Προβλημα εγκαταστασης php. HELP!!!

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
stavroula_apo
Δημοσιεύσεις: 121
Εγγραφή: 18 Σεπ 2010 03:12

Προβλημα εγκαταστασης php. HELP!!!

Δημοσίευση από stavroula_apo » 24 Οκτ 2010 10:17

δε μ τρεχει η php... ενω στο monitor τ apache λεει apache/2.2.15(win32)php/5.2.13 π σημαινει οτι εχει συνδεθει οταν χτυπαω localhost/index.php για να δω αν τρεχει, λεει
Not Found
The requested URL /index.php was not found on this server.
Τι φταιει?

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Προβλημα εγκαταστασης php. HELP!!!

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 25 Οκτ 2010 13:01

Αυτό ακριβώς που σου λέει το μήνυμα.
Οτι το αρχείο index.php δεν υπάρχει μέσα στο root folder του apache (πιθανότατα htdocs) αλλά είναι κάπου αλλού.
Είτε έξω από το root folder είτε μέσα σε κάποιο άλλο folder.

Οπότε δεν έχει σχέση με την php. Το συγκεκριμένο μήνυμα τουλάχιστον.
Αν ο apache έβλεπε το αρχείο αλλά δεν έτρεχε η php θα σου έβγαζε το γνωστό box για Ανοιγμα με... ή αποθήκευση ως...
Κι αυτό γιατί ο apache δεν θα ήξερε με ποιό τρόπο να "ανοίξει" το αρχείο.

stavroula_apo
Δημοσιεύσεις: 121
Εγγραφή: 18 Σεπ 2010 03:12

Προβλημα εγκαταστασης php. HELP!!!

Δημοσίευση από stavroula_apo » 29 Οκτ 2010 18:30

το αρχειο index.php το εχω ακριβως εδω C:\Program Files (x86)\Apache Software Foundation\Apache2.2\htdocs...

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Προβλημα εγκαταστασης php. HELP!!!

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 29 Οκτ 2010 21:34

Το μήνυμα πάντως είναι ξεκάθαρο. Δεν βρίσκει το αρχείο στο path που δηλώνεις.
Κάνε το εξής. Ανοιξε το αρχείο που έχεις, γράψε κάτι μετά το <body>, αποθήκευσέ το ως html και ξαναδοκίμασε.

Με την ευκαιρία, τι είναι το x86 [Program Files (x86)];
Ετσι στο δείχνει από Windows;
Μήπως έχεις στήσει κανένα wampp, xampp και σία;

Άβαταρ μέλους
dva_dev
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3790
Εγγραφή: 16 Σεπ 2005 01:32
Επικοινωνία:

Προβλημα εγκαταστασης php. HELP!!!

Δημοσίευση από dva_dev » 29 Οκτ 2010 22:22

Apostolis_38 έγραψε:Με την ευκαιρία, τι είναι το x86 [Program Files (x86)];
Αν σε 64bit windows εγκαταστήσεις 32bit εφαρμογές, αυτές δεν μπαίνουν στο program files αλλά στο Program Files (x86).
Αν δεις κάποια default εγκατάσταση, υπάρχει τόσο ο IE(x64), όσο και ο IE(x32), στους δύο αυτούς φακέλους.

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Προβλημα εγκαταστασης php. HELP!!!

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 29 Οκτ 2010 22:31

Μάλιστα.
Θένκ γιου μαν.

stavroula_apo
Δημοσιεύσεις: 121
Εγγραφή: 18 Σεπ 2010 03:12

Προβλημα εγκαταστασης php. HELP!!!

Δημοσίευση από stavroula_apo » 29 Οκτ 2010 23:26

δημιουργω σε ενα εγγραδο κειμενου το εξης:
<?php
phpinfo();
?>
το αποθηκευω ως index.php και το τοποθετω εκει π σ ειπα.

stavroula_apo
Δημοσιεύσεις: 121
Εγγραφή: 18 Σεπ 2010 03:12

Προβλημα εγκαταστασης php. HELP!!!

Δημοσίευση από stavroula_apo » 29 Οκτ 2010 23:35

οχι. το μονο π εχω εγκαταστησει ειναι mysql, apache και php και κανοντας αυτο π σ ανεφερα παραπανω για να δω αν δουλευει η php, δεν μ βγαζει αυτο π πρεπει αλλα αυτο π σ λεω.

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Προβλημα εγκαταστασης php. HELP!!!

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 30 Οκτ 2010 10:24

Ok.
Σαν απλό html file στο τρέχει;
Κάνε αυτό που σου είπα για να σιγουρευτούμε.

stavroula_apo
Δημοσιεύσεις: 121
Εγγραφή: 18 Σεπ 2010 03:12

Προβλημα εγκαταστασης php. HELP!!!

Δημοσίευση από stavroula_apo » 30 Οκτ 2010 11:20

εννοεις να δημιουργησω ενα html αρχειο κ να το βαλω μεσα στο htdocs?
υπαρχει ηδη ενα html αρχειο index.html εκει κ τρεχοντας μ βγαζει it works

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Προβλημα εγκαταστασης php. HELP!!!

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 30 Οκτ 2010 12:29

Περίεργο αυτό που αναφέρεις.
Γιατί όπως σου είπα το μήνυμα που βγάζει είναι καθαρά μήνυμα για λάθος path.

Κάνε το εξής:
Κάνε edit το index.html, αφαίρεσε το It Works! και ότι άλλο πιθανόν έχει ανάμεσα στα

Κώδικας: Επιλογή όλων

<body></body>
και ξανατρέξε το αρχείο.
Θα πρέπει τώρα να σου δείξει ότι υπάρχει μέσα στο htdocs.
Φακέλους και αρχεία.

Βρές το index.php, κάνε κλίκ επάνω του και πόσταρε το αποτέλεσμα.

stavroula_apo
Δημοσιεύσεις: 121
Εγγραφή: 18 Σεπ 2010 03:12

Προβλημα εγκαταστασης php. HELP!!!

Δημοσίευση από stavroula_apo » 30 Οκτ 2010 13:30

ο htdocs κανονικα ποια αρχεια πρεπει να περιεχει απο τη στιγμη π θα γινει η εγκατασταση τ apache?

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Προβλημα εγκαταστασης php. HELP!!!

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 31 Οκτ 2010 10:05

Μόνο το index.htm
Αυτό που σου βγάζει το It Works!

Εσένα ποιά αρχεία σου δείχνει;

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Προβλημα εγκαταστασης php. HELP!!!

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 31 Οκτ 2010 11:53

Στο έδειξε το index.php;
Το έκανες κλίκ;
Τι έκανε;

stavroula_apo
Δημοσιεύσεις: 121
Εγγραφή: 18 Σεπ 2010 03:12

Προβλημα εγκαταστασης php. HELP!!!

Δημοσίευση από stavroula_apo » 31 Οκτ 2010 12:00

ωραια... αυτο μονο. κ το index.php π το εχω βαλει εγω μεσα. δε μπορω να κτλβ τι μπορει να φταιει...

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες