Μήπως με Live Data έχουμε μεγάλο traffic στο site ??

Κώδικας, πληροφορίες, ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικές με την JavaScript.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
dpa
Δημοσιεύσεις: 631
Εγγραφή: 29 Μαρ 2008 13:55

Μήπως με Live Data έχουμε μεγάλο traffic στο site ??

Δημοσίευση από dpa » 23 Ιούλ 2010 19:27

Παιδιά ξέρει κανένας μήπως με τα live data έχουμε μεγάλο traffic στο site και μας χρεώνει ο server ή καθυστερεί πολύ το site ???


Εμφανίζω δεδομένα στην πρώτη σελίδα κάθε ένα λεπτό με ajax.

Μήπως είναι κακό αυτό και φορτώνετε πολύ ο server ??

Άβαταρ μέλους
mrpc
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 3393
Εγγραφή: 03 Μάιος 2000 03:00
Τοποθεσία: Εξάρχεια
Επικοινωνία:

Μήπως με Live Data έχουμε μεγάλο traffic στο site ??

Δημοσίευση από mrpc » 23 Ιούλ 2010 19:57

Εξαρτάται από πολλά πράγματα αυτό. Τι στήσιμο έχει ο server σου, πόσες επισκέψεις έχεις κ.λ.π.
Επίσης, πολύ βασικό, είναι το πόσο optimized είναι το ajax script που χρησιμοποιείς. Δηλαδή, αν κάνει καλό caching, αν τραβάει μόνο ότι νεώτερο υπάρχει από το τελευταίο update, αν τραβάς μόνο ότι είναι απολύτως απαραίτητο κ.λ.π.

dpa
Δημοσιεύσεις: 631
Εγγραφή: 29 Μαρ 2008 13:55

Μήπως με Live Data έχουμε μεγάλο traffic στο site ??

Δημοσίευση από dpa » 23 Ιούλ 2010 19:59

xmm

Κατάλαβα. Ακόμη δεν μπορώ να ελέγξω ότι νεότερο έχει καταχωρηθεί με jquery.

Αν έχεις κανένα tutorial για αυτό στείλε μου.

Εγώ τώρα εκτελώ ένα query κάθε 1 δευτερόλεπτο

Άβαταρ μέλους
mrpc
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 3393
Εγγραφή: 03 Μάιος 2000 03:00
Τοποθεσία: Εξάρχεια
Επικοινωνία:

Μήπως με Live Data έχουμε μεγάλο traffic στο site ??

Δημοσίευση από mrpc » 23 Ιούλ 2010 20:09

Θα σου πω έναν εύκολο τρόπο. Κρατάς σε μια μεταβλητή το id της τελευταίας ενημέρωσης, και το περνάς ως παράμετρο στο url από το οποίο τραβάς τα νέα δεδομένα.
Μετά, στη μεριά του server, ορίζεις να σου στέλνει μόνο ότι έχει id μεγαλύτερο από αυτό που υπάρχει στο request.

dpa
Δημοσιεύσεις: 631
Εγγραφή: 29 Μαρ 2008 13:55

Μήπως με Live Data έχουμε μεγάλο traffic στο site ??

Δημοσίευση από dpa » 23 Ιούλ 2010 20:21

xmm stin php to katalaveno ti les sto jquery pws tha to kano

Άβαταρ μέλους
mrpc
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 3393
Εγγραφή: 03 Μάιος 2000 03:00
Τοποθεσία: Εξάρχεια
Επικοινωνία:

Μήπως με Live Data έχουμε μεγάλο traffic στο site ??

Δημοσίευση από mrpc » 23 Ιούλ 2010 20:27

Τα δεδομένα σου τα τραβάς με κάποιο format όπως π.χ. JSON ή χύμα html;

dpa
Δημοσιεύσεις: 631
Εγγραφή: 29 Μαρ 2008 13:55

Μήπως με Live Data έχουμε μεγάλο traffic στο site ??

Δημοσίευση από dpa » 23 Ιούλ 2010 20:46

Κώδικας: Επιλογή όλων

$('#res').load("display_data.php?" + 1*new Date() );
etsi xyma ta travaw

den ksero pws allios na to kano

an exeis kapoio allo tutorial deikse mou

Άβαταρ μέλους
mrpc
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 3393
Εγγραφή: 03 Μάιος 2000 03:00
Τοποθεσία: Εξάρχεια
Επικοινωνία:

Μήπως με Live Data έχουμε μεγάλο traffic στο site ??

Δημοσίευση από mrpc » 23 Ιούλ 2010 20:56

Επειδή δεν προλαβαίνω τώρα, ψάξε λίγο για το πως να τραβάς δεδομένα JSON.
Αν τραβάς όπως είναι χύμα html, τρως μεγαλύτερο bandwidth και γενικά περιορίζεσαι.

Απάντηση

Επιστροφή στο “JavaScript και Frameworks”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης