ερωτημα απορία με χρήση sum

Συζητήσεις για την βάση δεδομένων MySQL και το phpMyAdmin

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
alex_begos
Δημοσιεύσεις: 102
Εγγραφή: 07 Σεπ 2007 19:29

ερωτημα απορία με χρήση sum

Δημοσίευση από alex_begos » 01 Δεκ 2010 20:28

έχω το παρακάτω πίνακα
pelates(id_p,name,age,metoxes)
θέλω με μια εντολή select να επιλέξω πελάτες
που το άθροισμα τον μετοχών ισούται με 3570
πως μπορώ να το κάνω αυτό το ερώτημα?

Άβαταρ μέλους
Pavel
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1046
Εγγραφή: 08 Αύγ 2003 00:05
Τοποθεσία: UK

ερωτημα απορία με χρήση sum

Δημοσίευση από Pavel » 01 Δεκ 2010 22:56

Εσύ είσαι τρελός.

Άβαταρ μέλους
alex_begos
Δημοσιεύσεις: 102
Εγγραφή: 07 Σεπ 2007 19:29

ερωτημα απορία με χρήση sum

Δημοσίευση από alex_begos » 02 Δεκ 2010 11:48

ΔΕΝ ΒΓΑΖΩ ΑΚΡΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ

ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΩ ΤΟΣΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΙΝΑΚΑ ΩΣΤΕ ΤΟ ΑΘΡΟΙΣΜΑ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΟ 3570

gvre
Δημοσιεύσεις: 990
Εγγραφή: 14 Οκτ 2010 11:34
Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρήτης
Επικοινωνία:

ερωτημα απορία με χρήση sum

Δημοσίευση από gvre » 02 Δεκ 2010 12:25

Στείλε 2-3 γραμμές με δεδομένα από τον πίνακα των πελατών.

Άβαταρ μέλους
alex_begos
Δημοσιεύσεις: 102
Εγγραφή: 07 Σεπ 2007 19:29

ερωτημα απορία με χρήση sum

Δημοσίευση από alex_begos » 02 Δεκ 2010 12:41

id - name - age - metoxes
1 - alex - 30 - 15
2 - pascal - 32 - 15
3 - george - 33 - 20


θελω να επιλεξω τοσους πελατες που το αθρισμα των μετοχων να ειναι ισω με 3500
να μην ξεπερνα δηλαδη τις 3500

gvre
Δημοσιεύσεις: 990
Εγγραφή: 14 Οκτ 2010 11:34
Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρήτης
Επικοινωνία:

ερωτημα απορία με χρήση sum

Δημοσίευση από gvre » 02 Δεκ 2010 12:43

Εννοείς πελάτες που έχουν ακριβώς 3500 μετοχές;
πχ
1 - alex - 30 - 3500
2 - pascal - 32 - 3500

Άβαταρ μέλους
alex_begos
Δημοσιεύσεις: 102
Εγγραφή: 07 Σεπ 2007 19:29

ερωτημα απορία με χρήση sum

Δημοσίευση από alex_begos » 02 Δεκ 2010 12:58

π.χ
1ος πελατης 15 μετοχες
2ος πελατης 20 μετοχες

sum 15+20=35 αρα μπορει να εμφανηση και αλλον πελατη
καταλαβες τι θελώ?


να μου εμφανησει τα ονοματα των πελατων ωπου sum(metoxes)=3500

Άβαταρ μέλους
cherouvim
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3137
Εγγραφή: 13 Ιούλ 2005 22:56
Τοποθεσία: Athens, Greece
Επικοινωνία:

ερωτημα απορία με χρήση sum

Δημοσίευση από cherouvim » 02 Δεκ 2010 13:36

Με sql query παίζει να μην γίνεται αυτό.

Μπορείς να τραβήξεις 50 από τη βάση και να αρχίσεις να εκτυπώνεις (πχ με PHP) έναν έναν στο output και να κρατάς ένα sum. Όσο είσαι μέσα στο sum εκτυπώνεις. Αν σου τελειώσουν οι 50 τραβάς άλλο ένα query για άλλους 50 κτλ.

gvre
Δημοσιεύσεις: 990
Εγγραφή: 14 Οκτ 2010 11:34
Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρήτης
Επικοινωνία:

ερωτημα απορία με χρήση sum

Δημοσίευση από gvre » 02 Δεκ 2010 13:38

Δοκίμασε το παρακάτω

Κώδικας: Επιλογή όλων

SET @runtot:=0;
SELECT id_p, name, &#40;@runtot &#58;= @runtot + data.c&#41; AS totals FROM &#40;SELECT id_p, name, SUM&#40;metoxes&#41; AS c FROM  pelates GROUP  BY id_p ORDER  BY id_p&#41; AS data WHERE @runtot < 3500

Άβαταρ μέλους
alex_begos
Δημοσιεύσεις: 102
Εγγραφή: 07 Σεπ 2007 19:29

ερωτημα απορία με χρήση sum

Δημοσίευση από alex_begos » 02 Δεκ 2010 15:49

παιδια ευχαριστω για την βοηθεια τελικα το εκανα με εναν αλλο τροπο δεν...
ευχαριστώ πολυ για την ωρα σας...

Άβαταρ μέλους
Khronos
Δημοσιεύσεις: 754
Εγγραφή: 11 Δεκ 2006 14:43
Τοποθεσία: Ηράκλειο

ερωτημα απορία με χρήση sum

Δημοσίευση από Khronos » 02 Δεκ 2010 15:50

Ε γράψε τον να τον μάθουμε και μεις!

Απάντηση

Επιστροφή στο “MySQL”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης