Προσθήκη πεδίων απο το χρήστη...

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
netpumber
Δημοσιεύσεις: 103
Εγγραφή: 08 Μαρ 2009 19:06

Προσθήκη πεδίων απο το χρήστη...

Δημοσίευση από netpumber » 19 Νοέμ 2010 11:32

Λοιπόν καλημέρα σας.. Πιστεύω πως το θέμα του τόπικ μου δεν είναι και τόσο κατατοπιστικό αλλα πραγματικά δεν μπόρεσα να σκεφτώ κάτι πιο διευκρινιστικό.

Θα προσπαθήσω να περιγράψω λίγο πολύ αυτό που θέλω να κάνω και αν καταλάβετε και γνωρίζετε πείτε μου τη γνώμη σας.

Λοιπόν...

Θέλω ο χρήστης να έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει όσα πεδία "text" θέλει. Δηλαδή

Θα έχω εγώ ένα αρχικό <input type="text"> στο οποίο μέσα θα βάζει δεδομένα αλλα αν θέλει να δημιουργήσει και ένα άλλο τέτοιο πεδίο να πατάει σε μια εικονίτσα με ένα + και να δημιουργείται μέσα στη φόρμα ακόμα ένα πεδίο <input type="text"> να βάζει και εκεί τα επιπλέον δεδομένα και μετά αν θέλει να ξανα-δημιουργεί και άλλο πεδίο... και πάει λέγοντας..


Ξέρετε με ποιο τρόπο μπορεί να καταφέρω κάτι τέτοιο;; Φαντάζομαι θα θέλει javascript αλλα πείτε και εσείς τη γνώμη σας..

Ευχαριστώ πολύ!

Άβαταρ μέλους
Khronos
Δημοσιεύσεις: 754
Εγγραφή: 11 Δεκ 2006 14:43
Τοποθεσία: Ηράκλειο

Προσθήκη πεδίων απο το χρήστη...

Δημοσίευση από Khronos » 19 Νοέμ 2010 11:41


netpumber
Δημοσιεύσεις: 103
Εγγραφή: 08 Μαρ 2009 19:06

Προσθήκη πεδίων απο το χρήστη...

Δημοσίευση από netpumber » 19 Νοέμ 2010 13:18

Σε ευχαριστώ πολύ λοιπόν... αλλα έχω μια ερώτηση. Δημιούργησα 3 πεδία και μετά πήγα να δώ τον source code της σελίδας και είδα οτι τα νέα πεδία δεν φαίνονται παρα μόνο ο jQuery κώδικας. Και αναρωτιέμαι πώς θα τα χρησιμοποιήσω με την php;

Άβαταρ μέλους
Khronos
Δημοσιεύσεις: 754
Εγγραφή: 11 Δεκ 2006 14:43
Τοποθεσία: Ηράκλειο

Προσθήκη πεδίων απο το χρήστη...

Δημοσίευση από Khronos » 19 Νοέμ 2010 14:07

Δεν φαίνονται στον source code επειδή δημιουργούνται με javascript.
Αν το δουλέψεις λίγο με το firebug του firefox θα δεις ότι φαίνονται μια χαρά.
Θα τα χρησιμοποιήσεις όπως κάθε πεδίο φόρμας, με το $_POST array.

netpumber
Δημοσιεύσεις: 103
Εγγραφή: 08 Μαρ 2009 19:06

Προσθήκη πεδίων απο το χρήστη...

Δημοσίευση από netpumber » 19 Νοέμ 2010 19:31

Λοιπόν να σε ρωτήσω κάτι..

Έχω αυτό το κώδικα

$tm1 = $_POST['textbox1'];

if($tmp1 != NULL){
$sql = "INSERT INTO tmimata (tmima_name) VALUES ('{$tm1}')";
mysql_query($sql);
}

Η $tm1 παίρνει την τιμή του πρώτου πεδίου που δημιουργεί το script tou jQuery. Έπειτα θέλω να ελέγχει αν ο χρήστης του έδωσε κάποια τιμή και μόνο τότε να την περνάει στη βάση δεδομένων . Αλλα ο παραπανω κώδικας δεν δουλεύει και ο πίνακας tmimata μένει άδειος.

Πώς μπορώ να περνάω μόνο όσα πεδία έχουν κάποια τιμή;

Ευχαριστώ.

Άβαταρ μέλους
Khronos
Δημοσιεύσεις: 754
Εγγραφή: 11 Δεκ 2006 14:43
Τοποθεσία: Ηράκλειο

Προσθήκη πεδίων απο το χρήστη...

Δημοσίευση από Khronos » 20 Νοέμ 2010 14:05

Καταρχήν διόρθωσε τα ονόματα των μεταβλητών σου.
Ποια είναι τελικά η μεταβλητή, $tm1 ή $tmp1?
Επίσης γράφε τα queries σου έτσι, ώστε να βλέπεις αν υπάρχει κάποιο λάθος.

Κώδικας: Επιλογή όλων

mysql_query&#40;$sql&#41; or die&#40;mysql_error&#40;&#41;&#41;;
Και τον έλεγχο για την τιμή της μεταβλητής καλύτερα έτσι.

Κώδικας: Επιλογή όλων

if&#40;!empty&#40;$tmp1&#41;&#41;&#123; 

netpumber
Δημοσιεύσεις: 103
Εγγραφή: 08 Μαρ 2009 19:06

Προσθήκη πεδίων απο το χρήστη...

Δημοσίευση από netpumber » 20 Νοέμ 2010 22:02

Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου..

Για να μην ανοίγω άλλο θέμα τώρα πως μπορώ να βάλω σε μια μεταβλητή ένα στοιχείο του πίνακα; Και αν θέλω να το τυπώσω; Γιατί ο κώδικας αυτός δεν δουλεύει; Για την ακρίβεια μου λέει The connection was reset

Κώδικας: Επιλογή όλων

	//User Data From Form
	$usr  = mysql_real_escape_string&#40;$_POST&#91;'username'&#93;&#41;;
	$pass = md5&#40;$_POST&#91;'password'&#93;&#41;;
	
	//Fetching the perm of the User	
	$query =  "SELECT perm FROM users WHERE username='$usr' AND password='$pass'";
	$selected_perm = mysql_query&#40;$query&#41;;
	$row = mysql_fetch_array&#40;$selected_perm&#41;; 
	echo $row&#91;'perm'&#93;;
Ευχαριστώ..!

Άβαταρ μέλους
Khronos
Δημοσιεύσεις: 754
Εγγραφή: 11 Δεκ 2006 14:43
Τοποθεσία: Ηράκλειο

Προσθήκη πεδίων απο το χρήστη...

Δημοσίευση από Khronos » 21 Νοέμ 2010 04:48

Δώσε όλο τον κώδικα γιατί το μήνυμα που γράφεις είναι στάνταρ κάστομ άρα δν μπορούμε να καταλάβουμε το λάθος.

netpumber
Δημοσιεύσεις: 103
Εγγραφή: 08 Μαρ 2009 19:06

Προσθήκη πεδίων απο το χρήστη...

Δημοσίευση από netpumber » 21 Νοέμ 2010 13:34

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php

ini_set &#40;'display_errors',0&#41;;
error_reporting &#40;E_ALL&#41;;

include 'configure.php';


if &#40;isset &#40;$_POST&#91;'login'&#93;&#41;&#41;&#123;

	
	//Check For Connection
	
	$connect = mysql_connect&#40;$dbhost.'&#58;'.$dbport,$dbusername,$dbpassword&#41; or die&#40;'<script language="javascript" type="text/javascript">
			  alert&#40;\'Η σύνδεση στη βάση δεδομενων απέτυχε. \nΠαρακαλώ ελένξτε τα στοιχεία στο αρχείο configre.php\'&#41;;
			  </script>'&#41;;
	

	//Check For Database selection

	$dbselect = mysql_select_db&#40;$dbdatabase , $connect&#41; or die&#40;'<script language="javascript" type="text/javascript">
			  alert&#40;\'Η επιλογή της βάσης δεδομενων απέτυχε. \nΠαρακαλώ ελένξτε τα στοιχεία στο αρχείο configre.php \'&#41;;
			  </script>'&#41;;

	//User Data From Form
	$usr  = mysql_real_escape_string&#40;$_POST&#91;'username'&#93;&#41;;
	$pass = md5&#40;$_POST&#91;'password'&#93;&#41;;
	
	//Fetching the perm of the User	
	$query =  "SELECT perm FROM users WHERE username='$usr' AND password='$pass'";
	$selected_perm = mysql_query&#40;$query&#41;;
	$row = mysql_fetch_array&#40;$selected_perm&#41;; 
	echo $row&#91;'perm'&#93;;
&#125;
?>

netpumber
Δημοσιεύσεις: 103
Εγγραφή: 08 Μαρ 2009 19:06

Προσθήκη πεδίων απο το χρήστη...

Δημοσίευση από netpumber » 21 Νοέμ 2010 13:39

Χμμ Λοιπόν... έκανα ρισταρτ τον σερβερ και τώρα δούλεψε.. Τι να πώ.. Ευχαριστώ..πάντως..!

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: ss13 και 0 επισκέπτες