Πίνακες σε php??

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
neri7
Δημοσιεύσεις: 10
Εγγραφή: 16 Οκτ 2010 20:27

Πίνακες σε php??

Δημοσίευση από neri7 » 02 Νοέμ 2010 21:34

Καλησπέρα παιδιά. Προσπαθω να βάλω έναν πίνακα μέσα σε μια εφαρμογή php και μέσα σε κάποια κελιά να εμφανίζω ορισμένα αποτελέσματα που θέλω αλλά δεν γίνεται. Μου βγάζει λάθος σε κάποιες γραμμές του κώδικα για τον πίνακα. Καταρχήν γίνεται αυτό ή προσπαθώ άδικα. Κι αν γίνεται πως?
Ευχαριστώ πολύ!

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Πίνακες σε php??

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 02 Νοέμ 2010 21:41

Γίνετε αλλά αυτά που λες είναι πολύ γενικά.
Αν δεν βάλεις τον κώδικα που έχεις και τι σφάλματα σου βγάζει...

neri7
Δημοσιεύσεις: 10
Εγγραφή: 16 Οκτ 2010 20:27

Πίνακες σε php??

Δημοσίευση από neri7 » 02 Νοέμ 2010 23:01

Αυτός είναι ο κώδικας:
</head>

<body>
<?php
//Create a connection to MySQL and select "my_db" database
$con = mysql_connect("localhost","root","123456")
or die( 'Could not connect to DB: ' . mysql_error() );
mysql_select_db("test", $con) or die( mysql_error() );
mysql_query("SET NAMES 'utf8'", $con);

$query = "SELECT DATE,START_TIME,END_TIME,RID FROM MOVIE_ROOM where DATE='14/7'";
$result = mysql_query($query) or die(mysql_error());


while ($rows = mysql_fetch_array($result))
{
<table width="764" height="234" border="14"> *****
<tr>
<td width="231" class="MESI"><h2>DATES</h2></td> *****
<td width="115" class="mes"><h2>DATE</h2></td> *****
<td width="148" class="mes"><h2>START TIME</h2></td> *****
<td width="127" class="mes"><h2>END TIME</h2></td> *****
<td width="127" class="mes"><h2>ROOM</h2></td> *****
</tr>
<tr>
<td class="MESI">MONDAY</td> *****
<td class="mes">&nbsp;</td>
<td class="mes">&nbsp;</td>
<td class="mes">&nbsp;</td>
<td class="mes">&nbsp;</td>
</tr>
<tr>
<td class="MESI">TUESDAY</td> ******
<td class="mes">&nbsp;</td>
<td class="mes">&nbsp;</td>
<td class="mes">&nbsp;</td>
<td class="mes">&nbsp;</td>
</tr>
<tr>
<td class="MESI">WEDNESDAY</td> ******
<td class="mes"><?php echo ($rows["DATE"]); ?></td>
<td class="mes"><?php echo ( $rows["START_TIME"]); ?></td>
<td class="mes"><?php echo ( $rows["END_TIME"]); ?></td>
<td class="mes"><?php echo ( $rows["RID"]);?></td> *******
<tr>
<td class="MESI">THURSDAY</td>
<td class="mes">&nbsp;</td>
<td class="mes">&nbsp;</td>
<td class="mes">&nbsp;</td>
<td class="mes">&nbsp;</td>
</tr>
<tr>
<td class="MESI">FRIDAY</td>
<td class="mes">&nbsp;</td>
<td class="mes">&nbsp;</td>
<td class="mes">&nbsp;</td>
<td class="mes">&nbsp;</td>
</tr>
<tr>
<td class="MESI">SATURDAY</td>
<td class="mes">&nbsp;</td>
<td class="mes">&nbsp;</td>
<td class="mes">&nbsp;</td>
<td class="mes">&nbsp;</td>
</tr>
<tr>
<td class="MESI">SUNDAY</td>
<td class="mes">&nbsp;</td>
<td class="mes">&nbsp;</td>
<td class="mes">&nbsp;</td>
<td class="mes">&nbsp;</td>
</tr>
</table>


}
?>
</body>
</html>

Εκεί που έχω αστεράκια μου βγάζει λάθος....

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Πίνακες σε php??

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 02 Νοέμ 2010 23:42

neri7 έγραψε: <td class="mes"><?php echo ( $rows["RID"]);?></td> *******
Εδώ δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο λάθος.
Κοίταξε στη βάση σου αν όντως το πεδίο είναι το RID.

Στα υπόλοιπα δεν κάνεις κάποιο echo.
Οπότε πως θα στα δείξει;

Επίσης, πιθανολογώ οτι άδικα έχεις βάλει όλο το table μέσα στο loop, αλλά πιθανόν και να είναι σωστό.
Αναλόγως τι θέλεις να κάνεις.

Άβαταρ μέλους
Banavas
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1367
Εγγραφή: 21 Νοέμ 2004 20:25
Επικοινωνία:

Πίνακες σε php??

Δημοσίευση από Banavas » 03 Νοέμ 2010 21:28

Δοκίμασε κάτι τέτοιο

Κώδικας: Επιλογή όλων

 $query = "SELECT DATE,START_TIME,END_TIME,RID FROM MOVIE_ROOM where DATE='14/7'"; 
$result = mysql_query&#40;$query&#41; or die&#40;mysql_error&#40;&#41;&#41;; 

<table width="764" height="234" border="14"> 
<tr> 
<td width="231" class="MESI"><h2>DATES</h2></td> 
<td width="115" class="mes"><h2>DATE</h2></td> 
<td width="148" class="mes"><h2>START TIME</h2></td> 
<td width="127" class="mes"><h2>END TIME</h2></td> 
<td width="127" class="mes"><h2>ROOM</h2></td> 
</tr> 
while &#40;$rows = mysql_fetch_array&#40;$result&#41;&#41; 
&#123; 
<tr> 
<td width="231" class="MESI"> <? echo $rows&#91;'DATES'&#93;; ?> </td> 
<td width="115" class="mes"> <? echo $rows&#91;'DATE'&#93;; ?> </td> 
<td width="148" class="mes><? echo $rows&#91;'START TIME'&#93;; ?></td> 
<td width="127" class="mes"><? echo $rows&#91;'end time'&#93;; ?></td> 
<td width="127" class="mes"><? echo $rows&#91;room&#93;; ?></td> 
</tr>

&#125; 
?> 
</table> 

</body> 
</html> 
Happy coding....
Μάρκος
http://lasernet.gr

kalogeros
Δημοσιεύσεις: 16
Εγγραφή: 10 Σεπ 2007 17:31

Πίνακες σε php??

Δημοσίευση από kalogeros » 04 Νοέμ 2010 01:34

Κατ αρχήν έχεις έναν πίνακα με μήκος 764 και το αθροισμα των στηλών του πίνακα βγάζει άθροισμα 748 (231+115+148+127+127=748). Σίγουρα ΔΕΝ σου δημιουργεί αυτό το πρόβλημα, αλλά η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά :wink:

Βγάλε από τις echo τις παρενθέσεις και μέσα στις αγγύλες χρησιμοποίησε μονά αντί για διπλά εισαγωγικά, δηλαδή αντί για
echo ( $rows["RID"]);
γραψε
echo $rows['RID'];

edit: το query επιστρέφει αποτελέσματα; Το πεδίο DATE τι τύπου είναι;

neri7
Δημοσιεύσεις: 10
Εγγραφή: 16 Οκτ 2010 20:27

Πίνακες σε php??

Δημοσίευση από neri7 » 09 Νοέμ 2010 20:59

Το βρίκα παιδιά!! Ευχαριστώ πολύ!!
Μια εύκολη ερώτηση ακόμα. Θέλω να εμφανίσω καποια αποτελέσματα το ένα δίπλα στο άλλο με καποια απόσταση μεταξύ τους. Όταν βάζω το ένα echo διπλα στο άλλο μοθ ωγαζει τα αποτελέσματα κολλιτά. Με ποια εντολή αφήνς κενό?

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες