Ανεπίλυτο πρόβλημα με ελληνικά σε sql βαση

Γενικές συζητήσεις για SQL και SQL Servers (RDBMS)

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
kostas885
Δημοσιεύσεις: 10
Εγγραφή: 24 Αύγ 2010 23:24

Ανεπίλυτο πρόβλημα με ελληνικά σε sql βαση

Δημοσίευση από kostas885 » 24 Αύγ 2010 23:44

Καλησπέρα παιδιά!! Απο το πρωί ψάχνω σε διάφορους ιστότοπους να βρώ λυση στο πρόβλημα μου. Δεν μπορώ με τίποτα να εμφανίσω τουσ ελληνικούς χαρακτήρες που τοποθέτησα σε πίνακα στη βάση μου , στο browser οταν τρέχει η ιστοσελίδα. Εμφανιζονται σαν "?" . Διάβασα μερικά παλιότερα topics στις συζητήσεις σας αλλα δεν με βοήθησαν. Πρεπει να σας αναφερω οτι ολη η βάση μου έχει collation greek_general_ci και οι πινακές το ίδιο και το αρχείο php μου εχει <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />. Δοκίμασα να αλλάξω το charset του παραπάνω ώστε να συμβαδίζει με τη βάση αλλά τιποτα.
Προσδοκώ λίγη βοήθεια ώστε να ξεκολλήσω απο αυτό το κομμάτι που με πεδεύει.
Ευχαριστώ προκαταβολικά!!

Άβαταρ μέλους
burnmind
Script Master
Δημοσιεύσεις: 954
Εγγραφή: 26 Σεπ 2009 02:14
Τοποθεσία: UK
Επικοινωνία:

Ανεπίλυτο πρόβλημα με ελληνικά σε sql βαση

Δημοσίευση από burnmind » 25 Αύγ 2010 01:37

Δοκίμασε να μετατρέψεις το collation της βάσης σου σε utf8_general_ci

gdimi
Δημοσιεύσεις: 129
Εγγραφή: 18 Μαρ 2009 00:54
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

Ανεπίλυτο πρόβλημα με ελληνικά σε sql βαση

Δημοσίευση από gdimi » 25 Αύγ 2010 01:55

συνήθως όταν βλέπεις ? αντί για τους χαρακτήρες που θέλεις σημαίνει πως έχουν αποθηκευτεί στη βάση ως ?
Συνεπώς δεν μπορείς να κάνεις κάτι για τα ήδη αποθηκευμένα κείμενα. Μπορείς να δοκιμάσεις να αλλάξεις το collation και να δεις αν τα αποθηκεύει σωστά στη βάση.
"We will create a civilization of the Mind in Cyberspace. May it be more humane and fair than the world your governments have made before."

hybridwebs.gr

kostas885
Δημοσιεύσεις: 10
Εγγραφή: 24 Αύγ 2010 23:24

Ανεπίλυτο πρόβλημα με ελληνικά σε sql βαση

Δημοσίευση από kostas885 » 25 Αύγ 2010 16:12

Παιδια αλλαξα και το encoding της βασης και καθε πινακα σε utf8_general_ci και δεν αλλαξε τιποτα. Μηπως φταιει το οτι δημιουργησα τα αρχεια php και html σε dreamweaver ?? Δεν μπορω να σκεφτω καποια λύση. Αν σας βολεύει μπορώ να ανεβασω και τουσ κωδικες της βασης και του php αρχείου.

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

Ανεπίλυτο πρόβλημα με ελληνικά σε sql βαση

Δημοσίευση από korgr » 25 Αύγ 2010 16:35

μεσα απο το phpmyadmin βλεπεις τα ελληνικα στη βαση?

kostas885
Δημοσιεύσεις: 10
Εγγραφή: 24 Αύγ 2010 23:24

Ανεπίλυτο πρόβλημα με ελληνικά σε sql βαση

Δημοσίευση από kostas885 » 25 Αύγ 2010 16:42

Ναι κανονικά. Όταν όμως το ανοίγω απο τον browser μεσω του localhost εχω το προβλημα.

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

Ανεπίλυτο πρόβλημα με ελληνικά σε sql βαση

Δημοσίευση από korgr » 25 Αύγ 2010 16:58

Για δειξε μας τον κωδικα οπου γινεται το connect στην MySQL...

pagman
Δημοσιεύσεις: 210
Εγγραφή: 15 Μάιος 2008 13:29
Επικοινωνία:

Ανεπίλυτο πρόβλημα με ελληνικά σε sql βαση

Δημοσίευση από pagman » 26 Αύγ 2010 16:48

sorry άκυρο, αναφέρθηκε παραπάνω...
Εικόνα

WSPNH
Δημοσιεύσεις: 97
Εγγραφή: 10 Μαρ 2006 12:52
Επικοινωνία:

Ανεπίλυτο πρόβλημα με ελληνικά σε sql βαση

Δημοσίευση από WSPNH » 27 Αύγ 2010 00:06

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php
$dbconn = mysql_connect&#40;"$dbhost","$dbusername","$dbpassword"&#41;;
mysql_select_db&#40;"$dbname",$dbconn&#41;;
mysql_query&#40;"set names `utf8`"&#41;;  //for greek encoding in database
?>
collation βάσης: utf8_unicode_ci

collation πεδίων: utf8_unicode_ci

και ιστοσελιδα σε αποθηκευμενη σε utf8,

επισης στην ιστοσελίδα

Κώδικας: Επιλογή όλων

<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=utf-8" />
τίποτα άλλο δε χρειάζεσαι...
http://xesemesa.gr ή http://arxwn.eu όπως και να έχει http://jbaron.gr

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

Ανεπίλυτο πρόβλημα με ελληνικά σε sql βαση

Δημοσίευση από korgr » 27 Αύγ 2010 09:06

Ας αρχισουμε ψαχνοντας γιατι δεν ξερω σε τι μορφη εχουν αποθηκευθει τα ελληνικα στη βαση

Δοκιμασε να αντικαταστησεις το

Κώδικας: Επιλογή όλων

mysql_query&#40;"set names `utf8`"&#41;;  //for greek encoding in database
με το

Κώδικας: Επιλογή όλων

mysql_query&#40;"SET CHARACTER_SET_RESULTS=greek"&#41;;
Αν δεν δεις φως, δοκιμασε και το

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php 
$dbconn = mysql_connect&#40;"$dbhost","$dbusername","$dbpassword"&#41;; 
mysql_select_db&#40;"$dbname",$dbconn&#41;; 
mysql_query&#40;"set names `utf8`"&#41;;  //for greek encoding in database 
mysql_query&#40;"SET COLLATION_CONNECTION=utf8_general_ci"&#41;;
mysql_query&#40;"SET CHARACTER_SET_CLIENT=utf8"&#41;;
mysql_query&#40;"SET CHARACTER_SET_RESULTS=utf8"&#41;;
?>

kostas885
Δημοσιεύσεις: 10
Εγγραφή: 24 Αύγ 2010 23:24

Ανεπίλυτο πρόβλημα με ελληνικά σε sql βαση

Δημοσίευση από kostas885 » 29 Αύγ 2010 19:17

Λοιπον παιδια καταρχίν πρέπει να σας ευχαριστίσω ολους για τη βοήθεια σας!!! Το πρόβλημα λύθηκε... 2 γραμμες κώδικα ήταν αρκετές.

"SET NAMES 'utf8'"
"SET CHARACTER_SET 'utf8'"
βεβαίως η βάση ειχε collation utf8_general_ci το ίδιο και όλοι οι πίνακες. :D

Απάντηση

Επιστροφή στο “Βάσεις Δεδομένων και SQL - γενικά”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες