επεξεργασια της εικονας μετα το upload

Από που να ξεκινήσω; Που θα βρω; κ.α. γενικές ερωτήσεις για την δημιουργία μιας ιστοσελίδας.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

chivaslife
Δημοσιεύσεις: 70
Εγγραφή: 04 Μαρ 2010 10:51

επεξεργασια της εικονας μετα το upload

Δημοσίευση από chivaslife » 04 Σεπ 2010 15:57

λοιπον τελικα δουλευει μια χαρα...απλα το προβλημα ειναι οτι προσπαθουσα να το δουλεψω με φωτογραφια απο την ψηφιακη που εχει αναλυση απο 2000pixels και πανω και δεν υποστηριζει το προγραμα...αμα ειναι μικρης αναλυσης ανοιγει μια χαρα...απλα σκεφτομαι τωρα μηπως χρειαζετε να βαλω και αλλα script που να τη κανει resize πριν την αποθηκευει στο προγραμα για να τις ανοιγει ολες...εχω βρει αυτο εδω http://www.white-hat-web-design.co.uk/a ... sizing.php αλλα φοβαμαι μη κανω τιποτα λαθος στις αλλαγες που χρειαζετε...τι λες εσυ?

Άβαταρ μέλους
burnmind
Script Master
Δημοσιεύσεις: 954
Εγγραφή: 26 Σεπ 2009 02:14
Τοποθεσία: UK
Επικοινωνία:

επεξεργασια της εικονας μετα το upload

Δημοσίευση από burnmind » 04 Σεπ 2010 22:59

Τι να πω; Εσύ ξέρεις τι θέλεις να κάνεις! :P

Βρες ποιο είναι το ανώτατο όριο που υποστηρίζει το πρόγραμμα και είτε κάνε resize όπως είπες ή ένα όριο κατά το upload.

chivaslife
Δημοσιεύσεις: 70
Εγγραφή: 04 Μαρ 2010 10:51

επεξεργασια της εικονας μετα το upload

Δημοσίευση από chivaslife » 12 Οκτ 2010 17:03

λοιπον παιδια οπως σας ειπα κ πριν θελω να κανω resize την εικονα μου σε περιπτωση που ειναι μεγαλη...δηλαδα εχω βαλει περιορισμο αν ειναι πανω απο 1024*768 να τη μετατρεπει σε 1024*768..ο κωδικας που εχω χρησιμοποιησει ειναι αυτος..

Κώδικας: Επιλογή όλων

 if( isset($_POST['submit']) ) {
      include('SimpleImage.php');
      $image = new SimpleImage();
      $image->load($_FILES['$name']['tmp_name']);
      }
      if ($width > 1024 && $height > 768 )
      {
      $image->resize(1024,768);
     $image->save('$name');
  }

και ειναι συμφωνα με το link που σας εδωσα κ πιο πριν...κανει κανονικα ομως upload χωρις resize...

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

επεξεργασια της εικονας μετα το upload

Δημοσίευση από fafos » 12 Οκτ 2010 17:43

na sta anatrepso ola? :lol:

katevase auto: http://www.phpimageeditor.se/

kai des pos to kanoun autoi...
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

chivaslife
Δημοσιεύσεις: 70
Εγγραφή: 04 Μαρ 2010 10:51

επεξεργασια της εικονας μετα το upload

Δημοσίευση από chivaslife » 12 Οκτ 2010 18:17

ναι το ξερω αυτο αλλα δε μου κανει...γιατι εχει ενα δυο βασικες λειτουργιες ενω αυτο που εχω βρει εγω εχει και αλλα..το προγραμα που εχω λειτουργει μια χαρα...απλα θελω να κανω resize την εικονα πριν μπει στο προγραμα επεξεργασιας τησ εικονασ γιατι αμα ειναι μεγαλη εχει προβλημα...ο κωδικας για το ανεβασμα της εικονας κ για να την βλεπει το προγραμα μετα ειναι αυτος..

Κώδικας: Επιλογή όλων

if ($error > 0)
 {
  echo ("Error uploading file! Code $error.");
  }
  else 
  {
   
 
 if &#40;$type == "image/gif" || $type == "image/jpeg" || $type == "image/png" && $size < 500000 &#41;
 
 &#123;
 
  
  move_uploaded_file&#40;$temp,"imagephp\original/".$name&#41;;
  header&#40;'Location&#58; http&#58;//localhost/mysite/imagephp/index.php?imageName='.$name&#41;;

  &#125;
  
 
   else
   &#123;
   echo &#40;"invalid file!"&#41;;
 
απλα βαζω και αυτο για να μου κανει resize

Κώδικας: Επιλογή όλων

list&#40;$width,$height&#41;=getimagesize&#40;$temp&#41;;
  if &#40;$width > 1024 && $height > 768&#41;
 &#123;
 $width=1024	
 $height=768
 &#125; 
αλλα μου βγαζει error...

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

επεξεργασια της εικονας μετα το upload

Δημοσίευση από fafos » 12 Οκτ 2010 18:33

an mas ekshghseis ti enoeis edo iso lysoume to provlhma: $_FILES['$name']['tmp_name']
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

chivaslife
Δημοσιεύσεις: 70
Εγγραφή: 04 Μαρ 2010 10:51

επεξεργασια της εικονας μετα το upload

Δημοσίευση από chivaslife » 12 Οκτ 2010 19:00

chivaslife έγραψε:ναι το ξερω αυτο αλλα δε μου κανει...γιατι εχει ενα δυο βασικες λειτουργιες ενω αυτο που εχω βρει εγω εχει και αλλα..το προγραμα που εχω λειτουργει μια χαρα...απλα θελω να κανω resize την εικονα πριν μπει στο προγραμα επεξεργασιας τησ εικονασ γιατι αμα ειναι μεγαλη εχει προβλημα...ο κωδικας για το ανεβασμα της εικονας κ για να την βλεπει το προγραμα μετα ειναι αυτος..

Κώδικας: Επιλογή όλων

if &#40;$error > 0&#41;
 &#123;
  echo &#40;"Error uploading file! Code $error."&#41;;
  &#125;
  else 
  &#123;
   
 
 if &#40;$type == "image/gif" || $type == "image/jpeg" || $type == "image/png" && $size < 500000 &#41;
 
 &#123;
 
  
  move_uploaded_file&#40;$temp,"imagephp\original/".$name&#41;;
  header&#40;'Location&#58; http&#58;//localhost/mysite/imagephp/index.php?imageName='.$name&#41;;

  &#125;
  
 
   else
   &#123;
   echo &#40;"invalid file!"&#41;;
 
απλα βαζω και αυτο για να μου κανει resize

Κώδικας: Επιλογή όλων

list&#40;$width,$height&#41;=getimagesize&#40;$temp&#41;;
  if &#40;$width > 1024 && $height > 768&#41;
 &#123;
 $width=1024	
 $height=768
 &#125; 
αλλα μου βγαζει error...
$_FILES['$name']['tmp_name'] αυτο δεν παιζει ειναι λαθος...μονο ο τελευταιος κωδικας ισχυει...το μεγαλο κοματι του κωδικα ειναι αυτο που κανει το upload στο προγραμα μου και λειτουργει κανονικα...απλα προσθεσα το τελευταιο που ξεκιναει με το list... για να κανει το resize...

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

επεξεργασια της εικονας μετα το upload

Δημοσίευση από fafos » 12 Οκτ 2010 19:11

mhpos prepei na dineis ena neo onoma fotografias sto resize? kai tha symvouleua na douleueis me thn $image->resizeToWidth(1280); gia na mhn pairneis perierges fotografies...
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

chivaslife
Δημοσιεύσεις: 70
Εγγραφή: 04 Μαρ 2010 10:51

επεξεργασια της εικονας μετα το upload

Δημοσίευση από chivaslife » 12 Οκτ 2010 19:19

δηλαδη να βαλω στο κωδικα αντι το $width=1024 $image->resizeToWidth(1280); και θα δουλεψει?το ιδιο και για το height?αυτο που μου λες μηπως ειναι απο αυτο http://www.white-hat-web-design.co.uk/a ... sizing.php ?γιατι δε χρησιμοποιω τωρα αυτον τον κωδικα...

chivaslife
Δημοσιεύσεις: 70
Εγγραφή: 04 Μαρ 2010 10:51

επεξεργασια της εικονας μετα το upload

Δημοσίευση από chivaslife » 19 Οκτ 2010 12:57

λοιπον παιδες απο οτι ειδα οι functions για τις εικονες που προσπαθω να χρησιμοποιησω απο οτι ειδα απο εδω http://www.php.net/manual/en/ref.image.php θελουν την GD library για να λειτουργησουν...το θεμα ειναι πως την προσθετω?


chivaslife
Δημοσιεύσεις: 70
Εγγραφή: 04 Μαρ 2010 10:51

επεξεργασια της εικονας μετα το upload

Δημοσίευση από chivaslife » 19 Οκτ 2010 16:21

ναι αυτο το εχω δει...απλα δε καταλαβαινω τι πρεπει ακριβως να κανω....

gvre
Δημοσιεύσεις: 990
Εγγραφή: 14 Οκτ 2010 11:34
Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρήτης
Επικοινωνία:

επεξεργασια της εικονας μετα το upload

Δημοσίευση από gvre » 19 Οκτ 2010 16:25

Installation

To enable GD-support configure PHP --with-gd[=DIR] , where DIR is the GD base install directory. To use the recommended bundled version of the GD library (which was first bundled in PHP 4.3.0), use the configure option --with-gd . GD library requires libpng and libjpeg to compile.

In Windows, you'll include the GD2 DLL php_gd2.dll as an extension in php.ini. The GD1 DLL php_gd.dll was removed in PHP 4.3.2. Also note that the preferred truecolor image functions, such as imagecreatetruecolor(), require GD2.
Αν είσαι σε linux, *bsd πρέπει να κάνεις compile την php με --with-gd. Αν είσαι σε windows σβήνεις το σχόλιο μπροστά από το php_gd2.dll στο αρχείο php.ini και κάνεις restart τον Apache.

chivaslife
Δημοσιεύσεις: 70
Εγγραφή: 04 Μαρ 2010 10:51

επεξεργασια της εικονας μετα το upload

Δημοσίευση από chivaslife » 19 Οκτ 2010 16:33

και το php.ini που το βρισκω και πως το ανοιγω?αυτο μονο κανω και τελος?και το αρχειο rar που κατεβασα που το βαζω?

gvre
Δημοσιεύσεις: 990
Εγγραφή: 14 Οκτ 2010 11:34
Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρήτης
Επικοινωνία:

επεξεργασια της εικονας μετα το upload

Δημοσίευση από gvre » 19 Οκτ 2010 16:38

Φτιάξε μια σελίδα πχ info.php και βάλε μέσα το παρακάτω

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php phpinfo&#40;&#41;; ?>
Άνοιξέ την με τον browser και δες το Configuration File (php.ini) Path. Το rar που αναφέρεις δεν ξέρω τι είναι.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικές ερωτήσεις κατασκευής ιστοσελίδων”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες