[solved]Aπίστευτο πρόβλημα με τον ήχο! Τι φταίει;

Προβλήματα που αντιμετωπίζουμε χρησιμοποιώντας κάποια από τις συσκευές που απαρτίζουν τους Η/Υ μας.

Συντονιστές: Super-Moderators, Software & Hardware Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
EneMe
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 13307
Εγγραφή: 09 Ιούλ 2002 13:29
Τοποθεσία: Στο κέντρο της Ελλάδας!
Επικοινωνία:

[solved]Aπίστευτο πρόβλημα με τον ήχο! Τι φταίει;

Δημοσίευση από EneMe » 11 Σεπ 2010 20:15

Τα γεγονότα:

Αναφέρομαι σε καινούργιο μηχάνημα, με windows 7, 4GB ram και επεξεργαστή Intel Core i5 650 (1156, 3,20GHz, Cache 4MB, Box).

Τις πρώτες μέρες είχα συνδέσει τα ακουστικά μου στην υποδοχή ήχου που έχει ο υπολογιστής στο μπροστινό μέρος (στην κορυφή της πρόσοψης).

Χρησιμοποιώντας firefox είχα παρατηρήσει ότι στα videos από youtube (και όχι μόνο) κάθε λίγα δευτερόλεπτα "κολλούσε" ο ήχος, με αποτέλεσμα να αποσυγχρονίζεται από το video, να παγώνει για λίγο το video μέχρι να το φτάσει ο ήχος, κλπ, με συνέπεια να μην λειτουργεί τίποτα σωστά. Στην ουσία κολλούσε ο player. Αν σε σελίδα με flash video/audio player υπήρχε κι άλλο flashάκι, τότε κολλούσε κι αυτό!!! Αν δεν εγκατέλειπα αμέσως την σελίδα, ο firefox άρχιζε να καταναλώνει υπεβολική μνήμη (πάνω από 500mb με μόνο 1 καρτέλα ανοιχτή).

Άρχισα να προβληματίζομαι!

Δοκίμασα να δω ταινία με τον VLC player... Όταν είχα απλά avi, όλα ήταν οκ! Όταν είχα mp4 ή άλλη συμπιεσμένη/βαριά μορφή container/file, άρχιζε το ίδιο πρόβλημα!

Δοκίμασα με μικρά (20-30 ΜΒ) mp4 στον media player των windows... Το ίδιο κόλλημα!

Απελπίστηκα!

Δοκίμασα απλά mp3 σε vlc και windows media player.... To απόλυτο μπάχαλο, κάθε 4-5 δευτερόλεπτα κόλλαγε το σύμπαν!

Και τότε μου ήρθε η φαεινή ιδεά!!!!

Να συνδέσω τα ακουστικά μου στην υποδοχή που βρίσκεται στο πίσω μέρος, μαζί με τις άλλες "πρίζες"!

Αυτό ήταν! Τα πάντα λειτουργούν ρολόι! Κανένα κόλλημα, ο υπολογιστής πετάει ακόμα κι αν έχω 3-4 πηγές ήχουν ανοιχτές να παίζουν ταυτόχρονα!

ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΙΚΗ???
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος EneMe την 15 Σεπ 2010 10:03, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
deninho
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 7066
Εγγραφή: 17 Ιαν 2004 16:01
Τοποθεσία: σ'άλλη διάσταση
Επικοινωνία:

[solved]Aπίστευτο πρόβλημα με τον ήχο! Τι φταίει;

Δημοσίευση από deninho » 11 Σεπ 2010 22:36

μητρική και κάρτα ήχου δε μας ανέφερες όμως :P Επίσης Win 7 32 ή 64?

Δοκίμασε για αρχή αυτό: http://www.tomshardware.co.uk/forum/for ... 0#t1962895

Άβαταρ μέλους
EneMe
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 13307
Εγγραφή: 09 Ιούλ 2002 13:29
Τοποθεσία: Στο κέντρο της Ελλάδας!
Επικοινωνία:

[solved]Aπίστευτο πρόβλημα με τον ήχο! Τι φταίει;

Δημοσίευση από EneMe » 12 Σεπ 2010 00:01

MB Foxconn H55 MXV (s1156/H55/DDR3)...

Win7 64

Λύθηκε το πρόβλημα με την αλλαγή σύνδεσης... Αλλά λέω έτσι κι αλλιώς να αγοράσω μια εξωτερική κάρτα ήχου σύντομα...

Απάντηση

Επιστροφή στο “PC Hardware”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες