Πώς να φτιάξω ένα πρόγραμμα...

Γενικά θέματα για τις γλώσσες προγραμματισμού που δεν καλύπτονται από τις άλλες περιοχές της κατηγορίας.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
meteora85
Δημοσιεύσεις: 3
Εγγραφή: 16 Μαρ 2006 13:30

Πώς να φτιάξω ένα πρόγραμμα...

Δημοσίευση από meteora85 » 10 Ιούλ 2010 19:46

Γεια σε όλους,

Θα ήθελα την βοήθειά σας σε αυτο..Γενικά δεν ασχολούμε με προγραμματισμό..έχω να ασχοληθώ από την σχολή.

Πρέπει να φτιάξω ένα πρόγραμμα στο οποίο ο χρήστης θα καταχωρεί ονόματα πελατών και διάφορα προϊόντα που αντιστοιχούν σ'αυτόν τον πελάτη. Πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα αναζήτησης ...να γράφουμε δηλαδή το όνομα του πελάτη και αυτό να το βρίσκει και να δείχνει ποια προϊόντα του αντιστοιχούν.

Δεν ξέρω ποια προγράμματα πρέπει να χρησιμοποιήσω για την υλοποίηση του (πχ χρειάζεται μία βαση Mysql και τι άλλο?θα χρειαστεί VB?) και θα ήθελα τη βοήθειά σας σε αυτό. Επίσης μερικά βασικά αρχικά βήματα για την υλοποίηση του θα ήταν πάρα πολύ χρήσιμα.

Ευχαριστώ!

Άβαταρ μέλους
pasxal
Δημοσιεύσεις: 83
Εγγραφή: 16 Απρ 2010 04:39

Πώς να φτιάξω ένα πρόγραμμα...

Δημοσίευση από pasxal » 10 Ιούλ 2010 22:04

Υπάρχουν προγράμματα που μπορούν να κάνουν αυτό που θέλεις.
Τώρα αν θέλεις να φτίαξεις δικό σου πρόγραμμα θα πρέπει να ξέρεις ακριβώς τις ανάγκες σου.
Αυτό γίνεται εύκολα αν ξέρεις κάποια γλώσσα προγραμματισμού. Εγώ αν έπρεπε να το υλοποιήσω θα το έκανα είτε με java+swing και την embedded sql είτε με c++ qt.
Πάντως καλύτερα να δεις πρώτα αν σε καλύπτει κάτι έτοιμο.

Άβαταρ μέλους
Kainourios
Ruby Moderator
Δημοσιεύσεις: 504
Εγγραφή: 18 Μάιος 2005 16:20
Τοποθεσία: Κορυδαλλός
Επικοινωνία:

Πώς να φτιάξω ένα πρόγραμμα...

Δημοσίευση από Kainourios » 10 Ιούλ 2010 22:33

Χμμμ από αυτά που λες χρειάζεσαι μια βάση με τρία tables, ένα με πελάτες, ένα με προϊόντα και ένα association table μεταξύ των άλλων δύο πινάκων (συνδέεις τα ids των προϊόντων με τους πελάτες).

Εγώ πάλι αν ήθελα να φτιάξω κάτι τέτοιο θα έψαχνα να το κάνω σε access.

spak
Δημοσιεύσεις: 7
Εγγραφή: 17 Ιαν 2010 12:05

Πώς να φτιάξω ένα πρόγραμμα...

Δημοσίευση από spak » 13 Ιούλ 2010 11:24

Kainourios έγραψε:Εγώ πάλι αν ήθελα να φτιάξω κάτι τέτοιο θα έψαχνα να το κάνω σε access.
+ 1

πιο απλή εύκολη και θα ξεμπερδέψεις γρήγορα. Που να μπλέξεις με VB , ADO κ.λ.π.

Απάντηση

Επιστροφή στο “γλώσσες προγραμματισμού - γενικά”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης