Templatemonster Bullshits...

Λύσεις προβλημάτων για το δημοφιλές πρόγραμμα κατασκευής παρουσιάσεων στο διαδίκτυο.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
dimsis
Reporter
Δημοσιεύσεις: 7994
Εγγραφή: 25 Ιούλ 2001 03:00

Templatemonster Bullshits...

Δημοσίευση από dimsis » 06 Ιούλ 2010 15:27

Πάρτε μάτι διάλογο:

[07:13:59]
<Dimitris Siskopoulos>
There is a search form on the header flash template, but no code to submit the search query!
[07:14:21]
<Chris>
Actually, as stated in our terms and FAQ our templates come without scripts or programming. Therefore fields such as contact forms, search engines, log & password forms, chats, forums and shopping carts are inactive. You may contact our partner - www.TemplateTuning.com design studio, they will add scripts to your template for a small fee. You may preview the price list at www.templatetuning.com/sprices.php or visit their support chat to talk to a project manager and start you project at www.templatetuning.com/chat/
[07:14:47]
<Dimitris Siskopoulos>
that sucks!
[07:15:06]
<Dimitris Siskopoulos>
how come you got the visual objects but not the actionscript FFS?
[07:15:23]
<Dimitris Siskopoulos>
And then, why there are links on menu?
[07:15:32]
<Dimitris Siskopoulos>
this is actionscript too
[07:15:36]
<Chris>
yes correct
[07:15:46]
<Chris>
but that doesn;t require any programming
[07:15:58]
<Chris>
like search or any other forms
[07:16:29]
<Dimitris Siskopoulos>
It requires extra programming to "post" one form to one URL address!?!?
[07:16:43]
<Dimitris Siskopoulos>
so we could change the url and the field name and make it work!?!?
[07:16:51]
<Dimitris Siskopoulos>
sorry to say this, but this is BS
[07:16:50]
<Chris>
yes you can
[07:16:56]
<Chris>
search is another story
[07:17:07]
<Dimitris Siskopoulos>
this is what i need
[07:17:13]
<Dimitris Siskopoulos>
not the server side programming!
[07:17:13]
<Chris>
Please, visit our partner a custom design studio at templatetuning.com There for additional price you can customize everything you would like or create a custom template that will fully meet your needs. Feel free to visit our customer support chat and request a quote from a Sales Manager: http://templatetuning.com/register also you can use online help desk at http://www.templatetuning.com/helpdesk/
[07:17:36]
<Dimitris Siskopoulos>
ok thanx
[07:17:43]
<Chris>
do you want to assign an external link to the search?
[07:17:50]
<Dimitris Siskopoulos>
yes
[07:18:03]
<Chris>
Please check the following tutorial
[07:18:03]
<Chris>
http://info.template-help.com/after_sal ... icle4.html
[07:18:09]
<Dimitris Siskopoulos>
but there is not code related to the search button ffs!
[07:18:21]
<Chris>
right
[07:18:25]
<Chris>
you should assign it yourself
[07:18:29]
<Chris>
use the tutorial above
[07:18:48]
<Dimitris Siskopoulos>
there is the SEARCH FIELD too
[07:18:58]
<Dimitris Siskopoulos>
it's not just a straight link
[07:19:20]
<Dimitris Siskopoulos>
the programmer of the template HAD to write the actionscript for a dummy search post
[07:19:34]
<Chris>
seach could not be done in actionscript
[07:19:41]
<Dimitris Siskopoulos>
...
[07:19:41]
<Chris>
it require php programming
[07:19:51]
<Dimitris Siskopoulos>
once again...
[07:20:00]
<Dimitris Siskopoulos>
i DONT WANT the server side code
[07:20:12]
<Dimitris Siskopoulos>
but there is a [search field] +image button
[07:20:21]
<Chris>
thats correct
[07:20:46]
<Dimitris Siskopoulos>
when i click the IMAGE button, there must be a post/get to one page passing the [search fields value] too!
[07:20:55]
<Dimitris Siskopoulos>
it's not just a link...
[07:20:57]
<Chris>
thats right
[07:21:08]
<Chris>
and post/get requires php coding
[07:21:11]
<Chris>
do you understand this?
[07:21:35]
<Dimitris Siskopoulos>
Of course i do... DO YOU understand what i'm saying?
[07:21:39]
<Chris>
yes
[07:21:43]
<Dimitris Siskopoulos>
and i'm using Coldfusion not php!
[07:21:49]
<Chris>
I already told youthat the functionality is not included
[07:22:06]
<Chris>
you can add it yourself or order for additional price
[07:22:12]
<Dimitris Siskopoulos>
if you pass me let's say
mysite.cfm?search=bs
[07:22:17]
<Chris>
in more simple words
[07:22:21]
<Chris>
the search doesn;t work
[07:22:24]
<Dimitris Siskopoulos>
i already have my CFML ready
[07:22:31]
<Chris>
freat
[07:22:38]
<Chris>
so you are free toadd the search functionality
[07:22:51]
<Dimitris Siskopoulos>
but there is no post/get link in the templates actionscript
[07:22:58]
<Chris>
right
[07:23:01]
<Chris>
and it won;t be there
[07:23:08]
<Dimitris Siskopoulos>
lol
[07:23:06]
<Chris>
as it's a flash template
[07:23:25]
<Dimitris Siskopoulos>
and?
[07:23:50]
<Dimitris Siskopoulos>
from flash you can not pass a field to a url?
[07:23:59]
<Chris>
you can
[07:24:20]
<Dimitris Siskopoulos>
but you have to pay because this is extra !?!? :p
[07:24:34]
<Chris>
exactly
[07:25:08]
<Dimitris Siskopoulos>
that's cool... i'm gonna use our small discussion to some blogs and forums . Thank you
[07:25:16]
<Chris>
ok
[07:25:17]
<Chris>
You are welcome
[07:25:19]
<Chris>
Have a great day or night depending on where you are

Άβαταρ μέλους
dimsis
Reporter
Δημοσιεύσεις: 7994
Εγγραφή: 25 Ιούλ 2001 03:00

Templatemonster Bullshits...

Δημοσίευση από dimsis » 06 Ιούλ 2010 15:32

Με απλά λόγια, παίρνεις το template σου βάζουν τις παπαρίτσες με τα κουμπάκια και τα εφεδάκια αλλά δεν υπάρχει η βασική λειτουργικότητα (functionality) για αυτά που προσφέρει το template τους, τα οποία για να σου τα κάνουν ζητάνε έξτρα χρήματα.

Άβαταρ μέλους
HeRu
Flash Moderator
Δημοσιεύσεις: 800
Εγγραφή: 16 Αύγ 2004 10:49
Επικοινωνία:

Templatemonster Bullshits...

Δημοσίευση από HeRu » 06 Ιούλ 2010 16:27

Κλασσικό template monster...

Θέλεις βοήθεια για να το φτιάξεις ?

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

Templatemonster Bullshits...

Δημοσίευση από korgr » 06 Ιούλ 2010 16:40

Σημασια εχει που παιζει και σε ΙΕ6 (και χωρις extra fee) :P

Άβαταρ μέλους
dimsis
Reporter
Δημοσιεύσεις: 7994
Εγγραφή: 25 Ιούλ 2001 03:00

Templatemonster Bullshits...

Δημοσίευση από dimsis » 06 Ιούλ 2010 16:43

Έβαλα ένα
on (release) {
getURL ("search.cfm?search="+txt.text, "", "GET");
}

στο κουμπάκι αλλά δεν βρίσκει με τίποτε το txt.text ... το δοκίμασα και με _root... αλλά πάλι τίποτε. Το instance name του αυτό είναι: txt αλλά κάτι με το path σίγουρα θα παίζει. Πως αλλιώς αναφέρομαι στο instance;

Βλέπω σε άλλο σημείο της actionscript σε ένα txt_:
txt.onSetFocus = function() {
if (txt.text == "Search...") {
txt.text = "";
}
};
txt.onKillFocus = function() {
if (txt.text == "") {
txt.text = "Search...";
}
};

Άβαταρ μέλους
telas
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1594
Εγγραφή: 12 Μαρ 2004 12:54
Τοποθεσία: Kastoria
Επικοινωνία:

Templatemonster Bullshits...

Δημοσίευση από telas » 06 Ιούλ 2010 17:01

τουλάχιστον ήταν ευγενικός. :hammer:
Web Design - Δημιουργία Ιστοσελίδας - http://www.computerman.gr/
My Photography - http://www.tilaveridis.com/
Τεχνολογικά προιόντα - http://www.bigbox.gr/

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

Templatemonster Bullshits...

Δημοσίευση από korgr » 06 Ιούλ 2010 20:18

Δημητρη, στο flash αν χρησιμοποιησεις μια εκ των παραμετρων get ή post τοτε αποστελλονται αυτοματα με την επιλεγμενη μεθοδο ολες οι μεταβλητες του swf στο url που δηλωνεις.
Αυτο σημαινει πως δεν χρειαζεσαι την get συνταξη του URL οταν δηλωνεις ως μεθοδο την get.
Αν δωσεις το server side URL σου, δηλωνοντας "post" λογικα θα σου ερθει αυτοματα η μεταβλητη που θες. Οκ θα εχει ονομα txt αλλα αυτο λιγο θα σε νοιαζει ε;

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

Templatemonster Bullshits...

Δημοσίευση από korgr » 06 Ιούλ 2010 20:23

Επισης ως ονομα μεταβλητης απ' οσο θυμαμαι, θα αποσταλει αυτο που ειναι στο πεδιο var και οχι το instance name.
Βλεπε το επισυναπτομενο και βεβαιωσου πως εχει το ιδιο ονομα και το πεδιο var στα properties
Συνημμένα
ss.gif
(12.8 KiB) Μεταφορτώθηκε 249 φορές

athineos
Δημοσιεύσεις: 121
Εγγραφή: 01 Σεπ 2009 04:47
Επικοινωνία:

Templatemonster Bullshits...

Δημοσίευση από athineos » 07 Ιούλ 2010 01:16

Αν κατάλαβα καλά χρειάζεσαι αυτό...

Κώδικας: Επιλογή όλων

var myLoadVars&#58;LoadVars = new LoadVars&#40;&#41;;

//declare and assign values to your passing fields
myLoadVars.search = txt;

//declare what to do after send the fields and load the results
myLoadVars.onLoad = function&#40;OK&#41; &#123;
	if &#40;OK&#41; &#123;
		// eg&#58; _root.outputField=this.resultField
	&#125; else	&#123;
		//do some other things ...
	&#125;
&#125;
myLoadVars.sendAndLoad&#40;"search.cfm",myLoadVars,"POST"&#41;;
---------------------------------------------
Το support τους είναι για κλάματα!

Πάντως, για να κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου, ουσιαστικά οι template monsters, η template4u και λοιποί templateάδες, θεωρητικά σου δίνουν ένα σχέδιο.
Για τα υπόλοιπα θεωρητικά δεν είναι υποχρεωμένοι. Τουλάχιστον έτσι το έχω συλλάβει εγώ.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος athineos την 07 Ιούλ 2010 03:26, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.

Άβαταρ μέλους
cdhyper
Literature Moderator
Δημοσιεύσεις: 9707
Εγγραφή: 23 Ιουν 2001 03:00
Τοποθεσία: Φωτονερόπετρα
Επικοινωνία:

Templatemonster Bullshits...

Δημοσίευση από cdhyper » 07 Ιούλ 2010 03:02

Εκεί πείσμα να χρησιμοποιήσεις flash ναούμε.
Σύγκριση τιμών Supermarket: http://www.shopnsave.gr
Νέα Ιταλικα επιπλα κουζινας
Για φιλοσόφους: http://filosofia.gr και http://liantinis.org

Άβαταρ μέλους
dimsis
Reporter
Δημοσιεύσεις: 7994
Εγγραφή: 25 Ιούλ 2001 03:00

Templatemonster Bullshits...

Δημοσίευση από dimsis » 07 Ιούλ 2010 09:35

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις τις δοκιμάζω σε 2 λεπτά.

cdhyper είναι το αποτέλεσμα της μαλακίας του να πει ο πωλητής "αν θέλετε μπορείτε να διαλέξτε ένα οποιοδήποτε template από το templatemonster.com/category/hotels/ και εμείς θα σας το φτιάξουμε" (δυναμικό!). Λέω πάλι καλά που δεν επέλεξαν full flash sites!

telas κάνουν που κάνουν τόσες μλκ οι πωλητές και όσοι κάνουν support που μας τσακίζουν τα νεύρα, ε τουλάχιστον ας είναι ευγενικοί :)

athinaios ναι από αυτό που μου 'στειλε "Therefore fields such as contact forms, search engines, log & password forms, chats, forums and shopping carts are inactive." αυτό φαίνεται να ισχύει, που για εμένα δεν παύει να είναι μέγιστη σαχλαμάρα. Είναι σαν να φτιάχνουμε μια μακέτα και να τη δίνουμε σε πελάτη όπου του δείχνουμε ως effect slideshows, drop down menus, tabs κλπ και όταν του το παραδίδουμε κομένο να του λέμε "ξέρεις την javascript για να κάνεις αυτά τα εφέ θα την γράψεις εσύ, εμείς απλώς σχεδιάζουμε" !

edit: έκανα αρκετές δοκιμές.
Με τον παρακάτω τρόπο φαίνεται να περνάει είτε με post είτε με get την μεταβλητή που θέλω, αλλά βγάζει undefined, για αυτό πιστεύω πως κάπου κάτι παίζει με το όνομα της μεταβλητής είτε εγώ δεν βάζω το σωστό, είτε θέλει full path .

βάζω στο image button αυτό:

Κώδικας: Επιλογή όλων

on &#40;release&#41; &#123;
	var dataOut&#58;LoadVars = new LoadVars&#40;&#41;;
	dataOut.search = txt.text;
    dataOut.send&#40;"search.cfm", "", "post"&#41;;
&#125;
και βλέπω από το debugging του coldfusion:
Form Fields:
FIELDNAMES=SEARCH
SEARCH=undefined

έχω δοκιμάσει και _root.txt.text αλλά πάλι τζίφος... και απορώ πως δουλεύει στο άλλο σημείο όπου σβήνει και ξαναγράφει το μήνυμα "search" μέσα στο search box όταν κάνει κλικ κάποιος σε αυτό και όταν φεύγει από αυτό... που ο κώδικα είναι:

Κώδικας: Επιλογή όλων

txt.onSetFocus = function&#40;&#41; &#123;
	if &#40;txt.text == "Search..."&#41; &#123;
		txt.text = "";
	&#125;
&#125;;
txt.onKillFocus = function&#40;&#41; &#123;
	if &#40;txt.text == ""&#41; &#123;
		txt.text = "Search...";
	&#125;
&#125;;
αυτός ο κώδικας βρίσκεται στο σημείο που φαίνεται στο screenshot.

Μήπως χρειάζεται να βάλω _root.όνομαmovie.txt.text ή τιποτε τέτοιο; και που στο καλό φαίνεται το όνομα του movie;
Δοκίμασα τώρα και :
on (release) {
var dataOut:LoadVars = new LoadVars();
dataOut.search = _root.controll.txt.text;
dataOut.send("search.cfm", "", "get");
}
πάλι τζίφος!
Έψαχνα μήπως βγάλω άκρη με το debug του flash cs4 αλλά καμιά τύχη! δεν υπάρχει κάπου αλλού τρόπος να δω τι στέλνει το flash ή ποιο είναι το full name του text field μου;
Συνημμένα
skata.jpg

athineos
Δημοσιεύσεις: 121
Εγγραφή: 01 Σεπ 2009 04:47
Επικοινωνία:

Templatemonster Bullshits...

Δημοσίευση από athineos » 07 Ιούλ 2010 13:21

Το μονοπάτι αναφοράς στο πεδίο πιστεύω να είναι το πρόβλημα.
Για να σε βοηθήσω στο μονοπάτι αναφοράς, πρέπει να έχω το fla μπροστά μου.
Επειδή δεν το έχω κι επειδή απευθύνομαι σε ιδιαίτερα έμπειρο κατασκευαστή, νομίζω ενδεχομένως θα σε βοηθήσουν τα παρακάτω. Καταλαβαίνω ότι κάποια από αυτά μπορεί να μοιάζουν λίγο παιδαριώδη, αλλά κάπου ανάμεσα σε αυτά πιστεύω βρίσκεται η λύση για αυτό μη τα προσπεράσεις πριν επιβεβαιώσεις ότι έχεις κάνει τις σχετικές δοκιμές.

Κάθε movie clip symbol που βρίσκεται μέσα στο άλλο, αποτελεί και έναν κόμβο αναφοράς. Έτσι αν έχουμε πάνω στο _root το movie clip με instance name:clipA, μέσα στο clipA το movie clip με instance name:clipB και επίσης μέσα στο clipA το text με instance name: myName, τότε η απόλυτη αναφορά στο clipB είναι _root.clipA.clipB, η απόλυτη αναφορά στο κείμενο του myName είναι _root.clipA.myName.text, η σχετική αναφορά στο κείμενο του myName από το clipB είναι _parent.myName.text, κ.ο.κ.
ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΟΜΩΣ(!!!) σε αυτό, αποτελούν τα button symbols. Αν μέσα στο clipA έχεις το button symbol με instance name:butA η σχετική αναφορά από το butA στο myName είναι myName.text. Δεν βάζεις _parent γιατί ένα button symbol θεωρείται στο ίδιο επίπεδο με το σημείο που τοποθετείται. Αντίστοιχα, η σχετική αναφορά του butA στο clipB είναι clipB (όχι _parent.clipB).

Τέλος, λάβε υπόψη σου ότι ενώ έχουμε _root και _parent, γράφουμε this και ΟΧΙ _this. Επίσης ΠΡΟΣΟΧΗ στα instance names. Μη σε μπερδεύει το όνομα του symbol, το instance name να κοιτάς και αν δεν έχει να το δηλώνεις αν περνάει μέσα από το μονοπάτι αναφοράς.

hint: κάνε τις δοκιμές σου με ctrl-enter και χρησιμοποίησε την εντολή trace(όνομα μεταβλητής) σε επίμαχα σημεία. Όταν ο κώδικας εκτέλεσης περάσει από εκεί, θα σου γράψει το περιεχόμενο στο output panel (μη ψάχνεις που είναι, θα το ανοίξει αυτόματα).

Αυτά είναι κλασικά σημεία που έκανα λάθη όταν δεν είχα εμπειρία. Δοκίμασε το μονοπάτι έχοντας αυτά στο μυαλό σου, και κάνε εξαντλητική χρήση του trace.



Καλή επιτυχία και αν δεις ότι ο κώδικας το παρα-μλκζει, κάνε μου πάσα το .fla να του 'ξηγήσω μερικά φωνήεντα. ;-)

Άβαταρ μέλους
dimsis
Reporter
Δημοσιεύσεις: 7994
Εγγραφή: 25 Ιούλ 2001 03:00

Templatemonster Bullshits...

Δημοσίευση από dimsis » 08 Ιούλ 2010 00:56

Να'ναι καλά ο Αθηναίος που το μπαλαμουτιάσε το παλιό fla και ανακάλυψε πως ήθελε _parent.search_query.txt.text αντί όλων των υπολοίπων δοκιμών που έκανα εγώ. Ήταν δηλαδή όντως το παλιό path όπως ψηλιάστηκα εξ αρχής. Αν και ακόμα δεν κατάλαβα πως το βρίσκεις το path, τουλάχιστον τώρα δουλεύει! thanx athineos!

athineos
Δημοσιεύσεις: 121
Εγγραφή: 01 Σεπ 2009 04:47
Επικοινωνία:

Templatemonster Bullshits...

Δημοσίευση από athineos » 08 Ιούλ 2010 01:33

ωω... δημόσιο ευχαριστώ!
Παρακαλώ dimsis.
ανακάλυψε πως ήθελε _parent.search_query.txt.text
χμμμ... δεν έφταιγε αυτό ...αλλά σημασία έχει ότι δουλεύει τώρα.

Εύχομαι να μπορώ να βοηθήσω πάλι στο μέλλον.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Flash γενικά”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες