Σχετικά με ασκηση σε C

Συζητήσεις για την γλώσσα C και C++

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
VagosM
Δημοσιεύσεις: 46
Εγγραφή: 03 Νοέμ 2010 20:19

Σχετικά με ασκηση σε C

Δημοσίευση από VagosM » 20 Νοέμ 2010 16:38

Για σας θα ήθελα την πολύτιμη βοήθεια σας..
Έχω να κάνω αυτοί την άσκηση αλλά δεν μπορώ με τίποτα να την κάνω..
http://img254.imageshack.us/img254/8600/90130775.png.

Κώδικας: Επιλογή όλων

# include <stdio.h>
# include <stdlib.h>
# include <ctype.h>
# define M 10
int main&#40;&#41;&#123;
char i,c,prot&#91;M&#93;;
c=getchar&#40;&#41;;
while&#40;c!='\n'&#41;
&#123; ispunct©;
if &#40;c!=true&#41;&#123;
prot&#91;i&#93;=c;
i++;&#125;
isdigit©;
if &#40;c!=true&#41;&#123;
prot&#91;i&#93;=c;
i++;&#125;
islower©;
if&#40;c!=true&#41;&#123;
prot&#91;i&#93;=c-32;
i++;&#125;&#125;
for&#40;i=0;i<M;i++&#41;
printf&#40;"%s",prot&#91;i&#93;&#41;;
system&#40;"pause"&#41;;
&#125;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος VagosM την 20 Νοέμ 2010 17:13, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
virxen75
Δημοσιεύσεις: 493
Εγγραφή: 18 Φεβ 2009 00:17
Τοποθεσία: ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

Σχετικά με ασκηση σε C

Δημοσίευση από virxen75 » 20 Νοέμ 2010 17:06

-βάλε τον κώδικα σε code tags να διαβάζεται

-και από το link που έχεις αφαίρεσε την τελεία από το τέλος


-δες τον πιο κάτω κώδικα και κάνε πάνω σε αυτόν τα υπόλοιπα που θες να τελειώσεις
την άσκηση


Κώδικας: Επιλογή όλων

#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>
#include <ctype.h>
#define M 100
#include <string.h>

int main&#40;&#41;&#123;
    char prot&#91;M&#93;;
    int i;
    printf&#40;"\nenter string&#58;"&#41;;
    scanf&#40;"%s",prot&#41;;//διαβάζω μία συμβολοσειρά
    getchar&#40;&#41;;//μετά από κάθε scanf για τα σκουπίδια
    printf&#40;"\nstring entered=%s",prot&#41;;//τυπώνω στην οθόνη την συμβολοσειρά που διάβασα
    printf&#40;"\nstring length=%d\n",strlen&#40;prot&#41;&#41;;//τυπώνω το πλήθος των χαρακτήρων που αποτελούν την συμβολοσειρά
    for &#40;i=0;i<strlen&#40;prot&#41;;i++&#41;&#123;//i από 0 έως το πλήθος των χαρακτήρων της συμβολοσειράς-1 &#40;<&#41;
        printf&#40;"%c",prot&#91;i&#93;&#41;;//τυπώνω διαδοχικά κάθε χαρακτήρα της συμβολοσειράς 
    &#125;
    printf&#40;"\n"&#41;;
    system&#40;"pause"&#41;;
    return 0;
&#125;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος virxen75 την 21 Νοέμ 2010 16:00, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

VagosM
Δημοσιεύσεις: 46
Εγγραφή: 03 Νοέμ 2010 20:19

Σχετικά με ασκηση σε C

Δημοσίευση από VagosM » 21 Νοέμ 2010 14:48

Δεν κατάλαβα.
Τι κανει ο κώδικας που έγραψές?

Άβαταρ μέλους
virxen75
Δημοσιεύσεις: 493
Εγγραφή: 18 Φεβ 2009 00:17
Τοποθεσία: ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

Σχετικά με ασκηση σε C

Δημοσίευση από virxen75 » 21 Νοέμ 2010 16:05

VagosM έγραψε:Δεν κατάλαβα.
Τι κανει ο κώδικας που έγραψές?
έβαλα και σχόλια


αυτό που θες είναι ανάλογα με τις συναρτήσεις που σου δίνει η εκφώνηση της άσκησης
να αποφασίζεις πότε πρέπει και πότε όχι να τυπώσεις έναν από τους χαρακτήρες
της συμβολοσειράς και πότε πρέπει να τον μετατρέψεις σε κεφαλαίο.

VagosM
Δημοσιεύσεις: 46
Εγγραφή: 03 Νοέμ 2010 20:19

Σχετικά με ασκηση σε C

Δημοσίευση από VagosM » 21 Νοέμ 2010 16:15

Κατάλαβα. Ευχαριστώ πολύ που απαντάς άμεσα..
Είμαι νέος στον προγραμματισμό και τα ψιλό βρίσκω σκούρα..

Απάντηση

Επιστροφή στο “C, C++”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης