Data απο φόρμα σε φόρμα !

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
johntrk
Δημοσιεύσεις: 31
Εγγραφή: 22 Αύγ 2010 14:59

Data απο φόρμα σε φόρμα !

Δημοσίευση από johntrk » 06 Σεπ 2010 20:51

Γειά σε όλους. Έχω το εξής πρόβλημα:
Έφτιαξα μια φόρμα σε php στην οποία ο χρήστης δίνει τα στοιχεία του και πατώντας το κουμπί 'επόμενο βήμα' τον πάει σε μια δεύτερη φόρμα όπου δίνει και άλλα στοιχεία και έπειτα απο 5 φόρμες η τελευταία αποθηκεύει τα δεδομένα όλα σε μια sql. Το θέμα είναι πως δεν ξέρω πως να περάσω τα δεδομένα απο την πρώτη φόρμα στην δεύτερη κτλ και στο τέλος να τα έχω όλα διαθέσιμα.

Η προσπάθεια μου είναι εδώ : http://server.softgr.com/resume/step1.php
Ας με βοηθήσει κάποιος. Ευχαριστώ.

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

Data απο φόρμα σε φόρμα !

Δημοσίευση από korgr » 06 Σεπ 2010 21:12

Ψαξε για session variables στην PHP

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

Data απο φόρμα σε φόρμα !

Δημοσίευση από korgr » 06 Σεπ 2010 21:14

Φυσικα υπαρχει και η μπακαλικη λυση, σε καθε επομενη φορμα να εχεις τα πεδια ολων των προηγουμενων με hidden inputs

johntrk
Δημοσιεύσεις: 31
Εγγραφή: 22 Αύγ 2010 14:59

Data απο φόρμα σε φόρμα !

Δημοσίευση από johntrk » 06 Σεπ 2010 21:18

Θα το ψάξω ευχαριστώ !

johntrk
Δημοσιεύσεις: 31
Εγγραφή: 22 Αύγ 2010 14:59

Data απο φόρμα σε φόρμα !

Δημοσίευση από johntrk » 06 Σεπ 2010 21:33

Αν κατάλαβα καλα σε κάθε επόμενη σελίδα κάνω $_SESSION['formtext1']= "$_POST[formtext1]";

Το ίδιο με όλες τις μεταβλητές. Σωστά ?

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

Data απο φόρμα σε φόρμα !

Δημοσίευση από korgr » 06 Σεπ 2010 22:14

ναι και στην αρχη καθε σελιδας να εχεις το session_start()

johntrk
Δημοσιεύσεις: 31
Εγγραφή: 22 Αύγ 2010 14:59

Data απο φόρμα σε φόρμα !

Δημοσίευση από johntrk » 06 Σεπ 2010 22:36

Θα το δοκιμάσω και βλέπουμε. Thank you.

johntrk
Δημοσιεύσεις: 31
Εγγραφή: 22 Αύγ 2010 14:59

Data απο φόρμα σε φόρμα !

Δημοσίευση από johntrk » 07 Σεπ 2010 00:42

Και ναι δουλεύει άψογα!

Πως μπορώ να σώσω τις μεταβλητές στην ίδια σελίδα πρίν το submit? δηλαδή με ένα κουμπί πως αποθηκεύω ένα τεχτβοχ σε μία μεταβλητή? Me to $_GET ?

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

Data απο φόρμα σε φόρμα !

Δημοσίευση από korgr » 07 Σεπ 2010 01:29

johntrk έγραψε:Και ναι δουλεύει άψογα!

Πως μπορώ να σώσω τις μεταβλητές στην ίδια σελίδα πρίν το submit? δηλαδή με ένα κουμπί πως αποθηκεύω ένα τεχτβοχ σε μία μεταβλητή? Me to $_GET ?
Το ιδιο το textbox ειναι μεταβλητη (το name=var το κανει μεταβλητη).
Τι ακριβως θελεις να κανεις?

johntrk
Δημοσιεύσεις: 31
Εγγραφή: 22 Αύγ 2010 14:59

Data απο φόρμα σε φόρμα !

Δημοσίευση από johntrk » 07 Σεπ 2010 02:00

Θα σου πω. Η σύνταξη αυτή είναι σωστή ?

στην φόρμα: $_SESSION['$TName'] = "$_POST[TName]";

και στο submit.php: $TName = "$_SESSION['$TName']";

Κάπου κάνω λάθος νομίζω στην σύνταξη...

johntrk
Δημοσιεύσεις: 31
Εγγραφή: 22 Αύγ 2010 14:59

Data απο φόρμα σε φόρμα !

Δημοσίευση από johntrk » 07 Σεπ 2010 02:22

Οκ έλυσα όλα τα προβλήματα μου. Συντακτικό ήταν.

Ξέρεις μόνο ένα πρόβλημα έχω τώρα.
Θέλω αν συγκεκριμένα πεδία είναι κενά να μην κάνει submit γιατί με το session πίσω δεν έχει. Η σελίδα έχει λήξει.

Αν αντί για submit σε κάθε επόμενη σελίδα πάω με απλό link θα περάσουν οι μεταβλητές της προηγούμενης φόρμας ?
--- Edited ---

Όχι δεν θα περάσουν το δοκίμασα !!!

Λέω να πάω με cookies.

TName είναι το name απο ένα textbox.
είναι σωστό το script ?

Κώδικας: Επιλογή όλων

<script type="text/javascript">
// <!&#91;CDATA&#91;
function next_page&#40;&#41;&#123;
<? php setcookie&#40;"TName", TName, time&#40;&#41;+3600&#41;; ?>
window.location = "step2.php"
&#125;
// &#93;&#93;>
</script>

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

Data απο φόρμα σε φόρμα !

Δημοσίευση από korgr » 07 Σεπ 2010 09:25

Ομολογω πως δεν καταλαβαινω την λογικη σου. Τι javascript redirections ειναι αυτα?
Απο φορμα σε φορμα πηγαινεις απλα με submit.
Σε καθε σελιδα φορμας πανω πανω θα εχεις:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php
session_start&#40;&#41;;
$_SESSION&#91;'ονομα_μεταβλητης_φορμας'&#93; = $_POST&#91;'ονομα_μεταβλητης_φορμας'&#93;; 
// το ιδιο επαναλαμβάνεις και για καθε αλλη μεταβλητη...
?>
Αν θες να εχεις και βηματα προς τα πισω ή πατησει το Back ο χρηστης, στα πεδια της φορμας σου οριζε default τιμες απο αυτες που εχει το session.
Για παραδειγμα:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<input type="text" name="ονομα_μεταβλητης_φορμας" value="<?php echo $_SESSION&#91;'ονομα_μεταβλητης_φορμας'&#93;; ?>" />

johntrk
Δημοσιεύσεις: 31
Εγγραφή: 22 Αύγ 2010 14:59

Data απο φόρμα σε φόρμα !

Δημοσίευση από johntrk » 07 Σεπ 2010 13:25

Ναι το δοκίμασα και το μόνο πρόβλημα που έχω είναι στα textarea και combo.

πως διαλέγω το text και όχι το index στο combo TStatus ?

$_SESSION['$TSV'] = "$_POST[TStatus.text]";

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

Data απο φόρμα σε φόρμα !

Δημοσίευση από korgr » 07 Σεπ 2010 13:50

Αν η TStatus παίρνει τα δεδομένα απο βαση τοτε το Index χρειαζεσαι και οχι το text
Αν οχι, τοτε βαλε αντι για indexes τα text values ως τιμες των options του select.

Παραδειγμα:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<option value="ΑΓΑΜΟΣ">ΑΓΑΜΟΣ</option>

Άβαταρ μέλους
cpulse
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1527
Εγγραφή: 21 Μαρ 2006 19:30
Τοποθεσία: Αθήνα village
Επικοινωνία:

Data απο φόρμα σε φόρμα !

Δημοσίευση από cpulse » 07 Σεπ 2010 13:56

Ο τρόπος που γράφεις μοιάζει σαν shell scripting. Μη χρησιμοποιείς quotes έξω από την μεταβλητή.

Κώδικας: Επιλογή όλων

$_SESSION&#91;$TSV&#93; = $_POST&#91;"TStatus"&#93;;
Ίσως αυτό να σου λύσει κάποια προβλήματα

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες