Parse error σε if

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
netpumber
Δημοσιεύσεις: 103
Εγγραφή: 08 Μαρ 2009 19:06

Parse error σε if

Δημοσίευση από netpumber » 01 Νοέμ 2010 10:19

Καλημέρα σας ! Έχω αυτόν τον κώδικα php και μου βγάζει Parse error στην γραμμή 115

Κώδικας: Επιλογή όλων

	$query =  "SELECT * FROM users";
	$q = mysql_query($query)
	
	if ($r = mysql_query($query)){

        while ($row = mysql_fetch_array($r)){

				echo "<tr><td class="TrConf">&#123;$row&#91;'username'&#93;&#125;</td><td class="TrConf" align="center"><a href="&#123;$_SERVER&#91;'PHP_SELF'&#93;&#125;?action=delete&id=&#123;$row&#91;'id'&#93;&#125;" >  
				&#91;Διαγραφή&#93;</a> <a href="&#123;$_SERVER&#91;'PHP_SELF'&#93;&#125;?action=edit&id=&#123;$row&#91;'id'&#93;&#125;" > &#91;Επεξεργασία&#93;</a></td>";
			
		&#125;
	&#125;
Η γραμμή 115 είναι η if ($r = mysql_query($query)){

Δεν μπορώ να εντοπίσω το λάθος.. Είναι ο μόνος κώδικας μέσα στο αρχείο μαζί με το κώδικα για τη σύνδεση στη βάση δεδομένων..

Ευχαριστώ!

Άβαταρ μέλους
greekbytes
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 2438
Εγγραφή: 15 Νοέμ 2002 15:42
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

Parse error σε if

Δημοσίευση από greekbytes » 01 Νοέμ 2010 11:33

Δεν χρειάζεται να τρέξεις 2 φορές τη mysql_query. Με τη mysql_num_rows μπορείς να τσεκάρεις αν φέρνει rows και πόσα..

Άλλαξε τις γραμμές αυτές

Κώδικας: Επιλογή όλων

if &#40;$r = mysql_query&#40;$query&#41;&#41;&#123;
   while &#40;$row = mysql_fetch_array&#40;$r&#41;&#41;&#123; 
με..

Κώδικας: Επιλογή όλων

if &#40;mysql_num_rows&#40;$q&#41;&#41;&#123;
   while &#40;$row = mysql_fetch_array&#40;$q&#41;&#41;&#123; 

Άβαταρ μέλους
cherouvim
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3137
Εγγραφή: 13 Ιούλ 2005 22:56
Τοποθεσία: Athens, Greece
Επικοινωνία:

Parse error σε if

Δημοσίευση από cherouvim » 01 Νοέμ 2010 11:34

Στο echo πρέπει να κάνεις escape τα quotes ("). Δηλαδή αντί για:

Κώδικας: Επιλογή όλων

echo "<tr><td class="TrConf">&#123;...
γράψε:

Κώδικας: Επιλογή όλων

echo "<tr><td class=\"TrConf\">&#123;...

netpumber
Δημοσιεύσεις: 103
Εγγραφή: 08 Μαρ 2009 19:06

Parse error σε if

Δημοσίευση από netpumber » 01 Νοέμ 2010 14:13

Ακόμα και έτσι το ίδιο σφάλμα μου γυρνάει

Κώδικας: Επιλογή όλων

	$query =  "SELECT * FROM users";
	$q = mysql_query&#40;$query&#41;
	
	if &#40;mysql_num_rows&#40;$q&#41;&#41;&#123;
   
   		while &#40;$row = mysql_fetch_array&#40;$q&#41;&#41;&#123; 

				echo "<tr><td class=\"TrConf\">&#123;$row&#91;'username'&#93;&#125;</td><td class=\"TrConf\" align=\"center\"><a href=\"&#123;$_SERVER&#91;'PHP_SELF'&#93;&#125;?action=delete&id=&#123;$row&#91;'id'&#93;&#125;\" >  
				&#91;Διαγραφή&#93;</a> <a href=\"&#123;$_SERVER&#91;'PHP_SELF'&#93;&#125;?action=edit&id=&#123;$row&#91;'id'&#93;&#125;\" > &#91;Επεξεργασία&#93;</a></td>";
			
		&#125;
	&#125;
	

Άβαταρ μέλους
cpulse
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1527
Εγγραφή: 21 Μαρ 2006 19:30
Τοποθεσία: Αθήνα village
Επικοινωνία:

Parse error σε if

Δημοσίευση από cpulse » 01 Νοέμ 2010 14:22

$q = mysql_query($query)
Λείπει ένα ; στο τέλος

netpumber
Δημοσιεύσεις: 103
Εγγραφή: 08 Μαρ 2009 19:06

Parse error σε if

Δημοσίευση από netpumber » 01 Νοέμ 2010 14:30

Αχαχαχα κοίτα να δείς.. Δεν έφτεγε τίποτα απο τα άλλα απλά ένα ; Τι να πεις.. Καμια φορά είναι να τρελένεσαι.

Άβαταρ μέλους
cpulse
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1527
Εγγραφή: 21 Μαρ 2006 19:30
Τοποθεσία: Αθήνα village
Επικοινωνία:

Parse error σε if

Δημοσίευση από cpulse » 01 Νοέμ 2010 21:19

Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες :)

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

Parse error σε if

Δημοσίευση από korgr » 02 Νοέμ 2010 06:10

cpulse έγραψε:Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες :)
+1 :)

Άβαταρ μέλους
cherouvim
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3137
Εγγραφή: 13 Ιούλ 2005 22:56
Τοποθεσία: Athens, Greece
Επικοινωνία:

Parse error σε if

Δημοσίευση από cherouvim » 02 Νοέμ 2010 08:55

netpumber έγραψε:Αχαχαχα κοίτα να δείς.. Δεν έφτεγε τίποτα απο τα άλλα απλά ένα ;
Το επιβεβαίωσες αυτό;

netpumber
Δημοσιεύσεις: 103
Εγγραφή: 08 Μαρ 2009 19:06

Parse error σε if

Δημοσίευση από netpumber » 04 Νοέμ 2010 15:12

Ναι ναι το επιβεβαίωσα... :P

Άβαταρ μέλους
cherouvim
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3137
Εγγραφή: 13 Ιούλ 2005 22:56
Τοποθεσία: Athens, Greece
Επικοινωνία:

Parse error σε if

Δημοσίευση από cherouvim » 04 Νοέμ 2010 15:15

Οπότε γύρισες τα:

Κώδικας: Επιλογή όλων

echo "<tr><td class=\"TrConf\">&#123;...
πίσω σε:

Κώδικας: Επιλογή όλων

echo "<tr><td class="TrConf">&#123;...
και δουλεύει;

Άβαταρ μέλους
dva_dev
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3790
Εγγραφή: 16 Σεπ 2005 01:32
Επικοινωνία:

Parse error σε if

Δημοσίευση από dva_dev » 04 Νοέμ 2010 16:59

Αυτό είναι άλλο λάθος. Το προηγούμενο λύθηκε με το ;

kalogeros
Δημοσιεύσεις: 16
Εγγραφή: 10 Σεπ 2007 17:31

Parse error σε if

Δημοσίευση από kalogeros » 04 Νοέμ 2010 19:51

Επίσης η if και η while θέλουν διπλό = για να μπορέσουν να κανουν έλεγχο

δηλαδή if ($r == mysql_query($query))
και while ($row == mysql_fetch_array($r))

Άβαταρ μέλους
cpulse
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1527
Εγγραφή: 21 Μαρ 2006 19:30
Τοποθεσία: Αθήνα village
Επικοινωνία:

Parse error σε if

Δημοσίευση από cpulse » 04 Νοέμ 2010 20:34

kalogeros έγραψε:Επίσης η if και η while θέλουν διπλό = για να μπορέσουν να κανουν έλεγχο

δηλαδή if ($r == mysql_query($query))
και while ($row == mysql_fetch_array($r))
Όχι.. αυτό καλά το κάνει.

Assignment κάνει, όχι compare. Απλά μετά το assignment το αποτέλεσμα κάνει cast σε boolean και το αποτέλεσμα λαμβάνεται σαν condition στα if και while.

Ωραία φράση ε; 8 λέξεις αγγλικές και 16 ελληνικές :)

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

Parse error σε if

Δημοσίευση από korgr » 05 Νοέμ 2010 12:28

cpulse έγραψε:Assignment κάνει, όχι compare. Απλά μετά το assignment το αποτέλεσμα κάνει cast σε boolean και το αποτέλεσμα λαμβάνεται σαν condition στα if και while.

Ωραία φράση ε; 8 λέξεις αγγλικές και 16 ελληνικές :)
Αυτά είναι ωραία greeklish :)

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες