσκαλε;

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

php login

Δημοσίευση από fafos » 30 Ιουν 2010 17:55

Apostolis_38 έγραψε:
fafos έγραψε:amyntiko programmatismo
:question: :question: :question:
Τι είναι αυτό δάσκαλε;
se genikes grammes.. an den epalhtheuetai mia synthikh dose ton logo... gia paradeigma to:

if($auto == 1) { echo 'kane auto';} else { echo 'kane to allo';}

einai psilolathos.. prepei na trekseis oles tis periptoseis (me elseif) kai sto telos an se periptosh den trexei tipota apo ta parapano trexeis thn else... se megala projects einai xronovoros kai epiponos alla einai pio sigouros apo allou typou programmatismous (px pleonasmos h epanaxrhsimopoihsh)... sta kata einai oi epidoseis afou auksanei tis routines pou trexoun me apotelesma na einai pio argos o kodikas..

Άβαταρ μέλους
burnmind
Script Master
Δημοσιεύσεις: 954
Εγγραφή: 26 Σεπ 2009 02:14
Τοποθεσία: UK
Επικοινωνία:

php login

Δημοσίευση από burnmind » 30 Ιουν 2010 18:23

Νομίζω η τεχνική που εξηγείς fafos είναι το test-driven development, ή κάνω λάθος;
decpariem έγραψε:Mμμ! Στα πανεπιστημία πια δεν κάνουν προγραμματισμο στα εργαστήρια αλλά στο χαρτί! Καταλαβαίνεις!
Ανάλογα το πανεπιστήμιο, αλλά και πάλι αυτό δεν είναι δικαιολογία! :wink:

Στο χέρι σου είναι καθώς σου μαθαίνουν τα πάντα θεωρητικά να τα εφαρμόζεις μόνος σου πρακτικά. Βασικά είναι δεδομένο ότι πρέπει να το κάνεις γιατί αλλιώς δε θα μάθεις ποτέ. Δεν είναι δουλειά του καθηγητή να σε βάλει κάτω και να σου πει γράψε το τάδε που σου έγραψα στον πίνακα να δεις τι κάνει. Το πανεπιστήμιο σου δίνει τις βάσεις για να προχωρήσεις παραπέρα μόνος σου.

decpariem
Δημοσιεύσεις: 15
Εγγραφή: 04 Μάιος 2010 18:11

php login

Δημοσίευση από decpariem » 30 Ιουν 2010 18:32

PHP δεν έχουμε κανει καθόλου... Απαράδεκτο! Δεν χρησιμοπιώ δικαιολογιές καθώς ότι έχω μάθει το έχω μάθει μόνη μου! Καλό όμως θα ήταν αντί να το παίζουν υπερσούπερ και να πατάνε όποτε θέλουν να κάνουν κ λίγο ουσιαστικό μάθημα! Φαντάσου ότι υπάρχουν σε κάποιες σχολές καθηγητές φαντάσματα που δεν τους έχει δει ποτέ κανείς! Και δεν μιλώ για όλους!

Άβαταρ μέλους
burnmind
Script Master
Δημοσιεύσεις: 954
Εγγραφή: 26 Σεπ 2009 02:14
Τοποθεσία: UK
Επικοινωνία:

php login

Δημοσίευση από burnmind » 30 Ιουν 2010 18:53

decpariem έγραψε:PHP δεν έχουμε κανει καθόλου... Απαράδεκτο! Δεν χρησιμοπιώ δικαιολογιές καθώς ότι έχω μάθει το έχω μάθει μόνη μου! Καλό όμως θα ήταν αντί να το παίζουν υπερσούπερ και να πατάνε όποτε θέλουν να κάνουν κ λίγο ουσιαστικό μάθημα! Φαντάσου ότι υπάρχουν σε κάποιες σχολές καθηγητές φαντάσματα που δεν τους έχει δει ποτέ κανείς! Και δεν μιλώ για όλους!
Εντάξει, οι καθηγητές φαντάσματα κλπ είναι γνωστά πράγματα που όλοι όσοι έχουν βρεθεί κάποια στιγμή σε Ελληνικό Πανεπιστήμιο/ΤΕΙ τα έχουνε περάσει. Άλλοι επιλέγουν να ρίχνουν το φταίξιμο για το ότι δε ξέρουν Χ πράγματα εκεί και άλλοι να τους γράφουν εκεί που πρέπει και να προσπαθούν μόνοι τους. Προσοχή, δε το λέω επι προσωπικού, άλλωστε δε σε ξέρω, απλά λέω αυτό που έχω δει.

Από εκεί και πέρα, το ότι δεν έχετε κάνει php δεν έχει σημασία. Αν σου μάθουν τη σωστή λογική του πως προγραμματίζεις, τότε μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις σε οποιαδήποτε γλώσσα. Για να τελειώσω εδώ το off-topic, αφού επέλεξες να ασχοληθείς για την πτυχιακή σου με μία γλώσσα την οποία δεν έχεις διδαχτεί με σκοπό να τη μάθεις (και δεν επέλεξες καμιά μετάφραση όπως κάτι άλλοι) δείχνει πως είσαι σε καλό δρόμο.

on-topic, κάνε αυτό που σου προτείνανε: test-αρε τον κώδικα βήμα βήμα. Κάνε echo τα πάντα για να δεις αν είναι σωστά (πχ εμφάνισε το password μετά το MD5 encryption και σύγκρινέ το χειροκίνητα με αυτό που υπάρχει στη βάση).

Επίσης, μη κρύβεις τα errors (μη χρησιμοποιείς το @) όπως εδώ:

Κώδικας: Επιλογή όλων

$result = @mysql_query($query); 
Τέλος, κάνε έναν κόπο και post-αρε ολόκληρο τον κώδικα σου για το login όπως τον έχεις αυτή τη στιγμή εξηγώντας τι λάθος γίνεται.

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

php login

Δημοσίευση από fafos » 30 Ιουν 2010 19:05

thn texnikh tou test thn xrhsimopoioume se protognoro kodika pou xrhsimopoioume gia proth fora.. epeidh omos ta perissotera projects moiazoun metaksy tous xrhsimopoioume dokimasmenes functions, classes kai kodika.. palia thymamai polla etoima projects eixan ta test mesa ston kodika gia na mporei o diaxeirisths na vlepei pou "xtypaei" o kodikas.. tora pleon enoeitai oti erxontai xoris bugs (edo gelame) kai den dinoun analoga tests.. aplos an xtypaei o kodikas, trexoume dika mas tests gia na vroume to lathos..

decpariem.. ta eidh programmatismou einai genikes theories kai den einai mono gia php.. kanonika sas ta exoun didaksei sta prota kefalaia eisagoshs ston programmatismo..

Άβαταρ μέλους
dva_dev
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3790
Εγγραφή: 16 Σεπ 2005 01:32
Επικοινωνία:

php login

Δημοσίευση από dva_dev » 30 Ιουν 2010 22:53

Apostolis_38 έγραψε:Κάτσε γιατί με μπέρδεψες.

Το login δουλεύει κανονικά;
αν και με παραξενεύει ok.

Μετά θα κάνεις

Κώδικας: Επιλογή όλων

if(mysql_num_rows($result) > 0 ) {
  while($row=mysql_fetch_assoc($result)  {
  $usrgrp = $row["usrgrp"];

  if (usrgrp == "1"){
   echo "status=admin";
  }
  else {
   echo "status=user";
  }

  }
}
else {
echo "Αποτυχία";
}
edit: στο άλλαξα λίγο, για κοίτα τώρα.
Εχεις ξεχάσει ένα δολλάριο στο

Κώδικας: Επιλογή όλων

if ($usrgrp == "1"){
Ισως να λύσει κάποια από τα προβλήματα.

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

php login

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 30 Ιουν 2010 23:48

Μας έχει τσακίσει αυτό το δολλάριο :roll: :roll:


@fafos: και η επαναχρησιμοποίηση κώδικα δεν μειώνει τις επιδόσεις;

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

php login

Δημοσίευση από fafos » 30 Ιουν 2010 23:57

Apostolis_38 έγραψε:Μας έχει τσακίσει αυτό το δολλάριο :roll: :roll:


@fafos: και η επαναχρησιμοποίηση κώδικα δεν μειώνει τις επιδόσεις;
meionei, alla enas synduasmos amuntikoy programmatismou kai epanaxrhsimopoihshs einai "skotoma" idios apo efarmoges style joomla, drupal klp pou anagkazontai na trexoun pantou kai apo to proto pixel to miso manual ths php.. thn epanaxrhsimopoihsh an den thn kaleseis den troei apo tis epidoseis.. aplos perimenei... xoris amyntiko programmatismo omos to pithanotero einai na vreis kammia tourkikh shmaia anti gia to site kapoia mera..

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες