e-mail verify πρόβλημμα!

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

abeautifulmind
Δημοσιεύσεις: 319
Εγγραφή: 02 Μάιος 2010 18:04

e-mail verify πρόβλημμα!

Δημοσίευση από abeautifulmind » 11 Οκτ 2010 00:09

πως μπορώ να το δω?
Συγνώμη αλλά δεν το κατέχω

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

e-mail verify πρόβλημμα!

Δημοσίευση από fafos » 11 Οκτ 2010 00:16

abeautifulmind έγραψε:πως μπορώ να το δω?
Συγνώμη αλλά δεν το κατέχω
kleise olous tous browsers kai meta apenergopoihse to firewall... prospathise na steileis email.. an paei ftaiei to firewall.. an pareis lathos ftaiei.. mantepse... :lol:


mhn ksexaseis na energopoihseis ton firewall kai pali..
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

abeautifulmind
Δημοσιεύσεις: 319
Εγγραφή: 02 Μάιος 2010 18:04

e-mail verify πρόβλημμα!

Δημοσίευση από abeautifulmind » 11 Οκτ 2010 20:29

Μηπως μπορώ να δηλωσω στον wamp η με καποιο php script ενα δικο μου email σαν αποστολέα και να το στέλνει μέσα από εκεί? π.χ να του δωσω ενα email μου από gmail και να στέλνει από το mail μου τα confirmation mails στους χρήστες που κάνουν εγγραφή.

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

e-mail verify πρόβλημμα!

Δημοσίευση από fafos » 12 Οκτ 2010 03:02

to wamp psaxnei panta mail server gia na syndethei... sxedon oloi douleuoun me to smtp tou isp tous.. an den se syndeei esena ftaiei to firewall sou pithnotata dioti h port 25 ths tellas deixnei anoikth..
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

abeautifulmind
Δημοσιεύσεις: 319
Εγγραφή: 02 Μάιος 2010 18:04

e-mail verify πρόβλημμα!

Δημοσίευση από abeautifulmind » 12 Οκτ 2010 12:01

Δοκίμασα και με σύνδεση ote και mailserver.otenet.gr στο php.ini και απενεργοποιημένο το τειχος προστασίας και μου βγάζει πάλι

SMTP server response: 553 5.1.8 <you@yourdomain>... Domain of sender address you@yourdomain does not exist

γιατί? :( :( :(

nbc
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 526
Εγγραφή: 05 Σεπ 2009 20:12
Επικοινωνία:

e-mail verify πρόβλημμα!

Δημοσίευση από nbc » 12 Οκτ 2010 12:37

Εγώ, πάλι, δεν καταλαβαίνω ...τι δεν καταλαβαίνεις, από τη στιγμή που έχεις το error message!

Το firewall δεν έχει καμιά σχέση. Αυτό το error είναι από τον SMTP server, που σημαίνει ότι έχεις συνδεθεί μαζί του. Αν είχες πρόβλημα firewall δεν θα μπορούσες καν να συνδεθείς.

Εν ολίγοις

1) Το you@yourdomain δεν είναι αποδεκτό account, στο λέει και ο server το καταλαβαίνεις και μόνος σου. Μπορείς να επιμένεις όσο θέλεις, αλλά δεν πρόκειται να στείλεις mail από αυτό το account ούτε προς αυτό.

2) Οι private SMTP servers απαιτούν authentication, οι public όχι (αυτή είναι και η διαφορά τους). Που σημαίνει πως ή χρησιμοποιείς τον δικό σου server με το δικό σου account, ή ψάχνεις για public server. Σε κάθε περίπτωση, τα accounts αποστολέα και παραλήπτη πρέπει να είναι σωστά. Το you@yourdomain δεν υπάρχει.


Συνεπώς, σε πρώτη φάση χρησιμοποιείς το πραγματικό σου e-mail account στον πραγματικό SMTP server του δικού σου ISP. ΔΕΝ μπορείς να στείλεις από άλλον ISP χωρίς authentication και η mail() δεν υποστηρίζει authentication. Μπορείς να στείλεις mail στον εαυτό σου, κανένα πρόβλημα. Το ίδιο e-mail θα πρέπει απαραιτήτως να υπάρχει και στο from envelope.

abeautifulmind
Δημοσιεύσεις: 319
Εγγραφή: 02 Μάιος 2010 18:04

e-mail verify πρόβλημμα!

Δημοσίευση από abeautifulmind » 13 Οκτ 2010 12:13

nbc ευχαριστω για την απάντηση σου
Συνεπώς, σε πρώτη φάση χρησιμοποιείς το πραγματικό σου e-mail account στον πραγματικό SMTP server του δικού σου ISP. ΔΕΝ μπορείς να στείλεις από άλλον ISP χωρίς authentication και η mail() δεν υποστηρίζει authentication. Μπορείς να στείλεις mail στον εαυτό σου, κανένα πρόβλημα. Το ίδιο e-mail θα πρέπει απαραιτήτως να υπάρχει και στο from envelope.
ενοεις το mail που έχω από tellas (abeautiful@tellas.gr)?
Δοκίμασα και αυτό και μου λέει connect&#305;on to abeaut&#305;ful@tellas.gr failed
μήπως δεν ορίζω κάτι? μήπως δεν ρυθμίζω σωστά το php.ini?
ξέρει κανείς τι ακριβώς πρέπει να κάνω βήμα προς βήμα?
:cry: :cry: :cry: :cry:

nbc
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 526
Εγγραφή: 05 Σεπ 2009 20:12
Επικοινωνία:

e-mail verify πρόβλημμα!

Δημοσίευση από nbc » 13 Οκτ 2010 13:26

Στο php.ini

Κώδικας: Επιλογή όλων

SMTP = "smtp.tellas.gr"
smtp_port = 25
sendmail_from = "abeautiful@tellas.gr"
;sendmail_path = 
Επεξηγήσεις

Στο SMTP πρέπει να μπει ο SMTP server του ISP σου. Δεν ξέρω ποιος είναι. Κάθε ISP το ονομάζει όπως θέλει. Συνήθως, το domain είναι το ίδιo με του ISP σου (πχ tellas.gr) και το subdomain είναι mail, mailgate ή smtp. Πάντως pop, pop3, popwhatever δεν είναι ούτε με σφαίρες. Το pop3 είναι πρωτόκολλο για τα εισερχόμενα, το smtp για τα εξερχόμενα. Αν έχεις στήσει Outlook τότε μπορείς να βρεις τον server από εκεί. Αλλιώς, ρώτα.

Στο smtp_port βάζουμε το port στο οποίο "ακούει" ο SMTP Server. Το standard είναι 25.

Στο sendmail_from βάζουμε το account μας, όπως ακριβώς μας το έχει δώσει ο ISP.

Το sendmail_path δεν το χρησιμοποιούμε, συνεπώς βάζουμε ένα semicolon μπροστά του. Είναι σημαντικό, διαφορετικά η PHP αγνοεί τα υπόλοιπα.

Προσοχή

Για οποιαδήποτε αλλαγή στο php.ini, πρέπει πρώτα να σταματήσει ο server, να κάνουμε την αλλαγή, και να τον επανακινήσουμε. Αν κάνεις την αλλαγή όσο η PHP τρέχει, δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα.

Επίσης, βεβαιώσου πως πειράζεις το σωστό php.ini και όχι κάποιο αντίγραφο που μπορεί να υπάρχει κάπου.

Για να στείλεις mail στον εαυτό σου:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php 
mail&#40;'abeautiful@tellas.gr', 'Test Subject', 'Test Body', 'From&#58; abeautiful@tellas.gr'&#41;;

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

e-mail verify πρόβλημμα!

Δημοσίευση από fafos » 13 Οκτ 2010 16:45

nbc.. kai oi POP douleueoun mia xara...
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

nbc
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 526
Εγγραφή: 05 Σεπ 2009 20:12
Επικοινωνία:

e-mail verify πρόβλημμα!

Δημοσίευση από nbc » 13 Οκτ 2010 18:10

Αναφερόμουν στην κοινή συλλογιστική και όχι την τεχνική δυνατότητα. Γνωρίζουμε πολύ καλά πως το DNS μας παρέχει την ευελιξία να δημιουργήσουμε όσα records θέλουμε για έναν server και πως αυτός ο server μπορεί να τρέχει όσα services τραβά η ψυχή μας. Συνεπώς, ναι, θα μπορούσα να τρέχω FTP, POP3, IMAP, SMTP, WEB, κλπ, σε έναν server και να έχω τα αντίστοιχα records που θα του έδιναν πολυμορφικά hostnames. Από τη στιγμή που τα ports διαφέρουν, δεν υπάρχει πρόβλημα.

Θα μπορούσα, όμως, να σκεφτώ και την περίπτωση του single point of failure ή την ευελιξία του decoupling - όταν και όποτε θελήσω - και να σπάσω τις υπηρεσίες μου σε περισσότερα nodes ή να χρησιμοποιήσω relays. Όταν πάμε ψάχνοντας, δεν γνωρίζουμε το setup του ISP. Είναι πιο λογικό να δοκιμάζουμε και χρησιμοποιούμε subdomains που να "ταιριάζουν" με την υπηρεσία τους.

Παραδέχομαι, όμως, ότι όπως το διατύπωσα ήταν απόλυτο και δίνει εσφαλμένη εντύπωση. My bad :D

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

e-mail verify πρόβλημμα!

Δημοσίευση από fafos » 13 Οκτ 2010 18:45

nbc έγραψε:Αναφερόμουν στην κοινή συλλογιστική και όχι την τεχνική δυνατότητα. Γνωρίζουμε πολύ καλά πως το DNS μας παρέχει την ευελιξία να δημιουργήσουμε όσα records θέλουμε για έναν server και πως αυτός ο server μπορεί να τρέχει όσα services τραβά η ψυχή μας. Συνεπώς, ναι, θα μπορούσα να τρέχω FTP, POP3, IMAP, SMTP, WEB, κλπ, σε έναν server και να έχω τα αντίστοιχα records που θα του έδιναν πολυμορφικά hostnames. Από τη στιγμή που τα ports διαφέρουν, δεν υπάρχει πρόβλημα.

Θα μπορούσα, όμως, να σκεφτώ και την περίπτωση του single point of failure ή την ευελιξία του decoupling - όταν και όποτε θελήσω - και να σπάσω τις υπηρεσίες μου σε περισσότερα nodes ή να χρησιμοποιήσω relays. Όταν πάμε ψάχνοντας, δεν γνωρίζουμε το setup του ISP. Είναι πιο λογικό να δοκιμάζουμε και χρησιμοποιούμε subdomains που να "ταιριάζουν" με την υπηρεσία τους.

Παραδέχομαι, όμως, ότι όπως το διατύπωσα ήταν απόλυτο και δίνει εσφαλμένη εντύπωση. My bad :D
kai perimeneis meta apo 5 tsipoura na katalavo ti grafeis? :lol:
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

nbc
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 526
Εγγραφή: 05 Σεπ 2009 20:12
Επικοινωνία:

e-mail verify πρόβλημμα!

Δημοσίευση από nbc » 13 Οκτ 2010 18:48

Όχι βέβαια... Εκεί ποντάρω!

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

e-mail verify πρόβλημμα!

Δημοσίευση από korgr » 13 Οκτ 2010 20:04

nbc έγραψε:Όχι βέβαια... Εκεί ποντάρω!
:lol: :lol: :lol:

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

e-mail verify πρόβλημμα!

Δημοσίευση από fafos » 13 Οκτ 2010 21:14

korgr έγραψε:
:lol: :lol: :lol:
esy (_|_)gere na pas na grapseis sta joomla kai sta flash... oxo apo do... :lol:
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

abeautifulmind
Δημοσιεύσεις: 319
Εγγραφή: 02 Μάιος 2010 18:04

e-mail verify πρόβλημμα!

Δημοσίευση από abeautifulmind » 13 Οκτ 2010 21:21

nbc τα δοκίμασα κατά γράμμα και πάλι
Warning: mail() [function.mail]: Failed to connect to mailserver at "smtp.tellas.gr" port 25, verify your "SMTP" and "smtp_port" setting in php.ini or use ini_set() in C:\wamp\www\a.php on line 13
Θα τα σπάσω όλα :evil:

η θα το ρίξω στα τσίπουρα :pint: :D

plz help

ένας μου είπε οτι με την mail function της php δεν χρειάζεται να ορίσεις smtp και τα σχετικά
γίνεται?

Βασικά ρε παιδιά εγω θέλω με έναν τρόπο όταν κάνει register ο χρήστης στο site που φτιάχνω
να του στέλνω ενα confirmation mail να κάνει click και τα στοιχεία από ένα πίνακα sql temp_users π.χ. να περνάνε στον πίνακα με τους confirm_users π.χ. και από τον temp_users να σβήνονται.

το scipt το βρήκα όπως αναφέρω και στην αρχή του post εδώ

http://phpeasystep.com/phptu/24.html

δεν εχω αλλάξει τίποτα μόνο το php.ini εχω κάνει αλλαγες
:hammer:

πήρα στην tellas μου είπανε εξερχομενα smtp.tellas.gr εισερχόμενα pop.tellas.gr
και το php.ini μου


[mail function]
; For Win32 only.
; http://php.net/smtp
SMTP = "smtp.tellas.gr"
; http://php.net/smtp-port
smtp_port = 25

; For Win32 only.
; http://php.net/sendmail-from
sendmail_from = "abeautiful@tellas.gr"
που είναι το λάθος? :evil:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος abeautifulmind την 21 Φεβ 2011 18:29, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες