Πρόβλημα με ajax & slimbox

Κώδικας, πληροφορίες, ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικές με την JavaScript.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
dtravlos
Δημοσιεύσεις: 244
Εγγραφή: 29 Ιαν 2009 15:03
Τοποθεσία: Keratsini
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με ajax & slimbox

Δημοσίευση από dtravlos » 17 Σεπ 2010 14:14

Καλησπέρα. Έχω ένα dropdown menu μέσα σε φόρμα με το οποίο τραβάω το id της κάθε κατηγορίας και το εμφανίζω σ ένα div. Στο div έχω default να εμφανίζει τις εικόνες απ την πρώτη κατηγορία και όταν κάποιος επιλέγει μια άλλη να αλλάζει κανονικά. Στις default εικόνες ανοίγουν κανονικά με slimbox. Όταν αλλάζω κατηγορία όμως και πατάω στην εικόνα δεν ανοίγει με Pop up. Δε λειτουργεί καθόλου το slimbox. Μπορείτε να με βοηθήσετε; Ευχαριστώ πολύ!!

http://det-designs.com/demos/elounda/gallery.php
Το link με την gallery. Η default κατηγορία είναι η Rooms. Για το menu οπότε πατήστε μια άλλη και μετά ξανά το rooms για να δείτε τις εικόνες μέσω ajax.

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Πρόβλημα με ajax & slimbox

Δημοσίευση από fafos » 17 Σεπ 2010 16:38

dtravlos έγραψε:Καλησπέρα. Έχω ένα dropdown menu μέσα σε φόρμα με το οποίο τραβάω το id της κάθε κατηγορίας και το εμφανίζω σ ένα div. Στο div έχω default να εμφανίζει τις εικόνες απ την πρώτη κατηγορία και όταν κάποιος επιλέγει μια άλλη να αλλάζει κανονικά. Στις default εικόνες ανοίγουν κανονικά με slimbox. Όταν αλλάζω κατηγορία όμως και πατάω στην εικόνα δεν ανοίγει με Pop up. Δε λειτουργεί καθόλου το slimbox. Μπορείτε να με βοηθήσετε; Ευχαριστώ πολύ!!

http://det-designs.com/demos/elounda/gallery.php
Το link με την gallery. Η default κατηγορία είναι η Rooms. Για το menu οπότε πατήστε μια άλλη και μετά ξανά το rooms για να δείτε τις εικόνες μέσω ajax.
Katarxas, prepei na katalavete pos leitourgoun ta ajax otan kaleis enternal files.. kalontas me ajax ena enternal file (sthn periptosh sou to getGallery.php) auto to arxeio leitourgei autonoma... den klhronomei tipota apo thn selida pou to kaleses.. oute javascripts oute css, TIPOTA..


me to pou patas to drop down einai san na exeis mesa se iframe (xoris na einai iframe) mia nea selida me ta dika ths stoixeia.. prospathise na valeis sto getGallery.php ta js kai ta css pou apaitei to slimbox (an kai den eggyomai oti den tha "xtyphsei" to jquery)
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

dtravlos
Δημοσιεύσεις: 244
Εγγραφή: 29 Ιαν 2009 15:03
Τοποθεσία: Keratsini
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με ajax & slimbox

Δημοσίευση από dtravlos » 17 Σεπ 2010 22:13

Φίλε fafo σ ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια! Δοκίμασα να τραβήξω μόνο το slimbox. να δοκιμάσω να το κάνω κανονικό αρχείο με html head body tags κτλ?

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Πρόβλημα με ajax & slimbox

Δημοσίευση από fafos » 17 Σεπ 2010 22:19

dtravlos έγραψε:Φίλε fafo σ ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια! Δοκίμασα να τραβήξω μόνο το slimbox. να δοκιμάσω να το κάνω κανονικό αρχείο με html head body tags κτλ?
oxi.. den dineis head h body elements.. aplos prin thn php topotheteis ta scripts kai css pou apaitei to slimbox... an exeis provlhma me ta Rossika (h ta ellhnika) sose to php arxeio se utf-8 xoris bom...
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

dtravlos
Δημοσιεύσεις: 244
Εγγραφή: 29 Ιαν 2009 15:03
Τοποθεσία: Keratsini
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με ajax & slimbox

Δημοσίευση από dtravlos » 17 Σεπ 2010 22:22

Όταν λες πριν από την php εννοείς πριν και από αυτό το κομμάτι;

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php
    $q=$_GET&#91;"catid"&#93;;
    
    $con = mysql_connect&#40;'localhost', 'dtravlos', 'anaktorio'&#41;;
    if &#40;!$con&#41;
      &#123;
      die&#40;'Could not connect&#58; ' . mysql_error&#40;&#41;&#41;;
      &#125;
    
    mysql_select_db&#40;"dtravlos_elouda", $con&#41;;
    
    $sql="SELECT * FROM gallery WHERE cat_id = '".$q."'";
    
    $presult = mysql_query&#40;$sql&#41;;
?>
Επίσης να ξανατραβήξω τη βιβλιοθήκη η όχι; Ευχαριστώ και πάλι!

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Πρόβλημα με ajax & slimbox

Δημοσίευση από fafos » 17 Σεπ 2010 22:30

dtravlos έγραψε:Όταν λες πριν από την php εννοείς πριν και από αυτό το κομμάτι;

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php
    $q=$_GET&#91;"catid"&#93;;
    
    $con = mysql_connect&#40;'localhost', '****', '****'&#41;;
    if &#40;!$con&#41;
      &#123;
      die&#40;'Could not connect&#58; ' . mysql_error&#40;&#41;&#41;;
      &#125;
    
    mysql_select_db&#40;"dtravlos_elouda", $con&#41;;
    
    $sql="SELECT * FROM gallery WHERE cat_id = '".$q."'";
    
    $presult = mysql_query&#40;$sql&#41;;
?>
Επίσης να ξανατραβήξω τη βιβλιοθήκη η όχι; Ευχαριστώ και πάλι!
elpizo oi odikoi na mhn einai oi kanonikoi pou grafeis :lol:


nai prin apo ola.. kalese kai thn jquery kai vlepoume an xtyphsei..
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

dtravlos
Δημοσιεύσεις: 244
Εγγραφή: 29 Ιαν 2009 15:03
Τοποθεσία: Keratsini
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με ajax & slimbox

Δημοσίευση από dtravlos » 17 Σεπ 2010 23:14

Τίποτα... :((( και με jquery και χωρίς πάλι δεν ανοίγει με slimbox... Υπάρχει τίποτ άλλο να δοκιμάσω;

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Πρόβλημα με ajax & slimbox

Δημοσίευση από fafos » 18 Σεπ 2010 00:19

apoti diavazo sto net den goustarei polla polla auto script... na rothso kati? afou xrhsimopoieis thn jquery giati den feiaxneis kai to dropdown me auth para kaleis allo ajaxoscript?
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

dtravlos
Δημοσιεύσεις: 244
Εγγραφή: 29 Ιαν 2009 15:03
Τοποθεσία: Keratsini
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με ajax & slimbox

Δημοσίευση από dtravlos » 18 Σεπ 2010 11:38

Καλημέρα! Δηλαδή να δοκιμάσω κάτι άλλο για την gallery? Έχεις να μου προτείνεις κάτι;;; Εννοείς να κάνω preload όλες τις εικόνες και να δείχνει σε κάθε επιλογή τις εικόνες τις κατηγορίας;;

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Πρόβλημα με ajax & slimbox

Δημοσίευση από fafos » 18 Σεπ 2010 17:57

dtravlos έγραψε:Καλημέρα! Δηλαδή να δοκιμάσω κάτι άλλο για την gallery? Έχεις να μου προτείνεις κάτι;;; Εννοείς να κάνω preload όλες τις εικόνες και να δείχνει σε κάθε επιλογή τις εικόνες τις κατηγορίας;;
kati grhgoro pou vrhka sto internet:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<!-- the select -->
<select id="thechoices">
    <option value="box1">Box 1</option>
    <option value="box2">Box 2</option>
    <option value="box3">Box 3</option>
</select>

<!-- the DIVs -->
<div id="boxes">
    <div id="box1"><p>Box 1 stuff...</p></div>
    <div id="box2"><p>Box 2 stuff...</p></div>
    <div id="box3"><p>Box 3 stuff...</p></div>
</div>

<!-- the jQuery -->
<script type="text/javascript" src="http&#58;//ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.3.2/jquery.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

$&#40;"#thechoices"&#41;.change&#40;function&#40;&#41;&#123;
    $&#40;"#" + this.value&#41;.show&#40;&#41;.siblings&#40;&#41;.hide&#40;&#41;;
&#125;&#41;;

$&#40;"#thechoices"&#41;.change&#40;&#41;;

</script>

edo prosexeis to value sta options tou select na exei idia timh me ta id ton divs..


epishs.. h gallery einai poly varia selida giati trexeis 2 fores thn library tou UI... katarghse to 1.8.4 pou exeis psila..
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

dtravlos
Δημοσιεύσεις: 244
Εγγραφή: 29 Ιαν 2009 15:03
Τοποθεσία: Keratsini
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με ajax & slimbox

Δημοσίευση από dtravlos » 18 Σεπ 2010 18:30

Σε υπερευχαριστώ script master!! :P :hammer: :hammer: :kaloe: :kaloe: :pint: :pint: :pint: :pint: Θα το δοκιμάσω!!

dtravlos
Δημοσιεύσεις: 244
Εγγραφή: 29 Ιαν 2009 15:03
Τοποθεσία: Keratsini
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με ajax & slimbox

Δημοσίευση από dtravlos » 18 Σεπ 2010 18:35

Κάτι που ξέχασα. Στα css δεν πρέπει να δηλώσω για κάθε ένα απο τα div hidden η opacity???

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Πρόβλημα με ajax & slimbox

Δημοσίευση από fafos » 18 Σεπ 2010 19:10

dtravlos έγραψε:Κάτι που ξέχασα. Στα css δεν πρέπει να δηλώσω για κάθε ένα απο τα div hidden η opacity???
oxi.. ta kanei ola to scriptaki.. kryvei ola ta divs ektos tou protou me to pou tha treksei h selida.. epishs mporeis na valeis kai effects.. gia paradeigma to fadeIn anti tou show...
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

dtravlos
Δημοσιεύσεις: 244
Εγγραφή: 29 Ιαν 2009 15:03
Τοποθεσία: Keratsini
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με ajax & slimbox

Δημοσίευση από dtravlos » 18 Σεπ 2010 21:30

Δε μου δούλεψε με τίποτα έτσι... Ενώ όταν το έγραφα από το console του firebug δούλευε. Οπότε έφτιαξα αυτή τη function

Κώδικας: Επιλογή όλων

function galleryChange&#40;&#41;&#123;
    var current = document.dropgal.galleryCat.value;
    $&#40;"#" + current&#41;.fadeIn&#40;&#41;.siblings&#40;&#41;.hide&#40;&#41;
&#125;
και την έβαλα στο onchange του select!!

:pint: :pint: :pint: :pint: :pint: :pint: :pint:
Πάμε να τα πιούμε τώρα;; :lol: :lol: :lol: :kaloe: :kaloe:

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Πρόβλημα με ajax & slimbox

Δημοσίευση από fafos » 18 Σεπ 2010 21:44

mia xara einai.. mono ston titlo ths photo exei gkri background me leuka grammata kai den fainontai polla.. mporei vevea na ftaio ego giati h forthnet htan mazi mou sto psarema kai den gyrise akoma :lol:
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

Απάντηση

Επιστροφή στο “JavaScript και Frameworks”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης