Ασυμβατότητα table με ie

Ας μάθουμε πως να κάνουμε τις σελίδες μας με στιλ. Τα Cascading Style Sheets είναι ο τρόπος για να το επιτύχουμε.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
abeautifulmind
Δημοσιεύσεις: 319
Εγγραφή: 02 Μάιος 2010 18:04

Ασυμβατότητα table με ie

Δημοσίευση από abeautifulmind » 18 Σεπ 2010 19:23

καλησπέρα να ρωτήσω κάτι.
Έχω φτιάξει μία φόρμα login με table και ενώ στον firefox τα εμφανίζει όπως πρέπει στον ie ότι να ναι.
Μάλλον είναι πρόβλημα συμβατότητας από τι έχω ψάξει και νομίζω μπορεί να γίνει με div kai css? γιατί ο ie έχει τα κωλύματα του με τα tables.
Βασικά το πρόβλημα είναι ότι το 2ο td της πρώτης tr το εμφανίζει λίγο πιο μεγάλο από τι πρέπει στον ie και δεν μπορώ να του πειράξω το width.
Ορίστε ο κώδικας.
<div id="sidebar">
<ul>
<h2>Είσοδος Χρήστη</h2>
<li>
<form id="login" name="login" method="post" action="checklogin.php">
<div align="left">
<table width="239" height="95" border="0" align="center" cellpadding="0" cellspacing="0" bordercolor="#76D9FF" id="loginform">
<tr>
<td width="62">Username</td>
<td width="205"><input name="username" type="text" class="textfield" id= "username" ></td>
</tr>
<tr>
<td>Password</td>
<td><input name="password" type="password" class="textfield" id="password" /></td>
</tr>
<tr>
<td>&nbsp;</td>
<td> <input type="submit" name="Login" id="Login" value= "Είσοδος" /></td>
</tr>
</table>
</div>
οποιαδήποτε βοήθεια δεκτή ευχαριστώ.

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

Ασυμβατότητα table με ie

Δημοσίευση από korgr » 18 Σεπ 2010 21:33

Το άθροισμα του πλάτους των κελιών είναι 267px και του table 236px?
Κανένα link να το δούμε ολοκληρωμένο?

abeautifulmind
Δημοσιεύσεις: 319
Εγγραφή: 02 Μάιος 2010 18:04

Ασυμβατότητα table με ie

Δημοσίευση από abeautifulmind » 22 Σεπ 2010 01:02

καταρχάς ευχαριστώ για την απάντηση σου.
Τι εννοείς?
Το άθροισμα του πλάτους των κελιών είναι 267px και του table 236px?
είμαι λίγο αρχάριος sorry.
Τώρα για link πρέπει να εχω τον apache on line για να το δεις?

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

Ασυμβατότητα table με ie

Δημοσίευση από korgr » 22 Σεπ 2010 01:53

Για δοκίμασε έτσι:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<div id="sidebar"> 
<h2>Είσοδος Χρήστη</h2> 
<form id="login" name="login" method="post" action="checklogin.php"> 
<div align="left"> 
<table width="267" height="95" border="0" align="center" cellpadding="0" cellspacing="0" bordercolor="#76D9FF" id="loginform"> 
<tr> 
<td width="62">Username</td> 
<td width="205"><input name="username" type="text" class="textfield" id= "username" ></td> 
</tr> 
<tr> 
<td>Password</td> 
<td><input name="password" type="password" class="textfield" id="password" /></td> 
</tr> 
<tr> 
<td>&nbsp;</td> 
<td> <input type="submit" name="Login" id="Login" value=	 "Είσοδος" /></td> 
</tr> 
</table> 
</div>

abeautifulmind
Δημοσιεύσεις: 319
Εγγραφή: 02 Μάιος 2010 18:04

Ασυμβατότητα table με ie

Δημοσίευση από abeautifulmind » 22 Σεπ 2010 15:01

Δυστυχώς το μόνο που αλλάζει έιναι να μικρύνουν πολύ λίγο και τα 2 tr αλλά η ανομοιότητα στον ie παραμένει :cry:

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

Ασυμβατότητα table με ie

Δημοσίευση από korgr » 22 Σεπ 2010 15:33

Ο κώδικας που μου έδωσες δουλεύει άψογα και στους δύο. Άρα το πρόβλημα είναι σε css ή κάποιο άλλο τμήμα κώδικα που δεν μας έδωσες....

abeautifulmind
Δημοσιεύσεις: 319
Εγγραφή: 02 Μάιος 2010 18:04

Ασυμβατότητα table με ie

Δημοσίευση από abeautifulmind » 22 Σεπ 2010 20:24

Μόλις δοκίμασα τον κώδικα σκέτο σε ie kai firefox και τα ίδια σε ποιόν ie τον δοκίμασες?

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

Ασυμβατότητα table με ie

Δημοσίευση από korgr » 22 Σεπ 2010 21:18

Τότε την ζημιά στην κάνει το id="sidebar" γιατί εγώ δεν είχα το css σου

edit: ή το id="loginform"

abeautifulmind
Δημοσιεύσεις: 319
Εγγραφή: 02 Μάιος 2010 18:04

Ασυμβατότητα table με ie

Δημοσίευση από abeautifulmind » 14 Οκτ 2010 12:31

τελικά ρε παιδιά στο
<td><input name="password" type="password" class="textfield" id="password" /></td>

είναι το πρόβλημμα αν το κάνεις text διορθώνεται!!

abeautifulmind
Δημοσιεύσεις: 319
Εγγραφή: 02 Μάιος 2010 18:04

Ασυμβατότητα table με ie

Δημοσίευση από abeautifulmind » 24 Οκτ 2010 20:09

και για όπιον θέλει διορθώνεται αν βάλεις μέσα στο <td> ή στο <div> ή σε <table> το
style="width: 120px;" ή όσa px θέλει ο καθένας.

Άβαταρ μέλους
Nemesis_Elite
Δημοσιεύσεις: 348
Εγγραφή: 14 Μαρ 2009 22:51
Τοποθεσία: athens

Ασυμβατότητα table με ie

Δημοσίευση από Nemesis_Elite » 24 Οκτ 2010 22:27

μαστορα βάλε μέσα ένα if ...

Κώδικας: Επιλογή όλων

<!--&#91;if IE 7&#93;>
<link href="<to css gia ton ie/css/template_ie7.css" rel="stylesheet" type="text/css" />	
<!&#91;endif&#93;-->
και να ξεμπερδευεις, γιατι θα συναντάς συνέχεια ασυμβατότητες με ie, οπότε έτσι να έχεις ξεχωριστό css για τον ie.

abeautifulmind
Δημοσιεύσεις: 319
Εγγραφή: 02 Μάιος 2010 18:04

Ασυμβατότητα table με ie

Δημοσίευση από abeautifulmind » 29 Οκτ 2010 18:30

nai exeis dikio nemesis

Απάντηση

Επιστροφή στο “CSS - Cascading Style Sheets”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες