template to Joomla!

Joomla! Templates

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
emphasy
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 4303
Εγγραφή: 16 Ιαν 2005 10:31

template to Joomla!

Δημοσίευση από emphasy » 20 Ιούλ 2010 23:11

Hello all!

Μετά από καιρό είπα να ξαναρχίσω να ασχολούμαι εκτός από το εικαστικό και με το προγραμματιστικό κομμάτι των σελίδων και έχω αρχίσει να πειραματίζομαι σε joomla και drupal. Anyway, έχω κάνει μερικά templates και προσπαθώ να τα "παντρέψω" με το joomla, υπάρχει κάποιος οδηγός ή κάποια standard php αρχεία, code κτλ που μπορώ να χρησιμοποιήσω στις σελίδες μου για να εισάγω δεδομένα όπως joomla articles και products από Virtumart; Κι έπειτα μέσω css να τα φέρω στο επιθυμητό αποτέλεσμα!

alou
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1374
Εγγραφή: 24 Αύγ 2007 19:52
Επικοινωνία:

template to Joomla!

Δημοσίευση από alou » 21 Ιούλ 2010 08:04

Ξεκίνα από εδώ και θα καταλάβεις τη δομή εύκολα νομίζω
http://docs.joomla.org/Joomla!_1.5_Template_Tutorial

Το virtuemart φέρνει δικά του template μέσα στο main content διαφορετικά για λίστα κατηγορίας, προβολή προϊόντος κλπ αν θες παραπάνω info το συζητάμε.

emphasy
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 4303
Εγγραφή: 16 Ιαν 2005 10:31

template to Joomla!

Δημοσίευση από emphasy » 28 Ιούλ 2010 12:24

Πειραματίστηκα και σε γενικές γραμμές βρήκα μια άκρη με τα templates. Ωραίο το virtumart αλλά είναι αρκετά πολύπλοκο γι αυτό που θέλω να κάνω, υπάρχει κανένα εξίσου διαδεδομένο module αλλά πιο απλό γιατί το θέλω για products-show και μόνο!

Άβαταρ μέλους
manolism
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 6652
Εγγραφή: 25 Ιαν 2004 16:01
Τοποθεσία: Wild West
Επικοινωνία:

template to Joomla!

Δημοσίευση από manolism » 28 Ιούλ 2010 12:55

Εάν το θέλεις μόνο για εμφάνιση προϊόντων, για δοκίμασε και το Κ2

Στο demo που σου δίνω μπορείς να δεις κάποιες παρουσιάσεις.

emphasy
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 4303
Εγγραφή: 16 Ιαν 2005 10:31

template to Joomla!

Δημοσίευση από emphasy » 28 Ιούλ 2010 16:18

Το είχα ξαναδεί αυτό, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω, μάλλον, κάτι απλό.

Κάνω publish τα items, αλλά δεν εμφανίζονται στο component. Γιατί συμβαίνει αυτό; Ενώ όταν κάνω publish articles στην frontpage τότε εμφανίζεται μόνο το συγκεκριμένο article, τα υπόλοιπα που πάνε;

Άβαταρ μέλους
manolism
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 6652
Εγγραφή: 25 Ιαν 2004 16:01
Τοποθεσία: Wild West
Επικοινωνία:

template to Joomla!

Δημοσίευση από manolism » 28 Ιούλ 2010 16:33

Πρέπει πρώτα να τα συνδέσεις με ένα στοιχείο μενού. Στη συνέχεια μπορείς να κάνεις αυτό το μενού προκαθορισμένο έτσι ώστε να στα εμφανίζει στην αρχική σελίδα.

emphasy
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 4303
Εγγραφή: 16 Ιαν 2005 10:31

template to Joomla!

Δημοσίευση από emphasy » 28 Ιούλ 2010 16:43

Δηλαδή δεν υπάρχει τρόπος να κάνω load μόνο τα στοιχεία του k2 σε ένα ήδη φτιαγμένο #div σε στατική σελίδα. Γιατί για την ακρίβεια αυτό χρειάζομαι.

Έχω δημιουργήσει ένα template και το μόνο που θέλω είναι μέσα σε ένα div να κάνω load τα items.

Άβαταρ μέλους
manolism
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 6652
Εγγραφή: 25 Ιαν 2004 16:01
Τοποθεσία: Wild West
Επικοινωνία:

template to Joomla!

Δημοσίευση από manolism » 28 Ιούλ 2010 16:48

Δεν θα έχεις καθόλου μενού δηλαδή; Ένα div που θα εμφανίζει το component μόνο;

emphasy
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 4303
Εγγραφή: 16 Ιαν 2005 10:31

template to Joomla!

Δημοσίευση από emphasy » 28 Ιούλ 2010 17:01

Ναι ακριβώς, επειδή είναι tabbed το μενού θέλω στο div που αναλογεί στο tab-products να κάνω load το component και τέλος.
Τα άλλα είναι static, ούτε καν articles δεν χρειάζομαι :P

Άβαταρ μέλους
manolism
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 6652
Εγγραφή: 25 Ιαν 2004 16:01
Τοποθεσία: Wild West
Επικοινωνία:

template to Joomla!

Δημοσίευση από manolism » 28 Ιούλ 2010 17:07

Είναι live ή τοπικά;

emphasy
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 4303
Εγγραφή: 16 Ιαν 2005 10:31

template to Joomla!

Δημοσίευση από emphasy » 28 Ιούλ 2010 17:17

τοπικά! Αλλιώς θα έδινα link :-?

Άβαταρ μέλους
manolism
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 6652
Εγγραφή: 25 Ιαν 2004 16:01
Τοποθεσία: Wild West
Επικοινωνία:

template to Joomla!

Δημοσίευση από manolism » 28 Ιούλ 2010 17:24

Η λογική αυτού που θέλεις να κάνεις είναι να φτιάξεις ένα μενού προσωρινά και να το συνδέσεις με το Κ2. Θα αντιγράψεις το Url και μετά θα το δώσεις στο tab που θέλεις. Τέλος θα διαγράψεις το μεού που έφτιαξες.

Δεν ξέρω κατά πόσο θα λειτουργήσει αυτό.

emphasy
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 4303
Εγγραφή: 16 Ιαν 2005 10:31

template to Joomla!

Δημοσίευση από emphasy » 28 Ιούλ 2010 17:39

Από την στιγμή που μ είπες για τα μενού το έψαξα και κατέληξα σε αυτό που είπες. Aλλά υπάρχει πρόβλημα στο ότι σε κάθε λινκ που πατάω, κάνει refresh με επιστρέφει στο πρώτο tab στο index, ενώ το λινκ έχει φορτωθεί στο σωστό tab.

Mάλλον πρέπει να βρω ένα πιο simple CMS γι αυτό που θέλω να κάνω. Στην ουσία χρειάζομαι ένα get από εξωτερικό αρχείο μέσα στο div. Αλλά αυτό πως μπορώ να το κάνω. :-?

alou
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1374
Εγγραφή: 24 Αύγ 2007 19:52
Επικοινωνία:

template to Joomla!

Δημοσίευση από alou » 28 Ιούλ 2010 18:52

Υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο anchor που οδηγεί στο κάθε tab; μόνο έτσι θα περιλαμβάνεται και στο link.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Joomla! Templates”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες