Den mporw na katalavw gt den vgazei to Printf ???

Συζητήσεις για την γλώσσα C και C++

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Peek-a-Boo
Δημοσιεύσεις: 14
Εγγραφή: 16 Νοέμ 2010 12:01
Τοποθεσία: gr

Den mporw na katalavw gt den vgazei to Printf ???

Δημοσίευση από Peek-a-Boo » 18 Νοέμ 2010 13:15

Ένα στάδιο διαθέτει 40 σειρές καθισμάτων. Στην κάτω σειρά πού είναι πιο κοντά στον αθλητικό χώρο υπάρχουν 900 θέσεις. Κάθε σειρά προς το πάνω
μέρος των κερκίδων διαθέτει 80 θέσεις παραπάνω από την προηγούμενη. Να γραφεί πρόγραμμα που να υπολογίζει το πλήθος των θέσεων που διαθέτει το στάδιο.
----------------------------------------------------------------------------------------------------

#include <cstdlib>
#include <iostream>

using namespace std;

int main(int argc, char *argv[])
{
int s,t;
t=900;
for(s=0;s=40;s=s+1){
t=t+80;
}
printf("To plithos ton thesewn einai:",t);

system("PAUSE");
return EXIT_SUCCESS;
}

Alla den mou emfanizei to t

Άβαταρ μέλους
burnmind
Script Master
Δημοσιεύσεις: 954
Εγγραφή: 26 Σεπ 2009 02:14
Τοποθεσία: UK
Επικοινωνία:

Den mporw na katalavw gt den vgazei to Printf ???

Δημοσίευση από burnmind » 18 Νοέμ 2010 13:37

Αν κι έχω αρκετά χρόνια να γράψω κάτι σε C (διορθώστε με αν γράφω κάτι λάθος), πρωτού κοιτάξεις οτιδήποτε άλλο, στρώσε το for loop:

Κώδικας: Επιλογή όλων

for&#40;s=0; s<40; s++&#41;
&#123; 
   t += 80; 
&#125; 
Τα s++ και t+=80 είναι προαιρετικά, αλλά το s=40 σε s<40 είναι απαραίτητο.

ΥΓ: ΔΕ σου διόρθωσα τη λογική, αλλά τη σύνταξη. :wink:

Άβαταρ μέλους
virxen75
Δημοσιεύσεις: 493
Εγγραφή: 18 Φεβ 2009 00:17
Τοποθεσία: ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

Den mporw na katalavw gt den vgazei to Printf ???

Δημοσίευση από virxen75 » 18 Νοέμ 2010 13:57

printf("To plithos ton thesewn einai:",t);
να γίνει

Κώδικας: Επιλογή όλων

printf&#40;"To plithos ton thesewn einai&#58;%d",t&#41;; 

Άβαταρ μέλους
virxen75
Δημοσιεύσεις: 493
Εγγραφή: 18 Φεβ 2009 00:17
Τοποθεσία: ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

Den mporw na katalavw gt den vgazei to Printf ???

Δημοσίευση από virxen75 » 18 Νοέμ 2010 14:08

burNMind έγραψε:Αν κι έχω αρκετά χρόνια να γράψω κάτι σε C (διορθώστε με αν γράφω κάτι λάθος), πρωτού κοιτάξεις οτιδήποτε άλλο, στρώσε το for loop:

Κώδικας: Επιλογή όλων

for&#40;s=0; s<40; s++&#41;
&#123; 
   t += 80; 
&#125; 
Τα s++ και t+=80 είναι προαιρετικά, αλλά το s=40 σε s<40 είναι απαραίτητο.

ΥΓ: ΔΕ σου διόρθωσα τη λογική, αλλά τη σύνταξη. :wink:
εδώ έχω μία ένσταση

το στάδιο έχει 40 σειρες---->1η 900 θέσεις
το for που προτείνεις είναι για s=0..39 άρα για 40 σειρές
μέσα στο for γράφεις t+=80; άρα την πρώτη φορά οι θέσεις θα είναι 980 και όχι 900

Άβαταρ μέλους
burnmind
Script Master
Δημοσιεύσεις: 954
Εγγραφή: 26 Σεπ 2009 02:14
Τοποθεσία: UK
Επικοινωνία:

Den mporw na katalavw gt den vgazei to Printf ???

Δημοσίευση από burnmind » 18 Νοέμ 2010 14:27

Δε πρόσεξες το υστερόγραφό μου! Του διόρθωσα τη σύνταξη (είχε γράψει λάθος το for loop - τα άλλα ήταν απλά προτάσεις για εναλλακτική σύνταξη) κι όχι τη λογική, η οποία είναι τελείως λανθασμένη. Αυτό θα το λύσει μόνος του γιατί είναι το πιο σημαντικό απ'όλα!

Peek-a-Boo
Δημοσιεύσεις: 14
Εγγραφή: 16 Νοέμ 2010 12:01
Τοποθεσία: gr

Den mporw na katalavw gt den vgazei to Printf ???

Δημοσίευση από Peek-a-Boo » 18 Νοέμ 2010 15:11

Lipon otan to s to eixa s=1 ginotan to t=980 git thn prwth seira pou eprepe na einai 900 apote an valw to s=2 tha pigainei kateytheian sthn 2 seira me 980 theseis opws prepei.
to thema einai oti pali den mou vgazei to printf.

int main(int argc, char *argv[])
{
int s,t;
t=900;
for(s=2; s=40; s=s++){
t=t+80;
}
printf("To plithos ton thesewn einai:%d",t);

system("PAUSE");
return EXIT_SUCCESS;
}

Άβαταρ μέλους
virxen75
Δημοσιεύσεις: 493
Εγγραφή: 18 Φεβ 2009 00:17
Τοποθεσία: ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

Den mporw na katalavw gt den vgazei to Printf ???

Δημοσίευση από virxen75 » 18 Νοέμ 2010 15:53

στο for

s=1

s<40


η λογική σου βέβαια είναι λάθος
το τ σου υπολογίζει το πλήθος των θέσεων κάθε σειρας
και όχι το σύνολο δες το.

Peek-a-Boo
Δημοσιεύσεις: 14
Εγγραφή: 16 Νοέμ 2010 12:01
Τοποθεσία: gr

Den mporw na katalavw gt den vgazei to Printf ???

Δημοσίευση από Peek-a-Boo » 18 Νοέμ 2010 16:44

int main(int argc, char *argv[])
{
int s,t,sum;
t=900;
sum=0;
for(s=2; s<41; s++){
t=t+80;
sum=sum+t;
}
sum=sum+900;
printf("To plithos ton thesewn einai:%d\n",sum);

system("PAUSE");
return EXIT_SUCCESS;
}

Twra prepei na einai swsto :)

Απάντηση

Επιστροφή στο “C, C++”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης