Αρχαριος PHP

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
mola_kalouba
Δημοσιεύσεις: 168
Εγγραφή: 17 Φεβ 2008 11:14
Επικοινωνία:

Αρχαριος PHP

Δημοσίευση από mola_kalouba » 02 Ιούλ 2010 15:21

Παιδια επειδη ειμαι αρχαριος στην PHP θα ηθελα την βοηθεια σας εψαξα να βρω κατι στο Google αλλα δεν βρηκα κατι το συγκεκριμενο, θελω το εξης θέλω οταν πατας σε ενα URL να σε στέλνει στην ιδια σελιδα με το ιδιο filename αλλα σε διαφορετικο φακελο, π.χ

Ειμαστε στην http://www.domain.gr/fakelos1/a.php και οταν παταω στο λινκ να με στελνει στην http://www.domain.gr/fakelos2/a.php, αν ειμαι http://www.domain.gr/fakelos1/b.php τοτε να με στελνει στην http://www.domain.gr/fakelos2/b.php κ.τ.λ

Ευχαριστω πολυ

Άβαταρ μέλους
greekbytes
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 2438
Εγγραφή: 15 Νοέμ 2002 15:42
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

Αρχαριος PHP

Δημοσίευση από greekbytes » 02 Ιούλ 2010 15:40

Με την function basename μπορείς να κάνεις κάτι τέτοιο:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<a href="../allos_fakelos/<?=basename&#40;$_SERVER&#91;'PHP_SELF'&#93;&#41;?>">test</a>

mola_kalouba
Δημοσιεύσεις: 168
Εγγραφή: 17 Φεβ 2008 11:14
Επικοινωνία:

Αρχαριος PHP

Δημοσίευση από mola_kalouba » 02 Ιούλ 2010 19:21

Kanw opws mou to les <a href="EN/<?=basename($_SERVER['PHP_SELF'])?>">test</a>, dimioiurgisa ena fakelo me to onoma EN as poume gia agglika, evala mesa to filename opws einai kai otan pataw panw sto link mou leei You don't have permission to access /Filmar-Hotel/allos_fakelos/< on this server. to dokimazw sto pc mou me Wampserver2.
Dokimasa na valw ../ stin arxi alla mou leei pws den iparxei o fakelos

Euxaristw poli

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Αρχαριος PHP

Δημοσίευση από fafos » 02 Ιούλ 2010 19:26

an einai gia glossa kalytera na to kaneis me session..

mola_kalouba
Δημοσιεύσεις: 168
Εγγραφή: 17 Φεβ 2008 11:14
Επικοινωνία:

Αρχαριος PHP

Δημοσίευση από mola_kalouba » 09 Αύγ 2010 00:55

Μηπως υπαρχει καποιο σχετικο tutorial γιατι ολα που βρηκα ειναι θεωριες

Ευχαριστω πολυ

mola_kalouba
Δημοσιεύσεις: 168
Εγγραφή: 17 Φεβ 2008 11:14
Επικοινωνία:

Αρχαριος PHP

Δημοσίευση από mola_kalouba » 18 Αύγ 2010 21:57

Τελικά τα κατάφερα έτσι:
<a href="../allos_fakelos/<?php echo basename($_SERVER['PHP_SELF']);?>">test</a>

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης