Απορια για εναν αρχαριο (ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΗ)

Συζητήσεις για την βάση δεδομένων MySQL και το phpMyAdmin

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
cyberfreak
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 3474
Εγγραφή: 08 Σεπ 2004 16:38
Τοποθεσία: Κρυα Βρυση
Επικοινωνία:

Απορια για εναν αρχαριο (ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΗ)

Δημοσίευση από cyberfreak » 16 Αύγ 2010 17:00

εχω κανει τη συνδεση

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php
	$conn=mysql_connect&#40;"localhost","Test","123"&#41; or die&#40;mysql_error&#40;&#41;&#41;;
	mysql_select_db&#40;'Test'&#41;;
	$cms=mysql_connect&#40;"localhost","Test","123"&#41; or die&#40;mysql_error&#40;&#41;&#41;;
	$database_cms=mysql_select_db&#40;'Test'&#41;;
	mysql_query&#40;'SET NAMES "utf8"'&#41;;	
?>
μεσα στη βαση εχω 2 πινακες το admin και to categories

και θελω να εμφανισω σαν αποτελεσματα οτι εχει μεσα το categories


ξεκιναω κατι τετοιο που ειχα απο εργασια στη σχολη μου αλλα χανομαι και δεν ξερω τι αλλο να βαλω...

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php
   function categories&#40;&#41;&#123;
		require&#40;'conect.php'&#41;;
		$res=mysql_query&#40;"SELECT * FROM categories",$conn&#41;;
		 
?>

Άβαταρ μέλους
stevebat
Script Master
Δημοσιεύσεις: 307
Εγγραφή: 05 Αύγ 2009 15:54
Επικοινωνία:

Απορια για εναν αρχαριο (ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΗ)

Δημοσίευση από stevebat » 16 Αύγ 2010 17:42

ειναι αναγκη να το κανεις με function? μπορεις απλα να βαλεις

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php
$query=mysql_query&#40;"SELECT * FROM categories", $conn&#41;;
$res=mysql_fetch_array&#40;$query&#41;;

echo "$res&#91;ena_pedio_apo_to table_soy&#93;";
echo "$res&#91;ena_allo_pedio_apo_to table_soy&#93;";
// και πάει λέγοντας αν αυτο σε ενδιαφέρει
?>

Άβαταρ μέλους
cyberfreak
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 3474
Εγγραφή: 08 Σεπ 2004 16:38
Τοποθεσία: Κρυα Βρυση
Επικοινωνία:

Απορια για εναν αρχαριο (ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΗ)

Δημοσίευση από cyberfreak » 16 Αύγ 2010 17:45

φυσικα και οχι για να παω να το δοκιμασω..αυτο τωρα το βαζω κατυθειαν στην index οπου θα εμφανιζει αποτελεσματα και οχι σε lib οπως το ειχα με function

Άβαταρ μέλους
cyberfreak
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 3474
Εγγραφή: 08 Σεπ 2004 16:38
Τοποθεσία: Κρυα Βρυση
Επικοινωνία:

Απορια για εναν αρχαριο (ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΗ)

Δημοσίευση από cyberfreak » 16 Αύγ 2010 17:54

αυτα εχω στη index

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php
session_start&#40;&#41;;	
require_once&#40;'lib.php'&#41;;
		
?>

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http&#58;//www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http&#58;//www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>Untitled Document</title>
</head>
<body>
<?php
$query=mysql_query&#40;"SELECT * FROM categories", $conn&#41;;
$res=mysql_fetch_array&#40;$query&#41;;

echo "$res&#91;cat_desc&#93;";
// και πάει λέγοντας αν αυτο σε ενδιαφέρει
?>            

</body>
</html>
και μου βγαζει αυτα (κατι με τι lib εχει σχεση ) :lol: :lol:

Κώδικας: Επιλογή όλων

Notice&#58; Undefined variable&#58; res in C&#58;\wamp\www\test\lib.php on line 8

Warning&#58; mysql_free_result&#40;&#41;&#58; supplied argument is not a valid MySQL result resource in C&#58;\wamp\www\test\lib.php on line 8

Notice&#58; Undefined variable&#58; conn in C&#58;\wamp\www\test\index.php on line 14

Warning&#58; mysql_query&#40;&#41;&#58; supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in C&#58;\wamp\www\test\index.php on line 14

Warning&#58; mysql_fetch_array&#40;&#41;&#58; supplied argument is not a valid MySQL result resource in C&#58;\wamp\www\test\index.php on line 15

Άβαταρ μέλους
stevebat
Script Master
Δημοσιεύσεις: 307
Εγγραφή: 05 Αύγ 2009 15:54
Επικοινωνία:

Απορια για εναν αρχαριο (ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΗ)

Δημοσίευση από stevebat » 16 Αύγ 2010 17:55

για δοκιμασε με function

Κώδικας: Επιλογή όλων

<? 
function categories&#40;&#41; &#123;

require&#40;'conect.php'&#41;; 
$sql="SELECT * FROM categories";
$res=mysql_query&#40;$sql, $conn&#41;;

$rows=mysql_fetch_array&#40;$res&#41;;
echo $rows&#91;'content'&#93;; // prosthese kai alla echo osa xreiazese
&#125;  
?>
και το mysql_connect kαντο

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php
   $conn=mysql_connect&#40;"localhost","Test","123"&#41; or die&#40;mysql_error&#40;&#41;&#41;;
   $database_conn=mysql_select_db&#40;'Test', $conn&#41;;
   $cms=mysql_connect&#40;"localhost","Test","123"&#41; or die&#40;mysql_error&#40;&#41;&#41;;
   $database_cms=mysql_select_db&#40;'Test', $cms&#41;;
   mysql_query&#40;'SET NAMES "utf8"'&#41;;   
?>

nikos_90
Δημοσιεύσεις: 34
Εγγραφή: 16 Ιουν 2010 16:07

Απορια για εναν αρχαριο (ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΗ)

Δημοσίευση από nikos_90 » 17 Αύγ 2010 21:41

δοκιμασε με το foreach

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php foreach&#40;$res as $row&#41;&#58;

   echo $row->cat_desc;

endforeach;

?>

η με το while:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php
while&#40;$res=mysql_fetch_array&#40;$query&#41;&#41;
&#123; 
echo $res&#91;'cat_desc'&#93;;
&#125;
?>

βασικa ειναι προσπελαση πινακων κ δ γινετε με τον τροπο που προσπαθουσες και θελει βργχο για να τυπωσεις την value του καθε key του πινακα

ελπιζω να βοηθησα!

Άβαταρ μέλους
cyberfreak
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 3474
Εγγραφή: 08 Σεπ 2004 16:38
Τοποθεσία: Κρυα Βρυση
Επικοινωνία:

Απορια για εναν αρχαριο (ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΗ)

Δημοσίευση από cyberfreak » 22 Αύγ 2010 23:04

σορρυ που αργησα να απαντησω θα τα δω οτνα θα ειμαι στο σπιτι..στην ουσια θελω να κανω μια απλη φορμα που θα γραφει καποιος ενα κειμενο και θα το εμφανιζει στην αρχικη

Απάντηση

Επιστροφή στο “MySQL”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης