Να μην ανεβαίνει η εικόνα υποχρεωτικα, πως ;

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
ritsoni
Δημοσιεύσεις: 27
Εγγραφή: 15 Δεκ 2010 01:51

Να μην ανεβαίνει η εικόνα υποχρεωτικα, πως ;

Δημοσίευση από ritsoni » 15 Δεκ 2010 23:29

Επιτέλους !

Ευχαριστώ πολύ για την πολύτιμη βοήθεια Απόστολε, φιλιά ! :victory:

Επίσης σας ευχαριστώ Κώστα ! και scriptmaster :)

Άβαταρ μέλους
kostasxx
Δημοσιεύσεις: 56
Εγγραφή: 08 Δεκ 2010 21:56
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

Να μην ανεβαίνει η εικόνα υποχρεωτικα, πως ;

Δημοσίευση από kostasxx » 16 Δεκ 2010 09:59

Πρώτα φτιάξε τη βάση να είναι auto increment to id

Κώδικας: Επιλογή όλων

CREATE TABLE mydb.thiki (
id INT( 11 ) NOT NULL AUTO_INCREMENT ,
titlos VARCHAR( 200 ) NOT NULL ,
imgData BLOB NOT NULL ,
PRIMARY KEY ( `id` )
) ENGINE = MYISAM ;
και δοκίμασε αυτό το κώδικα :

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php
$link = mysql_connect&#40;'localhost', 'root', ''&#41;;
if &#40;!$link&#41; &#123;
    die&#40;'Μη σύνδεση &#58; ' . mysql_error&#40;&#41;&#41;;
&#125;
$db_selected = mysql_select_db&#40;'mydb', $link&#41;;
if &#40;!$db_selected&#41; &#123;
    die &#40;'Σφάλμα ΒΔ &#58; ' . mysql_error&#40;&#41;&#41;;
&#125;

if&#40;isset&#40;$_POST&#91;'send'&#93;&#41;&#41; &#123;

    $lostitlos = $_POST&#91;'titlos1'&#93;;
    $maxFileSize = "1000000";
    $image_array = array&#40;"image/jpeg","image/jpg","image/gif","image/bmp","image/pjpeg","image/png"&#41;; // valid image type
    $fileType = $_FILES&#91;'picpic'&#93;&#91;'type'&#93;;

    
    if &#40;&#40;$_FILES&#91;'picpic'&#93;&#91;'type'&#93;&#41;&#41; &#123;
        if&#40;is_uploaded_file&#40;$_FILES&#91;'picpic'&#93;&#91;'tmp_name'&#93;&#41;&#41; &#123;
            if &#40;in_array&#40;$fileType, $image_array&#41;&#41; &#123;
                if&#40;$_FILES&#91;'picpic'&#93;&#91;'size'&#93; < $maxFileSize&#41; &#123;
                    $img = addslashes &#40;file_get_contents&#40;$_FILES&#91;'picpic'&#93;&#91;'tmp_name'&#93;&#41;&#41;;
                    $cherry = "INSERT INTO thiki &#40;id, titlos,imgData&#41; VALUES &#40;NULL, '$lostitlos','$img'&#41;";
                    mysql_query&#40;$cherry&#41; or die&#40;mysql_error&#40;&#41;&#41;;
                    $msg = "Ανέβηκε";
                &#125; else &#123;
                    $msg = 'Ξεπερνάει το όριο του 1MB ';
                &#125;
            &#125; else &#123;
                $msg = 'Εσφαλμένος τύπος εικόνας';
            &#125;
        &#125; else &#123;
            $msg = 'Αποτυχία στο ανέβασμα της εικόνας';
        &#125;
    &#125; else &#123;
        $cherry = "INSERT INTO thiki &#40;id, titlos,imgData&#41; VALUES &#40;NULL, '$lostitlos',''&#41;";
        mysql_query&#40;$cherry&#41; or die&#40;mysql_error&#40;&#41;&#41;;
        $msg = "Έγινε η καταχώρηση χωρίς εικόνα.";
    &#125;
&#125;
?>
<html>
     <body>
    <span style="color&#58;#FF0000">
<?php

if&#40;isset&#40;$msg&#41;&#41; &#123;
    echo $msg;
&#125;

?>
</span><br />

        <form action="freestuff.php" method="post" enctype="multipart/form-data" >
<input type="text" name="titlos1" /><br />
<input name="picpic" type="file" />
<input type="submit" name="send" value="αποστολή" />
</form>
    </body>
</html> 
Αν δε κοιτάς εκέι που θες να πας... Θα πας εκεί που κοιτάς. Όταν μου το έλεγαν εγώ κοίταγα το ντουβάρι.
Web Design
http://www.stockatzidiko.gr / http://www.islandzakynthos.com/bookit

ritsoni
Δημοσιεύσεις: 27
Εγγραφή: 15 Δεκ 2010 01:51

Να μην ανεβαίνει η εικόνα υποχρεωτικα, πως ;

Δημοσίευση από ritsoni » 19 Δεκ 2010 02:46

Ωραία !

Άν θελήσω αντί κενού κειμένου τώρα να μπεί κάποιο κείμενο θα το κάνω ως εξής,

Κώδικας: Επιλογή όλων

&#125; else &#123;
        $text = "without an image"
        $cherry = "INSERT INTO thiki &#40;id, titlos,imgData&#41; VALUES &#40;NULL, '$lostitlos','$text'&#41;";
        mysql_query&#40;$cherry&#41; or die&#40;mysql_error&#40;&#41;&#41;;
        $msg = "Έγινε η καταχώρηση χωρίς εικόνα.";
    &#125; 
το οποίο δουλεύει άψογα.

Αν όμως θελήσω αντί κενού κειμένου ή κάποιου κειμένου εκεί να ανεβαίνει μια συγκεκριμένη εικόνα που έχω στην τοποθεσία http://localhost/myimage.jpg πως το κάνω ;

Σκέφτηκα λογικά και δοκίμασα το εξής,

Κώδικας: Επιλογή όλων

&#125; else &#123;
        $replace_img = "http&#58;//localhost/myimage.jpg"
        $cherry = "INSERT INTO thiki &#40;id, titlos,imgData&#41; VALUES &#40;NULL, '$lostitlos','$replace_img'&#41;";
        mysql_query&#40;$cherry&#41; or die&#40;mysql_error&#40;&#41;&#41;;
        $msg = "Έγινε η καταχώρηση χωρίς εικόνα.";
    &#125; 
όμως δεν δουλεύει, ανεβαίνει ένα BLOB στην ΒΔ έτσι [BLOB - 47Bytes], αλλά μετά η εικόνα δεν εμφανίζεται, μου εμφανίζει μια broken-σπασμένη εικόνα απλά όπως όταν φορτώνει μια σελίδα και την διακόψουμε και δεν έχει εμφανιστεί η εικόνα !

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Να μην ανεβαίνει η εικόνα υποχρεωτικα, πως ;

Δημοσίευση από fafos » 19 Δεκ 2010 03:04

to afhneis keno kai kaneis ton elenxo sthn selida pou deixneis ston xrhsth...

auto me thn kataxorhsh sthn vash eikonon me blob ti moda einai? ergasia se sxoleio kai sas ypoxreonoun na to kanete me blob?
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

ritsoni
Δημοσιεύσεις: 27
Εγγραφή: 15 Δεκ 2010 01:51

Να μην ανεβαίνει η εικόνα υποχρεωτικα, πως ;

Δημοσίευση από ritsoni » 19 Δεκ 2010 03:18

fafos έγραψε:to afhneis keno kai kaneis ton elenxo sthn selida pou deixneis ston xrhsth...
fafo θα το δοκιμάσω να το φτιάξω και θα γράψω το αποτέλεσμα (απ αύριο) :)
fafos έγραψε: auto me thn kataxorhsh sthn vash eikonon me blob ti moda einai? ergasia se sxoleio kai sas ypoxreonoun na to kanete me blob?
είναι δικιά μου μόδα λέω να την καθιερώσω σε συνεννόηση με την Vicky Kagia :P

όχι δεν είναι εργασία σχολείου αν και ευχαριστώ για το compliment fafo ! Ενδιαφέρομαι να μάθω πως μπορώ να δουλεύω με τις εικόνες και τον τύπο blob στην mysql, το βρίσκω αρκετά ενδιαφέρον γιατί ως τώρα ήξερα απλά να δουλεύω κείμενο στη ΒΔ (εισαγωγή/ανάκτηση) :)

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Να μην ανεβαίνει η εικόνα υποχρεωτικα, πως ;

Δημοσίευση από fafos » 19 Δεκ 2010 03:23

autos o tropos synistate se akrees katastaseis.. se pragmatikh douleia mhn dianohtheis na to kaneis.. idiaitera tora pou oi pshfiakes dinoun kati images 15+mb.. ektos autou den yparxei kammia diafora apo to na sozeis to path sthn vash...
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

ritsoni
Δημοσιεύσεις: 27
Εγγραφή: 15 Δεκ 2010 01:51

Να μην ανεβαίνει η εικόνα υποχρεωτικα, πως ;

Δημοσίευση από ritsoni » 19 Δεκ 2010 17:25

τελικά πολύ απλό

Κώδικας: Επιλογή όλων

$fafos = $row&#91;"imgData"&#93;;
if &#40;$fafos == "no_image"&#41; &#123;
..
..
&#125;
fafos έγραψε:autos o tropos synistate se akrees katastaseis.. se pragmatikh douleia mhn dianohtheis na to kaneis.. idiaitera tora pou oi pshfiakes dinoun kati images 15+mb.. ektos autou den yparxei kammia diafora apo to na sozeis to path sthn vash...
γιατί συνίσταται σε ακραίες καταστάσεις ; αφού βάλαμε όριο το 1ΜΒ γιατί να μας ενοχλούν τα 15ΜΒ που βγάζουν οι νέες ψηφιακές μηχανές ;

τον τρόπο με το path μου τον έχει αναφέρει νομίζω και ο Απόστολος και είναι το επόμενο με το οποίο θα ασχοληθώ, υπάρχει κάποιο σχετικό άρθρο στο forum ; έψαξα με τις λέξεις blob path και php αλλά δεν βρίσκω κάτι.. ;

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Να μην ανεβαίνει η εικόνα υποχρεωτικα, πως ;

Δημοσίευση από fafos » 19 Δεκ 2010 18:08

exeis trexei live site me 1 giga photos sthn vash na deis ti oraia paei? :lol: an valeis kai mikrografies? akoma kalytera...

psakse gia upload image... to blob den exi sxesh me thn aplh eggrafh tou path..
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες