Oracle server

Συζητήσεις για την Oracle, Oracle Forms και Oracle Reports

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
kalogeros
Δημοσιεύσεις: 16
Εγγραφή: 10 Σεπ 2007 17:31

Oracle server

Δημοσίευση από kalogeros » 03 Νοέμ 2010 21:23

Παιδιά χρειάζομαι έναν oracle server για να φορτώσω μια βάση με χωρικά δεδομένα σε 11g. Επειδή δεν υπάρχουν χρήματα, μήπως ξέρετε κανέναν server που να είναι δωρεάν;

gvre
Δημοσιεύσεις: 990
Εγγραφή: 14 Οκτ 2010 11:34
Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρήτης
Επικοινωνία:

Oracle server

Δημοσίευση από gvre » 03 Νοέμ 2010 22:31

Γιατί δεν την κατεβάζεις από το site της Oracle;

kalogeros
Δημοσιεύσεις: 16
Εγγραφή: 10 Σεπ 2007 17:31

Oracle server

Δημοσίευση από kalogeros » 03 Νοέμ 2010 23:28

Φίλε gvre εαν εννοείς να κατεβάσω την 11g την έχω ήδη κατεβασμένη και εγκατεστημένη στο PC μου. Αυτό που θέλω είναι να βρω έναν oracle server για να ανεβάσω την βάση μου στον αέρα. Εκτός εάν μπορείς να μου πεις πως μπορω να το κανω αυτο από το PC μου (να μπορώ να συνδεθώ δηλαδή από οπουδήποτε μέσω της IP).

gvre
Δημοσιεύσεις: 990
Εγγραφή: 14 Οκτ 2010 11:34
Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρήτης
Επικοινωνία:

Oracle server

Δημοσίευση από gvre » 04 Νοέμ 2010 10:16

Δοκίμασε με port forwarding να δεις την oracle από κάποιο υπολογιστή εκτός σπιτιού.

kalogeros
Δημοσιεύσεις: 16
Εγγραφή: 10 Σεπ 2007 17:31

Oracle server

Δημοσίευση από kalogeros » 04 Νοέμ 2010 19:46

gvre έγραψε:Δοκίμασε με port forwarding να δεις την oracle από κάποιο υπολογιστή εκτός σπιτιού.
Έχω δοκιμάσει να κάνω port forwarding στο άλλο pc μου που τρέχει apache με wamp αλλά δεν τα κατάφερα. Γι' αυτό δεν θα ήθελα να ξαναμπλέξω γιατί θα σπάσω το PC από τα νεύρα μου.

gvre
Δημοσιεύσεις: 990
Εγγραφή: 14 Οκτ 2010 11:34
Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρήτης
Επικοινωνία:

Oracle server

Δημοσίευση από gvre » 05 Νοέμ 2010 09:22

Θέλεις να βλέπεις την Oracle ή κάποια web εφαρμογή που συνδέεται με Oracle;

kalogeros
Δημοσιεύσεις: 16
Εγγραφή: 10 Σεπ 2007 17:31

Oracle server

Δημοσίευση από kalogeros » 08 Νοέμ 2010 21:03

φτιάχνω μια android εφαρμογή, η οποία θα συνδέεται σε έναν server που τρέχει η oracle για να τραβάει δεδομένα. Το port forwarding προσπάθησα να το κάνω στο αλλο PC που τρέχει apache server με wamp αλλά δεν τα κατάφερα.

gvre
Δημοσιεύσεις: 990
Εγγραφή: 14 Οκτ 2010 11:34
Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρήτης
Επικοινωνία:

Oracle server

Δημοσίευση από gvre » 09 Νοέμ 2010 15:30

Το port forwarding θα το κάνεις στον router και όχι στο pc. O apache κλπ δεν έχουν σχέση με το πρόβλημα που έχεις. Κάτι άσχετο. Γιατί Oracle και όχι κάτι άλλο (πχ PostgreSQL);

kalogeros
Δημοσιεύσεις: 16
Εγγραφή: 10 Σεπ 2007 17:31

Oracle server

Δημοσίευση από kalogeros » 15 Νοέμ 2010 20:02

gvre δουλευω oracle γιατι εχω χωρικά δεδομένα και μόνο η oracle μπορεί να κάνει την δουλειά μου. Τώρα αντομετωπίζω αλλο πρόβλημα.

Έχω ένα pc στο οποίο έχω εγκατεστημένο το wamp για να το κάνω apache server και θέλω να συνδέσω την php με την oracle, η οποία είναι σε άλλο pc. Φορτώνω το php_oci8_11g αλλά όταν ξεκινάει ο apache παιρνώ το παρακάτω μήνυμα

PHP Startup: Unable to load dynamic library 'c:/wamp/....../php_oci8_11g.dll' - Δεν ήταν δυνατό να εντοπιστεί η καθορισμένη μονάδα.

Κοίταξα στον φάκελο που μου λέει και το αρχείο είναι κανονικά στη θέση του. Έχει κανένας ιδέα τι μπορεί να συμβαίνει;

gvre
Δημοσιεύσεις: 990
Εγγραφή: 14 Οκτ 2010 11:34
Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρήτης
Επικοινωνία:

Oracle server

Δημοσίευση από gvre » 15 Νοέμ 2010 20:19

kalogeros έγραψε:gvre δουλευω oracle γιατι εχω χωρικά δεδομένα και μόνο η oracle μπορεί να κάνει την δουλειά μου. Τώρα αντομετωπίζω αλλο πρόβλημα.
Υποστηρίζει και η Postgres με το PostGIS.
kalogeros έγραψε: Έχω ένα pc στο οποίο έχω εγκατεστημένο το wamp για να το κάνω apache server και θέλω να συνδέσω την php με την oracle, η οποία είναι σε άλλο pc. Φορτώνω το php_oci8_11g αλλά όταν ξεκινάει ο apache παιρνώ το παρακάτω μήνυμα

PHP Startup: Unable to load dynamic library 'c:/wamp/....../php_oci8_11g.dll' - Δεν ήταν δυνατό να εντοπιστεί η καθορισμένη μονάδα.

Κοίταξα στον φάκελο που μου λέει και το αρχείο είναι κανονικά στη θέση του. Έχει κανένας ιδέα τι μπορεί να συμβαίνει;
Kάνε ένα restart και αν δεν παίξει δες το http://stackoverflow.com/questions/1656612 (Δε χρησιμοποιώ windows για να μπορέσω να σε βοηθήσω παραπάνω)

kalogeros
Δημοσιεύσεις: 16
Εγγραφή: 10 Σεπ 2007 17:31

Oracle server

Δημοσίευση από kalogeros » 18 Νοέμ 2010 20:30

gvre καταρχήν σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου και για το ενδιαφέρον σου.

Τελικά κατάφερα να συνδεθώ στην oracle από την php αλλά τώρα αντιμετωπίζω άλλο πρόβλημα. Έχω μέσα στους πίνακες της βάσης κάποια δεδομένα τα οποία είναι στα ελληνικά. Όταν λοιπόν τα εμφανίζω αυτά τα δεδομένα παίρνω κάτι κινέζικα της μορφής Åêðáßäåõóç. Ξέρεις πώς γίνεται να το αλλάξω αυτό; Το NLS_CHARSET της βάσης μου είναι AL32UTF8. Η τιμή του NLS_LANG μέσα στη registry ειναι GREEK_GREECE.EL8MSWIN1253 και μέσα στον κώδικά μου έχω την ενολή putenv("NLS_LANG=GREEK_GREECE.EL8ISO8859P7"), την οποία την εχω χρησιμοποιήσει και με τιμές putenv("NLS_LANG=GREEK_GREECE.EL8MSWIN1253"),
putenv("NLS_LANG=AMERICAN_AMERICA.WE8MSWIN1252") και αρκετές ακόμα που δεν θυμάμαι χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Αν μπορέσεις να βοηθήσεις θα σου ήμουν υπόχρεος.

gvre
Δημοσιεύσεις: 990
Εγγραφή: 14 Οκτ 2010 11:34
Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρήτης
Επικοινωνία:

Oracle server

Δημοσίευση από gvre » 19 Νοέμ 2010 09:46

Δοκίμασε το παρακάτω στην πρώτη γραμμή

Κώδικας: Επιλογή όλων

putenv("NLS_LANG=GREEK_GREECE.UTF8");

Απάντηση

Επιστροφή στο “Oracle”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης