ελληνικα σε mysql

Συζητήσεις για την βάση δεδομένων MySQL και το phpMyAdmin

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
stavroula_apo
Δημοσιεύσεις: 121
Εγγραφή: 18 Σεπ 2010 03:12

ελληνικα σε mysql

Δημοσίευση από stavroula_apo » 17 Νοέμ 2010 19:37

λοιπον εχω κανει εγκατασταση mysql-query-administrator. εχω δημιουργησει τη βαση μ με τους πινακες κ θελω να περασω δεδομενα στους πινακες. αλλα μ βγαζει σφαλμα στα ελληνικα. αρχικα ειχα ξεχασει να αλλαξω το charset σε utf και το αντιστοιχο collation. πρεπει να σβησω ολη τη βαση κ να την ξανακανω απο τηναρχη?

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ελληνικα σε mysql

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 17 Νοέμ 2010 20:18

Καλό θα ήταν.

stavroula_apo
Δημοσιεύσεις: 121
Εγγραφή: 18 Σεπ 2010 03:12

ελληνικα σε mysql

Δημοσίευση από stavroula_apo » 17 Νοέμ 2010 20:24

γτ? αλλαξα ολους τους πινακες απο το query σε ολους τους πινακες το συν.χαρακτηρων σε utf8 και το collate σε utf8_general_ci αλλα πάλι τπτ... οταν εισαγω τα δεδομενα απο το command line τα παιρνει αλλα οταν ανοιγω το mysql query να τα δω εχει κινεζικα οπου εχω βαλει ελληνικα...

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ελληνικα σε mysql

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 17 Νοέμ 2010 20:34

Για να στα δείξει σωστά από mysql shell είναι θέμα κωδικοσελίδας του λειτουργικού.
Σε windows λίγο δύσκολο, σε Linux απλώς βάζεις σαν locale του συστήματος utf8.

Μην σε πολυανησυχεί. Αν σου φέρνει σωστά αποτελέσματα στα query (είτε από shell είτε από την εφαρμογή) και τα εμφανίζει σωστά στην εφαρμογή μικρό το κακό.

stavroula_apo
Δημοσιεύσεις: 121
Εγγραφή: 18 Σεπ 2010 03:12

ελληνικα σε mysql

Δημοσίευση από stavroula_apo » 17 Νοέμ 2010 20:42

στο command line της mysql κανοντας select* from onoma_pinaka μ βγαζει κανονικα τις εγγραφες. αλλα οταν το βλεπω απο το mysql query μ βγαζει κινεζικα οπως σ ειπα... δε ξερω... τι να κανω? να σβησω τη βαση κ να τη ξαναδημιουργησω απο την αρχη βάζοντας απο την αρχη utf8 η' τπτ δε θα γινει παλι?

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

ελληνικα σε mysql

Δημοσίευση από fafos » 17 Νοέμ 2010 20:58

Κώδικας: Επιλογή όλων

mysql_query("SET NAMES 'utf8'");
amesos meta thn syndesh me thn vash.. epishs to arxeio prepei na einai sosmeno se utf-8 xori bom (132h fora pou to grafo-grafoume :lol: )
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ελληνικα σε mysql

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 17 Νοέμ 2010 21:11

stavroula_apo έγραψε:γτ? αλλαξα ολους τους πινακες απο το query σε ολους τους πινακες το συν.χαρακτηρων σε utf8 και το collate σε utf8_general_ci
Εδώ νόμιζα οτι είχες ήδη σβήσει τη βάση και την ξαναδημιούργησες με utf8.
Κάνε αυτό που λέει ο fafos αλλά προσωπική μου άποψη είναι οτι πρέπει να δημιουρησεις την βάση από την αρχή με κωδικοποίηση utf.
Αν το αλλάξεις από κάποιο phpmyadmin έχει καλώς. Αλλά από mysql shell δεν έχω και πολύ εμπιστοσύνη.

stavroula_apo
Δημοσιεύσεις: 121
Εγγραφή: 18 Σεπ 2010 03:12

ελληνικα σε mysql

Δημοσίευση από stavroula_apo » 17 Νοέμ 2010 21:28

δεν εχω phpmyadmin. τωρα αρχισα να ασχολουμε με αυτα για μια εργασια κ δε τα ξερω κ πολυ καλα... δν κτλβ π να το γραψω αυτο... εγω σε πρωτη φαση αυτο π θελω ειναι να περασω δεδομενα στους πινακες στα ελληνικα τα οποια να φαινονται κ να μην ειναι ειναι κινεζικα. δε μιλαω για συνδεση της βασης με php. ισως πρεπει να τη ξαναφτιαξω απο την αρχη... αλλα μηπως ειναι αδικος κοπος παλι κ φταιει κατι αλλο?απο το mysql query οταν παβ να εισαγω ελληνικα π βγαζει error στα πεδια

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

ελληνικα σε mysql

Δημοσίευση από korgr » 17 Νοέμ 2010 22:22

stavroula_apo έγραψε:δεν εχω phpmyadmin.
Καλά τόσες φορές που έχεις ακούσει να σου μιλούν γι' αυτό, δεν έχεις καταλάβει ΠΩΣ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ? :D

stavroula_apo
Δημοσιεύσεις: 121
Εγγραφή: 18 Σεπ 2010 03:12

ελληνικα σε mysql

Δημοσίευση από stavroula_apo » 17 Νοέμ 2010 22:49

γτ? αφου υπαρχουν κ αλλοι τροποι... γτ να δουλεψω μ'αυτο?

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

ελληνικα σε mysql

Δημοσίευση από korgr » 18 Νοέμ 2010 09:35

Γιατί είσαι αρχάρια και σου το λένε κάποιοι έμπειροι. Όταν μάθαινα τα πρώτα μου βήματα, ό,τι μου έλεγαν οι ψαγμένοι δεν το αμφισβητούσα (ειδικά αν δεν το έλεγε μόνο ένας)!
Φυσικά μπορείς να επιλέξεις τον δικό σου τρόπο και να φτάσουμε σε 10 σελίδες αυτή τη συζήτηση, its up to you :)

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ελληνικα σε mysql

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 18 Νοέμ 2010 12:52

Και βασικά θέλει λίγο ψάξιμο από μέρους σου.
Για παράδειγμα αυτό που σου λέει ο fafos. Δεν έχει σχέση με τη σύνδεση με τη βάση αυτή καθεαυτή. Το SET NAMES πρέπει να το βάζεις πριν από κάθε query που εκτελείς.
Αντί να παιδεύεσαι όμως μπορείς να το βάλεις στο αρχείο ή στο σημείο όπου κάνεις την σύνδεση με τη βάση. Ετσι δεν θα χρειαστεί να το γράψεις 150 φορές...

Επίσης έτσι δεν θα μπερδεύεσαι με αυτό που σου λένε και (προσωπικά μιλάω) δεν θα μπερδεύεις και τους άλλους. :D

Κατά τα άλλα συμφωνώ με τον korgr. Για αρχή καλύτερα να βάλεις κάποιο admin πρόγραμμα. Θα σε βοηθήσει να κατανοήσεις ορισμένα πράγματα κι όταν τα κατέχεις μετά σβήνεις το admin.
Αλλιώς θέλει αρκετό "διαβάζω και εφαρμόζω".

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

ελληνικα σε mysql

Δημοσίευση από fafos » 18 Νοέμ 2010 13:52

ta dedomena pos ta pernas sthn vash? me metafora apo allh vash h me kapoia forma se kapoia selida?
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

stavroula_apo
Δημοσιεύσεις: 121
Εγγραφή: 18 Σεπ 2010 03:12

ελληνικα σε mysql

Δημοσίευση από stavroula_apo » 18 Νοέμ 2010 15:58

ενταξει δεν αντιλεγω, εχετε δικιο σ' αυτα π μ λετε αλλα μ φαινονται λιγο 'κινεζικα' κ απλα προσπαθω να βρω τον πιο απλο τροπο. τη βαση μ με τους πινακες την εχω δημιουργησει κανονικα απο το mysql query browser. δοκιμασα να φτιαξω μι αβαση απο την αρχη βαζοντας κωδικοποιηση utf8 απο την αρχη αλλα δεν αλλαζει κατι. οταν εισαγω ελληνικα στα πεδια απο το command line οταν κανω select * from onoma_pinaka για να δω ολα τα δεδομενα μ βγαζει κινεζικα κ το αντιστροφο. δε ξερω τι μπορει να φταιει. δλδ εσεις τι μ προτεινεται? αλλα με απλα λογια για να κτλβ κ εγω...

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

ελληνικα σε mysql

Δημοσίευση από fafos » 18 Νοέμ 2010 16:45

stavroula_apo έγραψε:ενταξει δεν αντιλεγω, εχετε δικιο σ' αυτα π μ λετε αλλα μ φαινονται λιγο 'κινεζικα' κ απλα προσπαθω να βρω τον πιο απλο τροπο. τη βαση μ με τους πινακες την εχω δημιουργησει κανονικα απο το mysql query browser. δοκιμασα να φτιαξω μι αβαση απο την αρχη βαζοντας κωδικοποιηση utf8 απο την αρχη αλλα δεν αλλαζει κατι. οταν εισαγω ελληνικα στα πεδια απο το command line οταν κανω select * from onoma_pinaka για να δω ολα τα δεδομενα μ βγαζει κινεζικα κ το αντιστροφο. δε ξερω τι μπορει να φταιει. δλδ εσεις τι μ προτεινεται? αλλα με απλα λογια για να κτλβ κ εγω...
emfanise ta se kanonikh selida php kai oxi me command...
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

Απάντηση

Επιστροφή στο “MySQL”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης