επεξεργασια της εικονας μετα το upload

Από που να ξεκινήσω; Που θα βρω; κ.α. γενικές ερωτήσεις για την δημιουργία μιας ιστοσελίδας.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

chivaslife
Δημοσιεύσεις: 70
Εγγραφή: 04 Μαρ 2010 10:51

επεξεργασια της εικονας μετα το upload

Δημοσίευση από chivaslife » 19 Οκτ 2010 16:46

εφτιαξα μια οπως λεσ αλλα δεν εμφανιζει τιποτα ο browser...μονο μια κενη σελιδα...

chivaslife
Δημοσιεύσεις: 70
Εγγραφή: 04 Μαρ 2010 10:51

επεξεργασια της εικονας μετα το upload

Δημοσίευση από chivaslife » 19 Οκτ 2010 16:57

βασικα αμα μπω στο phpinfo του xaamp δειχνει οτι εχω ενεργοποιημενη την GD βιβλιοθηκη...

gvre
Δημοσιεύσεις: 990
Εγγραφή: 14 Οκτ 2010 11:34
Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρήτης
Επικοινωνία:

επεξεργασια της εικονας μετα το upload

Δημοσίευση από gvre » 19 Οκτ 2010 17:24

Αφού έχεις την GD, τι πρόβλημα υπάρχει; Δεν παίζει το resize;

chivaslife
Δημοσιεύσεις: 70
Εγγραφή: 04 Μαρ 2010 10:51

επεξεργασια της εικονας μετα το upload

Δημοσίευση από chivaslife » 19 Οκτ 2010 19:02

βασικα ναι...μου βγαζει συνεχεια error και μου το βγαζει οταν βαζω if για να κανω ελεγχο τοων width,height...κ δε μπορω να καταλαβω γιατι..

gvre
Δημοσιεύσεις: 990
Εγγραφή: 14 Οκτ 2010 11:34
Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρήτης
Επικοινωνία:

επεξεργασια της εικονας μετα το upload

Δημοσίευση από gvre » 19 Οκτ 2010 19:30

chivaslife έγραψε:βασικα ναι...μου βγαζει συνεχεια error και μου το βγαζει οταν βαζω if για να κανω ελεγχο τοων width,height...
Το οποίο είναι;

chivaslife
Δημοσιεύσεις: 70
Εγγραφή: 04 Μαρ 2010 10:51

επεξεργασια της εικονας μετα το upload

Δημοσίευση από chivaslife » 19 Οκτ 2010 19:43

δε μου λεει συγκεκριμενα...Parse error: parse error in C:\xampp\htdocs\mysite\upload_file.php on line 34
αυτο βγαζει συνεχεια

gvre
Δημοσιεύσεις: 990
Εγγραφή: 14 Οκτ 2010 11:34
Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρήτης
Επικοινωνία:

επεξεργασια της εικονας μετα το upload

Δημοσίευση από gvre » 19 Οκτ 2010 19:48

Δε στέλνεις το upload_file.php μήπως βγάλουμε άκρη;

chivaslife
Δημοσιεύσεις: 70
Εγγραφή: 04 Μαρ 2010 10:51

επεξεργασια της εικονας μετα το upload

Δημοσίευση από chivaslife » 20 Οκτ 2010 00:46

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php




 $name = $_FILES&#91;"file"&#93;&#91;"name"&#93;;
 $type = $_FILES&#91;"file"&#93;&#91;"type"&#93;;
 $size = $_FILES&#91;"file"&#93;&#91;"size"&#93;;
 $temp = $_FILES&#91;"file"&#93;&#91;"tmp_name"&#93;;
 $error =  $_FILES&#91;"file"&#93;&#91;"error"&#93;;
  
 if &#40;$error > 0&#41;
 &#123;
  echo &#40;"Error uploading file! Code $error."&#41;;
  &#125;
  else 
  &#123;
   
   
 
 if &#40;$type == "image/gif" || $type == "image/jpeg" || $type == "image/png" && $size < 500000 &#41;
 
 &#123;
 



 
  
  move_uploaded_file&#40;$temp,"imagephp\original/".$name&#41;;
   header&#40;'Location&#58; http&#58;//localhost/mysite/imagephp/index.php?imageName='.$name&#41;;

  &#125;
  
  else
   &#123;
   echo &#40;"invalid file!"&#41;;
  
   &#125;
   
  &#125;
    
?>
αυτοσ ειναι ο κωδικασ του upload_file

gvre
Δημοσιεύσεις: 990
Εγγραφή: 14 Οκτ 2010 11:34
Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρήτης
Επικοινωνία:

επεξεργασια της εικονας μετα το upload

Δημοσίευση από gvre » 20 Οκτ 2010 01:19

Δοκίμασε να αλλάξεις το backslash (imagephp\original) σε slash (imagephp/original) στο

Κώδικας: Επιλογή όλων

move_uploaded_file&#40;$temp,"imagephp\original/".$name&#41;;
Επίσης στο

Κώδικας: Επιλογή όλων

if &#40;$type == "image/gif" || $type == "image/jpeg" || $type == "image/png" && $size < 500000 &#41;
βάλε όλα τα $type σε μια παρένθεση.

Κώδικας: Επιλογή όλων

if &#40;&#40;$type == "image/gif" || $type == "image/jpeg" || $type == "image/png"&#41; && $size < 500000 &#41;
Ακόμα καλύτερο θα ήταν το type check να γινόταν από μια συνάρτηση. Καλό θα ήταν επίσης να τυπώνεις διαφορετικό μήνυμα λάθους για το type και το size.
To "invalid file!" δεν είναι μήνυμα λάθους :)

chivaslife
Δημοσιεύσεις: 70
Εγγραφή: 04 Μαρ 2010 10:51

επεξεργασια της εικονας μετα το upload

Δημοσίευση από chivaslife » 20 Οκτ 2010 03:25

νομιζω οτι σε εχω μπερδεψει...οπως ειναι ο κωδικας μου δουλευει...εννοω κανει το upload στο προγραμμα κανονικα...αμα θελω να μου τσεκαρει την εικονα για το αν ειναι πανω απο 1024*768 και να την κανει resize δεν δουλευει...θελω να την κανει resize κ μετα να την κανει upload στο προγραμα επεξεργασιας...δηλαδη αν βαλω αυτο για reisze

Κώδικας: Επιλογή όλων

$max_width = 1024;
$max_height = 768;
list&#40;$width, $height&#41; = getimagesize&#40;$name&#41;;
 if &#40;$width => $max_width && $height => $max_height&#41;
 &#123;
 $newwidth=$max_width
 $newheight=$max_height
  
  $thumb = imagecreatetruecolor&#40;$width, $height&#41;;
  imagecopyresized&#40;$thumb, $newwidth, $newheight, $width, $height&#41;;
  
η' κατι παρομοιο δε μου δουλευει κ βγαζει error...συνηθως στην if που κανει τον ελεγχο για το πλατοσ κ το υψος...

gvre
Δημοσιεύσεις: 990
Εγγραφή: 14 Οκτ 2010 11:34
Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρήτης
Επικοινωνία:

επεξεργασια της εικονας μετα το upload

Δημοσίευση από gvre » 20 Οκτ 2010 10:17

Άλλαξε το

Κώδικας: Επιλογή όλων

if &#40;$width => $max_width && $height => $max_height&#41; 
σε

Κώδικας: Επιλογή όλων

if &#40;$width >= $max_width && $height >= $max_height&#41; 

chivaslife
Δημοσιεύσεις: 70
Εγγραφή: 04 Μαρ 2010 10:51

επεξεργασια της εικονας μετα το upload

Δημοσίευση από chivaslife » 20 Οκτ 2010 12:56

το δοκιμασα αλλα δεν εχει διαφορα...γιατι στην αρχη του ειχα μονο > μετα του εβαλα =>...το θεμα ειναι οτι δεν ειμαι σιγουροσ για το αν πρεπει να βαλω το

Κώδικας: Επιλογή όλων

 if &#40;$width >= $max_width && $height >= $max_height&#41;
 &#123;
 $newwidth=$max_width
 $newheight=$max_height
  
  $thumb = imagecreatetruecolor&#40;$width, $height&#41;;
  imagecopyresized&#40;$thumb, $newwidth, $newheight, $width, $height&#41;;
 &#125;
  
αναμεσα στην move upload k to header...αλλα μετα πρεπει να αλλαξω στο header την μεταβλητη κ να την κανω $thumb...αλλα αν δεν ισχυει η συνθηκη if τι θα κανει στελνει μετα η header?

gvre
Δημοσιεύσεις: 990
Εγγραφή: 14 Οκτ 2010 11:34
Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρήτης
Επικοινωνία:

επεξεργασια της εικονας μετα το upload

Δημοσίευση από gvre » 20 Οκτ 2010 13:08

Άλλο >= και άλλο =>.

1. Κάνε το move.
2. Αν η εικόνα είναι μεγαλύτερη από αυτή που θέλεις, κάνε το resize.
3. Βάλε τη header.

chivaslife
Δημοσιεύσεις: 70
Εγγραφή: 04 Μαρ 2010 10:51

επεξεργασια της εικονας μετα το upload

Δημοσίευση από chivaslife » 20 Οκτ 2010 13:16

ετσι οπως τα λες τα ειχα κανει και εγω αλλα τα ιδια...μου βγαζει αυτο παλι...Parse error: parse error in C:\xampp\htdocs\mysite\upload_file.php on line 38 ο κωδικας ειναι ετσι..

Κώδικας: Επιλογή όλων

move_uploaded_file&#40;$temp,"imagephp\original/".$name&#41;;
  
  
  if &#40;$width >= $max_width && $height >= $max_height&#41;
 &#123;
 $newwidth=$max_width
 $newheight=$max_height
  
  $name = imagecreatetruecolor&#40;$width, $height&#41;;
  imagecopyresized&#40;$thumb, $newwidth, $newheight, $width, $height&#41;;
 &#125;
  

  
  
   header&#40;'Location&#58; http&#58;//localhost/mysite/imagephp/index.php?imageName='.$name&#41;;
το error μου λεει οτι ειναι εδω $newheight=$max_height

gvre
Δημοσιεύσεις: 990
Εγγραφή: 14 Οκτ 2010 11:34
Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρήτης
Επικοινωνία:

επεξεργασια της εικονας μετα το upload

Δημοσίευση από gvre » 20 Οκτ 2010 13:18

Βάλε ; στο τέλος των

Κώδικας: Επιλογή όλων

$newwidth=$max_width 
$newheight=$max_height 
Επίσης άλλαξε το

Κώδικας: Επιλογή όλων

move_uploaded_file&#40;$temp,"imagephp\original/".$name&#41;;
σε

Κώδικας: Επιλογή όλων

move_uploaded_file&#40;$temp,"imagephp/original/".$name&#41;; 

Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικές ερωτήσεις κατασκευής ιστοσελίδων”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες