Κατασκευή Tracker

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
stewas
Script Master
Δημοσιεύσεις: 436
Εγγραφή: 25 Αύγ 2009 13:48
Τοποθεσία: Πάργα - Αθήνα και Ιωάννινα Πλέον
Επικοινωνία:

Κατασκευή Tracker

Δημοσίευση από stewas » 13 Αύγ 2010 22:45

γεια χαρά σε όλους

έχω τον εξής προβληματισμό. Θέλω να κατασκευάσω έναν tracker για καθαρά εκπαιδευτικούς σκοπούς και καθαρά ως θέμα τεχνογνωσίας
δεν με ενδιαφέρουν έτοιμα πακέτα

θέλω να ξεκινήσω απο το 0

δεν ξέρω καν την αρχή λειτουργίας τους.
Όποιος γνωρίζει περισσότερα ας μου πει.
με ενδιαφέρει ποιό πολύ να μάθω πως λειτουργούν οι trackers , πως αλληλεπιδρούν με τα torrents αρχεία και πώς μπορούμε να ορίσουμε οτί ένα torrent μπορεί να το κατεβάσει ένας χρήστης (δηλ να είναι private torrent)

τέλος θέλω να μάθω τι ρόλο βαράει το announce url

ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθεια

Άβαταρ μέλους
Cypriot
Δημοσιεύσεις: 355
Εγγραφή: 20 Οκτ 2009 15:43

Κατασκευή Tracker

Δημοσίευση από Cypriot » 13 Αύγ 2010 23:06

ενδιαφέρον ακούγεται.. ας μας δώσει κάποιο τα φώτα του.. :P

andy12gr
Δημοσιεύσεις: 46
Εγγραφή: 23 Δεκ 2008 07:47

Κατασκευή Tracker

Δημοσίευση από andy12gr » 14 Αύγ 2010 18:50

Δεν ξερω αν επιτρεπεται καποιο τετοιο θεμα να ανοιχτει εδω αλλα αν σε ενδιαφερει μπορω να στο στησω το τρακερ με συγκεκριμενο λογισμικο που ξερω. Αν εχεις επιλεξει καποια μορφη τρακερ που σου αρεσει μπορεις να μου στειλεις πμ αν δεν επιτρεπεται εδω να τα αναφερεις.

Άβαταρ μέλους
stewas
Script Master
Δημοσιεύσεις: 436
Εγγραφή: 25 Αύγ 2009 13:48
Τοποθεσία: Πάργα - Αθήνα και Ιωάννινα Πλέον
Επικοινωνία:

Κατασκευή Tracker

Δημοσίευση από stewas » 14 Αύγ 2010 18:57

andy12gr έγραψε:Δεν ξερω αν επιτρεπεται καποιο τετοιο θεμα να ανοιχτει εδω αλλα αν σε ενδιαφερει μπορω να στο στησω το τρακερ με συγκεκριμενο λογισμικο που ξερω. Αν εχεις επιλεξει καποια μορφη τρακερ που σου αρεσει μπορεις να μου στειλεις πμ αν δεν επιτρεπεται εδω να τα αναφερεις.
καταρχάς σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου καθώς και για το πρόθιμο πνεύμα σου. Αλλά όπως ανέφερα με ενδιαφέρει να μάθω πως λειτουργεί ένας tracker και να στήσω τον δικό μου από το 0 (δηλ όλος ο κώδικας να είναι δικός μου). Επιτρέπεται να πεις κάτι τέτοιο. Επίσης επιτρέπεται να στήσει οποιοσδήποτε έναν tracker. Το τι διακινεί είναι το θέμα. Ένας tracker με νόμιμα αρχεία μέσα είναι κάτι το αποδεκτό. Εμένα με ενδιαφέρει απλά ως τεχνογνωσία. Θέλω να μάθω την τεχνολογία των trackers - torrents.

Σε ευχαριστώ και πάλι παντως :)

nbc
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 526
Εγγραφή: 05 Σεπ 2009 20:12
Επικοινωνία:

Κατασκευή Tracker

Δημοσίευση από nbc » 14 Αύγ 2010 19:08


andy12gr
Δημοσιεύσεις: 46
Εγγραφή: 23 Δεκ 2008 07:47

Κατασκευή Tracker

Δημοσίευση από andy12gr » 14 Αύγ 2010 19:59

Οι τρακερς ειναι νομιμοι αρκει τα θεματα να ειναι νομιμα ή τουλαχιστον με αδεια απο τους δημιουργους.
Οταν λες να στησεις ενα τρακερ με δικο σου κωδικα πως θα το κανεις? εισαι προγραμματιστης?
Τεσπα οταν εχεις ετοιμο το κωδικα σου αν και δεν πιστευω οτι ειναι κατι ευκολο να φτιαχτει τοτε μπορεις πολυ ευκολα να τον ανεβασεις σε ενα σερβερ που εχεις νοικιασει με ενα συγκεκριμενο domain που επισης εχεις νοικιασει μεσω ftp
Αληθεια τι σκεφτεσαι να ανεβασεις και θες τρακερ, μια και ο τρακερ ειναι για ανταλλαγη καποιων θεματων μεσω τορρεντς.
Διαβασε το λινκ που σου εδωσε ο nbc ειναι οτι καλυτερο για να κατατοπιστεις.

Άβαταρ μέλους
stewas
Script Master
Δημοσιεύσεις: 436
Εγγραφή: 25 Αύγ 2009 13:48
Τοποθεσία: Πάργα - Αθήνα και Ιωάννινα Πλέον
Επικοινωνία:

Κατασκευή Tracker

Δημοσίευση από stewas » 14 Αύγ 2010 23:38

με ενδιαφέρει ΟΧΙ το στήσιμο ενος tracker αλλα η κατασκευη του. Ειμαι προγραμματιστης ναι(οπως και οι περισσοτεροι εδω μεσα) και με ενδιαφέρει για λογους καθαρης τεχνογνωσιας και οχι για να το χρησιμοποιησω
το λινκ του @nbc καλο ήταν αλλά δεν με βοηθάει στην συγγραφη του κώδικα

Άβαταρ μέλους
cyberfreak
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 3474
Εγγραφή: 08 Σεπ 2004 16:38
Τοποθεσία: Κρυα Βρυση
Επικοινωνία:

Κατασκευή Tracker

Δημοσίευση από cyberfreak » 14 Αύγ 2010 23:41


Άβαταρ μέλους
stewas
Script Master
Δημοσιεύσεις: 436
Εγγραφή: 25 Αύγ 2009 13:48
Τοποθεσία: Πάργα - Αθήνα και Ιωάννινα Πλέον
Επικοινωνία:

Κατασκευή Tracker

Δημοσίευση από stewas » 14 Αύγ 2010 23:46

μμμμ καλό. παρότι είναι έτοιμο πακέτο θα κάτσω να μελετήσω τον κώδικα του (γιατί αυτο με ενδιαφέρει). Ξέρει κανείς πως αντιπροσωπευεται ένα τορρεντ σε έναν τρακερ ως μοναδικο? Δηλ οταν ενας τρακερ χρεώνει ratio πως καταλαβαινει ο τρακερ σε ποιον χρήστη να το χρεώσει

Άβαταρ μέλους
soteres2002
S. & H. Moderator
Δημοσιεύσεις: 1524
Εγγραφή: 05 Μαρ 2004 22:17
Τοποθεσία: Ιωάννινα

Κατασκευή Tracker

Δημοσίευση από soteres2002 » 15 Αύγ 2010 00:50

Νομίζω το καλύτερο κομμάτι κώδικα που θα μπορούσες να δείς είναι εδώ

http://thepiratebay.org/torrent/3903397 ... by_anakata

ή σε αυτό

http://junki.es/hypercube-dist.tar.bz2

Είναι ο tracker του piratebay, το έφτιαξε ο hacker Anakata!

Επίσης, δεν έχει νόημα να φτιάξεις tracker από την αρχή γιατί αν δεν ξέρεις να μετατρέπεις protocol specs σε application δεν πρόκειται να το τελειώσεις ποτέ...

Καλύτερα θα είναι να μελετήσεις απλώς μία υπάρχουσα λύση...

Ακόμη, θα αστειεύεσαι προφανώς αν θες να το γράψεις σε ΡΗΡ... :kaloe:

Άβαταρ μέλους
stewas
Script Master
Δημοσιεύσεις: 436
Εγγραφή: 25 Αύγ 2009 13:48
Τοποθεσία: Πάργα - Αθήνα και Ιωάννινα Πλέον
Επικοινωνία:

Κατασκευή Tracker

Δημοσίευση από stewas » 15 Αύγ 2010 01:04

xixixi σε php ήθελα η σε java. οσων αφορά τα protocol specs θα τα κάνω στο επόμενο εξάμηνο οπότε αναμένω. ευχαριστώ πολυ για την βοήθεια παντως :)

Άβαταρ μέλους
soteres2002
S. & H. Moderator
Δημοσιεύσεις: 1524
Εγγραφή: 05 Μαρ 2004 22:17
Τοποθεσία: Ιωάννινα

Κατασκευή Tracker

Δημοσίευση από soteres2002 » 15 Αύγ 2010 01:11

Νταξ΄ δεν είναι αδύνατο να γραφεί σε ΡΗΡ, αλλά είναι overkill όπως και να το κάνουμε... Να το έγραφες σε Python, Perl ή ακόμα και Lua... θα σε χειροκρόταγα κι όλας... αλλά ΡΗΡ;;; Στην ΡΗΡ μπορείς να το γράψεις χρησιμοποιώντας τις κλήσεις του extension 'socket'.

Εδώ που τα λέμε αν θες να έχεις μία καλή εμπειρία σε πολύ χαμημηλό επίπεδο, να προτιμήσεις C/C++.

Προσωπικά θεωρώ ότι είναι πολύ λογικό να γραφεί σε Java αντί για ΡΗΡ, μιας που την ανέφερες...

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης