Ημερομηνία σε βάση δεδομένων

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
unknown25
Δημοσιεύσεις: 43
Εγγραφή: 07 Μάιος 2009 23:01

Ημερομηνία σε βάση δεδομένων

Δημοσίευση από unknown25 » 24 Σεπ 2010 16:23

Γειά σας παιδιά. Προσπαθώ να αποθηκεύσω ημερομηνία και ώρα σε βάση δεδομένων αλλά το αποτέλεσμα βγαίνει σε 0 (000-00-00 00:00:00).
έχω τις παρακάτω γραμμές, η πρώτη για να βάζει την ώρα και ημερομηνία στην μεταβλητή και η δεύτερη για να την αποθηκεύει:
$time = date("l dS \of F Y h:i:s A");
insert into table values ('', '$time')";
τί κάνω λάθος;
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας :)

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Ημερομηνία σε βάση δεδομένων

Δημοσίευση από fafos » 24 Σεπ 2010 16:32

Κώδικας: Επιλογή όλων

$time = date("Y-m-d h:i:s"); 
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

unknown25
Δημοσιεύσεις: 43
Εγγραφή: 07 Μάιος 2009 23:01

Ημερομηνία σε βάση δεδομένων

Δημοσίευση από unknown25 » 24 Σεπ 2010 16:41

;)

unknown25
Δημοσιεύσεις: 43
Εγγραφή: 07 Μάιος 2009 23:01

Ημερομηνία σε βάση δεδομένων

Δημοσίευση από unknown25 » 24 Σεπ 2010 16:42

A! Να ρωτήσω και κάτι άλλο, πώς μπορώ να κάνω τα αποτελέσματα να εμφανίζονται με φθίνουσα σειρά (δλδ από το πιο παλιό στο πιο νεο);

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Ημερομηνία σε βάση δεδομένων

Δημοσίευση από fafos » 24 Σεπ 2010 16:53

unknown25 έγραψε:A! Να ρωτήσω και κάτι άλλο, πώς μπορώ να κάνω τα αποτελέσματα να εμφανίζονται με φθίνουσα σειρά (δλδ από το πιο παλιό στο πιο νεο);

order by hmera_pedio asc
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

unknown25
Δημοσιεύσεις: 43
Εγγραφή: 07 Μάιος 2009 23:01

Ημερομηνία σε βάση δεδομένων

Δημοσίευση από unknown25 » 25 Σεπ 2010 17:31

Να'σαι καλά!!
Κάτι που παρατήρησα τώρα, είναι ότι την ώρα δεν μου την δείχνει σωστά (ίσως να είναι ώρα Αμερικής επειδή εκεί είναι ο σέρβερ). Μήπως έχεις καμιά ιδέα για το πώς μπορώ να εμφανίζω την τοπική ώρα; Πρέπει να το κάνω χειροκίνητα (π.χ. να φτιάξω κάτι που να προσθέτει στην ώρα τη διαφορά);

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Ημερομηνία σε βάση δεδομένων

Δημοσίευση από fafos » 25 Σεπ 2010 17:39

unknown25 έγραψε:Να'σαι καλά!!
Κάτι που παρατήρησα τώρα, είναι ότι την ώρα δεν μου την δείχνει σωστά (ίσως να είναι ώρα Αμερικής επειδή εκεί είναι ο σέρβερ). Μήπως έχεις καμιά ιδέα για το πώς μπορώ να εμφανίζω την τοπική ώρα; Πρέπει να το κάνω χειροκίνητα (π.χ. να φτιάξω κάτι που να προσθέτει στην ώρα τη διαφορά);
an h ekdosh ths PHP einai apo 5 kai pano vale auto prin to script:

Κώδικας: Επιλογή όλων

date_default_timezone_set("Europe/Athens");
an einai kato apo 5 prepei na prostheteis thn diafora server me ths ellados (se deuterolepta) sto time()... auto omos mporei na einai lathos otan ginontai oi allages therinhs-xeimerinhs oras gia merikes hmeres eno to proto akolouthei kanonika..
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

unknown25
Δημοσιεύσεις: 43
Εγγραφή: 07 Μάιος 2009 23:01

Ημερομηνία σε βάση δεδομένων

Δημοσίευση από unknown25 » 25 Σεπ 2010 18:41

καλά, είσαι μεγάλος! :D

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης