Μια βοηθεια με ασκηση σε php/javascript

Βοήθεια λύσεις και νέα από τον χώρο των open source ή έτοιμων εφαρμογών που έχουν φτιαχτεί με την PHP όπως oscommerce, κ.α.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
harrispotter

Μια βοηθεια με ασκηση σε php/javascript

Δημοσίευση από harrispotter » 13 Δεκ 2010 01:08

θα χρειαστω καποια βοηθεια με μια ασκηση και απο οτι ειδα εχουν ηδη μπει αλλα δυο θεματα σχετικα αν και δεν με καλυπτουν εντελως μιας και δεν ειμαι πολυ σχετικος με το θεμα :oops:

ε αν τα καταφερετε κερδιζετε μια βραδια στο Λεβερκουζεν :P

Λοιπον
Αφου εχω φτιαξει ενα drop down menu με τα keys σε αλφαβητικη σειρα απο ενα πινακα θελω να μου εμφανιζει το αντιστοιχο value.

<?php
$EU = array( "Italy"=>"Rome", "Luxembourg"=>"Luxembourg",
"Belgium"=> "Brussels", "Denmark"=>"Copenhagen",
"Finland"=>"Helsinki", "France" => "Paris",
"Slovakia"=>"Bratislava", "Slovenia"=>"Ljubljana",
"Germany" => "Berlin", "Greece" => "Athens",
"Ireland"=>"Dublin", "Netherlands"=>"Amsterdam",
"Portugal"=>"Lisbon", "Spain"=>"Madrid",
"Sweden"=>"Stockholm", "United Kingdom"=>"London",
"Cyprus"=>"Nicosia", "Lithuania"=>"Vilnius",
"Czech Republic"=>"Prague", "Estonia"=>"Tallin",
"Hungary"=>"Budapest", "Latvia"=>"Riga", "Malta"=>"Valetta",
"Austria" => "Vienna", "Poland"=>"Warsaw") ;
print "<p align=\"center\">" ;
print "<form action=\"$_SERVER[PHP_SELF]\" form method=\"get\">" ;
ksort($EU);
echo'<select name="countries">';
foreach($EU as $country=>$capital){
echo'<option value="'.$capital.'">'.$country.'</option>';
}
echo'</select>';
print "<input type=\"submit\" value=\"GO!\">" ;
print "</form>" ;
print "</p>" ;
if(isset($_GET["country"]))
{
$country = $_GET["country"] ;

//απο εδω και κατω θελω να μου εμφανισει το value..και υποθετω εχω κανει πατατα.

echo "The capital of $country is $_GET";
}
?>
</p>
</form>
</body>
</html>

Επισης θελω την ιδια σε javascript :oops:

Και η επομενη ασκηση αναφερει : . Προσθέστε μια συνάρτηση στο παρακάτω PHP scipt η οποία παίρνει 2 παραμέτρους: (1) τον αριθμό των χρόνων και (2) το χρηματικό ποσό που αποταμιεύεται. Η συνάρτηση επιστρέφει το ποσό μετά από τα χρόνια αποταμιεύσεις με επιτόκιο 5.12%. Στο τέλος κάθε χρόνο οι τόκοι γίνονται κεφάλαιο(άρα τον επόμενο χρόνο οι τόκοι υπολογίζονται επί του νέου κεφαλαίου). Και επισης να χρησιμοποιησω μια sprintf για το αποτελεσμα.

<html>
<head>
<title>Databases and Webprogramming</title>
</head>
<body bgcolor="#EBE9BE" text="#333333">
<head><title>Databases and Webprogramming</title></head>
<body>

<?php
/*
Add function here
*/

print "<p><b>The current interest rate is 5%.</b></p>" ;
print " <p>When you deposit &#x20AC; 50 today, your savings accounts will have grown to &#x20AC;" ;
print calculateAmount(10 , 50) ;
print " in 10 years.</p>" ;

print " <p>When you deposit &#x20AC; 1,500 today, your savings will have grown to &#x20AC;" ;
print calculateAmount(20 , 1500) ;
print " after 5 years.</p>" ;
?>
</p>
</body>
</html>

Αν μπορει καποιος να βοηθησει (%40 του τελικου βαθμου με deadline αυριο :( ) θα του ημουν κατι παραπανω απο ευγνωμων.

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP έτοιμες εφαρμογές”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες