επεξεργασια της εικονας μετα το upload

Από που να ξεκινήσω; Που θα βρω; κ.α. γενικές ερωτήσεις για την δημιουργία μιας ιστοσελίδας.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
chivaslife
Δημοσιεύσεις: 70
Εγγραφή: 04 Μαρ 2010 10:51

επεξεργασια της εικονας μετα το upload

Δημοσίευση από chivaslife » 29 Αύγ 2010 15:54

γεια σας παιδια...εχω ξεκινησει την πτυχιακη μου με θεμα το on line συστημα επεξεργασιας εικονας...εχω βρει ενα ετοιμο προγραμμα σε php που κανει αυτη τη δουλεια....βρηκα και ενα ετοιμο script το οποιο μου κανει upload την εικονα και δουλευει και αυτο μια χαρα...απλα το προβλημα μου ειναι οτι δε ξερω πως μετα το upload θα πηγαινει η εικονα μεσα στο προγραμμα για να κανει την επεξεργασια...εχω φτιαξει ενα φακελο μεσα στο htdocs οπου εχω τη μια σελιδα που εχει τη φορμα με το κουμπι upload μια αλλη σε php οπου κανει το upload και ενα φακελο που περιεχει το προγραμμα...μου κανει upload κανονικα στο φακελο του προγραματος που θα εχει τις εικονες αλλα μεχρι εκει...μετα δε ξερω πως θα το κανω να ανοιγει νεα σελιδα με το προγραμα και να εχει φορτωσει την εικονα....

chivaslife
Δημοσιεύσεις: 70
Εγγραφή: 04 Μαρ 2010 10:51

επεξεργασια της εικονας μετα το upload

Δημοσίευση από chivaslife » 01 Σεπ 2010 16:09

κανεις ρε παιδια?εχω κολησει και δε μπορω να συνεχισω...οποιος ξερει το οτιδηποτε ας στειλει!

Άβαταρ μέλους
burnmind
Script Master
Δημοσιεύσεις: 954
Εγγραφή: 26 Σεπ 2009 02:14
Τοποθεσία: UK
Επικοινωνία:

επεξεργασια της εικονας μετα το upload

Δημοσίευση από burnmind » 01 Σεπ 2010 16:59

Μετά το upload, κάνε ένα redirect στο πρόγραμμα που θέλεις και διάβασε τον κώδικά του (και το documentation του) ώστε να βρεις τρόπο να ανοίγεις κατ'ευθείαν την εικόνα που μόλις ανέβασες.

Η απάντηση είναι πολύ γενική και δύσκολα θα πάρεις κάποια πιο ειδική με τις ελλιπείς πληροφορίες που δίνεις.

Δώσε παράδειγμα κώδικα (κάτι συγκεκριμένο και όχι ένα τεράστιο κατεβατό που δύσκολα κάποιος θα ασχοληθεί να διαβάσει), πες ποια είναι τα scripts, ανέβασε κάπου τη μέχρι στιγμής υλοποίηση κλπ.

Να κάνω και το -σχετικά- off-topic σχόλιο: Κάνεις πτυχιακή με θέμα τα online συστήματα επεξεργασίας εικόνας. Με δεδομένο πως δεν καταγράφεις απλά τα υπάρχοντα συστήματα, αλλά σχεδιάζεις και κατασκευάζεις κάτι, που ωφελεί στο να χρησιμοποιήσεις ένα έτοιμο σύστημα; Δε θα έπρεπε να κατασκευάσεις κάτι δικό σου, έστω και με περιορισμένες δυνατότητες σε σχέση με τα έτοιμα;

chivaslife
Δημοσιεύσεις: 70
Εγγραφή: 04 Μαρ 2010 10:51

επεξεργασια της εικονας μετα το upload

Δημοσίευση από chivaslife » 02 Σεπ 2010 22:58

καταρχας σε ευχαριστω burNMind για τη βοηθεια σου...νομιζω κατι τετοιο χρειαζομαι...λοιπον το προγραμμα που χρησιμοποιηω ειναι αυτο http://jeez.eu/2009/09/27/excellent-and ... our-sites/ το 6)Ajax Image Editor απλα δεν ειχε κουμπι για upload...ετσι βρηκα ενα ετοιμο script που κανει upload την εικονα στο φακελο που θελω.. move_uploaded_file($temp,"uploads/".$name);
echo "Upload complete!";
με αυτη την εντολη παει στο φακελο που θελω...το θεμα ειναι με το που κανει το upload να φορτωνει την εικονα απο το φακελο στη σελιδα του προγραματος...

chivaslife
Δημοσιεύσεις: 70
Εγγραφή: 04 Μαρ 2010 10:51

επεξεργασια της εικονας μετα το upload

Δημοσίευση από chivaslife » 02 Σεπ 2010 23:13

ο κωδικας ειναι αυτος...

Κώδικας: Επιλογή όλων

if ($error > 0)
 {
  echo ("Error uploading file! Code $error.");
  }
  else 
  {
  
  
 if &#40;$type == "image/gif" || $type == "image/jpeg" || $type == "image/png" && $size < 500000 &#41;
 

  &#123;
  move_uploaded_file&#40;$temp,"imagephp\original/".$name&#41;;
  echo "Upload complete!";

  &#125;
  
 
   else
   &#123;
   echo &#40;"invalid file!"&#41;;
 
   
   &#125;
   
  &#125;
την εντολη function&#40;&#41;
&#123;
//redirect σε όποια σελίδα θέλεις.........
document.location='home.php';
&#125;&#41;;
που πρεπει να μπει?κανονικα πρεπει να το κανει μετα το echo "Upload complete!";

Άβαταρ μέλους
burnmind
Script Master
Δημοσιεύσεις: 954
Εγγραφή: 26 Σεπ 2009 02:14
Τοποθεσία: UK
Επικοινωνία:

επεξεργασια της εικονας μετα το upload

Δημοσίευση από burnmind » 03 Σεπ 2010 02:49

Κατ'αρχήν, βάζε τον κώδικα σε code tags για να είναι πιο ευδιάκριτος.

Το document.location που γράφεις είναι JavaScript κι όχι PHP. Μπορείς να κάνεις redirect με PHP χρησιμοποιόντας τη συνάρτηση header. Btw, το manual της PHP θα σε βοηθήσει στα πάντα.

Για να χρησιμοποιήσεις τη header, δε θα πρέπει να έχεις κάνει echo τίποτα, αλλιώς θα πάρεις ένα 'headers already sent' error. Οπότε, βγάλε το "Upload complete".

Το readme του script που χρησιμοποιείς λέει πως για να ανοίξεις ένα αρχείο πρέπει να το καλέσεις ως: index.php?imageName=frog.jpg

Άρα, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να περάσεις το όνομα του αρχείου που μόλις έκανες upload στο url:

Κώδικας: Επιλογή όλων

header&#40;'Location&#58; index.php?imageName='.$name&#41;;

chivaslife
Δημοσιεύσεις: 70
Εγγραφή: 04 Μαρ 2010 10:51

επεξεργασια της εικονας μετα το upload

Δημοσίευση από chivaslife » 03 Σεπ 2010 15:17

φιλε μου burNMind δηλαδη βγαζω το echo και μετα βαζω τον κωδικα που μου εγραψες και οκ?θα το δοκιμασω και θα σου πω...νασαι καλα παντως για τη βοηθεια!!!

Άβαταρ μέλους
EneMe
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 13307
Εγγραφή: 09 Ιούλ 2002 13:29
Τοποθεσία: Στο κέντρο της Ελλάδας!
Επικοινωνία:

επεξεργασια της εικονας μετα το upload

Δημοσίευση από EneMe » 03 Σεπ 2010 15:23

[παρέμβαση]
Χρησιμοποίοησε το

Κώδικας: Επιλογή όλων

 tag για να ξεχωρίζει ο κώδικάς από το κείμενο.
[/παρέμβαση]

chivaslife
Δημοσιεύσεις: 70
Εγγραφή: 04 Μαρ 2010 10:51

επεξεργασια της εικονας μετα το upload

Δημοσίευση από chivaslife » 03 Σεπ 2010 20:55

λοιπον το προβλημα ειναι οτι μεσα στο κωδικα υπαρχει αναγκαστικα echo...

Κώδικας: Επιλογή όλων

if &#40;$error > 0&#41;
 &#123;
  echo &#40;"Error uploading file! Code $error."&#41;;
  &#125;
  else 
  &#123;
  
  
 if &#40;$type == "image/gif" || $type == "image/jpeg" || $type == "image/png" && $size < 500000 &#41;
 

  &#123;
  move_uploaded_file&#40;$temp,"imagephp\original/".$name&#41;;
  header&#40;'Location&#58; index.php?imageName='.$name'&#41;;

  &#125;
  
 
   else
   &#123;
   echo &#40;"invalid file!"&#41;;
πως μπορω να το κανω να καλειτε για παραδειγμα ενα αλλο αρχειο php που να εχει μεσα μονο το header...για να μην εχω προβλημα... γιατι μου βγαζει αυτο...

Warning: Unexpected character in input: ''' (ASCII=39) state=1 in C:\xampp\htdocs\mysite\upload_file2.php on line 27

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at C:\xampp\htdocs\mysite\upload_file2.php:27) in C:\xampp\htdocs\mysite\upload_file2.php on line 27
σορρυ που σε εχω πριξει....

Άβαταρ μέλους
burnmind
Script Master
Δημοσιεύσεις: 954
Εγγραφή: 26 Σεπ 2009 02:14
Τοποθεσία: UK
Επικοινωνία:

επεξεργασια της εικονας μετα το upload

Δημοσίευση από burnmind » 03 Σεπ 2010 21:30

chivaslife έγραψε:Warning: Unexpected character in input: ''' (ASCII=39) state=1 in C:\xampp\htdocs\mysite\upload_file2.php on line 27
Η γραμμή 27 ποια είναι;

chivaslife
Δημοσιεύσεις: 70
Εγγραφή: 04 Μαρ 2010 10:51

επεξεργασια της εικονας μετα το upload

Δημοσίευση από chivaslife » 03 Σεπ 2010 22:13

ειναι το header...

Άβαταρ μέλους
burnmind
Script Master
Δημοσιεύσεις: 954
Εγγραφή: 26 Σεπ 2009 02:14
Τοποθεσία: UK
Επικοινωνία:

επεξεργασια της εικονας μετα το upload

Δημοσίευση από burnmind » 03 Σεπ 2010 22:26

Έχεις βάλει κατά λάθος ένα ' στο τέλος.

Πρέπει να είναι

Κώδικας: Επιλογή όλων

header&#40;'Location&#58; index.php?imageName='.$name&#41;; 
κι όχι

Κώδικας: Επιλογή όλων

header&#40;'Location&#58; index.php?imageName='.$name'&#41;; 
Επίσης, τα error συνήθως σου λένε ποιο είναι το πρόβλημα. Αν το διαβάσεις θα δεις ότι σου είπε πως υπήρχε ένα ' σε λάθος θέση.

chivaslife
Δημοσιεύσεις: 70
Εγγραφή: 04 Μαρ 2010 10:51

επεξεργασια της εικονας μετα το upload

Δημοσίευση από chivaslife » 04 Σεπ 2010 12:28

τωρα δεν βγαζει error αλλα δυστυχως δε κανει τιποτα...εμφανιζει μια λευκη σελιδα και τιποτα αλλο...

chivaslife
Δημοσιεύσεις: 70
Εγγραφή: 04 Μαρ 2010 10:51

επεξεργασια της εικονας μετα το upload

Δημοσίευση από chivaslife » 04 Σεπ 2010 12:40

τελικα δε μου φορτωνει την εικονα....μου φαινεται οτι θα σπασω το laptop...ενω ανοιγει την εικονα που εχει μεσα το προγραμα με το βατραχο κανονικα...την δικια μου δεν την εμφανιζει...ενω φαινεται οτι "βλεπει" το προγραμα γιατι την εχει στο φακελο για edit αλλα δεν την εμφανιζει απο κατω απο τα κουμπια οπως την αλλη...μηπως επειδη ειναι μεγαλη σε pixels...?λεω εγω τωρα...

Άβαταρ μέλους
burnmind
Script Master
Δημοσιεύσεις: 954
Εγγραφή: 26 Σεπ 2009 02:14
Τοποθεσία: UK
Επικοινωνία:

επεξεργασια της εικονας μετα το upload

Δημοσίευση από burnmind » 04 Σεπ 2010 15:19

Δεν κατάλαβα που είναι το πρόβλημα. Δε γίνεται το redirect σωστά, ή γίνεται αλλά το script δε δουλεύει;

Δοκίμασες να κάνεις χειροκίνητα τα πάντα; Να πάρεις την εικόνα που θες, να τη βάλεις με copy-paste στον φάκελο που θες και να την ανοίξεις γράφοντας μόνος σου το url ώστε να δεις αν δουλεύει;

Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικές ερωτήσεις κατασκευής ιστοσελίδων”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες