πρόγραμμα δημιουργίας ιστοσελίδων

Από που να ξεκινήσω; Που θα βρω; κ.α. γενικές ερωτήσεις για την δημιουργία μιας ιστοσελίδας.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
stratos231
Δημοσιεύσεις: 4
Εγγραφή: 09 Οκτ 2010 13:29

πρόγραμμα δημιουργίας ιστοσελίδων

Δημοσίευση από stratos231 » 09 Οκτ 2010 17:22

΄Ξέρει κάποιος κανένα πρόγραμμα δημιουργίας ιστοσελίδων?????????????????? :D :) :( :o :-? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :roll: :idea: :pint: :hammer: :question: :arrow: :kaloe:


Άβαταρ μέλους
cdhyper
Literature Moderator
Δημοσιεύσεις: 9707
Εγγραφή: 23 Ιουν 2001 03:00
Τοποθεσία: Φωτονερόπετρα
Επικοινωνία:

πρόγραμμα δημιουργίας ιστοσελίδων

Δημοσίευση από cdhyper » 09 Οκτ 2010 22:07

Εγώ χωρίς το notepad++ δεν μπορώ. Ακόμη και το dreamweaver κάνει πολλές μ******ς κατά την ώρα εργασίας σου και σου σπάει τα νεύρα. Το ιδανικότερο θα ήταν να έφτιαχνε κάποιος μια γρήγορη οπτική προεπισκόπηση της html/css που φτιάχνεις μέσα στο notepad σε split screen γιατί τώρα ανοίγεις 2 παράθυρα και πηδιέσαι στα refresh.
Σύγκριση τιμών Supermarket: http://www.shopnsave.gr
Νέα Ιταλικα επιπλα κουζινας
Για φιλοσόφους: http://filosofia.gr και http://liantinis.org

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

πρόγραμμα δημιουργίας ιστοσελίδων

Δημοσίευση από korgr » 09 Οκτ 2010 22:26

cdhyper έγραψε:Εγώ χωρίς το notepad++ δεν μπορώ. Ακόμη και το dreamweaver κάνει πολλές μ******ς κατά την ώρα εργασίας σου και σου σπάει τα νεύρα.
Μπορείς να ονομάσεις έστω μία, αν δουλεύεις σε Code Inspector Mode?

Άβαταρ μέλους
cdhyper
Literature Moderator
Δημοσιεύσεις: 9707
Εγγραφή: 23 Ιουν 2001 03:00
Τοποθεσία: Φωτονερόπετρα
Επικοινωνία:

πρόγραμμα δημιουργίας ιστοσελίδων

Δημοσίευση από cdhyper » 09 Οκτ 2010 22:33

Εγώ δίνω τεράστια βάση στο split screen mode και μου έχει τύχει πολλές φορές να τσεκάρω ένα element με σταθερό χέρι από την οπτική απεικόνιση (όχι από τον κώδικα) και να πηδιέται ο Δίας καθώς το μετακινεί και χρειάζεται να πατάω αναίρεση. Επίσης κολλάει αρκετά σε κάποιες λειτουργίες που αφορούν συνήθως projects με πολλά css και js. Για τέτοια σφάλματα μιλάω και όχι για λάθος κώδικα. Δεν είναι καθόλου user friendly πρόγραμμα το dreamweaver και αυτό συμβαίνει από τότε που δημιουργήθηκε. Γενικώς τα προγράμματα της τέως Macromedia δεν είχαν τη νοοτροπία της εύκολης χρήσης και είχαν περιττές ορολογίες και λειτουργίες. Ακόμη και το flash. Τώρα η Adobe τα έχει διορθώσει σε κάποια επίπεδα αλλά το κεντρικό δύσχρηστο σκεπτικό έχει παραμείνει.
Σύγκριση τιμών Supermarket: http://www.shopnsave.gr
Νέα Ιταλικα επιπλα κουζινας
Για φιλοσόφους: http://filosofia.gr και http://liantinis.org

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

πρόγραμμα δημιουργίας ιστοσελίδων

Δημοσίευση από korgr » 10 Οκτ 2010 00:16

Αν δουλεύεις το DW σχεδόν αποκλειστικά ως code editor (Μιλάω για CS4 γιατί με CS3 γ... το σύμπαν), απλά ο επόμενος code editor για windows απέχει χιλιόμετρα πίσω...
Εγώ όταν δημιουργώ ιστοσελίδες είναι σαν να είμαι στο matrix. Άλλοι βλέπουν κώδικα, εγώ βλέπω ξανθές, μελαχροινές, κοκκινομάλλες :kaloe:

To preview έτσι κι αλλιώς θα γίνει στον browser όπου θα τεστάρεις αν δουλεύει αυτό που μόλις έκανες πριν. Άσε που πρέπει να έχεις ανοικτούς τουλάχιστον 3-4 browsers για τα previews λόγω compatibility, οπότε τι να σου κάνει το οποιοδήποτε view οποιουδήποτε editor.

Για designers έχεις δίκηο, όχι μόνο για το DW αλλά για οποιονδήποτε WYSIWYG web editor. Είναι για κλωτσιές το view mode...

Άβαταρ μέλους
cdhyper
Literature Moderator
Δημοσιεύσεις: 9707
Εγγραφή: 23 Ιουν 2001 03:00
Τοποθεσία: Φωτονερόπετρα
Επικοινωνία:

πρόγραμμα δημιουργίας ιστοσελίδων

Δημοσίευση από cdhyper » 10 Οκτ 2010 00:30

Ναι για designers ομιλώ γιατί αυτή είναι η βασική μου ενασχόληση με τον θαυμαστό κόσμο των γουμπιούτερς. Οι developers όντως μπορεί να το βολεύονται το dw, το έχω παρατηρήσει.
Σύγκριση τιμών Supermarket: http://www.shopnsave.gr
Νέα Ιταλικα επιπλα κουζινας
Για φιλοσόφους: http://filosofia.gr και http://liantinis.org

stratos231
Δημοσιεύσεις: 4
Εγγραφή: 09 Οκτ 2010 13:29

πρόγραμμα δημιουργίας ιστοσελίδων

Δημοσίευση από stratos231 » 10 Οκτ 2010 15:33

μήπως υπάρχει κανένα πρόγραμμα χωρίς γνώσεις HTML

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

πρόγραμμα δημιουργίας ιστοσελίδων

Δημοσίευση από korgr » 10 Οκτ 2010 15:36

stratos231 έγραψε:μήπως υπάρχει κανένα πρόγραμμα χωρίς γνώσεις HTML
Πήγαινε σε Joomla καλύτερα.
Θα σου σπάσουν τα νεύρα οι wysiwyg web editors αν δεν ξέρεις έστω βασική html & css σε επίπεδο κώδικα.

Άβαταρ μέλους
dimsis
Reporter
Δημοσιεύσεις: 7994
Εγγραφή: 25 Ιούλ 2001 03:00

πρόγραμμα δημιουργίας ιστοσελίδων

Δημοσίευση από dimsis » 10 Οκτ 2010 15:44

stratos231 έγραψε:μήπως υπάρχει κανένα πρόγραμμα χωρίς γνώσεις HTML
τα προγράμματα δεν έχουν γνώσεις html, οι χρήστες τους μπορεί να έχουν.

φτιάξε ένα blog ή στήσε κάτι με site wizards, website creators όπου απλά ακολουθείς κάποια βήματα.
π.χ.
https://www.blogger.com/signup.g
http://wordpress.com/signup/?ref=bigassorange
http://www.wix.com/flash_websites/fish
http://www.ezweb123.com/build.asp
http://www.bluevoda.com/

και άλλα...

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

πρόγραμμα δημιουργίας ιστοσελίδων

Δημοσίευση από fafos » 10 Οκτ 2010 17:01

o notepad++ den einai ton katevasaame ton egkatasthsame kai teleiose... exei kapoia poly endiaferonta plugins... ena test tha sas peisei... me to notepad++ xreiazomai ton miso xrono apoti me to dw gia na grapso neo kodika kai to 1/3 gia na doulepso me etoimo kodika apo vivliothikes... alla, opos ton voleuei ton kathena.. :lol:
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

gdimi
Δημοσιεύσεις: 129
Εγγραφή: 18 Μαρ 2009 00:54
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

πρόγραμμα δημιουργίας ιστοσελίδων

Δημοσίευση από gdimi » 10 Οκτ 2010 18:23

fafos έγραψε:o notepad++ den einai ton katevasaame ton egkatasthsame kai teleiose... exei kapoia poly endiaferonta plugins... ena test tha sas peisei... me to notepad++ xreiazomai ton miso xrono apoti me to dw gia na grapso neo kodika kai to 1/3 gia na doulepso me etoimo kodika apo vivliothikes... alla, opos ton voleuei ton kathena.. :lol:
+1 :wink:
"We will create a civilization of the Mind in Cyberspace. May it be more humane and fair than the world your governments have made before."

hybridwebs.gr

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

πρόγραμμα δημιουργίας ιστοσελίδων

Δημοσίευση από korgr » 10 Οκτ 2010 18:33

fafos έγραψε:o notepad++ den einai ton katevasaame ton egkatasthsame kai teleiose... exei kapoia poly endiaferonta plugins... ena test tha sas peisei... me to notepad++ xreiazomai ton miso xrono apoti me to dw gia na grapso neo kodika kai to 1/3 gia na doulepso me etoimo kodika apo vivliothikes... alla, opos ton voleuei ton kathena.. :lol:
Δάσκαλε αν έχει plugin που να μιμείται το auto complete και σε html και σε css και σε php ξεστραβωσε μας και δεν έχω κανένα πρόβλημα να κάνω switch. Δύσκολο το κόβω όμως...
Πρόσεχε, όχι απλά auto complete, το auto complete του DW CS4!

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

πρόγραμμα δημιουργίας ιστοσελίδων

Δημοσίευση από fafos » 10 Οκτ 2010 19:07

korgr έγραψε:
Δάσκαλε αν έχει plugin που να μιμείται το auto complete και σε html και σε css και σε php ξεστραβωσε μας και δεν έχω κανένα πρόβλημα να κάνω switch. Δύσκολο το κόβω όμως...
Πρόσεχε, όχι απλά auto complete, το auto complete του DW CS4!
ti einai to autocomplete? :lol:
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

Άβαταρ μέλους
dva_dev
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3790
Εγγραφή: 16 Σεπ 2005 01:32
Επικοινωνία:

πρόγραμμα δημιουργίας ιστοσελίδων

Δημοσίευση από dva_dev » 10 Οκτ 2010 19:18

Δεν ξέρω αν μιλάτε μόνο για html/css κώδικα, αλλά αν παίζει μέσα και php, νομίζω ότι δεν έχω δει τίποτα καλύτερο (για php) από το nusphere phped.

Και το dreamweaver (μέχρι το cs3 που έχω δει) και τα άλλα που υποστηρίζουν syntax coloring και intellisense και autocomplete μια χαρά είναι όταν γράφεις τετριμμένο κώδικα, αλλά όταν αναπτύσσεις κάτι νέο ή έχεις πρόβλημα και χρειάζεσαι κάποιον debugger σου λύνει τα χέρια.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικές ερωτήσεις κατασκευής ιστοσελίδων”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης