Εγω και η XHTML 1.0 Strict

Ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικές με την HTML, XHTML και την κατασκευή σελίδων για το Web.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Εγω και η XHTML 1.0 Strict

Δημοσίευση από fafos » 10 Ιούλ 2010 05:06

variemai na apanthso.. pao na rikso to paragadi... :lol:

Άβαταρ μέλους
dimsis
Reporter
Δημοσιεύσεις: 7994
Εγγραφή: 25 Ιούλ 2001 03:00

Εγω και η XHTML 1.0 Strict

Δημοσίευση από dimsis » 10 Ιούλ 2010 10:24

Επί της ευκαιρίας με τον παρακάτω CSS κώδικα μπορούν να προστεθούν και τα εικονίδια που δείχνουν ότι πρόκειται για εξωτερικό σύνδεσμο:

Κώδικας: Επιλογή όλων

a[rel="external"] {background:url(images/external.png) top right no-repeat; padding-right: 15px;}
Αλλά ο IE6 δεν καταλαβαίνει το a[rel...] οπότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί και πάλι καμιά jquery λύση του τύπου (την κάνω στα τυφλά τώρα χωρίς να έχω δοκιμάσει αλλά λογικά θα παίζει):

Κώδικας: Επιλογή όλων

$('a[@rel$='external']').filter(function() {
    return this.hostname && this.hostname !== location.hostname;
  &#125;&#41;.after&#40;' <img src="images/external.png" alt="external link"/>'&#41;;
ή αν δεν θέλεις να βάλεις καρφωτά img μπορείς να του κάνεις ένα addclass κάποιο style π.χ.:

Κώδικας: Επιλογή όλων

.external &#123;
  background-image&#58; url&#40;images/external.png&#41;;
  background-position&#58; right top;
  background-repeat&#58; no-repeat;
  padding-right&#58; 15px;
  zoom&#58; 1; /* IE fix */
&#125;
όπως και εναλλακτικά με jquery μπορούμε να το κάνουμε και έτσι:

Κώδικας: Επιλογή όλων

$&#40;function&#40;&#41;&#123;
	$&#40;'a&#91;rel="external"&#93;'&#41;.attr&#40;'target','_blank'&#41;;
&#125;&#41;;

Άβαταρ μέλους
burnmind
Script Master
Δημοσιεύσεις: 954
Εγγραφή: 26 Σεπ 2009 02:14
Τοποθεσία: UK
Επικοινωνία:

Εγω και η XHTML 1.0 Strict

Δημοσίευση από burnmind » 10 Ιούλ 2010 12:24

fafos έγραψε:variemai na apanthso.. pao na rikso to paragadi... :lol:
:lol: :respect:

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

Εγω και η XHTML 1.0 Strict

Δημοσίευση από korgr » 10 Ιούλ 2010 14:31

Πολυ ωραια ολα αυτα Δημητρη.
Τελικα inspired by you κατεληξα σε κατι σαν κι αυτο:

Κώδικας: Επιλογή όλων

$&#40;function&#40;&#41;&#123; 
   $&#40;'a&#91;rel="external"&#93;'&#41;.attr&#40;&#123;target&#58; '_blank', title&#58; 'Ο σύνδεσμος αυτός ανοίγει σε νέο παράθυρο'&#125;&#41;; 
&#125;&#41;;
Ο λογος ειναι πως καποια απο τα links μου ειναι μεσα σε menus οπου τα ancors δηλωνονται ως display:block και αυτο οδηγει τα icons μακρυα απο την λεξη του link.

Άβαταρ μέλους
Basilakis
PHP Moderator
Δημοσιεύσεις: 8574
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 13:03
Τοποθεσία: Womans' Brain
Επικοινωνία:

Εγω και η XHTML 1.0 Strict

Δημοσίευση από Basilakis » 10 Ιούλ 2010 15:00

Κάνουμε μαγικά για να γράψουμε valid κώδικα!

Μήπως με όλα αυτά η παραγωγική διαδικασία ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ;

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

Εγω και η XHTML 1.0 Strict

Δημοσίευση από korgr » 10 Ιούλ 2010 15:39

Basilakis έγραψε:Κάνουμε μαγικά για να γράψουμε valid κώδικα!

Μήπως με όλα αυτά η παραγωγική διαδικασία ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ;
Ειναι πλεον case study :D

Άβαταρ μέλους
dimsis
Reporter
Δημοσιεύσεις: 7994
Εγγραφή: 25 Ιούλ 2001 03:00

Εγω και η XHTML 1.0 Strict

Δημοσίευση από dimsis » 10 Ιούλ 2010 16:25

Είναι χρονοβόρο, ιδιαίτερα όσο μαθαίνουμε. Υπό την πίεση της δουλειάς και αν σου πρήζουν τα @@ να παραδώσεις σε λίγες ώρες, πάνε περίπατο συχνά πυκνά και τα valid και κάποιοι περαιτέρω έλεγχοι που θα μπορούσαν να γίνουν και διάφορα άλλα πραγματάκια που όταν έχεις ευχέρεια χρόνου και καλή διάθεση (π.χ. προσωπικά projects) αξίζει να ασχοληθείς.
http://www.freestuff.gr/forums/viewtopi ... 648#294648

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

Εγω και η XHTML 1.0 Strict

Δημοσίευση από korgr » 13 Ιούλ 2010 21:03

Γνωριζει καποιος ενα τροπο να εμφανιστει το ακολουθο streaming video (wmv) σε XHTML 1.0 Strict?
http://62.103.24.88:1812
Οταν εχω ρητα δηλωμενο καποιο αρχειο wmv κανενα προβλημα. Στο streaming γιατι τραβαει ζορι?

Άβαταρ μέλους
dimsis
Reporter
Δημοσιεύσεις: 7994
Εγγραφή: 25 Ιούλ 2001 03:00

Εγω και η XHTML 1.0 Strict

Δημοσίευση από dimsis » 14 Ιούλ 2010 10:40

τα <param name=".." /> τα κλείνεις; τα & τα έχεις ως &amp;
Για κάνε ένα paste τον κώδικα που βγάζει invalid.

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

Εγω και η XHTML 1.0 Strict

Δημοσίευση από korgr » 14 Ιούλ 2010 11:35

Δεν τον βγαζει invalid Δημητρη
Απλα δεν παιζει το Video
Μολις στον ιδιο κωδικα του δωσω src="myvideo.wmv" ολα οκ!
Το streaming δεν παιζει!
Εκτος αν το γυρισω σε transitional (που αυτο και εκανα τελικα, αφου ανοιγει σε ενα lytebox window η συγκεκριμενη σελιδα)

Άβαταρ μέλους
dimsis
Reporter
Δημοσιεύσεις: 7994
Εγγραφή: 25 Ιούλ 2001 03:00

Εγω και η XHTML 1.0 Strict

Δημοσίευση από dimsis » 14 Ιούλ 2010 12:24

Και αυτό έχει να κάνει με το ότι είναι strict ; σε Transitional π.χ. παίζει;
για κάνε ένα paste όλο τον κώδικα που με τα object param κλπ

εγώ αυτό που δοκιμάζω σε IE πάντως παίζει (για firefox δεν έχω plugin):

Κώδικας: Επιλογή όλων

<object type="video/x-ms-wmv" data="http&#58;//62.103.24.88&#58;1812" width="320" height="260">
  <param name="src" value="http&#58;//62.103.24.88&#58;1812" />
  <param name="autostart" value="true" />
  <param name="controller" value="true" />
</object>
και είναι valid (με 3 warnings για το κλείσιμο των param. Αν βγάλεις και τα / δεν έχει ούτε warnings)

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

Εγω και η XHTML 1.0 Strict

Δημοσίευση από korgr » 14 Ιούλ 2010 13:09

Μολις αντικαταστησω στον κωδικα σου το src ως ακολουθως παιζει σε ολους τους browsers αρα δεν ειναι θεμα plug-in

Κώδικας: Επιλογή όλων

<object type="video/x-ms-wmv" data="2.wmv" width="320" height="260"> 
  <param name="src" value="2.wmv" /> 
  <param name="autostart" value="true" /> 
  <param name="controller" value="true" /> 
</object>
μονο το streaming URL δεν παιζει και αυτο συμβαινει μονο σε strict
anyway δεν θα σκασουμε κιολας. Ο,τι δεν γινεται με strict συμβιβαζομαστε με transitional :hammer:

Άβαταρ μέλους
dimsis
Reporter
Δημοσιεύσεις: 7994
Εγγραφή: 25 Ιούλ 2001 03:00

Εγω και η XHTML 1.0 Strict

Δημοσίευση από dimsis » 14 Ιούλ 2010 13:34

http://avadaz.com/playground/stream_video.htm
αυτό δηλαδή δεν σου παίζει;
(σε εμένα δεν παίζει με firefox)

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

Εγω και η XHTML 1.0 Strict

Δημοσίευση από korgr » 14 Ιούλ 2010 15:12

εκτος απο firefox δεν μου παιζει ουτε σε ie6, ie8 lol
αλλα ακομα και σε firefox να μην παιζει μονο, παλι δεν ειναι ζημια μεγαλη?
Με λιγα λογια καλα τα standards αλλα μεχρι εκει που δεν θα σε αναγκασουν να θυσιασεις το περιεχομενο και την συμβατοτητα.
Ισως η καλυτερη λυση ειναι ο συνδυασμος προτυπων....

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Εγω και η XHTML 1.0 Strict

Δημοσίευση από fafos » 14 Ιούλ 2010 16:54

einai pragmatiko to url tou streaming?

Απάντηση

Επιστροφή στο “HTML και XHTML”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες