[Solved] Περίεργο πρόβλημα με τους τόνους στα Ελληνικά!

Προβλήματα που αντιμετωπίζουμε χρησιμοποιώντας τα Windows και τα προγράμματά τους. Νέα & ειδήσεις.

Συντονιστές: Super-Moderators, Software & Hardware Moderators

nbc
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 526
Εγγραφή: 05 Σεπ 2009 20:12
Επικοινωνία:

[Solved] Περίεργο πρόβλημα με τους τόνους στα Ελληνικά!

Δημοσίευση από nbc » 20 Ιούλ 2010 21:34

michalis1984, με πρόλαβες!

Δεν μου έχει τύχει ως περίπτωση, αλλά ο keylogger είναι η πιθανότερη αιτία αφού αποκλείστηκαν οι προφανείς.

Tasos-21

[Solved] Περίεργο πρόβλημα με τους τόνους στα Ελληνικά!

Δημοσίευση από Tasos-21 » 20 Ιούλ 2010 21:53

@michalis1984 & nmc:

Κι εμένα πριν καν ρωτήσω εκεί πήγε το μυαλό μου, οπότε και ειχα αφήσει ESET Smart Security, Spybot S&D και Malwarebyte's Anti-Malware να κάνουν scan για λίγες ώρες και βρήκαν αρκετά, αλλά, και πάλι, δεν διορθώθηκε.

Έχετε να προτείνετε κάποιο συγκεκριμένο; Όχι απαραίτητα δωρεάν, και trial θα μπορούσα να κατεβάσω, αρκεί να το βγάλει μόνο. :wink:

nbc
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 526
Εγγραφή: 05 Σεπ 2009 20:12
Επικοινωνία:

[Solved] Περίεργο πρόβλημα με τους τόνους στα Ελληνικά!

Δημοσίευση από nbc » 20 Ιούλ 2010 22:08

"...βρήκαν αρκετά..." :o

Αμ δε μας τα 'πες αυτά απ' την αρχή! Τρέξε το HijackThis - κατά κανόνα το report του είναι αποκαλυπτικό.

Άβαταρ μέλους
michalis1984
Δημοσιεύσεις: 384
Εγγραφή: 05 Ιουν 2001 03:00

[Solved] Περίεργο πρόβλημα με τους τόνους στα Ελληνικά!

Δημοσίευση από michalis1984 » 20 Ιούλ 2010 22:09

Τώρα θυμήθηκα, μου το βρήκε το AVG Antivirus η δωρεαν έκδοση, και μου το καθάρισε μια χαρά. Συγκεκριμένα τα 2-3 προβληματικά αρχεία βρίσκονταν σε φακέλους που είχε δημιουργήσει το keylogger στο path "C:\Users\Μιχάλης\AppData\Roaming\.." Φυσικά ο φάκελος αυτός ήταν hidden και δεν μπορούσα να τον 'δω' με γυμνό μάτι + μερικές εγγραφές στη registry. Αφού μου τα καθάρισε το AVG, μετά απο 1 restart το πρόβλημα με τους τόνους λύθηκε ως δια μαγείας. Αν πρόκειτε για αυτή την περίπτωση, τότε ίσως το AVG να μπορέσει να σε βοηθήσει.

http://free.avg.com/ww-en/download-avg-anti-virus-free

Tasos-21

[Solved] Περίεργο πρόβλημα με τους τόνους στα Ελληνικά!

Δημοσίευση από Tasos-21 » 20 Ιούλ 2010 22:13

Θα το κοιταξω και θα ενημερωσω το βραδακι! Σας ευχαριστω παρα πολυ, παιδια, και παλι!

Tasos-21

[Solved] Περίεργο πρόβλημα με τους τόνους στα Ελληνικά!

Δημοσίευση από Tasos-21 » 21 Ιούλ 2010 00:51

Παιδιά, σας ευχαριστώ πάρα μα πάρα πολύ!

Έβαλα τελικά το HiJackThis να κάνει ένα Scan και «ξαπόστειλα» ό,τι δεν μου «άρεσε» και όλα εντάξει! (ά, έ, ί, ή, ύ, ό, ώωω!) :D

Υ.Γ.: Μήπως ο επόμενός μου υπολογιστής νά 'ναι Mac; :P

Άβαταρ μέλους
hitca
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1919
Εγγραφή: 13 Ιουν 2010 19:41
Τοποθεσία: Brussels
Επικοινωνία:

[Solved] Περίεργο πρόβλημα με τους τόνους στα Ελληνικά!

Δημοσίευση από hitca » 21 Ιούλ 2010 11:22

Το HiJackThis είναι πολύ καλό, αλλά θέλει μεγάλη εμπειρία για να κρίνεις τις σχετικές εγγραφές.
Πρόσφατα σε άλλο παρόμοιο θέμα μόλυνσης υπολογιστή αναφέρθηκα σε μερικά προγράμματα τα οποία και στην περίπτωσή σου θα μπορούσαν να βοηθήσουν
σχ.>> http://www.freestuff.gr/forums/viewtopi ... 615#479615

-- Ο explorer.exe είναι από τα πλέον βασικά προγράμματα των win. Κατά πάσα πιθανότητα ο υπολογιστής σου έχει ακόμα μολύνσεις ή κατάλοιπα (με την επιφύλαξη ότι δεν είναι 'μούφα' πρόγραμμα με γνωστό όνομα για κάλυψη)

-- Μην βάλεις το sp1. Ακόμα είναι σε beta και ανεπίσημο. Μην παίρνεις τέτοιο ρίσκο, δεν χρειάζεται τή στιγμή που έχεις άλλα σοβαρότερα θέματα να λύσεις...

-- Όσο για mac ή όχι, ισχύει το 'περί ορέξεως ουδείς λόγος', κρίνεις εσύ και αποφασίζεις κατά βούληση

Άβαταρ μέλους
burnmind
Script Master
Δημοσιεύσεις: 954
Εγγραφή: 26 Σεπ 2009 02:14
Τοποθεσία: UK
Επικοινωνία:

[Solved] Περίεργο πρόβλημα με τους τόνους στα Ελληνικά!

Δημοσίευση από burnmind » 21 Ιούλ 2010 14:58

tasos-21 έγραψε:Υ.Γ.: Μήπως ο επόμενός μου υπολογιστής νά 'ναι Mac; :P
Μήπως να προσέχεις το που μπαίνεις και το τι κατεβάζεις; :P

Tasos-21

[Solved] Περίεργο πρόβλημα με τους τόνους στα Ελληνικά!

Δημοσίευση από Tasos-21 » 22 Ιούλ 2010 23:59

hitca έγραψε:Το HiJackThis είναι πολύ καλό, αλλά θέλει μεγάλη εμπειρία για να κρίνεις τις σχετικές εγγραφές.
Πρόσφατα σε άλλο παρόμοιο θέμα μόλυνσης υπολογιστή αναφέρθηκα σε μερικά προγράμματα τα οποία και στην περίπτωσή σου θα μπορούσαν να βοηθήσουν
σχ.>> http://www.freestuff.gr/forums/viewtopi ... 615#479615

1) Ο explorer.exe είναι από τα πλέον βασικά προγράμματα των win. Κατά πάσα πιθανότητα ο υπολογιστής σου έχει ακόμα μολύνσεις ή κατάλοιπα (με την επιφύλαξη ότι δεν είναι 'μούφα' πρόγραμμα με γνωστό όνομα για κάλυψη)

2) Μην βάλεις το sp1. Ακόμα είναι σε beta και ανεπίσημο. Μην παίρνεις τέτοιο ρίσκο, δεν χρειάζεται τή στιγμή που έχεις άλλα σοβαρότερα θέματα να λύσεις...

3) Όσο για mac ή όχι, ισχύει το 'περί ορέξεως ουδείς λόγος', κρίνεις εσύ και αποφασίζεις κατά βούληση
Δεν έχω παρά να συμφωνήσω, το HiJackThis κάνει εξαιρετική δουλειά! Και ναι... η αλήθεια είναι πως χρειάζεται σχετική εμπειρία. :)

1) Τελικά, κατέβασα και την Free έκδοση του Ad-Aware και μου βρήκε 16 μολύνσεις, τις οποίες το ESET, το Spybot S&D και το Malwarebytes' ούτε καν τις υποψιάστηκαν!

2) Μόνο του πήρε την πρωτοβουλία το Windows Update να το κατεβάσει... παρόλο που δεν κατάφερε να το εγκαταστήσει. :P

3) Χμ... :think:
burNMind έγραψε:
tasos-21 έγραψε:Υ.Γ.: Μήπως ο επόμενός μου υπολογιστής νά 'ναι Mac; :P
Μήπως να προσέχεις το που μπαίνεις και το τι κατεβάζεις; :P
:lol: :lol: :lol:

Η αλήθεια είναι πως οι περισσότερες μολύνσεις βρισκόταν σε αρχεία στο φάκελο «Downloads», αλλά δεν επρόκειτο για παράνομα αρχεία... Cracks, Keygens κ.λπ.

Αντιθέτως, ο κύριος ύποπτος της υπόθεσης μου μόλις αφαιρέθηκε λύθηκε και το πρόβλημα με τους τόνους, αλλά και με τον Explorer (μέχρι στιγμής, τουλάχιστον...) ήταν ένα πρόσθετο για τον Internet Explorer (Toolbar + IE = :roll: ), το οποίο κατέβασα κατ' ανάγκη για λίγο, διότι ήθελα απλώς να κατεβάσω ένα βίντεο που είχε ανεβάσει ένας φίλος στο Facebook, γιατί το είχε χάσει λόγω format... :-?

Συγκεκριμένα, μακριά από: http://www.speedbit.com/video/ !! :hammer:

Άβαταρ μέλους
hitca
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1919
Εγγραφή: 13 Ιουν 2010 19:41
Τοποθεσία: Brussels
Επικοινωνία:

[Solved] Περίεργο πρόβλημα με τους τόνους στα Ελληνικά!

Δημοσίευση από hitca » 23 Ιούλ 2010 01:52

tasos-21 έγραψε:Μόνο του πήρε την πρωτοβουλία το Windows Update να το κατεβάσει... παρόλο που δεν κατάφερε να το εγκαταστήσει.
Μόνο του? ....και πώς γίνεται αυτό ?...και μόνο για σένα ? (αφιερωμένο θα ήταν...παραγγελιά !!)

Δεν υπάρχει 'επισήμως' (εκτός εάν είσαι beta tester Microsoft specialist ....LOL !!)
Ωραία updates παίρνεις... δε λέω.. !

Tasos-21

[Solved] Περίεργο πρόβλημα με τους τόνους στα Ελληνικά!

Δημοσίευση από Tasos-21 » 24 Ιούλ 2010 02:01

hitca έγραψε:Μόνο του? ....και πώς γίνεται αυτό ?...και μόνο για σένα ? (αφιερωμένο θα ήταν...παραγγελιά !!)

Δεν υπάρχει 'επισήμως' (εκτός εάν είσαι beta tester Microsoft specialist ....LOL !!)
Ωραία updates παίρνεις... δε λέω.. !
Χαχα, λες νά 'μαι και να μην το ξέρω; :P

Κάποια φορά, θυμάμαι, στο Windows Download Center, νομίζω, ήταν, ήμουν συνδεδεμένος με το Windows Live λογαριασμό μου και ήθελα να κατεβάσω κάτι και είχα δηλώσει IT Manager! Μπας και το κράτησε; :P

Άβαταρ μέλους
DGeorge
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 3752
Εγγραφή: 13 Σεπ 2007 12:59
Τοποθεσία: Καλλιθέα Γενικώς

[Solved] Περίεργο πρόβλημα με τους τόνους στα Ελληνικά!

Δημοσίευση από DGeorge » 02 Δεκ 2011 12:32

Λεβέντες πολλή καλημέρα σας :D :D
Πάλι καλά, που 'πήρε το μάτι μου' το συγκεκριμένο Θέμα, διότι σήμερα συνέβη σε Word σε κάποιο PC της εταιρείας όπου δουλεύω.
Απλά με το Avast (στην τελευταία αναβάθμιση της FREE έκδοσής του), βρέθηκαν κάποιοι X (σε πλήθος) trojans.
Μάλιστα αυτή η έκδοση είχε τη δυνατότητα Scann και πριν 'ανέβουν' τα Windows, απ'όπου και βρήκε όλον εκείνο τον χαμό.
Τους 'ξεπάστρεψε' και Τέλος Καλό - Ολα Καλά! Ο Word συνήλθε πλήρως! :lol: :lol:

kostello
Δημοσιεύσεις: 13
Εγγραφή: 18 Μάιος 2007 21:06

[Solved] Περίεργο πρόβλημα με τους τόνους στα Ελληνικά!

Δημοσίευση από kostello » 26 Απρ 2013 12:28

Απανταω σε θεμα 2 χρονων....
ρε παιδια τι λετε...οτι να ναι!!!
το keylogger μπορει να ειναι σε καποια περιπτωση αλλα δεν ειναι απολυτο. εγω στη δουλεια εχω 35 pc και στα 15 εχω windows 7 με office 2007 pro γνησιο αγορασμενο με αδειες κανονικα!
στημενα τα pc απο την αρχη απο το κουτι τους απλα περνας το office και απο την αρχη δεν μπαινουν οι τονοι στα Ελληνικα. επισης οταν γυριζεις γλωσσα και βαζεις Ελληνικα πρεπει να πατησεις ενα space ή εναν αριθμο πρωτα γιατι αλλιως δεν γραφει!!!
Εν τω μεταξυ το word 2007 εχει πολυ χαζες αλλαγες σε σχεση με το 2003. οταν ο χρηστης σου δουλευει 10 χρονια στο 2003 πρεπει να κανεις το google ανω κατω για να βρεις πως θα προσαρμοσεις τις ιδιες ρυθμισεις (οσο αυτο γινετε) που ειχε και πριν...
και αυτο επειδη στο 2007 εχουν αλλαξει καποια default πραγματα χωρις λογο και αιτια!

τωρα στο θεμα μας με τα Ελληνικα. ή παιζει καποιο compatibility issue ή το language pack ειναι faulty...θα ψαξω να βρω αλλο language pack Ελληνικο να βαλω για να δω τι γινετε.

Άβαταρ μέλους
giannis17
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1215
Εγγραφή: 06 Ιαν 2005 19:50
Τοποθεσία: Παγκράτι - Αθήνα
Επικοινωνία:

[Solved] Περίεργο πρόβλημα με τους τόνους στα Ελληνικά!

Δημοσίευση από giannis17 » 26 Απρ 2013 18:53

1) Όταν πατάς alt+shift για να αλλάξεις γλώσσα να αφήνεις πρώτο το alt. Αν το αφήσεις τελευταίο καμιά φορά σε πάει στο Μενού (σαν να πατάς σκέτο το alt) και δεν αλλάζει τη γλώσσα.

2) Για το μενού σε office 2007/2010 δες αυτά: www.wikihow.com/Use-Office-2003-Menus-a ... 7-and-2010
"There is only one problem with common sense; it’s not very common."
– Milt Bryce

Άβαταρ μέλους
padelisspart
Δημοσιεύσεις: 17
Εγγραφή: 02 Ιουν 2013 12:14
Τοποθεσία: Greece
Επικοινωνία:

[Solved] Περίεργο πρόβλημα με τους τόνους στα Ελληνικά!

Δημοσίευση από padelisspart » 02 Ιουν 2013 12:49

Ένα φίλος είχε αυτό το πρόβλημα, κάνε σάρωση για ιούς, επίσης κατέβασε το malwarebytes ( http://download.cnet.com/Malwarebytes-A ... tag=button ) και κάνε σάρωση για malware. Έτσι έκανε ο φίλος μου και λύθηκε το πρόβλημα του. Πιστεύω να βοήθησα :D

Απάντηση

Επιστροφή στο “Windows Software Guide”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες