Φόρμά υποβολή ενδιαφέροντος

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
kala
Δημοσιεύσεις: 97
Εγγραφή: 19 Σεπ 2010 11:11
Τοποθεσία: GR
Επικοινωνία:

Φόρμά υποβολή ενδιαφέροντος

Δημοσίευση από kala » 12 Οκτ 2010 00:15

Έχω τη παρακάτω φόρμα οπού είναι για υποβολή ενδιαφέροντος σε html .
<form id="form1" name="form1" method="post" action="">

<table width="500" border="1" align="center">
<tr>
<th scope="row" align="left" >Eισάγετε τη Διαδρομή του Λογότυπου&nbsp;</h6></th>
<td><input name="url" type="text" id="url" value="http://domainname/img/όνομα αρχείου.jpg" size="40" maxlength="255">
<br />
&nbsp;</td>
</tr>
<tr>
<th scope="row" align="left">Επωνυμία Επιχείρησης&nbsp;</th>
<td> <input type="text" value="Επωνυμία Επιχείρησης" size="40" /><br />
&nbsp;</td>
</tr>
<tr>
<th scope="row" align="left">Υπεύθυνος επικοινωνίας&nbsp;</th>
<td> <input type="text" value="Υπεύθυνος επικοινωνίας " size="40" /><br />
&nbsp;</td>
</tr>
<tr>
<th scope="row" align="left">Επαγγελματική διεύθυνση&nbsp;</th>
<td> <input type="text" value="Επαγγελματική διεύθυνση " size="40" /><br />
&nbsp;</td>
</tr>
<tr>
<th scope="row" align="left">Γραψε τη διευθυνση σου&nbsp;</th>
<td> <input type="text" value="πόλη ,ΤΚ ,Οδός , αριθμός " size="40" /><br />
&nbsp;</td>
</tr>
<tr>
<th scope="row" align="left">Τηλέφωνο επικοινωνίας&nbsp;</th>
<td> <input type="text" value="+30." size="40" /><br />
&nbsp;</td>
</tr>
<tr>
<th scope="row" align="left">E-mail </th>
<td> <input type="e-mail" value="test@otenet.gr" size="40" /><br />
&nbsp;</td>
</tr>
<tr>
<th scope="row" align="left">Γράψετε 50 λέξεις για οτι κρινεται αναγκαιο για την επιχείρηση.&nbsp;</th>
<td> <textarea name="textarea" cols="38" rows="10" tabindex="50" >Κείμενο / Περιγραφή (50 λέξης )</textarea><br/>
&nbsp;</td>
</tr>
<tr>
<th scope="row" align="left">web link αρχική σελίδα σας&nbsp;</th>
<td> <input type="text" name="url" maxlength="255" value="http://" size="40"><br />
&nbsp;</td>
</tr>
<tr>
<th scope="row">&nbsp;</th>
<td><input type="submit" name="submit" value="Υποβολή" />
&nbsp;</td>
</tr>
</table>

</form>

Μπορεί να το παράκανα με τη παρουσίαση άλλα για μένα αυτό είναι δευτερεύον .
Θέλω να κατασκευάσω ένα php αρχείο :
1. Οπού να ορίζω όλα τα πεδία της φόρμας ως υποχρεωτικά.
2. Μέτα από τη υποβολή αρχικά να πηγαίνει στο χρήστη ένα e-amil οπού να τον ενημερώνει για το κόστος και τον τρόπο εξόφλησης του .
3. Ταυτόχρονα με τα δυο παραπάνω θα ήθελα να εισαγoντε και η έγραφες σε ένα πινάκα σε μια database . :oops:
Αναμένω τη βοήθεια σας .

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Φόρμά υποβολή ενδιαφέροντος

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 12 Οκτ 2010 16:03

Πολύ γενικά.

1) στο σημείο όπου "μαζεύεις" τις μεταβλητές βάλε έλεγχο

Κώδικας: Επιλογή όλων

$url = $_POST&#91;"url"&#93;;
if &#40;!$url&#41; &#123;
 echo "Κάτι ξέχασες";
&#125;
else &#123;
συνέχεια
&#125;

2) χρειάζεσαι send mail function όπου στο To: θα βάζεις το $_POST["e-mail"];

Κώδικας: Επιλογή όλων

$to = $_POST&#91;"e-mail"&#93;;
$mail_sent = @mail&#40;$to, $subj, $msg, $headers&#41;;

3) αφού ξεμπερδέψεις με αυτά και εφόσον όλα πάνε καλά κάνεις ένα query

Κώδικας: Επιλογή όλων

INSERT INTO TABLE πίνακας VALUES &#40;'".$url."'&#41;
κ.λ.π. κ.λ.π.


Δυστυχώς είναι αρκετά αυτά που πρέπει να κάνεις για να γραφούν αναλυτικά σε ένα post.
Ξεκίνα σιγά σιγά και βλέπουμε όπου κολλήσεις.

kala
Δημοσιεύσεις: 97
Εγγραφή: 19 Σεπ 2010 11:11
Τοποθεσία: GR
Επικοινωνία:

Φόρμά υποβολή ενδιαφέροντος

Δημοσίευση από kala » 12 Οκτ 2010 16:27

Ευχάριστο για την ανταπόκριση :lol: !
1.Αυτα που έγραψες παραπάνω μπενουν στο ίδιο το αρχείο ή σε άλλο αρχείο οπός ζήτω στο στο δικό μου άρθρο.
2.Η γλωσσά που μου εγραψες ειναι php or javαscript.
:wink: Αναμένω της διευκρίνησης

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Φόρμά υποβολή ενδιαφέροντος

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 12 Οκτ 2010 16:34

- Σε όποιο αρχείο θέλεις.
Και αμέσως μετά το </form> μπορούν να μπούν (αλλά βέβαια το αρχείο θα γίνει τεράστιο) και σε άλλο αρχείο μπορούν να μπούν, αρκεί να το δηλώσεις στο action του form.
Κάνε οτι σε βολεύει.

- Αμιγώς php.

kala
Δημοσιεύσεις: 97
Εγγραφή: 19 Σεπ 2010 11:11
Τοποθεσία: GR
Επικοινωνία:

Φόρμά υποβολή ενδιαφέροντος

Δημοσίευση από kala » 13 Οκτ 2010 00:26

Καλησπέρα τελικός το script κείμενο δεν λειτουργοί ίσος θα χρειαστεί να σκεφτούμε κάτι άλλο. :question:

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Φόρμά υποβολή ενδιαφέροντος

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 13 Οκτ 2010 09:08

Κώδικας: Επιλογή όλων

<th scope="row" align="left">Γράψετε 50 λέξεις για οτι κρινεται αναγκαιο για την επιχείρηση.&nbsp;</th>
<td> <textarea name="textarea" cols="38" rows="10" tabindex="50" >Κείμενο / Περιγραφή &#40;50 λέξης &#41;</textarea><br/>
&nbsp;</td> 
Αυτό εννοείς;
Τι πρόβλημα σου παρουσιάζει;

kala
Δημοσιεύσεις: 97
Εγγραφή: 19 Σεπ 2010 11:11
Τοποθεσία: GR
Επικοινωνία:

Φόρμά υποβολή ενδιαφέροντος

Δημοσίευση από kala » 13 Οκτ 2010 11:34

Αναφερόμουν στα παραπάνω που μου έγραψες και τα ξαναγράφω.
1) στο σημείο όπου "μαζεύεις" τις μεταβλητές βάλε έλεγχο
κώδικας:
$url = $_POST["url"];
if (!$url) {
echo "Κάτι ξέχασες";
}
else {
συνέχεια
}



2) χρειάζεσαι send mail function όπου στο To: θα βάζεις το $_POST["e-mail"];
κώδικας:
$to = $_POST["e-mail"];
$mail_sent = @mail($to, $subj, $msg, $headers);



3) αφού ξεμπερδέψεις με αυτά και εφόσον όλα πάνε καλά κάνεις ένα query
κώδικας:
INSERT INTO TABLE πίνακας VALUES ('".$url."')
κ.λ.π. κ.λ.π.


Δυστυχώς είναι αρκετά αυτά που πρέπει να κάνεις για να γραφούν αναλυτικά σε ένα post.
Ξεκίνα σιγά σιγά και βλέπουμε όπου κολλήσεις.

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Φόρμά υποβολή ενδιαφέροντος

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 13 Οκτ 2010 11:41

Εννοείς οτι δεν βολεύει να μπούν όλα σε ένα αρχείο;

Για βοήθησέ με λίγο. :-?

kala
Δημοσιεύσεις: 97
Εγγραφή: 19 Σεπ 2010 11:11
Τοποθεσία: GR
Επικοινωνία:

Φόρμά υποβολή ενδιαφέροντος

Δημοσίευση από kala » 13 Οκτ 2010 12:01

Δεν δουλεύει στο scrit δηλαδή πατώντας submit η σελίδα γίνεται λευκή , τωρα αυτο μερικες φορές το λέμε ότι δεν συνδέονται σωστά .

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Φόρμά υποβολή ενδιαφέροντος

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 13 Οκτ 2010 12:18

kala έγραψε:Δεν δουλεύει στο scrit δηλαδή πατώντας submit η σελίδα γίνεται λευκή , τωρα αυτο μερικες φορές το λέμε ότι δεν συνδέονται σωστά .
Αν σου βγάζει ολόλευκη σελίδα σημαίνει οτι υπάρχει λάθος στο script.
Ενεργοποίησε το display_errors στο php.ini για να δείς τα μηνύματα που βγάζει.

Αν σου εμφανιζει html κάνε echo τις $_POST να δείς αν έρχονται και ποιές.

kala
Δημοσιεύσεις: 97
Εγγραφή: 19 Σεπ 2010 11:11
Τοποθεσία: GR
Επικοινωνία:

Φόρμά υποβολή ενδιαφέροντος

Δημοσίευση από kala » 13 Οκτ 2010 13:34

Πατώντας το submit που είναι στο html εμφανίζεται το pest.php(το αρχείο που έβαλα τον κωδικά που μου έδωσες) σε λευκή σελίδα. Τι μα κάνω τώρα ;

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Φόρμά υποβολή ενδιαφέροντος

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 13 Οκτ 2010 13:41

Εκανες αυτό με το php.ini;

Βάλε για αρχή στην σελίδα pest.php μόνο τον έλεγχο για τις $_POST και κάνε echo τις μεταβλητές.

Κώδικας: Επιλογή όλων

echo $url = $_POST&#91;"url"&#93;; 
Ασε το send mail και το insert για αργότερα.
Βήμα βήμα...

kala
Δημοσιεύσεις: 97
Εγγραφή: 19 Σεπ 2010 11:11
Τοποθεσία: GR
Επικοινωνία:

Φόρμά υποβολή ενδιαφέροντος

Δημοσίευση από kala » 13 Οκτ 2010 20:31

:arrow: Δεν κατανοώ τη είναι php.ini;

:arrow: Εμπας περίπτωση η τελευταία με τη παραλαγη "echo $url = $_POST["url"];" συνεχίζει να μου βγάζει λευκή σελίδα.
Και Προφανώς δεν μου βγάζει κάποιο άλλο μήνυμα.

:oops:

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Φόρμά υποβολή ενδιαφέροντος

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 13 Οκτ 2010 21:16

Το php.ini είναι το αρχείο που περιέχει τον τρόπο που λειτουργεί η php για να στο πω με απλά λόγια. Συνήθως βρίσκεται μέσα στο φάκελο εγκατάστασης της php.

Εκεί μέσα μαζί με όλα τα άλλα έχει μια παράμετρο που λέει display_errors=Off ή On.
Βάζοντάς το On σου εμφανίζει μηνύματα λάθους ώστε να ξέρεις τι πάει στραβά.

Εσύ τρέχεις την εφαρμογή σε server κάποιας εταιρείας που σου κάνει host;
Στον υπολογιστή σου;
Σε υπολογιστή της εταιρείας που δουλεύεις;
Που;
Εχεις πρόσβαση εκεί;

Από τη στιγμή που σου βγάζει λευκή σελίδα (χωρίς γραφικά, buttons, links κ.λ.π.) σημαίνει οτι κάπου υπάρχει λάθος με το script. Πολύ πιθανό να μην "ολοκληρώνεται" σωστά το script.
Κάποιο ξεχασμένο/παραπανίσιο } για παράδειγμα. Η κάποιο "
Η κάποιο ;

Αν δεν μπορείς να ενεργοποιήσεις το display_errors πρέπει να ψάξεις πολύ προσεκτικά όλο το script.


Υ.Γ. καλό θα ήταν να μάθεις κάποια βασικά πράγματα για το πως λειτουργούν η php, η mysql και ο Apache.

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Φόρμά υποβολή ενδιαφέροντος

Δημοσίευση από fafos » 13 Οκτ 2010 21:35

me wamp douleueis?
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες