Date format issue

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
netpumber
Δημοσιεύσεις: 103
Εγγραφή: 08 Μαρ 2009 19:06

Date format issue

Δημοσίευση από netpumber » 22 Οκτ 2010 13:22

Καλημέρα σας.

Εχω αυτό το query

$sql = "INSERT INTO users (username , password , last_login ) VALUES ('{$user}',md5('{$password}'), '{$today}')";

η $today δηλωνεται έτσι

$today = date("j-n-Y");

Μετά την εκτέλεσή του στη βάση δεδομένων προστίθενται αυτά τα στοιχεία

1 test 098f6bcd4621d373cade4e832627b4f6 0000-00-00

Η πρώτη ερώτηση είναι γιατί η ημερομινία εμφανίζεται έτσι με μηδενικά. Και επίσης κάτι αλλο που παρατήρησα όσον αφορά το id είναι το εξής. Η πρώτη εγγραφή θα αποθηκευτεί με id = 1 . Αν πάω και τη σβήσω και ξανατρέξω το query η νέα εγγραφή θα έχει id = 2 παρ' όλο που έχω σβήσει την πρώτη. Πως γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις να ξαναμετράει απο την αρχή ;

Ευχαριστώ!

Άβαταρ μέλους
burnmind
Script Master
Δημοσιεύσεις: 954
Εγγραφή: 26 Σεπ 2009 02:14
Τοποθεσία: UK
Επικοινωνία:

Date format issue

Δημοσίευση από burnmind » 22 Οκτ 2010 14:00

Η ημερομηνία πρέπει να είναι στη μορφή YYYY-MM-DD.

Άρα:

Κώδικας: Επιλογή όλων

$today = date("Y-m-d");
Για το increment:

Κώδικας: Επιλογή όλων

ALTER TABLE 'name' auto_increment=1

Άβαταρ μέλους
Khronos
Δημοσιεύσεις: 754
Εγγραφή: 11 Δεκ 2006 14:43
Τοποθεσία: Ηράκλειο

Date format issue

Δημοσίευση από Khronos » 22 Οκτ 2010 15:18

Το auto increment δεν πρέπει να αλλάζει γιατί ίσως συνδέεται με άλλους πίνακες στη βάση. Εκτός κ αν μιλάμε καθαρά για testing.

netpumber
Δημοσιεύσεις: 103
Εγγραφή: 08 Μαρ 2009 19:06

Date format issue

Δημοσίευση από netpumber » 22 Οκτ 2010 15:19

Σε ευχαριστώ πολύ αλλα γιατί δεν μπορώ να φέρω την ημερομινιά στην μορφή "ημέρα-μήνας-έτος" ;

Άβαταρ μέλους
Khronos
Δημοσιεύσεις: 754
Εγγραφή: 11 Δεκ 2006 14:43
Τοποθεσία: Ηράκλειο

Date format issue

Δημοσίευση από Khronos » 22 Οκτ 2010 15:41

Εσύ μπορείς να την εμφανίζεις όπως θέλεις, αλλά για να τη βάλεις στη βάση πρέπει να είναι στη μορφή που σου είπε ο burNMind.

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Date format issue

Δημοσίευση από fafos » 22 Οκτ 2010 16:46

thn date sthn vash thn dinoume panta eite se morfh YYYY-MM-DD eite se morfh unix timestamp...

auto to kanoume dioti mporoume na thn epeksergastoume me alles functions ths php eite na tis taxinomhsoume...

paradeigmata:

1. exeis kapoia arthra kai thes na ta emfanizeis apo to palaiotero pros to neotero...

an ta exeis me hmeromhnies style: 02-10-2010, 02-09-2011 tha vlepei san palaioterh thn 02-09-2011 afou san arithmos einai mikroteros apo ton 02-10-2010 eno ta 2010-10-02, 2011-09-02 taxinomountai ortha...

2. thes na emfaniseis ta arthra me hmeromhnies metaxy 10/10/2005 kai 10/10/2010... an den ta exeis me kanonikh hmeromhnia date (YYYY-MM-DD) tha sou gyrisei asxeta apotelesmata kata 99%


kai alla polla..
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

Άβαταρ μέλους
cpulse
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1527
Εγγραφή: 21 Μαρ 2006 19:30
Τοποθεσία: Αθήνα village
Επικοινωνία:

Date format issue

Δημοσίευση από cpulse » 26 Οκτ 2010 01:34

Σχετικά με το date.. είμαι 99.9% σίγουρος οτι κάτι γίνεται που δεν το χεις προσέξει. Κάνε tests στα ενδιάμεσα βήματα και κάπου θα το βρείς το λάθος. Καμιά φορά μπορεί να είναι και ένα απλό ορθογραφικό.

---
burNMind έγραψε:Για το increment:

Κώδικας: Επιλογή όλων

ALTER TABLE 'name' auto_increment=1
Αν υπάρχουν άλλα δεδομένα και αλλάξεις το auto-increment έτσι μπορεί να γίνει μπλέξιμο. Αν το field id είναι primary field αυτό σημαίνει οτι οι τιμές είναι και unique. Δηλαδή αν υπάρχει ήδη εγγραφή με id 1 και πας να βάλεις νέα εγγραφή με το ίδιο id, θα βγάλει error ή έστω θα ακυρώσει την νέα εγγραφή.

Ή σβήσε το auto increment εντελώς, ή σβήσε όλο τον πίνακα για να μην έχεις τέτοια προβλήματα με

Κώδικας: Επιλογή όλων

TRUNCATE TABLE `users`
ή άστω έτσι. Για να τελειώσουν τα ids πρέπει να μπει ο μισός πληθυσμός του κόσμου :) (στα παλιά 32bit μηχανήματα το max integer φτάνει στο 2δις).

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης