πρόβλημα εισαγωγής εικόνας μέσα στο $message

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
scor
Δημοσιεύσεις: 82
Εγγραφή: 19 Ιουν 2010 02:10

πρόβλημα εισαγωγής εικόνας μέσα στο $message

Δημοσίευση από scor » 18 Οκτ 2010 10:15

Καλημέρα επανέρχομαι με νέο πρόβλημα που μου έχει βγάλει τη πίστη ..

έχω 2 αρχεία php .. το ένα έχει την φόρμα και το άλλο είναι το sendmail.php

στο αναθεματισμένο sendmail.php θέλω όταν πηγαίνει το μήνυμα στο προορισμό του να περιλαμβάνει και ένα λογότυπο..

εκεί που ορίζουμε το $message όπου λέμε τα λόγια (μπλα μπλα ....)θέλω να φαίνεται και ένα logo..
δε μπορώ να καταλάβω τι κάνω λάθος έχω δοκιμάσει, όλους τους συνδυασμούς με το img src με μονά/διπλά quotes, με slash/backslash, να ορίσω την εικόνα σαν μεταβλητή μέσα από τη φόρμα και να τη τραβήξω μέσα στο $message, να την ορίσω μέσα στην php σαν $image="http://www.....";
$image="//localhost/www...";
$image="/images/logo.png";

και μετά να την τραβήξω σαν $image αλλά τίποτε..

αν κάποιος μπορεί να μου δώσει κάποιο στοιχείο ή αν βλέπει το λάθος που κάνω να μου το πεί..
ευχαριστώ

nbc
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 526
Εγγραφή: 05 Σεπ 2009 20:12
Επικοινωνία:

πρόβλημα εισαγωγής εικόνας μέσα στο $message

Δημοσίευση από nbc » 18 Οκτ 2010 11:43

Εξ' ορισμού, και βάσει του standard, τα mails στέλνονται ως text/plain με charset US-ASCII (7bit). Για να αλλάξεις κάτι από αυτά θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις την παράμετρο headers της mail().

Κώδικας: Επιλογή όλων

$headers = "MIME-Version: 1.0\r\n".
           "Content-Type: text/html; charset=\"UTF-8\"\r\n".
           "Content-Transfer-Encoding: 8bit";
- Η 1η γραμμή χρησιμοποιείται οποτεδήποτε "ξεφεύγουμε" από το standard
- Η 2η ορίζει ότι το message είναι html με το συγκεκριμένο charset (βάζεις ISO αν θέλεις)
- Η 3η ορίζει ότι το charset μας είναι 8μπιτο

Με αυτά μπορείς να στείλεις html και να ενθέσεις εικόνες κατά τα γνωστά (όπως θα τη βάζαμε σε δημόσια html σελίδα).

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

πρόβλημα εισαγωγής εικόνας μέσα στο $message

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 18 Οκτ 2010 13:09

Μία παρατήρηση, η εικόνα που θα σταλεί πρέπει να γίνει upload.
Νομίζω πως δεν μπορεί να σταλθεί εικόνα που βρίσκεται έξω από τον server ακόμα κι αν αυτός βρίσκεται "τοπικά" στο pc μας.

nbc διόρθωσε με αν κάνω λάθος.

scor
Δημοσιεύσεις: 82
Εγγραφή: 19 Ιουν 2010 02:10

πρόβλημα εισαγωγής εικόνας μέσα στο $message

Δημοσίευση από scor » 18 Οκτ 2010 13:23

ευχαριστώ πολύ φίλε μου δουλεύει άψογα..

εγώ στο header μου είχα μόνο τις 2 πρώτες γραμμές..

ευχαριστώ και πάλι.
------------------------------------------------------------------------------
ναι το φαντάστηκα και το ανέβασα μέσω imageshack ...

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης