Μπορώ να βάλω μπαταρία με περισσότερα Ampere σε Acer laptop;

Σχετικά με όλα τα Laptop, Netbook και Tablet PCs

Συντονιστές: Super-Moderators, Software & Hardware Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
soteres2002
S. & H. Moderator
Δημοσιεύσεις: 1524
Εγγραφή: 05 Μαρ 2004 22:17
Τοποθεσία: Ιωάννινα

Μπορώ να βάλω μπαταρία με περισσότερα Ampere σε Acer laptop;

Δημοσίευση από soteres2002 » 04 Αύγ 2010 21:21

Το Σ/Κ αγόρασα το Acer 5740G. Είμαι πολύ ευχαριστημένος με την αγορά μου, έχει i7 cpu πάνω πολύ μνήμη και γενικώς είναι πολύ ντούρο μηχάνημα, όμως σαν πρώτη εικόνα παρατήρησα ότι η μπαταρία του δεν αντέχει πολύ... Όντας λίγο περίεργο αυτό σε μένα έψαξα και στο Google για το συγκεκριμένο μοντέλο, και σε ένα review βλέπω να αναφέρουν ότι το μοναδικό αρνητικό του laptop είναι η αρκετά μειωμένη διάρκεια της μπαταρίας - μάλιστα λέει ότι έχει και below average duration (διάρκειας κάτω από το μέσο όρο), διότι φοράει πάνω μπαταρία με μόλις 4400mA.

Το ερώτημα τώρα είναι μπορώ να αλλάξω αν το θέλω κάποια στιγμή μπαταρία με περισσότερα ίσως Ampere έτσι ώστε να κρατάει περισσότερο μεταξύ διαδοχικών επαναφορτήσεων; Αυτά!

Ευτυχώς για την δουλειά που το θέλω δεν έχω ανάγκη από μεγάλη αυτονομία στην μπαταρία, στην τελική το χρησιμοποιώ και με φορτιστή, αλλά εδώ που τα λέμε νομίζω θα έπρεπε να κρατάει και λίγο παραπάνω καθώς η 1,5 ώρα που παρατήρησα πως διαρκεί η μπαταρία είναι πολύ λίγος χρόνος για χρήση χωρίς φορτιστή...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος soteres2002 την 04 Αύγ 2010 21:53, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Connor MacLeod
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 13372
Εγγραφή: 07 Φεβ 2005 13:36
Τοποθεσία: Κοζάνη
Επικοινωνία:

Μπορώ να βάλω μπαταρία με περισσότερα Ampere σε Acer laptop;

Δημοσίευση από Connor MacLeod » 04 Αύγ 2010 21:34

κατσε ρε παιχτη.
440mA σε laptop? Τωρα μπροστά μου έχω ενα Samsung κινητό (οχι smartphone), απλο χωρις λειτουργικό με έγχρωμη οθονη και camera 1.3MP και εχει 850mA.

Μηπως εννοεις 4400mA?
Meizu MX5(5.5"/8Core/3GB/32GB/Sony IMX220 20.7MP)
PC 27'' (3770@3.4/16GB/560SE/500GB SATA3/650W S12G)
Mac mini (2.5GHz/8GB/6630/90GB GorsairGT)

Άβαταρ μέλους
soteres2002
S. & H. Moderator
Δημοσιεύσεις: 1524
Εγγραφή: 05 Μαρ 2004 22:17
Τοποθεσία: Ιωάννινα

Μπορώ να βάλω μπαταρία με περισσότερα Ampere σε Acer laptop;

Δημοσίευση από soteres2002 » 04 Αύγ 2010 21:53

Connor MacLeod έγραψε:κατσε ρε παιχτη.
440mA σε laptop? Τωρα μπροστά μου έχω ενα Samsung κινητό (οχι smartphone), απλο χωρις λειτουργικό με έγχρωμη οθονη και camera 1.3MP και εχει 850mA.

Μηπως εννοεις 4400mA?
LOL. Ναι, σόρρυ. Typo!! 4400mA είναι...
πάμε στο ψητό όμως...

Ορίστε και μερικά από τα reviews που βρήκα για το λαπιτόπ:
http://www.laptopmag.com/review/laptops ... -6979.aspx
http://www.notebookcheck.net/Review-Ace ... 466.0.html

Άβαταρ μέλους
fiskilis
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 14093
Εγγραφή: 16 Νοέμ 2003 22:44
Τοποθεσία: Athens
Επικοινωνία:

Μπορώ να βάλω μπαταρία με περισσότερα Ampere σε Acer laptop;

Δημοσίευση από fiskilis » 04 Αύγ 2010 23:11

αν εκει που το θες δεν εχεις πηγη ρευματος αλλα εχεις αυτοκινητο κοντα τοτε για καλυτερα αν δεν μπορεις να βρεις μεγαλυτερη μπαταρια παρε εναν μετατροπεα απο 12vdc σε 220vac

Άβαταρ μέλους
soteres2002
S. & H. Moderator
Δημοσιεύσεις: 1524
Εγγραφή: 05 Μαρ 2004 22:17
Τοποθεσία: Ιωάννινα

Μπορώ να βάλω μπαταρία με περισσότερα Ampere σε Acer laptop;

Δημοσίευση από soteres2002 » 04 Αύγ 2010 23:18

fiskilis έγραψε:αν εκει που το θες δεν εχεις πηγη ρευματος αλλα εχεις αυτοκινητο κοντα τοτε για καλυτερα αν δεν μπορεις να βρεις μεγαλυτερη μπαταρια παρε εναν μετατροπεα απο 12vdc σε 220vac
Βασικά αυτό που θέλω είναι μια μεγαλύτερη μπαταρία. Αλλά δεν γνωρίζω αν μπορεί να μπει μια μεγαλύτερης διάρκειας στο λάπτοπ. Αυτό με τον μετατροπέα νομίζω δεν με ενδιαφέρει προς το παρόν, αλλά θα το τσεκάρω αργότερα... Πόσο κόστος έχει ένας τέτοιος btw;


Άβαταρ μέλους
soteres2002
S. & H. Moderator
Δημοσιεύσεις: 1524
Εγγραφή: 05 Μαρ 2004 22:17
Τοποθεσία: Ιωάννινα

Μπορώ να βάλω μπαταρία με περισσότερα Ampere σε Acer laptop;

Δημοσίευση από soteres2002 » 04 Αύγ 2010 23:46

Να σου πω αυτός ο μετατροπέας συμπεριφέρεται ΟΚ με την μπαταρία του αυτοκινήτου, η θα φορτώσει την σταρλετούμπα μου κανας γερανός στην Εγνατία;; :lol:

intelcore2
Δημοσιεύσεις: 677
Εγγραφή: 27 Ιούλ 2007 19:46
Τοποθεσία: Pagrati
Επικοινωνία:

Μπορώ να βάλω μπαταρία με περισσότερα Ampere σε Acer laptop;

Δημοσίευση από intelcore2 » 05 Αύγ 2010 01:32

τα power options τα έχεις ρυθμίσει?

Άβαταρ μέλους
soteres2002
S. & H. Moderator
Δημοσιεύσεις: 1524
Εγγραφή: 05 Μαρ 2004 22:17
Τοποθεσία: Ιωάννινα

Μπορώ να βάλω μπαταρία με περισσότερα Ampere σε Acer laptop;

Δημοσίευση από soteres2002 » 05 Αύγ 2010 02:19

yeap!

Άβαταρ μέλους
DGeorge
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 3752
Εγγραφή: 13 Σεπ 2007 12:59
Τοποθεσία: Καλλιθέα Γενικώς

Μπορώ να βάλω μπαταρία με περισσότερα Ampere σε Acer laptop;

Δημοσίευση από DGeorge » 05 Αύγ 2010 09:10

soteres2002 έγραψε:...........διότι φοράει πάνω μπαταρία με μόλις 4400mA.
Το ερώτημα τώρα είναι μπορώ να αλλάξω αν το θέλω κάποια στιγμή μπαταρία με περισσότερα ίσως Ampere έτσι ώστε να κρατάει περισσότερο μεταξύ διαδοχικών επαναφορτήσεων; Αυτά!
...
Δεν μου γράφεις την τάση της μπαταρίας! Αυτή είναι που πρέπει να παραμείνει ίδια!! Αν π.χ. η μπαταρία σου είναι 6V 4400mA, θα μπορούσες να βάλεις ακόμα και 4400GA (αν βρεις :lol: ) αρκεί πάλι να είναι στα 6V. Το μηχάνημα θα τραβήξει τα Ampere που χρειάζεται για να λειτουργήσει.
Μην ξεχνάς ότι στην ίδια μπρίζα (220V), όπου βάζεις την ηλεκτρική σου σκούπα ~5A, βάζεις κι ένα DVD-player ~300mA. :wink:

Άβαταρ μέλους
soteres2002
S. & H. Moderator
Δημοσιεύσεις: 1524
Εγγραφή: 05 Μαρ 2004 22:17
Τοποθεσία: Ιωάννινα

Μπορώ να βάλω μπαταρία με περισσότερα Ampere σε Acer laptop;

Δημοσίευση από soteres2002 » 05 Αύγ 2010 14:03

@DGeorge: λοιπόν έβγαλα την μπαταρία από το λάπτοπ. Τα χαρακτηριστικά που λέει πάνω είναι:

Βολτ: 10.8
mA: 4400(m)
mWatt: 47.5

Υπάρχει περίπτωση να μπορούμε να βάλουμε τώρα μία άλλη με καλύτερα χαρακτηριστικά (άρα και μεγαλύτερης διάρκειας);

Άβαταρ μέλους
stewas
Script Master
Δημοσιεύσεις: 436
Εγγραφή: 25 Αύγ 2009 13:48
Τοποθεσία: Πάργα - Αθήνα και Ιωάννινα Πλέον
Επικοινωνία:

Μπορώ να βάλω μπαταρία με περισσότερα Ampere σε Acer laptop;

Δημοσίευση από stewas » 05 Αύγ 2010 14:59

δεν νομιζω να μπορεσεις να βρεις τουλαχιστον οχι εμπορικη...ισως μονο με καμια παντεντα αλλα τοτε ξεχνα εγγυηση κτλ

Άβαταρ μέλους
hitca
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1919
Εγγραφή: 13 Ιουν 2010 19:41
Τοποθεσία: Brussels
Επικοινωνία:

Μπορώ να βάλω μπαταρία με περισσότερα Ampere σε Acer laptop;

Δημοσίευση από hitca » 05 Αύγ 2010 15:13

Αυτές οι έξτρα μπαταρίες που χρησιμοποιούν οι φωτογράφοι ίσως ?
Άν και είναι ακριβούτσικες (όπως όλες οι μπαταρίες...)

Άβαταρ μέλους
soteres2002
S. & H. Moderator
Δημοσιεύσεις: 1524
Εγγραφή: 05 Μαρ 2004 22:17
Τοποθεσία: Ιωάννινα

Μπορώ να βάλω μπαταρία με περισσότερα Ampere σε Acer laptop;

Δημοσίευση από soteres2002 » 05 Αύγ 2010 15:18

stewas έγραψε:δεν νομιζω να μπορεσεις να βρεις τουλαχιστον οχι εμπορικη...ισως μονο με καμια παντεντα αλλα τοτε ξεχνα εγγυηση κτλ
Άστο καλύτερα... Το λάπτοπ το θέλω ζωντανό... :hammer:

Άβαταρ μέλους
stewas
Script Master
Δημοσιεύσεις: 436
Εγγραφή: 25 Αύγ 2009 13:48
Τοποθεσία: Πάργα - Αθήνα και Ιωάννινα Πλέον
Επικοινωνία:

Μπορώ να βάλω μπαταρία με περισσότερα Ampere σε Acer laptop;

Δημοσίευση από stewas » 05 Αύγ 2010 15:20

συμφωνω απολυτα. εγω απο κατι κολπα που εκανε η ΔΕΗ εχασα 2 λαπτοπ οποτε.....αστο καλυτερα

Απάντηση

Επιστροφή στο “Φορητοί Υπολογιστές”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης