html flash hybrid

ActionScript και Flex Προγραμματισμός

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
mgiota
Δημοσιεύσεις: 190
Εγγραφή: 15 Σεπ 2009 13:11
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία:

html flash hybrid

Δημοσίευση από mgiota » 09 Ιούλ 2010 01:45

Καλησπέρα,

θέλω να συνδυάσω flash με html και έχω μια απορία. Πρόκειται για το site ενός ορθοπεδικού, το οποίο είναι φτιαγμένο σε php και html.

Ένα κομμάτι του όμως χρειάζεται animation σε flash, δηλαδή είναι το ανθρώπινο σώμα με 7 σημεία του σώματος (γόνατο, ώμος κτλ), όπου στο over του καθενός γίνεται ένα μικρό animation και στο κλικ εμφανίζεται σε ένα πλαίσιο της σελίδας αντίστοιχο κείμενο. Το πλαίσιο είναι σε html και όχι μέσα στο flash, και το link το δίνω εγώ manual p.x. index.php?page=body&category_id=5.

Το πρόβλημά μου είναι πως θα κρατήσω την clicked state του κουμπιού, αφού με το που πηγαίνω στη σελίδα index.php?page=body&category_id=5, το animation ξεκινάει πάλι από την αρχή. Δεν το εφάρμοσα ακόμα, απλά σκέφτηκα ότι θα χω αυτό το πρόβλημα. Οπότε μήπως αν χρησιμοποιήσω SWFAddress και ελέγχω το url, μπορώ να έχω το αντίστοιχο κουμπί πατημένο;Είναι αυτό εφικτό αυτό έτσι πως το σκέφτηκα; Διαφορετικά θα πρέπει να κάνω τη συγκεκριμένη σελίδα σε flash, κάτι το οποίο θα θελα να αποφύγω.

Κάτι διάβασα και για frameset αλλά δε γνωρίζω πως μπορεί να γίνει.

Μπορεί κάποιος να βοηθήσει?

mgiota
Δημοσιεύσεις: 190
Εγγραφή: 15 Σεπ 2009 13:11
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία:

html flash hybrid

Δημοσίευση από mgiota » 09 Ιούλ 2010 03:01

Στο παρακάτω link https://flashmove.com/forum/showthread.php?t=13207, αναφέρει ότι αν δε θέλω να χρησιμοποιήσω frames μπορώ να περάσω μια μεταβλητή στο swf και έχει ως παράδειγμα στο embed tag src="yourswf.swf?section=news", δεν καταλαβαίνω όμως γιατί λέει news, δεν θα πρεπε να είναι κάποια μεταβλητή;

Eγώ στο κουμπί στο κλικ θα έχω να φορτώνει ένα URL της μορφής index.php?page=body&category_id=5. Οπότε στο embed tag θα είχα κάτι τέτοιο src="yourswf.swf?category_id=<?php echo $category_id;?>; Επίσης αυτό το url που θα ανοίγει; σε νέο παράθυρο; εγώ θέλω στο ίδιο. πως μπορεί να γίνει αυτό;

Μπορεί να μου δώσει κάποιος ένα παράδειγμα;

athineos
Δημοσιεύσεις: 121
Εγγραφή: 01 Σεπ 2009 04:47
Επικοινωνία:

html flash hybrid

Δημοσίευση από athineos » 25 Αύγ 2010 09:44

Λυπάμαι για την καθυστέρηση, ελπίζω να έχει ακόμα νόημα...
Αντιλαμβάνεσαι βέβαια ότι για να παρακολουθήσεις τα παρακάτω θα πρέπει να έχεις τουλάχιστον μια εικόνα για το πως οργανώνεται ένα flash αρχείο.


Δύο τρόπους έχω υπόψη μου για να γίνει αυτό που ζητάς.
Ο ένας είναι αυτός που σου είπαν.
mgiota έγραψε:δεν καταλαβαίνω όμως γιατί λέει news, δεν θα πρεπε να είναι κάποια μεταβλητή;
Στο παράδειγμά του, αν το flash σου είχε όνομα yourswf, χρησιμοποιώντας την εντολή που σου έδωσε, μέσα στο flash θα δημιουργούνταν μία μεταβλητή με όνομα _root.section και τιμή "news" (string). Από εκεί και πέρα, μέσα από την flash μπορείς να χειριστείς αυτή τη μεταβλητή κατά βούληση.

Ένα παράδειγμα πως να την χειριστείς:
Αν οργανώσεις το flash ονομάζοντας 7 root frames ένα για κάθε όργανο (π.χ. arms, leggs, head, belly κλπ), και σε κάθε τέτοιο frame βάλεις ένα movie clip που να κάνει το αντίστοιχο effect, τότε μία πρακτική λύση θα ήταν, αμέσως μετά το loading, να χρησιμοποιήσεις την εντολή gotoAndStop(category_id).

Έτσι, όταν θα έκανες την αναφορά yourswf?category_id=belly (δηλαδή όταν το $category_id της php ήταν ίσο με "belly"), μετά την φόρτωση το flash θα πήγαινε κατευθείαν στο frame με όνομα belly, για να "τρέξει" το movie clip με το effect της κοιλιάς.

Ελπίζω να κατάλαβες πως πρέπει να εργαστείς.



Με τη μέθοδο που σου περιέγραψαν, το flash θα ξαναφορτώνεται από την αρχή για κάθε διαφορετική τιμή της παραμέτρου. Εφόσον σε ενδιαφέρει, υπάρχει μία εναλλακτική μέθοδος που στην ουσία της δεν διαφέρει από όσα σου έγραψα πιο πάνω, με την οποία το flash φορτώνεται μόνο την πρώτη φορά.

Απάντηση

Επιστροφή στο “ActionScript και Flex Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης