διαβασμα id από μια εγγραφή που μόλις καταχώρησα στην βάση

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
cn92
Δημοσιεύσεις: 232
Εγγραφή: 25 Ιαν 2008 19:00
Τοποθεσία: Γλυφαδα
Επικοινωνία:

διαβασμα id από μια εγγραφή που μόλις καταχώρησα στην βάση

Δημοσίευση από cn92 » 31 Ιούλ 2010 12:52

Έχω ένα αρχείο add.php που εισάγει σε μία βάση δεδομένων mysql τα στοιχεία πρόσβασης ενός χρήστη. Ο κώδικας γι αυτό είναι ο παρακάτω:

Κώδικας: Επιλογή όλων

$query = "INSERT INTO clients (clid, username, userpassword, priv) VALUES ('', '$username', '$userpassword', '$priv')";
$results = mysql_query($query);[/code

Θέλω αμέσως μετά να διαβάζω το clid της εγγραφής, το οποίο είναι το primary - auto increment του πίνακα. Δοκίμασα με την συνάρτηση mysql_result αλλά δεν είδα φως...

[code]$clid = mysql_result($results, 0, "clid");[/code]
* 0 επειδή είναι το πρώτο αποτέλεσμα του query.

Τι κάνω λάθος?


Άβαταρ μέλους
cn92
Δημοσιεύσεις: 232
Εγγραφή: 25 Ιαν 2008 19:00
Τοποθεσία: Γλυφαδα
Επικοινωνία:

διαβασμα id από μια εγγραφή που μόλις καταχώρησα στην βάση

Δημοσίευση από cn92 » 31 Ιούλ 2010 13:01

:crash:
Ευχαριστώ πολύ φίλε μου!! Δεν ήξερα ότι υπήρχε έτοιμη συνάρτηση!

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

διαβασμα id από μια εγγραφή που μόλις καταχώρησα στην βάση

Δημοσίευση από korgr » 31 Ιούλ 2010 15:29

cn92 έγραψε::crash:
Ευχαριστώ πολύ φίλε μου!! Δεν ήξερα ότι υπήρχε έτοιμη συνάρτηση!
Θυμαμαι και εγω πως σαν θειο δωρο την ειδα οταν την πρωτοανακαλυψα 8)

Άβαταρ μέλους
vassilism
Δημοσιεύσεις: 1950
Εγγραφή: 17 Μαρ 2007 14:47
Επικοινωνία:

διαβασμα id από μια εγγραφή που μόλις καταχώρησα στην βάση

Δημοσίευση από vassilism » 02 Αύγ 2010 14:53

Έχω μια εγκυκλοπαιδική ερώτηση πάνω σε αυτό.
Έχει κάποια ουσιαστική διαφορά αυτή η συνάρτηση από ένα query που θα έπαιρνε το max id ή είναι το ίδιο πράγμα?

Άβαταρ μέλους
cn92
Δημοσιεύσεις: 232
Εγγραφή: 25 Ιαν 2008 19:00
Τοποθεσία: Γλυφαδα
Επικοινωνία:

διαβασμα id από μια εγγραφή που μόλις καταχώρησα στην βάση

Δημοσίευση από cn92 » 02 Αύγ 2010 16:38

Δεν νομίζω να έχει τρομερές διαφορές, απλά θα είχε 2-3 παραπάνω γραμμές κώδικα, οπότε θα χρειαζόταν περισσότερο χρόνο (κάτι milisecond..)..
Σε μικρά project τουλάχιστον

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

διαβασμα id από μια εγγραφή που μόλις καταχώρησα στην βάση

Δημοσίευση από korgr » 02 Αύγ 2010 16:48

vassilism έγραψε:Έχω μια εγκυκλοπαιδική ερώτηση πάνω σε αυτό.
Έχει κάποια ουσιαστική διαφορά αυτή η συνάρτηση από ένα query που θα έπαιρνε το max id ή είναι το ίδιο πράγμα?
Please stop using SELECT MAX(id) :hammer:

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης