If για αν ειναι κενο το πεδιο!

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
p_pan
Δημοσιεύσεις: 1248
Εγγραφή: 11 Φεβ 2007 20:45
Τοποθεσία: Άστεγος!

If για αν ειναι κενο το πεδιο!

Δημοσίευση από p_pan » 02 Ιούλ 2010 16:16

καλησπερα...

εχω table που εχει ας πουμε 3 πεδια...

1. id
2. name
3. photo

αν υποθεσουμε οτι τα 2 πρωτα δεν μπορουν να ειναι κενα ενο το 3ο μπορει... θα ηθελα να κανω το εξης...

στη σελιδα που θα τα εμφανιζω να εχω μια if που να τσεκαρη αν στο νουμερο 3 υπαρχη κατι μεσα και αν υπαρχη να εμφανιζει πχ "<a href=\"$photo\">Φωτογραφία</a>" αν δεν υπαρχη να μιν εμφανιζει τπτ...
πως μπορο να κανω κατι τετοιο?

ευχαριστω!
Αγράματος...

Άβαταρ μέλους
Khronos
Δημοσιεύσεις: 754
Εγγραφή: 11 Δεκ 2006 14:43
Τοποθεσία: Ηράκλειο

If για αν ειναι κενο το πεδιο!

Δημοσίευση από Khronos » 02 Ιούλ 2010 16:30

p_pan έγραψε:να εχω μια if που να τσεκαρη αν στο νουμερο 3 υπαρχη κατι μεσα και αν υπαρχη να εμφανιζει πχ "<a href="$photo">Φωτογραφία</a>" αν δεν υπαρχη να μιν εμφανιζει τπτ...
Μόνος σου έδωσες την απάντηση.

Άβαταρ μέλους
p_pan
Δημοσιεύσεις: 1248
Εγγραφή: 11 Φεβ 2007 20:45
Τοποθεσία: Άστεγος!

If για αν ειναι κενο το πεδιο!

Δημοσίευση από p_pan » 02 Ιούλ 2010 16:32

δεν ξερω το πως ομως... το πρακτικο με κολαει... οχι το θεωριτικο... :S
Αγράματος...

Άβαταρ μέλους
dimitrisdamo
Δημοσιεύσεις: 78
Εγγραφή: 19 Νοέμ 2009 20:00
Επικοινωνία:

If για αν ειναι κενο το πεδιο!

Δημοσίευση από dimitrisdamo » 02 Ιούλ 2010 17:00

οταν λες πεδια σε φορμα ?

Άβαταρ μέλους
p_pan
Δημοσιεύσεις: 1248
Εγγραφή: 11 Φεβ 2007 20:45
Τοποθεσία: Άστεγος!

If για αν ειναι κενο το πεδιο!

Δημοσίευση από p_pan » 02 Ιούλ 2010 17:04

noooo!! δεν το εξηγησα καλα... στην βαση ενοο...
και αν σε μια εγγραφη πχ δεν υπαρχη λινκ για καποια φωτογραφια τοτε να μην εμφανιζεται το αντιστηχο λινκ στη σελιδα που θα προβαλω τα αποτελεσματα...
Αγράματος...

Άβαταρ μέλους
dimitrisdamo
Δημοσιεύσεις: 78
Εγγραφή: 19 Νοέμ 2009 20:00
Επικοινωνία:

If για αν ειναι κενο το πεδιο!

Δημοσίευση από dimitrisdamo » 02 Ιούλ 2010 17:07

οποτε πρεπει να κανεις fetch την βαση και να μετα να ελενξεις τα πεδια..

Άβαταρ μέλους
p_pan
Δημοσιεύσεις: 1248
Εγγραφή: 11 Φεβ 2007 20:45
Τοποθεσία: Άστεγος!

If για αν ειναι κενο το πεδιο!

Δημοσίευση από p_pan » 02 Ιούλ 2010 17:08

το πως ειναι το προβλημα... :S
Αγράματος...

Άβαταρ μέλους
inFamous
Δημοσιεύσεις: 388
Εγγραφή: 07 Φεβ 2010 12:38
Επικοινωνία:

If για αν ειναι κενο το πεδιο!

Δημοσίευση από inFamous » 02 Ιούλ 2010 17:10

Μήπως αυτό βοηθάει http://php.net/manual/en/function.is-null.php
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
p_pan
Δημοσιεύσεις: 1248
Εγγραφή: 11 Φεβ 2007 20:45
Τοποθεσία: Άστεγος!

If για αν ειναι κενο το πεδιο!

Δημοσίευση από p_pan » 02 Ιούλ 2010 17:14

μπα οχι τοσο... δεν μπορω να βγαλω και πολυ ακρη... να πω επισης οτι ειναι text το λινκ στη βαση!
Αγράματος...

Άβαταρ μέλους
dva_dev
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3790
Εγγραφή: 16 Σεπ 2005 01:32
Επικοινωνία:

If για αν ειναι κενο το πεδιο!

Δημοσίευση από dva_dev » 02 Ιούλ 2010 17:47

Για να φέρεις τις εγγραφές ρίξε μια ματιά στο http://php.net/manual/en/function.mysql-fetch-row.php
Για να δεις τι θα κάνεις με το null πεδίο δες το παράδειγμα στο http://www.php.net/manual/en/function.m ... .php#33981

Άβαταρ μέλους
dimitrisdamo
Δημοσιεύσεις: 78
Εγγραφή: 19 Νοέμ 2009 20:00
Επικοινωνία:

If για αν ειναι κενο το πεδιο!

Δημοσίευση από dimitrisdamo » 02 Ιούλ 2010 17:52

εστω οτι εχεις κανει fetch τα πεδια που θες
με την συνταρτηση που σου υποδειξαν απο πανω
μετα απλα με if ελενχεις αν ειναι κενο το πεδιο δηλαδη καπως ετσι

Κώδικας: Επιλογή όλων

if &#40;isset&#40;$apotelesma&#91;'photo'&#93;&#41; || &#40;$apotelesma&#91;'photo'&#93;==''&#41;&#41;&#123;
epitxia kane tis entoles pou thes
&#125;
esle &#123;

echo "error";
&#125;

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

If για αν ειναι κενο το πεδιο!

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 02 Ιούλ 2010 19:16

Μπορείς να βάλεις

Κώδικας: Επιλογή όλων

if &#40;$row&#91;"photo"&#93; == ""&#41; &#123;αυτό&#125; else &#123;το άλλο &#125;
Δεν είναι όμως και πολύ καλός τρόπος αυτός.
Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να δίνεις μια τιμή στο πεδίο photo (εγώ π.χ. χρησιμοποιώ συνέχεια τη λέξη null για να μπαίνω στο νόημα κατευθείαν) και μετά πολύ απλά δίνεις

Κώδικας: Επιλογή όλων

if &#40;$row&#91;"photo"&#93; == "null"&#41; &#123;αυτό&#125; else &#123;το άλλο &#125;

Άβαταρ μέλους
cherouvim
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3137
Εγγραφή: 13 Ιούλ 2005 22:56
Τοποθεσία: Athens, Greece
Επικοινωνία:

If για αν ειναι κενο το πεδιο!

Δημοσίευση από cherouvim » 02 Ιούλ 2010 19:32

Αν σε δυσκολεύει να χειριστείς το special case στο application layer μπορείς να το λύσεις κατευθείαν στη βάση:

Κώδικας: Επιλογή όλων

select id, name, ifnull&#40;photo, 'Φωτογραφία'&#41;;
Αν δεν θέλεις να εμφανίσεις καθόλου τα rows που δεν έχουν τιμή στο πεδίο photo τότε απλά μην τα φέρεις από τη βάση:

Κώδικας: Επιλογή όλων

select id, name, photo where photo is not null;

Άβαταρ μέλους
vassilism
Δημοσιεύσεις: 1950
Εγγραφή: 17 Μαρ 2007 14:47
Επικοινωνία:

If για αν ειναι κενο το πεδιο!

Δημοσίευση από vassilism » 02 Ιούλ 2010 23:10

Αναρωτιέμαι αν είσαι ο ίδιος ο p_pan που πριν κάτι χρόνια έγραφε βοηθήματα :roll:
Με php, το παρακάτω σε βοηθάει να θυμηθείς?

Κώδικας: Επιλογή όλων

$query = "SELECT * FROM yourtable"; 
$result = mysql_query&#40;$query&#41; or die&#40;mysql_error&#40;&#41;&#41;;

while &#40;$rows = mysql_fetch_array&#40;$result&#41;&#41; 
&#123;  
echo&#40;"id&#58; ". $rows&#91;"id"&#93; &#41;;
echo&#40;"name&#58; ". $rows&#91;"name"&#93; &#41;;

if &#40;$rows&#91;'photo'&#93;==null&#41;  &#123; 
echo &#40;""&#41;; 
&#125; 
else &#123;
echo&#40;"<a href=".$rows&#91;"photo"&#93;.">Φωτογραφία</a>"&#41;;
&#125;
&#125;

Άβαταρ μέλους
Basilakis
PHP Moderator
Δημοσιεύσεις: 8574
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 13:03
Τοποθεσία: Womans' Brain
Επικοινωνία:

If για αν ειναι κενο το πεδιο!

Δημοσίευση από Basilakis » 03 Ιούλ 2010 21:45

vassilism έγραψε:Αναρωτιέμαι αν είσαι ο ίδιος ο p_pan που πριν κάτι χρόνια έγραφε βοηθήματα :roll:
την είχα πολλές φορές αυτή την απορία :P

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: ss13 και 0 επισκέπτες