weather script

Ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικές με την HTML, XHTML και την κατασκευή σελίδων για το Web.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
mgiota
Δημοσιεύσεις: 190
Εγγραφή: 15 Σεπ 2009 13:11
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία:

weather script

Δημοσίευση από mgiota » 06 Ιούλ 2010 23:11

Καλησπέρα,

ένας πελάτης θέλει να ενσωματώσω στο site του τον καιρό για τρεις πόλεις, Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Αλεξανδρούπολη.

Είχα ενσωματώσει με iframe κώδικα από το εξής site http://www.weatheronline.gr/services/fr ... eather.htm, όμως αυτό μου δείχνει σε διαφορετικό τετραγωνάκι τον καιρό για κάθε πόλη ξεχωριστά. Ο γραφίστας όμως το θέλει με διαφορετική εμφάνιση, την μία πόλη κάτω από την άλλη με την αντίστοιχη θερμοκρασία από δίπλα.

Είναι εφικτό αυτό; Θέλω δηλαδή να τραβάω από κάπου τις σωστές θερμοκρασίες και να τις δείχνω. Κάτι έχω ακούσει για το weather yahoo. Έχει κάποιος να μου προτείνει κάτι;

mgiota
Δημοσιεύσεις: 190
Εγγραφή: 15 Σεπ 2009 13:11
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία:

weather script

Δημοσίευση από mgiota » 07 Ιούλ 2010 01:29

Στο παρακάτω link http://www.phptoys.com/e107_plugins/con ... content.66 εξηγεί πολύ καλά πως να χρησιμοποιώ το weather yahoo για να δείχνω τη θερμοκρασία οποιασδήποτε πόλης θέλω.

Το πρόβλημά μου είναι ότι δεν έχει την Ορεστιάδα, που τελικά μάλλον τη θέλει ο πελάτης, και ότι οι πόλεις εμφανίζονται στα ελληνικά. Μπορεί να λυθεί αυτό; Αν όχι υπάρχει κάτι παρόμοιο με το weather yahoo που να μου δίνει τη δυνατότητα να τραβάω με rss τις θερμοκρασίες;

Άβαταρ μέλους
nackgr
Δημοσιεύσεις: 1444
Εγγραφή: 22 Ιαν 2006 20:02
Τοποθεσία: Αθηνα
Επικοινωνία:

weather script

Δημοσίευση από nackgr » 07 Ιούλ 2010 01:37

δες αυτο που εχω στο forumakias.gr βαζεις οτι πολη θες , σωστο εγκυρο απο το weather.com κ αν σου αρεσει ψαξε τα ποστ μου θα βρεις πως φτιαχνετε, καπου ρωταγα
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος nackgr την 07 Ιούλ 2010 18:27, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
αυταααααααααααα...
e-Byte.gr
Dafuq.gr

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

weather script

Δημοσίευση από fafos » 07 Ιούλ 2010 02:20

H Orestiada pairnei stoixeia gia ton current weather apo thn Alexandroupoli... pouthena den tha vreis gia thn polh...

Άβαταρ μέλους
dimsis
Reporter
Δημοσιεύσεις: 7994
Εγγραφή: 25 Ιούλ 2001 03:00

weather script

Δημοσίευση από dimsis » 07 Ιούλ 2010 12:03

Χρησιμοποιήσε κάποιο weather api αντί για iframes και javascript. π.χ.
http://developer.yahoo.com/weather/

Αλεξανδρούπολη: http://weather.yahoo.com/greece/anatoli ... is-945294/
Θεσσαλονίκη: http://weather.yahoo.com/greece/kentrik ... ki-963291/
Αθήνα: http://weather.yahoo.com/greece/attiki/athens-946738/

fafos δεν βλέπω να ζήτησε καιρό για Ορεστιάδα στο αρχικό post. Για Αλεξανδρούπολη γράφει.

mgiota
Δημοσιεύσεις: 190
Εγγραφή: 15 Σεπ 2009 13:11
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία:

weather script

Δημοσίευση από mgiota » 07 Ιούλ 2010 12:09

Στην αρχή είπα για Αλεξανδρούπολη, μετά είδα το εικαστικό του γραφίστα και είδα ότι είχε την Ορεστιάδα.

Όσο για το http://developer.yahoo.com/weather/ από αυτό ξεκίνησα, βρήκα και ένα site που εξηγεί πως να το χρησιμοποιήσω, αλλά το πρόβλημά μου είναι ότι πόλεις, περιγραφή καιρού όλα είναι στα αγγλικά. Για να τα κάνω στα ελληνικά θα πρέπει στον κώδικά μου να συμπεριλάβω μια λίστα με if else, όπου θα γράφω την ελληνική ερμηνεία; Πως ακριβώς μπορεί να γίνει αυτό;

Τώρα διαβάζω το http://www.freestuff.gr/forums/viewtopic.php?t=17610, νομίζω είναι κάτι αντίστοιχο με το weather yahoo.

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

weather script

Δημοσίευση από korgr » 07 Ιούλ 2010 12:27

Αυτο το βοηθημα του fafos που διαβαζεις τωρα, στηριζεται στο weather.com
Και το yahoo απο εκει παιρνει δεδομενα.
Σου συνιστω να εγγραφεις στο weather.com για να αποκτησεις τα δωρεαν id & code και μετα να κανεις κλησεις στο xml που παρεχει και το οποιο σου παρεχει απλα τις τιμες. Την γλωσσα την κανονιζεις μονη σου.
Εγω συνηθως φτιαχνω flash widgets με αυτα τα δεδομενα και ετσι ξεφευγω απο τα κλασσικα layouts που προσφερονται σαν free weather services.
Παραδειγμα για τον καιρο στην Κορινθο:
http://www.korinthorama.gr/demo/demo_weather.php

mgiota
Δημοσιεύσεις: 190
Εγγραφή: 15 Σεπ 2009 13:11
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία:

weather script

Δημοσίευση από mgiota » 07 Ιούλ 2010 12:34

Κάνω το παράδειγμα του http://www.freestuff.gr/forums/viewtopic.php?t=17610 και μου εμφανίζει τα παρακάτω:


Warning: include() [function.include]: URL file-access is disabled in the server configuration in /home/tanman/public_html/index.php on line 138

Warning: include(http://www.mysite.gr/weather.php?poli=GRXX0019) [function.include]: failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /home/tanman/public_html/index.php on line 138

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'http://www.mysite.gr/weather.php?poli=GRXX0019' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/tanman/public_html/index.php on line 138

Το έτρεχα τοπικά, αλλά το ανέβασα online μήπως εκεί ήταν το πρόβλημα. Που είναι το λάθος μου;

Άβαταρ μέλους
dimsis
Reporter
Δημοσιεύσεις: 7994
Εγγραφή: 25 Ιούλ 2001 03:00

weather script

Δημοσίευση από dimsis » 07 Ιούλ 2010 12:39

Ορεστιάδα: http://weather.yahoo.com/greece/anatoli ... as-957969/
απλώς επειδή δεν υπάρχει εκεί σταθμός που να έχει πρόσβαση το yahoo weather, τραβάει από τον αμέσως κοντινότερο που είναι το Edirne της Τουρκίας.

Το meteo έχει data και για Ορεστιάδα: http://penteli.meteo.gr/stations/orestiada/orestias.htm

Με if που λες και εσύ, μπορείς εύκολα να το "μεταφράσεις" στα Ελληνικά αφού τραβήξεις τα data.

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

weather script

Δημοσίευση από fafos » 07 Ιούλ 2010 13:24

H Orestiada pairnei stoixeia apo thn Alexandroupoli sta sites opou mporeis na pareis ton kairo (weather.com, yahoo, accuweather klp)..

to meteo pairnei apo to asteroskopeio to opoi exei ena mikro stathmo opou dinei thermokrasia kai anemo (den mporei na dosei kairikes synthikes se keimeno)..

ola auta gia ton current weather.. ton forecast ton dinei kanonika gia Orestiada..

mgiota... to lathos sto dinei pithanon giati o server gia logous asfaleias den afhnei na kaneis include olo to url... prepei na vreis thn diadromh mono pros tou fakelous pou einai to weather.php... (p.x. include 'weather/weather.php')

mgiota
Δημοσιεύσεις: 190
Εγγραφή: 15 Σεπ 2009 13:11
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία:

weather script

Δημοσίευση από mgiota » 07 Ιούλ 2010 13:37

Άλλαξα στο php_ini αρχείο το allow_url_include σε On και μετά στο include είχα όλο το url και έπαιξε. Αυτά όμως τοπικά.

Online για να παίξει πρέπει να μιλήσω με την εταιρία hosting. Και αν δε γίνεται να μου κάνει αυτή την αλλαγή;
mgiota... to lathos sto dinei pithanon giati o server gia logous asfaleias den afhnei na kaneis include olo to url... prepei na vreis thn diadromh mono pros tou fakelous pou einai to weather.php... (p.x. include 'weather/weather.php')
Αν βάλω include 'weather/weather.php'; και κρατήσω το allow_url_include σε Off μου βγάζει λάθος. Γιατί; Τόσο καιρό που κάνω include αρχεία μ' αυτόν τον τρόπο δεν είχα τέτοιο πρόβλημα; Τι κάνω λάθος;

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

weather script

Δημοσίευση από fafos » 07 Ιούλ 2010 13:45

mallon den dexetai to ?poli=GRXX0019

dokimase to ekshs.. kane include to weather.php kai prin apo auto dose ton kodiko ths polis me ena variable:

Κώδικας: Επιλογή όλων


$poli='GRXX0019';
require_once 'weather.php';
prepei na allakseis kai to variable mesa sto weather.php oste na pairxei to $poli (p.x. $zip = $poli;)

mgiota
Δημοσιεύσεις: 190
Εγγραφή: 15 Σεπ 2009 13:11
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία:

weather script

Δημοσίευση από mgiota » 07 Ιούλ 2010 13:49

αυτό μόλις έκανα και λειτούργησε. Τώρα όμως έχω το εξής:

Θέλω να δείχνω τον καιρό για 3 πόλεις της Ελλάδος. Πως θα το κάνω; Θα ορίσω τα $zipcode1, $zipcode2, $zipcode3 και θα κάνω Include το ίδιο αρχείο ή θα κάνω include 3 διαφορετικά αρχεία;

mgiota
Δημοσιεύσεις: 190
Εγγραφή: 15 Σεπ 2009 13:11
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία:

weather script

Δημοσίευση από mgiota » 07 Ιούλ 2010 13:51

επίσης πως θα δείξω το όνομα της πόλης;

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

weather script

Δημοσίευση από fafos » 07 Ιούλ 2010 13:57

mgiota έγραψε:αυτό μόλις έκανα και λειτούργησε. Τώρα όμως έχω το εξής:

Θέλω να δείχνω τον καιρό για 3 πόλεις της Ελλάδος. Πως θα το κάνω; Θα ορίσω τα $zipcode1, $zipcode2, $zipcode3 και θα κάνω Include το ίδιο αρχείο ή θα κάνω include 3 διαφορετικά αρχεία;
epanalamvneis ton kodika allazontas mono to zip tou $poli ($poli ='GRXX0019')


to onoma to grafeis me aplh html... to weather.com to dinei mono sta agglika..

Απάντηση

Επιστροφή στο “HTML και XHTML”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης