Πρόβλημα με :active link

Ας μάθουμε πως να κάνουμε τις σελίδες μας με στιλ. Τα Cascading Style Sheets είναι ο τρόπος για να το επιτύχουμε.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
dtravlos
Δημοσιεύσεις: 244
Εγγραφή: 29 Ιαν 2009 15:03
Τοποθεσία: Keratsini
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με :active link

Δημοσίευση από dtravlos » 08 Σεπ 2010 10:09

Καλημέρα! Εδώ και κάνα μήνα δεν μπορώ να βρω τι φταίει και δε μου δείχνει τα css για τα active link των menu. Μόνο όταν έχω ενεργοποιημένο στο firebug το :active και επιλέγω το link τότε του τραβάει το css κανονικά... Σας παρεθέτω τον κώδικα. Heeeeeeelp!!! :P

Κώδικας: Επιλογή όλων

body div#wrapper div#menubar ul li a.sf-with-ul:active {color: #bba974 !important; }
.sf-menu a.sf-with-ul:active {color: #bba974 !important; }

a.sf-menu:active, ul.sf-menu a:active, ul.sf-menu li a:active {
	color: #bba974;
}

a.sf-menu:active, ul.sf-menu a:active, ul.sf-menu li a:active {
	color: #bba974;
}

ul.sf-menu a:active, ul.sf-menu a:active, ul.sf-menu li a:active, .sf-menu a:focus {
	color: #bba974;
}
Τι άλλο να γράψω;;;;; :hammer: :hammer: :hammer:

sxsweb
Δημοσιεύσεις: 33
Εγγραφή: 14 Δεκ 2009 16:24

Πρόβλημα με :active link

Δημοσίευση από sxsweb » 08 Σεπ 2010 13:22

Δοκίμασες να σπάσεις τα css ???

Κώδικας: Επιλογή όλων


.sf-menu a:active{   color: #bba974;} 
.sf-menu li a:active {   color: #bba974;}
 

dtravlos
Δημοσιεύσεις: 244
Εγγραφή: 29 Ιαν 2009 15:03
Τοποθεσία: Keratsini
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με :active link

Δημοσίευση από dtravlos » 08 Σεπ 2010 13:40

Όλα τα δοκίμασα!!! Και το pc είμαι έτοιμος να δοκιμάσω!!! Heeeeeeeeeelp Pleaseeeeeeeeeee!!!! :hammer: :hammer: :hammer: :hammer:

Άβαταρ μέλους
dimsis
Reporter
Δημοσιεύσεις: 7994
Εγγραφή: 25 Ιούλ 2001 03:00

Πρόβλημα με :active link

Δημοσίευση από dimsis » 08 Σεπ 2010 13:51

Δώσε URL.
Δεν μπορούμε να ξέρουμε τι άλλο έχεις στον κώδικα σου.

dtravlos
Δημοσιεύσεις: 244
Εγγραφή: 29 Ιαν 2009 15:03
Τοποθεσία: Keratsini
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με :active link

Δημοσίευση από dtravlos » 08 Σεπ 2010 14:21

http://www.det-designs.com/demos/elounda/

Υπάρχει περίπτωση να διορθωθεί με jQuery? πχ να του πω σε κάθε active link να δίνει το συγκεκριμένο χρώμα που θέλω;

Ευχαριστώ πολύ!

Άβαταρ μέλους
dimsis
Reporter
Δημοσιεύσεις: 7994
Εγγραφή: 25 Ιούλ 2001 03:00

Πρόβλημα με :active link

Δημοσίευση από dimsis » 08 Σεπ 2010 14:40

Τι ΔΕΝ γίνετε;
Εγώ βλέπω πως όταν κάνω κλικ σε μια επιλογή του μενού, ενεργοποιείται το active και το link γίνετε μπεζ (bba974) ... άσε που ήδη έχει πάρει το χρώμα από το hover.
Τι ακριβώς θέλεις να κάνεις;

dtravlos
Δημοσιεύσεις: 244
Εγγραφή: 29 Ιαν 2009 15:03
Τοποθεσία: Keratsini
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με :active link

Δημοσίευση από dtravlos » 08 Σεπ 2010 14:43

Θέλω όταν είσαι πχ στο Suites(suites.php) το μενού Suites να είναι μπεζ(bba974). Εμένα αυτό δεν μου το δείχνει... Σε σένα λειτουργεί κανονικά το a:active σε κάθε μενού;;;;;;; :question:

dtravlos
Δημοσιεύσεις: 244
Εγγραφή: 29 Ιαν 2009 15:03
Τοποθεσία: Keratsini
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με :active link

Δημοσίευση από dtravlos » 08 Σεπ 2010 14:49

(το hover και to active έχουν το ίδιο χρώμα)

Άβαταρ μέλους
dimsis
Reporter
Δημοσιεύσεις: 7994
Εγγραφή: 25 Ιούλ 2001 03:00

Πρόβλημα με :active link

Δημοσίευση από dimsis » 08 Σεπ 2010 15:05

dtravlos έγραψε:Θέλω όταν είσαι πχ στο Suites(suites.php) το μενού Suites να είναι μπεζ(bba974). Εμένα αυτό δεν μου το δείχνει... Σε σένα λειτουργεί κανονικά το a:active σε κάθε μενού;;;;;;; :question:
Δεν κάνει αυτό το πράμα που θέλεις το :active,
http://www.w3.org/TR/CSS2/selector.html ... do-classes
The :active pseudo-class applies while an element is being activated by the user. For example, between the times the user presses the mouse button and releases it.
δες εδώ:
http://www.freestuff.gr/forums/viewtopic.php?t=47890

dtravlos
Δημοσιεύσεις: 244
Εγγραφή: 29 Ιαν 2009 15:03
Τοποθεσία: Keratsini
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με :active link

Δημοσίευση από dtravlos » 08 Σεπ 2010 15:20

Είμαι εντελώς άσχετος.... Τέλος! Το έκανα με php και έβαλα αν πχ το $PHP_SELF == "file" το $selected να έχει το χρώμα που θέλω. Αυτό όμως λειτουργεί μόνο στο suite.php. Πώς θα καταφέρω να το κάνω να λειτουργεί και στο suite.php?id=1 κτλ κτλ? Υπερευχαριστώ!

Άβαταρ μέλους
burnmind
Script Master
Δημοσιεύσεις: 954
Εγγραφή: 26 Σεπ 2009 02:14
Τοποθεσία: UK
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με :active link

Δημοσίευση από burnmind » 08 Σεπ 2010 15:33

Χρησιμοποίησε το εξής:

Κώδικας: Επιλογή όλων

basename($_SERVER['SCRIPT_NAME'])

dtravlos
Δημοσιεύσεις: 244
Εγγραφή: 29 Ιαν 2009 15:03
Τοποθεσία: Keratsini
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με :active link

Δημοσίευση από dtravlos » 08 Σεπ 2010 15:39

Τέλεια!!!!! Σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους!!! :kaloe: :kaloe: :kaloe: :kaloe: :kaloe:

Απάντηση

Επιστροφή στο “CSS - Cascading Style Sheets”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες