Parse error

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
unknown25
Δημοσιεύσεις: 43
Εγγραφή: 07 Μάιος 2009 23:01

Parse error

Δημοσίευση από unknown25 » 18 Σεπ 2010 14:56

Παιδιά έχω τον παρακάτω κώδικα
<?php
if(isset($_COOKIE['COOKIENAME'])) {
$text = $_POST['text'];
$date = getdate();
mysql_connect("localhost", "username", "password") or die(mysql_error());
mysql_select_db("database") or die(mysql_error());
$insertok = "insert into table values ('', '$text', '$date')";
if($insertok) {
echo "Added"; }
else {
echo "not added!"; }
else {
echo "kane login"; }
}
}
?>

αλλά όταν πάω να τον τρέξω μου βγάζει το παρακάτω σφάλμα:
Parse error: syntax error, unexpected T_ELSE in /home/xxx/public_html/post/text.php on line 12
Έχει κανείς καμιά ιδέα για το τί φταίει;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος unknown25 την 18 Σεπ 2010 15:10, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
burnmind
Script Master
Δημοσιεύσεις: 954
Εγγραφή: 26 Σεπ 2009 02:14
Τοποθεσία: UK
Επικοινωνία:

Parse error

Δημοσίευση από burnmind » 18 Σεπ 2010 15:06

Έχεις βάλει 2 else. Αν θες παραπάνω από έναν ελέγχους, χρησιμοποίησε elseif.

unknown25
Δημοσιεύσεις: 43
Εγγραφή: 07 Μάιος 2009 23:01

Parse error

Δημοσίευση από unknown25 » 18 Σεπ 2010 15:12

Αν βάλω elseif μετά μου βγάζει Parse error: syntax error, unexpected T_ELSEIF

Άβαταρ μέλους
dva_dev
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3790
Εγγραφή: 16 Σεπ 2005 01:32
Επικοινωνία:

Parse error

Δημοσίευση από dva_dev » 18 Σεπ 2010 15:15

Το
else {
echo "kane login"; }
}
}

κάνε το

Κώδικας: Επιλογή όλων

    &#125; 
    else &#123; 
         echo "kane login";
    &#125; 
&#125;
Καλύτερα τον κώδικα σου να τον βάζεις μέσα σε code tags για να διαβάζεται πιο εύκολα.

Άβαταρ μέλους
burnmind
Script Master
Δημοσιεύσεις: 954
Εγγραφή: 26 Σεπ 2009 02:14
Τοποθεσία: UK
Επικοινωνία:

Parse error

Δημοσίευση από burnmind » 18 Σεπ 2010 15:21

unknown25 έγραψε:Αν βάλω elseif μετά μου βγάζει Parse error: syntax error, unexpected T_ELSEIF
Μαντεύω πως δεν τη χρησιμοποίησες σε σωστό σημείο. Επίσης μαντεύω πως δε διάβασες το link για να καταλάβεις πως χρησιμοποιείται! (χωρίς κώδικα μόνο μαντεψιές μπορώ να κάνω) :D

Και πρόσεχε με τα brackets όπως σωστά σου λέει ο dva_dev.

unknown25
Δημοσιεύσεις: 43
Εγγραφή: 07 Μάιος 2009 23:01

Parse error

Δημοσίευση από unknown25 » 18 Σεπ 2010 15:39

dva_dev έγραψε:Το
else {
echo "kane login"; }
}
}

κάνε το

Κώδικας: Επιλογή όλων

    &#125; 
    else &#123; 
         echo "kane login";
    &#125; 
&#125;
Καλύτερα τον κώδικα σου να τον βάζεις μέσα σε code tags για να διαβάζεται πιο εύκολα.
Και πάλι τπτ :(

unknown25
Δημοσιεύσεις: 43
Εγγραφή: 07 Μάιος 2009 23:01

Parse error

Δημοσίευση από unknown25 » 18 Σεπ 2010 15:40

burNMind έγραψε:
unknown25 έγραψε:Αν βάλω elseif μετά μου βγάζει Parse error: syntax error, unexpected T_ELSEIF
Μαντεύω πως δεν τη χρησιμοποίησες σε σωστό σημείο. Επίσης μαντεύω πως δε διάβασες το link για να καταλάβεις πως χρησιμοποιείται! (χωρίς κώδικα μόνο μαντεψιές μπορώ να κάνω) :D

Και πρόσεχε με τα brackets όπως σωστά σου λέει ο dva_dev.
έγραψα

elseif (!isset($_COOKIE['COOKIENAME'])) {
echo "kane login"; }
}
}
?>

Άβαταρ μέλους
dva_dev
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3790
Εγγραφή: 16 Σεπ 2005 01:32
Επικοινωνία:

Parse error

Δημοσίευση από dva_dev » 18 Σεπ 2010 15:47

Πρώτα συμπλήρωνε τα άγκιστρα στα if/else και μετά βάζε τον κώδικα ώστε να είσαι σίγουρος ότι δεν σου λείπει/περισσεύει κάποιο.

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php 
if&#40;isset&#40;$_COOKIE&#91;'COOKIENAME'&#93;&#41;&#41;
&#123; 
	$text = $_POST&#91;'text'&#93;; 
	$date = getdate&#40;&#41;; 
	mysql_connect&#40;"localhost", "username", "password"&#41; or die&#40;mysql_error&#40;&#41;&#41;; 
	mysql_select_db&#40;"database"&#41; or die&#40;mysql_error&#40;&#41;&#41;; 
	$insertok = "insert into table values &#40;'', '$text', '$date'&#41;"; 
	if &#40;$insertok&#41; &#123; 
		echo "Added";
	&#125; else &#123; 
		echo "not added!";
	&#125; 
&#125;
else
&#123; 
	echo "kane login";
&#125; 
?>

Άβαταρ μέλους
burnmind
Script Master
Δημοσιεύσεις: 954
Εγγραφή: 26 Σεπ 2009 02:14
Τοποθεσία: UK
Επικοινωνία:

Parse error

Δημοσίευση από burnmind » 18 Σεπ 2010 15:47

Κρίνοντας από τον αρχικό σου κώδικα, υποθέτω πως το έγραψες στο τέλος, μετά από το else. Η σύνταξη είναι:

if...
else if...
else if...
else if...
else (προαιρετικά)

unknown25
Δημοσιεύσεις: 43
Εγγραφή: 07 Μάιος 2009 23:01

Parse error

Δημοσίευση από unknown25 » 18 Σεπ 2010 15:56

dva_dev έγραψε:Πρώτα συμπλήρωνε τα άγκιστρα στα if/else και μετά βάζε τον κώδικα ώστε να είσαι σίγουρος ότι δεν σου λείπει/περισσεύει κάποιο.

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php 
if&#40;isset&#40;$_COOKIE&#91;'COOKIENAME'&#93;&#41;&#41;
&#123; 
	$text = $_POST&#91;'text'&#93;; 
	$date = getdate&#40;&#41;; 
	mysql_connect&#40;"localhost", "username", "password"&#41; or die&#40;mysql_error&#40;&#41;&#41;; 
	mysql_select_db&#40;"database"&#41; or die&#40;mysql_error&#40;&#41;&#41;; 
	$insertok = "insert into table values &#40;'', '$text', '$date'&#41;"; 
	if &#40;$insertok&#41; &#123; 
		echo "Added";
	&#125; else &#123; 
		echo "not added!";
	&#125; 
&#125;
else
&#123; 
	echo "kane login";
&#125; 
?>
Thaaaaaaaaaanks έτρεξε!!

Άβαταρ μέλους
Banavas
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1367
Εγγραφή: 21 Νοέμ 2004 20:25
Επικοινωνία:

Parse error

Δημοσίευση από Banavas » 18 Σεπ 2010 16:00

Λογικά αυτό θα δουλέψει

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php 
if&#40;isset&#40;$_COOKIE&#91;'COOKIENAME'&#93;&#41;&#41; &#123; 
	$text = $_POST&#91;'text'&#93;; 
	$date = getdate&#40;&#41;; 
	mysql_connect&#40;"localhost", "username", "password"&#41; or die&#40;mysql_error&#40;&#41;&#41;; 
	mysql_select_db&#40;"database"&#41; or die&#40;mysql_error&#40;&#41;&#41;; 
	$insertok = "insert into table values &#40;'', '$text', '$date'&#41;"; 
		if&#40;$insertok&#41; &#123; 
			echo "Added"; 
		&#125; 
		else &#123; 
			echo "not added!"; 
		&#125; 
&#125; // <- έλειπε αυτή η αγγύλη
else &#123; 
	echo "kane login"; &#125; 
	&#125; 
&#125; 
?> 
Happy coding....
Μάρκος
http://lasernet.gr

unknown25
Δημοσιεύσεις: 43
Εγγραφή: 07 Μάιος 2009 23:01

Parse error

Δημοσίευση από unknown25 » 18 Σεπ 2010 16:15

burNMind έγραψε:Κρίνοντας από τον αρχικό σου κώδικα, υποθέτω πως το έγραψες στο τέλος, μετά από το else. Η σύνταξη είναι:

if...
else if...
else if...
else if...
else (προαιρετικά)
Ευχαριστώ κι εσένα που ασχολήθηκες :)

Άβαταρ μέλους
dimitrisdamo
Δημοσιεύσεις: 78
Εγγραφή: 19 Νοέμ 2009 20:00
Επικοινωνία:

Parse error

Δημοσίευση από dimitrisdamo » 18 Σεπ 2010 18:54

Clean Code Good Code :D

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες