Underscores vs camelBack

Γενικά θέματα για τις γλώσσες προγραμματισμού που δεν καλύπτονται από τις άλλες περιοχές της κατηγορίας.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
cherouvim
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3137
Εγγραφή: 13 Ιούλ 2005 22:56
Τοποθεσία: Athens, Greece
Επικοινωνία:

Underscores vs camelBack

Δημοσίευση από cherouvim » 10 Δεκ 2010 10:19

korgr έγραψε: Εικόνα
Ωπ.. βλέπω κάτι περιττές παρενθέσεις κ ternaries εκεί. :)

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

Underscores vs camelBack

Δημοσίευση από korgr » 10 Δεκ 2010 10:52

cherouvim έγραψε: Ωπ.. βλέπω κάτι περιττές παρενθέσεις κ ternaries εκεί. :)
Οι παρενθέσεις βοηθούν καλύτερα το code readability :P

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

Underscores vs camelBack

Δημοσίευση από korgr » 10 Δεκ 2010 10:54

Επίσης εξαίρεση για μένα αποτελούν τα id τα οποία τα γράφω πάντα κεφαλαία στην καμήλα μου. Ξεχωρίζουν πολύ καλύτερα από το πχ document.getElementById() της js

Άβαταρ μέλους
cherouvim
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3137
Εγγραφή: 13 Ιούλ 2005 22:56
Τοποθεσία: Athens, Greece
Επικοινωνία:

Underscores vs camelBack

Δημοσίευση από cherouvim » 10 Δεκ 2010 11:01

korgr έγραψε:
cherouvim έγραψε: Ωπ.. βλέπω κάτι περιττές παρενθέσεις κ ternaries εκεί. :)
Οι παρενθέσεις βοηθούν καλύτερα το code readability :P
Εδώ κάνουν τίποτα;

Κώδικας: Επιλογή όλων

var x = (((3+4)));

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

Underscores vs camelBack

Δημοσίευση από korgr » 10 Δεκ 2010 11:08

Βλέπεις κάτι τέτοιο στον κώδικά μου?
Στα ternaries θέλω να ξεχωρίζω την συνθήκη!

Στην περίπτωση που παρέθεσες είναι πράγματι άσκοπη χρήση

Άβαταρ μέλους
cherouvim
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3137
Εγγραφή: 13 Ιούλ 2005 22:56
Τοποθεσία: Athens, Greece
Επικοινωνία:

Underscores vs camelBack

Δημοσίευση από cherouvim » 10 Δεκ 2010 11:21

Just checking. Νόμιζα οτι είπες οτι oι παρενθέσεις βοηθούν καλύτερα το code readability.

Άβαταρ μέλους
cpulse
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1527
Εγγραφή: 21 Μαρ 2006 19:30
Τοποθεσία: Αθήνα village
Επικοινωνία:

Underscores vs camelBack

Δημοσίευση από cpulse » 10 Δεκ 2010 20:24

Γιάννη κάποιοι compilers βγάζουν warnings όταν γίνεται implicit cast σε boolean.
Θυμάμαι μια έκδοση του zend studio έβγαζε warning αν έγραφες trinary operator χωρίς παρένθεση. Αν και προσωπικά δεν χρησιμοποιώ παρενθέσεις και πολύ.

Λοιπόν! μετά από αυτό..
http://www.youtube.com/watch?v=nFd3e3m4Eao

το θέμα έλαβε τέλος.. μένω στα underscores :)

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

Underscores vs camelBack

Δημοσίευση από korgr » 10 Δεκ 2010 21:36

lol δεν παίζεσαι

Άβαταρ μέλους
ThyClub
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5312
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 00:21
Τοποθεσία: Hell's Kitchen
Επικοινωνία:

Underscores vs camelBack

Δημοσίευση από ThyClub » 10 Δεκ 2010 22:13

ΕγώΣυμφωνώΜεΤονΑλέξηΌσοΑφοράΤηνΧρήσηΤωνΚατωΠαύλαΟνομάτωνΠιστεύωΟτιΦαίνεταιΚαθαρά

:)

Άβαταρ μέλους
cpulse
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1527
Εγγραφή: 21 Μαρ 2006 19:30
Τοποθεσία: Αθήνα village
Επικοινωνία:

Underscores vs camelBack

Δημοσίευση από cpulse » 11 Δεκ 2010 02:12

Thy .. κάνε μλκς κάνε μλκς.. να πέσει η καμήλα να στα κάνει όλα underscore

neverlastn
Δημοσιεύσεις: 32
Εγγραφή: 31 Μαρ 2005 14:47

Underscores vs camelBack

Δημοσίευση από neverlastn » 13 Δεκ 2010 11:02

Εγώ πιστεύω κάνε ότι κάνουν οι άλλοι στοι οικοσύστημα.

Αν γράφεις java, προφανώς

void helloWorld() {
for (int i =0; i < 10; i++) {
...
}
}

αν γράφεις c++,

void hello_world()
{
for (int i =0; i < 10; i++)
{
...
}
}

αν γράφεις javascript,

void hw(){for(i=0;i<10;i++){...}}

:P Χαχα!

By the way, ρώτησα την ερώτηση και στο saites.gr. Όταν θα postάρουν video, θα σας το κάνω embed.

Cheers!

Άβαταρ μέλους
cpulse
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1527
Εγγραφή: 21 Μαρ 2006 19:30
Τοποθεσία: Αθήνα village
Επικοινωνία:

Underscores vs camelBack

Δημοσίευση από cpulse » 13 Δεκ 2010 13:05

Δεν υπάρχουν guidelines σε τέτοια θέματα από την ίδια την γλώσσα (όπως πχ από την Java). Το είπε κι ο cherouvim ποιο πριν.

Αλλά και να υπήρχαν δεν με ενδιαφέρει. Οι κανόνες φτιάχνονται για να εξυπηρετούν την ευτυχία μας. Στην συγκεκριμένη περίπτωση νομίζω οτι είναι ποιο βολικά τα underscores. Αυτό που ήθελα να διαπιστώσω είναι αν νιώθουν κι άλλοι έτσι ή αν ένα ξεβόλεμα από το camel back θα τους προκαλούσε σύγχηση. Τελικά από οτι βλέπω είστε πολύ cool.. το βλέπετε σαν θέμα μόδας.. και συμφωνώ κι εγώ με αυτό.

neverlastn
Δημοσιεύσεις: 32
Εγγραφή: 31 Μαρ 2005 14:47

Underscores vs camelBack

Δημοσίευση από neverlastn » 14 Δεκ 2010 21:23

Απάντησαν! Να το video: Πώς να ονομάσετε τις μεταβλητές και τις κλάσεις σας έτσι ώστε να είστε "σωστός"!

Εικόνα
Συνημμένα
pos-na-onomazo-metavlites-kai-sinartiseis.png
Πώς να ονομάσω μεταβλητές και συναρτήσεις;

Απάντηση

Επιστροφή στο “γλώσσες προγραμματισμού - γενικά”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες