Πρόβλημα με ελληνικά σε PHP script

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
vpapadolias
Δημοσιεύσεις: 13
Εγγραφή: 05 Οκτ 2010 16:26
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με ελληνικά σε PHP script

Δημοσίευση από vpapadolias » 05 Οκτ 2010 16:43

Καλημέρα σε όλους...

το θέμα μου έχει να κάνει με τα ελληνικά...

έχω ένα script που το παρέλαβα ως open source από ξένο προγραμματιστή και στο οποίο έκανα ελληνικοποίηση.

Ως τώρα, όταν έβαζα ελληνικά στο script μου τα γύριζε στο save σε κωδικοποίηση όπως φαίνεται στο attachment code.txt (παράδειγμα ενός πεδίου φόρμας με το caption του και επεξήγηση από κάτω)...

--------

<TR>
<td valign="top"><P align="right">&#911;&#961;&#945; &#915;&#941;&#957;&#957;&#951;&#963;&#951;&#962;:</P></td>
<TD>
<INPUT maxlength="2" size="2" name="hour" value="<?php echo $hour; ?>">
<b>:</b>
<INPUT maxlength="2" size="2" name="minute" value="<?php echo $minute; ?>">

<br>

<font color="#0000ff">
(&#928;&#945;&#961;&#945;&#954;&#945;&#955;&#974; &#949;&#953;&#963;&#940;&#947;&#949;&#964;&#949; &#964;&#951; &#947;&#955;&#974;&#963;&#963;&#945; &#963;&#949; &#956;&#959;&#961;&#966;&#942; 24 &#969;&#961;&#974;&#957;. &#913;&#957; &#948;&#949; &#947;&#957;&#969;&#961;&#943;&#950;&#949;&#964;&#949; &#964;&#951;&#957; &#974;&#961;&#945; &#949;&#953;&#963;&#940;&#947;&#949;&#964;&#949; 12:00 &#964;&#959; &#956;&#949;&#963;&#951;&#956;&#941;&#961;&#953;)<br>
<br>
</font>
</TD>
</TR>


---------------

Τις τελευταίες μέρες λοιπόν θέλησα να προσθέσω ένα πεδίο στη φόρμα και έγραψα τον παρακάτω κώδικα..

<TR>
<TD>
<P align="right"><?php echo "Πόλη:"; ?></P>
</TD>

<TD>
<select name="city" size="1">
<?php
$file = "natal_files/coordinates_world.txt";
$fh = fopen($file, "r");
while(!feof($fh))
{
$file_line=fgets($fh);
$file_city=substr($file_line, 1, strpos($file_line, ' '));
echo "<option value='";
echo $file_city;
echo "' ";
if ($city == $file_city){ echo " selected"; }
echo ">";
echo $file_city;
echo "</option>";
}
fclose($fh);
?>
</TD>
</TR>

Υποτίθεται ότι θα σήκωνα από ένα text file κάποια λίστα πόλεων...

Ωστόσο όχι μόνο η λίστα δε μου εμφανίζεται ελληνικά, αλλά ούτε και το ίδιο το caption. Η λέξη Πόλη όπως βλέπετε πιο πάνω δεν έχει γυρίσω σε κωδικοποιημένη μορφή.

Επειδή είμαι αρχάριος στην PHP δεν έχω μάθει να διαχειρίζομαι τέτοια θέματα ακόμα. Υποψιάζομαι ότι κάτι άλλαξε στον host γιατί βλέπω ότι στο Encoding το παράθυτο μου λέει UTF-8, ενώ σε παλιά script μου έλεγε Windows-1251. Η υποστήριξη του host δε με βοήθησε καθόλου και είμαι λίγο αμήχανος τώρα πώς να συνεχίσω.

Σας στέλνω και δύο attachment από τον php editor του host και το αποτέλεσμα στη σελίδα μου.

Θα εκτιμούσα μία βοήθεια...
Συνημμένα
php.png
φόρμα.png
code.txt
(902 Ψηφιολέξεις) Μεταφορτώθηκε 88 φορές

Άβαταρ μέλους
jjim50
Δημοσιεύσεις: 48
Εγγραφή: 02 Φεβ 2009 15:37
Τοποθεσία: Ηράκλειο
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με ελληνικά σε PHP script

Δημοσίευση από jjim50 » 05 Οκτ 2010 17:11

Μια γρήγορη απάντηση είναι ότι πρέπει να αλλάξεις την κωδικοποίηση που χρησιμοποιείς κατά την αποθήκευση αρχείων σε UTF-8 χωρίς BOM (και άλλαξε την κωδικοποίηση στα υπάρχοντα αρχεία σε UTF-8). Όταν ανοίγω το code.txt με notepad++ μου εμφανίζει κωδικοποίηση ascii. Αν τώρα γράψεις Ελληνικά εκεί μέσα και μετά ο server/browser προσπαθήσουν να το εμφανίζουν ως UTF-8 τότε θα σου εμφανίζει "Κινέζικα". Αυτό δεν ισχύει για τα "παλιά" Ελληνικά διότι απ'ότι βλέπω είναι γραμμένα με HTML χαρακτήρες.
www.cobaltblue.gr - Φιλικό hosting, πρωτότυπη εξυπηρέτηση.

vpapadolias
Δημοσιεύσεις: 13
Εγγραφή: 05 Οκτ 2010 16:26
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με ελληνικά σε PHP script

Δημοσίευση από vpapadolias » 05 Οκτ 2010 17:36

Στο encoding δεν έχει τέτοια επιλογή ο editor του host. (δείτε και attachment). Και τα άλλα ελληνικά που φαίνονται html, τα είχα γράψει σαν ελληνικά στον editor και στο save τα γυριζε. Τώρα δεν το κάνει. Φοβάμαι ότι έχει αλλάξει κάτι είτε στον host είτε στα δικά μου Windows και μου έρχεται default το utf-8 πλέον. προσπάθησα να το αλλάξω σε κάτι άλλο, αλλά μετά το save, ξαναμπήκα και πάλι utf-8 είχε.
Συνημμένα
utf.png

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Πρόβλημα με ελληνικά σε PHP script

Δημοσίευση από fafos » 05 Οκτ 2010 17:38

o jjim50 milaei gia notepad++.. mhn epeksergazese ta arxeia ston server...
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

vpapadolias
Δημοσιεύσεις: 13
Εγγραφή: 05 Οκτ 2010 16:26
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με ελληνικά σε PHP script

Δημοσίευση από vpapadolias » 05 Οκτ 2010 17:48

αλλά; αν τα επεξεργαστώ σε notepad++ δεν πρέπει μετά να τα ανεβάσω; δεν ειναι πολυ βολικο αυτο, θα πρέπει να κραταω αντιγραφα ολου του κωδικα στον υπολογιστη.

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Πρόβλημα με ελληνικά σε PHP script

Δημοσίευση από fafos » 05 Οκτ 2010 17:52

vpapadolias έγραψε:αλλά; αν τα επεξεργαστώ σε notepad++ δεν πρέπει μετά να τα ανεβάσω; δεν ειναι πολυ βολικο αυτο, θα πρέπει να κραταω αντιγραφα ολου του κωδικα στον υπολογιστη.

mmm.... ksereis etsi kanoun synhthos... kratoun antigrafa kai meta epejergazontai ta arxeia...
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

vpapadolias
Δημοσιεύσεις: 13
Εγγραφή: 05 Οκτ 2010 16:26
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με ελληνικά σε PHP script

Δημοσίευση από vpapadolias » 05 Οκτ 2010 17:58

ok, κατανοητό... απλά εγώ δεν το έκανα ως τώρα γιατί δεν πρόκειται για επαγγελματικό development... ένα home user είμαι... και δεν είχα διάθεση να στήσω όλο το development περιβάλλον στο PC μου me backup diadikasies, source safe, klp, sa na egrafa stin etairia mou...

telos panton... tha to do afto me to notepad++ kai tha epaneltho...

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Πρόβλημα με ελληνικά σε PHP script

Δημοσίευση από fafos » 05 Οκτ 2010 18:04

vpapadolias έγραψε:ok, κατανοητό... απλά εγώ δεν το έκανα ως τώρα γιατί δεν πρόκειται για επαγγελματικό development... ένα home user είμαι... και δεν είχα διάθεση να στήσω όλο το development περιβάλλον στο PC μου me backup diadikasies, source safe, klp, sa na egrafa stin etairia mou...

telos panton... tha to do afto me to notepad++ kai tha epaneltho...
den sthneis tipota.. katevazeis mono ta arxeia pou prokeitai na epeksergasteis..
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

vpapadolias
Δημοσιεύσεις: 13
Εγγραφή: 05 Οκτ 2010 16:26
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με ελληνικά σε PHP script

Δημοσίευση από vpapadolias » 05 Οκτ 2010 23:44

κατέβασα το Notepad++, έκανα download το .php script, το άνοιξα με το NotePad++ και στη μορφή είχε ήδη UTF without BOM τσεκαρισμένο. Παρόλα αυτά, πάτησα κάπου ένα space για να το ξανασώσω, έκανα rename στον server το παλιό script και το ξανανέβασα όπως το έσωσα από το Notepad.++ Κανένα αποτέλεσμα.

Καμία ιδέα;

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Πρόβλημα με ελληνικά σε PHP script

Δημοσίευση από fafos » 05 Οκτ 2010 23:46

vpapadolias έγραψε:κατέβασα το Notepad++, έκανα download το .php script, το άνοιξα με το NotePad++ και στη μορφή είχε ήδη UTF without BOM τσεκαρισμένο. Παρόλα αυτά, πάτησα κάπου ένα space για να το ξανασώσω, έκανα rename στον server το παλιό script και το ξανανέβασα όπως το έσωσα από το Notepad.++ Κανένα αποτέλεσμα.

Καμία ιδέα;
h vash dedomenon den einai UTF encoding (an exei vash)
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

vpapadolias
Δημοσιεύσεις: 13
Εγγραφή: 05 Οκτ 2010 16:26
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με ελληνικά σε PHP script

Δημοσίευση από vpapadolias » 05 Οκτ 2010 23:50

Είναι για ένα caption που το γράφω μέσα στον κώδικα. Δεν το διαβάζω από βάση. Αλλά και γενικότερα, δε χρησιμοποιώ βάση στο script.

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Πρόβλημα με ελληνικά σε PHP script

Δημοσίευση από fafos » 05 Οκτ 2010 23:53

vpapadolias έγραψε:Είναι για ένα caption που το γράφω μέσα στον κώδικα. Δεν το διαβάζω από βάση. Αλλά και γενικότερα, δε χρησιμοποιώ βάση στο script.
dokimase na grapseis kati mesa ston kodika sta Ellhnika ME TO NOTEPAD++ kai anevaseto na deis an sta deixnei ellhnika..
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

vpapadolias
Δημοσιεύσεις: 13
Εγγραφή: 05 Οκτ 2010 16:26
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με ελληνικά σε PHP script

Δημοσίευση από vpapadolias » 06 Οκτ 2010 00:23

Δεν υπάρχει διαφορά. Τα ίδια...

Στη γραμμή...

<P align="right"><?php echo "Πόλη:"; ?></P>

έσβησα το Πόλη: και το ξαναέγραψα και για να είμαι σίγουρος έβαλα κι ένα δεύτερο Πόλη κουτουρού έξω από το </P>

<P align="right"><?php echo "Πόλη:"; ?></P> Πόλη

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Πρόβλημα με ελληνικά σε PHP script

Δημοσίευση από fafos » 06 Οκτ 2010 00:32

vpapadolias έγραψε:Δεν υπάρχει διαφορά. Τα ίδια...

Στη γραμμή...

<P align="right"><?php echo "Πόλη:"; ?></P>

έσβησα το Πόλη: και το ξαναέγραψα και για να είμαι σίγουρος έβαλα κι ένα δεύτερο Πόλη κουτουρού έξω από το </P>

<P align="right"><?php echo "Πόλη:"; ?></P> Πόλη

sto header ti encoding dinei? deksi klik sthn selida kai des ton kodika..
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

vpapadolias
Δημοσιεύσεις: 13
Εγγραφή: 05 Οκτ 2010 16:26
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με ελληνικά σε PHP script

Δημοσίευση από vpapadolias » 06 Οκτ 2010 01:07

Καλή σκέψη... τελικά το script είχε άλλο script included που δηλωνόταν το header και παρέπεμπει σε iso-8859-1. Όταν το γύρισα σε utf-8 έπαιξε.

Παρόλα αυτά δε μου βγάζει από το μυαλό κάποιος ότι άλλαξε κάτι στον host, γιατί παλιά δε συνέβαιναν αυτά. Όταν έγραφα ελληνικά, τα γύριζε αυτομάτως σε κωδικοποίηση html (τύπου &#928).

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης